QUOTE(MichGirl @ 2008 03 04, 17:22)
as abiejuose supermarketuose kuriuose apsipirkineju lavasha randu prie deli mesu ir suriu, ten apacioj prie saldytuvu-vitrinu padeta. pasiklausk pas juos, manau jei ne ten tai bent uzrodys kur. Zinok neatsimenu kas gamintojas to lavasho tai google nerandu paveikslelio. 
bet tai jie ir vadinasi "lahvash", ar ne? Ar kazkaip kitaip? nes sakau, kiek ziurejau, tai niekur nesu maciusi
Nesigavo man pica. Padas labai graziai iskilo ir iskociojau toki grazu blyna, bet kai iskepiau, tai toks kietas gavosi, kazkaip nei skonio , nei grozio. o ir suri gal netinkama naudojau, issilyde, parudavo ir sukietejo. Uztepiau ant blyno tomato paste, uzdejau mesytes, desrytes, alyvuogiu, grybu ir surio. Bet galutiniam variante kazkaip viskas be skonio buvo. Prasyciau patarimu kai kitaip daryti, kad valgoma butu , aciu
nelabai man patinka tkecupas ir tomato paste, gal galima ka nors kita deti ?
uzisamaniau mieliniu bulkuciu, einu recepto ieskoti. Nors dar turiu vysniu pyraga beveik visa.. gal reiketu ta pirmiau suvalgyti
o tas lavashas ir mane sugunde
nors as,kaimiete, jo irgi negirdejus .
uzisamaniau mieliniu bulkuciu, einu recepto ieskoti. Nors dar turiu vysniu pyraga beveik visa.. gal reiketu ta pirmiau suvalgyti
o tas lavashas ir mane sugunde
QUOTE(pupa999 @ 2008 03 04, 21:41)
as niekada siu dalyku nenaudoju picos padui patepti,as tik pasta sauce tam reikalui naudoju
QUOTE(Titia @ 2008 03 05, 03:18)
yra shiaip kelios foto niam, bet nieko labai idomaus
jei tik isheis, butinai imesiu foto
QUOTE(doviliushka @ 2008 03 04, 21:29)
bet tai jie ir vadinasi "lahvash", ar ne? Ar kazkaip kitaip? nes sakau, kiek ziurejau, tai niekur nesu maciusi
o tu "wraps" tai esu maciusi ir visokiausiu rusiu 
aha lavash ir vadinasi ir yra plain, sundried tomato, spinach ir berods garlic jei neklystu. bent jau pas mus supermarkete tai wraps tie yra prie duonos, o lavash kaip ir sakiau prie deli, tai gal tu todel ir neradai?
Papildyta:
QUOTE(mamia @ 2008 03 04, 22:07)
as niekada siu dalyku nenaudoju picos padui patepti,as tik pasta sauce tam reikalui naudoju 
a tai kodel ne pizza sauce? nu bet jie is esmes panasus
kechupas ir tomato paste aisku visai ne prie ko
QUOTE(pupa999 @ 2008 03 04, 19:41)
Nesigavo man pica. Padas labai graziai iskilo ir iskociojau toki grazu blyna, bet kai iskepiau, tai toks kietas gavosi, kazkaip nei skonio , nei grozio. o ir suri gal netinkama naudojau, issilyde, parudavo ir sukietejo. Uztepiau ant blyno tomato paste, uzdejau mesytes, desrytes, alyvuogiu, grybu ir surio. Bet galutiniam variante kazkaip viskas be skonio buvo. Prasyciau patarimu kai kitaip daryti, kad valgoma butu , aciu
Kepk varškinį picos padą. Nepalyginsi su mieliniu, ir išsikočioja kiek reikia, ir storą ir ploną galima padaryt ir pats skonis geresnis nei mielinės. Skanumynas QUOTE(MichGirl @ 2008 03 04, 20:28)
aha lavash ir vadinasi ir yra plain, sundried tomato, spinach ir berods garlic jei neklystu. bent jau pas mus supermarkete tai wraps tie yra prie duonos, o lavash kaip ir sakiau prie deli, tai gal tu todel ir neradai?
tikriausiai del to ir neradau, nes ne ten ieskojau
QUOTE(MichGirl @ 2008 03 04, 16:14)
Maverick, as darau taip:
nusiperku lavash, man skaniausias sun dried tomatoes skonio. Jis panasus labai i tortillas, tik lankstesnis, t.y. minkstesnis gal siek tiek, parduoda manau visuose supermarketuose, palei deli pasiziurek arba paklausk.
tada i jo vidu tepu lasisos skonio cream cheese, istepu plonu sluoksniu visa, tada dedu rukytos lasisos per visa ilgi, ir tada pabarstau per visa lavash dar svieziu krapu/svoguno laisku ir butinai sviezio oregano misiniu susmulkintu... tada viska suvynioju i ritini (ziurek tik kaip vyniosi - vyniok taip, kad lasisa eitu per visa ilgi
) ji is virsaus siek tiek paploju ir po kiek laiko supjaustau, tokie ovalo formos skritinukai gaunas... siaip kas valge visiem patiko 
nusiperku lavash, man skaniausias sun dried tomatoes skonio. Jis panasus labai i tortillas, tik lankstesnis, t.y. minkstesnis gal siek tiek, parduoda manau visuose supermarketuose, palei deli pasiziurek arba paklausk.
tada i jo vidu tepu lasisos skonio cream cheese, istepu plonu sluoksniu visa, tada dedu rukytos lasisos per visa ilgi, ir tada pabarstau per visa lavash dar svieziu krapu/svoguno laisku ir butinai sviezio oregano misiniu susmulkintu... tada viska suvynioju i ritini (ziurek tik kaip vyniosi - vyniok taip, kad lasisa eitu per visa ilgi
aha, zinau apie ka kalbi
butinai pabandysiu tavo receptuka - labai skaniai skamba
QUOTE(Naglica @ 2008 03 04, 20:44)
Kepk varškinį picos padą. Nepalyginsi su mieliniu, ir išsikočioja kiek reikia, ir storą ir ploną galima padaryt ir pats skonis geresnis nei mielinės. Skanumynas 
gal galima receptuka?
QUOTE(Raskyte @ 2008 03 04, 20:53)
gal galima receptuka?
atsimenu 6-7 -oj klasej budama ish kazkur suzinojau recepta, tai dziuginau visus per visus tevu, giminiu gimtadienius ir visas kitas shventes
dar LT nebuvo picos populiarios
bet kazkur as uzmeciau ta firmini recepta ir tuom pasibaige
mes picu shiaip visai ne megejai
bet tikrai varshkinis padas
dar dabar atsimenu jo skoni
ir skaniau ir sveikiau 
Žinoma 200 gr. varškės
1 kiaušinis
1 stiklinė kefyro
0,5 stiklinės aliejaus
1 šaukštas kepimo miltelių (nededu dažniausiai)
druskos pagal skonį
Miltų dėti tiek, kad tešla nebūtų per minkšta ar per kieta - aš iš akies dedu visada (jei tešla limpa šiek tiek, tada rankas pavilgyt vandeniu ar aliejumi, kad neliptų kočiojant blėtelėj). Iš šio recepto gaunasi visai nemaža pica. Ingredientus galima pasikoreguot, aliejaus galima dėt mažiau ir pan., čia kaip kam.
QUOTE(Naglica @ 2008 03 04, 21:28)
Žinoma
, here you go:
200 gr. varškės
1 kiaušinis
1 stiklinė kefyro
0,5 stiklinės aliejaus
druskos pagal skonį
Miltų dėti tiek, kad tešla nebūtų per minkšta ar per kieta - aš iš akies dedu visada (jei tešla limpa šiek tiek, tada rankas pavilgyt vandeniu ar aliejumi, kad neliptų kočiojant blėtelėj). Iš šio recepto gaunasi visai nemaža pica. Ingredientus galima pasikoreguot, aliejaus galima dėt mažiau ir pan., čia kaip kam.
200 gr. varškės
1 kiaušinis
1 stiklinė kefyro
0,5 stiklinės aliejaus
druskos pagal skonį
aciu labai