Oho kokia reta ir nematyta, nu superinę dovaną gavai

nuostabu: Cambria, Samurai, kas dar turi kokių pasiūlymų?
Man "reta ir nematyta" skamba kaip nuosprendis - nes aš įprastinį falenopsį kone numarinau, o jei paaiškės, kad šitai nuostabuolei reikai super duper priežiūros ir sąlygų, tai iš viso susinervinsiu. Taaaip, pirmiausia - išsiaiškinsime, kas JIS, o tada žiūrėsime, kaip išgyventi
ai, o jos žiedai man primena iš vaško nulipdytus voriukus

Man "reta ir nematyta" skamba kaip nuosprendis - nes aš įprastinį falenopsį kone numarinau, o jei paaiškės, kad šitai nuostabuolei reikai super duper priežiūros ir sąlygų, tai iš viso susinervinsiu. Taaaip, pirmiausia - išsiaiškinsime, kas JIS, o tada žiūrėsime, kaip išgyventi

ai, o jos žiedai man primena iš vaško nulipdytus voriukus

Nufotkink iš arti žiedus

Matau iš posto laiko, Aga, kad irgi mėgsti panaktinėti
šita, na, man atrodo, išsiaiškinau: čia gi bus Liežuvė Odontoglasum Bakerara Samurai.
Ačiū spėjusioms, beveik pataikėte.
beje, išsiaiškinau iš čia, mat viena forumietė lygiai taip pat klausinėjo su lygiai lygiai tokiu pačiu augaliuku
:
http://www.rojaussod...i...=a&start=15

šita, na, man atrodo, išsiaiškinau: čia gi bus Liežuvė Odontoglasum Bakerara Samurai.
Ačiū spėjusioms, beveik pataikėte.
beje, išsiaiškinau iš čia, mat viena forumietė lygiai taip pat klausinėjo su lygiai lygiai tokiu pačiu augaliuku

http://www.rojaussod...i...=a&start=15
O kur tau tokią rado, niekur nesu mažius
Čia jau pasistengė neblogai

QUOTE(Aga @ 2008 03 09, 10:53)
Senukuose pramones as ir tokia pacia pirkau ir dabar issiaikinau kad cia visai ne Cambria

aišku, jis man nesąkys net kankinamas, bet spėju, kad pirko Megos senukuose (Kaunas)
ką gi, maždaug išsiaiškinau jos temperatūros/drėgmės/šviesos poreikius, persodinimo ypatumus, dabar beliko ištirti kaip ten su ramybės periodais - yra šitoms ar nėra
ir dar klausimas apie falenopsius: maniškio substrate ant žievių pasirodė balti pelėsiukai ar gal grybelis kažkoks, perpiliau vakar visą substratą (ir tuo pačiu augalo šaknis) su Previkur (berods toks pavadinimas) tirpalu, ruošiau pagal instrukciją, tai išėjo 3 ml litrui vandens. Tai dabar ką? Laukti, kol tie grybai nunyks? Leissti substratui kaip reikiant išdžiuti, t.y. kokias 2 savaites nebelaistyti? O orchei tikrai nieko? Mačiau dar, kad tas chemikalas naudojamas apsaugoti šaknis nuo puvinio- tai gerai, nes maniškei nukarpiau papuvusias šaknis, tai čia dar profilaktika bus nebloga, ar ne?
na ir dar: persodinus man kažkaip substratas sukrito nelabai glaudžiai, t.y. kaip besistengiau, vis tiek liko daug tarpelių, tai čia nemirtina? nesinori per jėga grūsti ir traumuoti šaknis augalo
ką gi, maždaug išsiaiškinau jos temperatūros/drėgmės/šviesos poreikius, persodinimo ypatumus, dabar beliko ištirti kaip ten su ramybės periodais - yra šitoms ar nėra

ir dar klausimas apie falenopsius: maniškio substrate ant žievių pasirodė balti pelėsiukai ar gal grybelis kažkoks, perpiliau vakar visą substratą (ir tuo pačiu augalo šaknis) su Previkur (berods toks pavadinimas) tirpalu, ruošiau pagal instrukciją, tai išėjo 3 ml litrui vandens. Tai dabar ką? Laukti, kol tie grybai nunyks? Leissti substratui kaip reikiant išdžiuti, t.y. kokias 2 savaites nebelaistyti? O orchei tikrai nieko? Mačiau dar, kad tas chemikalas naudojamas apsaugoti šaknis nuo puvinio- tai gerai, nes maniškei nukarpiau papuvusias šaknis, tai čia dar profilaktika bus nebloga, ar ne?
na ir dar: persodinus man kažkaip substratas sukrito nelabai glaudžiai, t.y. kaip besistengiau, vis tiek liko daug tarpelių, tai čia nemirtina? nesinori per jėga grūsti ir traumuoti šaknis augalo

Su praejusia kovo 8-aja!!!!
Linkiu, kad jusu gelytes augtu nuostabiai ir kitamet per kovo 8-aja, jeigu ne nauja orchideja namuose, tai tegul buna senosios apsipylusios fantastiskais ziedais!!!
Labai labai aciu uz jusu pagyras
na, bet man dar toli iki profiu, pas kurias ziedai zymiai didesni ir gelytes ispuoseletos. Mano dovaneles dar tokios su keliais ziedeliais
bet as jais labai dziaugiuosi!!!
Labai grazios ir jusu dovaneles, apziurejau siandien
fantastika!!!
Beje, mano reanimuojami fanelopsiai puikiai jauciasi
siandien apziurejau, truputi papurskiau vandenuku. Abi sekmingai augina po nauja lapeli
nors reanimuojamos dar tik savaite!
viena jau buvo anksciau lapeli isleidusi, kai patalpinau i reanimatoriu jis eme nezmoniskais tempais augti. Nesuprantu, kaip cia taip greitai
o kitos dar toks mazytis lapukas svieciasi
Negi busiu pirma karta gyvenime ir svarbiausia teisingai reanimavusi fanelopsius
jausmas nerealus!!!

Labai labai aciu uz jusu pagyras

Labai grazios ir jusu dovaneles, apziurejau siandien

Beje, mano reanimuojami fanelopsiai puikiai jauciasi

Negi busiu pirma karta gyvenime ir svarbiausia teisingai reanimavusi fanelopsius

Labai nesidžiauk dar, nes dažnai būna mirštančios gėlytės leidžia žiedkočius arba naujus lapelius, atiduoda paskutines jėgas ir miršta... Man taip buvo su keliais falenopsiais reanimuojant

QUOTE(Aga @ 2008 03 09, 19:38)
Labai nesidžiauk dar, nes dažnai būna mirštančios gėlytės leidžia žiedkočius arba naujus lapelius, atiduoda paskutines jėgas ir miršta... Man taip buvo su keliais falenopsiais reanimuojant 

Nu sakes!!!

Sveikutes, gal patartumet kaip prazydini orchideja?
mergytės, pagelbėkit...tik ką pamačiau ant savo phaleonopsio šaknų keistą vaizdą...tik nežinau ar čia rašyti..ar ten kokia liga ir prie ligų kreiptis
va kaip atrodo...tokių "kiaušinėlių" visai nemažai..ir atrodo, kad tik šiandien jie išlindo į dienos šviesą - nes apžiūriu ją kiekvieną dieną, bet tik šiandien pamačiau
(čia nufotografuota ta pati vieta, tik per kelis kadrus, kad geriau matytųsi

va kaip atrodo...tokių "kiaušinėlių" visai nemažai..ir atrodo, kad tik šiandien jie išlindo į dienos šviesą - nes apžiūriu ją kiekvieną dieną, bet tik šiandien pamačiau

(čia nufotografuota ta pati vieta, tik per kelis kadrus, kad geriau matytųsi