Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

Oho kokia reta ir nematyta, nu superinę dovaną gavai thumbup.gif
Atsakyti
nuostabu: Cambria, Samurai, kas dar turi kokių pasiūlymų? biggrin.gif
Man "reta ir nematyta" skamba kaip nuosprendis - nes aš įprastinį falenopsį kone numarinau, o jei paaiškės, kad šitai nuostabuolei reikai super duper priežiūros ir sąlygų, tai iš viso susinervinsiu. Taaaip, pirmiausia - išsiaiškinsime, kas JIS, o tada žiūrėsime, kaip išgyventi doh.gif
ai, o jos žiedai man primena iš vaško nulipdytus voriukus biggrin.gif
Atsakyti
Nufotkink iš arti žiedus ax.gif
Atsakyti
Matau iš posto laiko, Aga, kad irgi mėgsti panaktinėti biggrin.gif
šita, na, man atrodo, išsiaiškinau: čia gi bus Liežuvė Odontoglasum Bakerara Samurai.
Ačiū spėjusioms, beveik pataikėte.
beje, išsiaiškinau iš čia, mat viena forumietė lygiai taip pat klausinėjo su lygiai lygiai tokiu pačiu augaliuku biggrin.gif :
http://www.rojaussod...i...=a&start=15
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo viskas svarbu: 09 kovo 2008 - 10:33
O kur tau tokią rado, niekur nesu mažius blush2.gif Čia jau pasistengė neblogai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Aga @ 2008 03 09, 10:53)
O kur tau tokią rado, niekur nesu mažius blush2.gif Čia jau pasistengė neblogai thumbup.gif

Senukuose pramones as ir tokia pacia pirkau ir dabar issiaikinau kad cia visai ne Cambria blink.gif
Atsakyti
aišku, jis man nesąkys net kankinamas, bet spėju, kad pirko Megos senukuose (Kaunas)
ką gi, maždaug išsiaiškinau jos temperatūros/drėgmės/šviesos poreikius, persodinimo ypatumus, dabar beliko ištirti kaip ten su ramybės periodais - yra šitoms ar nėra g.gif
ir dar klausimas apie falenopsius: maniškio substrate ant žievių pasirodė balti pelėsiukai ar gal grybelis kažkoks, perpiliau vakar visą substratą (ir tuo pačiu augalo šaknis) su Previkur (berods toks pavadinimas) tirpalu, ruošiau pagal instrukciją, tai išėjo 3 ml litrui vandens. Tai dabar ką? Laukti, kol tie grybai nunyks? Leissti substratui kaip reikiant išdžiuti, t.y. kokias 2 savaites nebelaistyti? O orchei tikrai nieko? Mačiau dar, kad tas chemikalas naudojamas apsaugoti šaknis nuo puvinio- tai gerai, nes maniškei nukarpiau papuvusias šaknis, tai čia dar profilaktika bus nebloga, ar ne?

na ir dar: persodinus man kažkaip substratas sukrito nelabai glaudžiai, t.y. kaip besistengiau, vis tiek liko daug tarpelių, tai čia nemirtina? nesinori per jėga grūsti ir traumuoti šaknis augalo g.gif
Atsakyti
Su praejusia kovo 8-aja!!!! 4u.gif wub.gif Linkiu, kad jusu gelytes augtu nuostabiai ir kitamet per kovo 8-aja, jeigu ne nauja orchideja namuose, tai tegul buna senosios apsipylusios fantastiskais ziedais!!! wub.gif

Labai labai aciu uz jusu pagyras ax.gif na, bet man dar toli iki profiu, pas kurias ziedai zymiai didesni ir gelytes ispuoseletos. Mano dovaneles dar tokios su keliais ziedeliais ax.gif bet as jais labai dziaugiuosi!!! lotuliukas.gif

Labai grazios ir jusu dovaneles, apziurejau siandien ax.gif fantastika!!!

Beje, mano reanimuojami fanelopsiai puikiai jauciasi tongue.gif siandien apziurejau, truputi papurskiau vandenuku. Abi sekmingai augina po nauja lapeli 4u.gif nors reanimuojamos dar tik savaite! thumbup.gif viena jau buvo anksciau lapeli isleidusi, kai patalpinau i reanimatoriu jis eme nezmoniskais tempais augti. Nesuprantu, kaip cia taip greitai g.gif o kitos dar toks mazytis lapukas svieciasi thumbup.gif

Negi busiu pirma karta gyvenime ir svarbiausia teisingai reanimavusi fanelopsius drinks_cheers.gif jausmas nerealus!!!

Atsakyti
Labai nesidžiauk dar, nes dažnai būna mirštančios gėlytės leidžia žiedkočius arba naujus lapelius, atiduoda paskutines jėgas ir miršta... Man taip buvo su keliais falenopsiais reanimuojant doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Aga @ 2008 03 09, 19:38)
Labai nesidžiauk dar, nes dažnai būna mirštančios gėlytės leidžia žiedkočius arba naujus lapelius, atiduoda paskutines jėgas ir miršta... Man taip buvo su keliais falenopsiais reanimuojant doh.gif

Nu sakes!!! doh.gif nerami mano sirdele dabar verysad.gif doh.gif
Atsakyti
Sveikutes, gal patartumet kaip prazydini orchideja?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jaunutia: 09 kovo 2008 - 19:27
mergytės, pagelbėkit...tik ką pamačiau ant savo phaleonopsio šaknų keistą vaizdą...tik nežinau ar čia rašyti..ar ten kokia liga ir prie ligų kreiptis g.gif
va kaip atrodo...tokių "kiaušinėlių" visai nemažai..ir atrodo, kad tik šiandien jie išlindo į dienos šviesą - nes apžiūriu ją kiekvieną dieną, bet tik šiandien pamačiau g.gif
(čia nufotografuota ta pati vieta, tik per kelis kadrus, kad geriau matytųsi ax.gif
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti