Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas užsienyje

Psio ieskosiu ir as to lavasho, ir suksiu tuos suktukus, labai skaniai nuskambejo, ypac tie su lasisa, mhmh, saunuoles mamkos.
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2008 03 04, 17:22)
as abiejuose supermarketuose kuriuose apsipirkineju lavasha randu prie deli mesu ir suriu, ten apacioj prie saldytuvu-vitrinu padeta. pasiklausk pas juos, manau jei ne ten tai bent uzrodys kur. Zinok neatsimenu kas gamintojas to lavasho tai google nerandu paveikslelio.  smile.gif

bet tai jie ir vadinasi "lahvash", ar ne? Ar kazkaip kitaip? nes sakau, kiek ziurejau, tai niekur nesu maciusi g.gif o tu "wraps" tai esu maciusi ir visokiausiu rusiu ax.gif
Atsakyti
Nesigavo man pica. Padas labai graziai iskilo ir iskociojau toki grazu blyna, bet kai iskepiau, tai toks kietas gavosi, kazkaip nei skonio , nei grozio. o ir suri gal netinkama naudojau, issilyde, parudavo ir sukietejo. Uztepiau ant blyno tomato paste, uzdejau mesytes, desrytes, alyvuogiu, grybu ir surio. Bet galutiniam variante kazkaip viskas be skonio buvo. Prasyciau patarimu kai kitaip daryti, kad valgoma butu , aciu 4u.gif

nelabai man patinka tkecupas ir tomato paste, gal galima ka nors kita deti ?

uzisamaniau mieliniu bulkuciu, einu recepto ieskoti. Nors dar turiu vysniu pyraga beveik visa.. gal reiketu ta pirmiau suvalgyti ax.gif

o tas lavashas ir mane sugunde bigsmile.gif nors as,kaimiete, jo irgi negirdejus .
Atsakyti
QUOTE(pupa999 @ 2008 03 04, 21:41)
nelabai man patinka tkecupas ir tomato paste, gal galima ka nors kita deti ?

as niekada siu dalyku nenaudoju picos padui patepti,as tik pasta sauce tam reikalui naudoju biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamia: 05 kovo 2008 - 04:14
QUOTE(Titia @ 2008 03 05, 03:18)
663, kas vakarienei skanaus? biggrin.gif

smile.gif kepu varshkes apkepa (ash nemegstu, mb labai..). pagal Nedusios recepta..
yra shiaip kelios foto niam, bet nieko labai idomaus unsure.gif
jei tik isheis, butinai imesiu foto
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(doviliushka @ 2008 03 04, 21:29)
bet tai jie ir vadinasi "lahvash", ar ne?  Ar kazkaip kitaip?  nes sakau, kiek ziurejau, tai niekur nesu maciusi  g.gif  o tu "wraps" tai esu maciusi ir visokiausiu rusiu  ax.gif

aha lavash ir vadinasi ir yra plain, sundried tomato, spinach ir berods garlic jei neklystu. bent jau pas mus supermarkete tai wraps tie yra prie duonos, o lavash kaip ir sakiau prie deli, tai gal tu todel ir neradai?
Papildyta:
QUOTE(mamia @ 2008 03 04, 22:07)
as niekada siu dalyku  nenaudoju picos padui patepti,as tik pasta sauce tam reikalui  naudoju biggrin.gif

a tai kodel ne pizza sauce? nu bet jie is esmes panasus

kechupas ir tomato paste aisku visai ne prie ko smile.gif Pirk pizza sauce pupa999 bus visai kitas reikalas, suri naudok mozarella ant virsaus uzbarstyt. o pagrinda tai gal per stora kepei kad kietas gavos, nes as tai kai plonai ji istampau (nekocioju) tai jis tikrai nekietas, nu toks trashkus aisku kaip ir priklauso, bet nera neikandamas. As kaip sakiau pirma viena pagrinda pakepu pribadzius ji visa sakute skyluciu, tada viska ant virsaus sukraunu ir dar pakepu.
Atsakyti
QUOTE(pupa999 @ 2008 03 04, 19:41)
Nesigavo man pica. Padas labai graziai iskilo ir iskociojau toki grazu blyna, bet kai iskepiau, tai toks kietas gavosi, kazkaip nei skonio , nei grozio. o ir suri gal netinkama naudojau, issilyde,  parudavo ir sukietejo.  Uztepiau ant blyno tomato paste, uzdejau mesytes, desrytes, alyvuogiu, grybu ir surio. Bet galutiniam variante kazkaip viskas be skonio buvo. Prasyciau patarimu kai kitaip daryti, kad valgoma butu , aciu  4u.gif 
Kepk varškinį picos padą. Nepalyginsi su mieliniu, ir išsikočioja kiek reikia, ir storą ir ploną galima padaryt ir pats skonis geresnis nei mielinės. Skanumynas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2008 03 04, 20:28)
aha lavash ir vadinasi ir yra plain, sundried tomato, spinach ir berods garlic jei neklystu. bent jau pas mus supermarkete tai wraps tie yra prie duonos, o lavash kaip ir sakiau prie deli, tai gal tu todel ir neradai?

tikriausiai del to ir neradau, nes ne ten ieskojau blush2.gif nes visada ziurejau prie duonos arba prie surio - ten visada buna pridetu tu tortillu. reiks paziuret prie deli skyriaus - gal pasiseks ir rasiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2008 03 04, 16:14)
Maverick, as darau taip:
nusiperku lavash, man skaniausias sun dried tomatoes skonio. Jis panasus labai i tortillas, tik lankstesnis, t.y. minkstesnis gal siek tiek, parduoda manau visuose supermarketuose, palei deli pasiziurek arba paklausk.

tada i jo vidu tepu lasisos skonio cream cheese, istepu plonu sluoksniu visa, tada dedu rukytos lasisos per visa ilgi, ir tada pabarstau per visa lavash dar svieziu krapu/svoguno laisku ir butinai sviezio oregano misiniu susmulkintu... tada viska suvynioju i ritini (ziurek tik kaip vyniosi - vyniok taip, kad lasisa eitu per visa ilgi wink.gif ) ji is virsaus siek tiek paploju ir po kiek laiko supjaustau, tokie ovalo formos skritinukai gaunas... siaip kas valge visiem patiko smile.gif

aha, zinau apie ka kalbi 4u.gif isivaizduoju, kur reikia ieskoti thumbup.gif . as ir galvojau, kad tortilla'os gali buti kietokos, bet niekaip nezinojau, kuom jas pakeisti tongue.gif
butinai pabandysiu tavo receptuka - labai skaniai skamba 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Naglica @ 2008 03 04, 20:44)
Kepk varškinį picos padą. Nepalyginsi su mieliniu, ir išsikočioja kiek reikia, ir storą ir ploną galima padaryt ir pats skonis geresnis nei mielinės. Skanumynas thumbup.gif

gal galima receptuka? blush2.gif atsimenu 6-7 -oj klasej budama ish kazkur suzinojau recepta, tai dziuginau visus per visus tevu, giminiu gimtadienius ir visas kitas shventes tongue.gif dar LT nebuvo picos populiarios biggrin.gif 4u.gif bet kazkur as uzmeciau ta firmini recepta ir tuom pasibaige blush2.gif mes picu shiaip visai ne megejai schmoll.gif bet tikrai varshkinis padas thumbup.gif dar dabar atsimenu jo skoni blush2.gif ir skaniau ir sveikiau thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Raskyte @ 2008 03 04, 20:53)
gal galima receptuka?  blush2.gif   atsimenu 6-7 -oj klasej budama ish kazkur suzinojau recepta, tai dziuginau visus per visus tevu, giminiu gimtadienius ir visas kitas shventes  tongue.gif  dar LT nebuvo picos populiarios  biggrin.gif  4u.gif  bet kazkur as uzmeciau ta firmini recepta ir tuom pasibaige  blush2.gif  mes picu shiaip visai ne megejai  schmoll.gif  bet tikrai varshkinis padas  thumbup.gif  dar dabar atsimenu jo skoni  blush2.gif  ir skaniau ir sveikiau  thumbup.gif
Žinoma smile.gif , here you go:
200 gr. varškės
1 kiaušinis
1 stiklinė kefyro
0,5 stiklinės aliejaus
1 šaukštas kepimo miltelių (nededu dažniausiai)
druskos pagal skonį

Miltų dėti tiek, kad tešla nebūtų per minkšta ar per kieta - aš iš akies dedu visada (jei tešla limpa šiek tiek, tada rankas pavilgyt vandeniu ar aliejumi, kad neliptų kočiojant blėtelėj). Iš šio recepto gaunasi visai nemaža pica. Ingredientus galima pasikoreguot, aliejaus galima dėt mažiau ir pan., čia kaip kam. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Naglica: 05 kovo 2008 - 05:30
QUOTE(Naglica @ 2008 03 04, 21:28)
Žinoma  smile.gif , here you go:
200 gr. varškės
1 kiaušinis
1 stiklinė kefyro
0,5 stiklinės aliejaus
1 šaukštas kepimo miltelių (nededu dažniausiai)
druskos pagal skonį

Miltų dėti tiek, kad tešla nebūtų per minkšta ar per kieta - aš iš akies dedu visada (jei tešla limpa šiek tiek, tada rankas pavilgyt vandeniu ar aliejumi, kad neliptų kočiojant blėtelėj). Iš šio recepto gaunasi visai nemaža pica. Ingredientus galima pasikoreguot, aliejaus galima dėt mažiau ir pan., čia kaip kam.  smile.gif

aciu labai 4u.gif bigsmile.gif kiek atmintis "nesha" tai sudety ingridientai tokie patys rolleyes.gif bet kokiom dalim tikrai neatsimenu doh.gif nesvarbu schmoll.gif reieks bandyt biggrin.gif o kokia varshke ir koki kefyra dedi? cottage cheese ir butermilk, ar baltishka atitikmeni? g.gif aciu 4u.gif
Atsakyti