Apie orchidėjas aš bum bum, bet esu mačius voro kiaušinukų-tai man panašu į juos.
Oho kas cia per svetimo kiausiniai

Eina sau koks egzotas islys
Greiciau trauk gelyte ir versk i siukslina ta siauba

Greiciau trauk gelyte ir versk i siukslina ta siauba

QUOTE(Laivite @ 2008 03 09, 20:57)
kaip suprasti traukti lauk? bandyti persodinti?

Sveikos, aš čia pirmą kart ir aišku su problemėle.Padovanojo man žydinčią Phalaenopsis, kai nužydėjo jos stiebeliai po kiek laiko nudžiūvo(per vėlai sužinojau, kad reikia pakirpti).Tai taip jau gerą pusmetį tie stagarai ir kyšo.Ar man išleis naujus stiebelius?Lapai tai dideli grazus, sveiki, tik vat ar besulauksiu aš kada dar žiedų gražiųjų

[quote=Deire,2008 03 09, 20:29]
mergytės, pagelbėkit...tik ką pamačiau ant savo phaleonopsio šaknų keistą vaizdą...tik nežinau ar čia rašyti..ar ten kokia liga ir prie ligų kreiptis
va kaip atrodo...tokių "kiaušinėlių" visai nemažai..ir atrodo, kad tik šiandien jie išlindo į dienos šviesą - nes apžiūriu ją kiekvieną dieną, bet tik šiandien pamačiau
Na atrodo slyksciai, bet kitam forume skaiciau apie "baltus rutuliukus", tik nuotrauku nebuvo, kad palygint (1001orchid.com). Sako gal trasos, o vienas atsake taip:
"Balti rutuliukai" buvo jau kazkur aptarti ankciau. Mano manymu, tai ne parazitinis grybas, jis auga ant zieviu. Pas mane tai daznas grybas ir del to labai galvos nesuku. Taip pat gali buti, kad jis atsiranda ir ant negyvu saknu, taciau niekada nemaciau ant sveiku saknu. Problema ta, kad jis sparciau "suvalgo" substrata, taciau augalui neturetu kenkti. Substrate grybu visuomet buna (nebuna tik steriliomis salygomis auginamuose augaluose). Del "sielos ramybes" galima perlieti universaliu fungicidu, pvz., Effector.
Gal pades, gal speces patars.
mergytės, pagelbėkit...tik ką pamačiau ant savo phaleonopsio šaknų keistą vaizdą...tik nežinau ar čia rašyti..ar ten kokia liga ir prie ligų kreiptis

va kaip atrodo...tokių "kiaušinėlių" visai nemažai..ir atrodo, kad tik šiandien jie išlindo į dienos šviesą - nes apžiūriu ją kiekvieną dieną, bet tik šiandien pamačiau

Na atrodo slyksciai, bet kitam forume skaiciau apie "baltus rutuliukus", tik nuotrauku nebuvo, kad palygint (1001orchid.com). Sako gal trasos, o vienas atsake taip:
"Balti rutuliukai" buvo jau kazkur aptarti ankciau. Mano manymu, tai ne parazitinis grybas, jis auga ant zieviu. Pas mane tai daznas grybas ir del to labai galvos nesuku. Taip pat gali buti, kad jis atsiranda ir ant negyvu saknu, taciau niekada nemaciau ant sveiku saknu. Problema ta, kad jis sparciau "suvalgo" substrata, taciau augalui neturetu kenkti. Substrate grybu visuomet buna (nebuna tik steriliomis salygomis auginamuose augaluose). Del "sielos ramybes" galima perlieti universaliu fungicidu, pvz., Effector.
QUOTE(gumyte @ 2008 03 09, 21:54)
dėkui

Effector tai tikrai nepakenks, bet gal juos kaip nors galima "iškrapštyti" iš vazono, nors kol gėlė nužydės, o po to persodinti į naują substratą.
QUOTE(Babaužienė @ 2008 03 09, 22:33)
Sveikos, aš čia pirmą kart ir aišku su problemėle.Padovanojo man žydinčią Phalaenopsis, kai nužydėjo jos stiebeliai po kiek laiko nudžiūvo(per vėlai sužinojau, kad reikia pakirpti).Tai taip jau gerą pusmetį tie stagarai ir kyšo.Ar man išleis naujus stiebelius?Lapai tai dideli grazus, sveiki, tik vat ar besulauksiu aš kada dar žiedų gražiųjų 

O nenori paskaityt visos sios temos apie orchidejas? Arba va cia: http://www.rojaussod...wforum.php?f=97 Ne tik surastum atsakyma i savo klausima, bet ir daug naujo ir naudingo suzinotum...

Labas vakaras, aš gavau dovanų dar du faleonpsius - vyro dovana
O šiandien nuvažiavusi pas mamą apšalau, kaip jinai neprižiūri savo orchidėjų - visos suvargusios, beveik visomis pajuodavusiomis šaknimis. Ant vienos naujas vaikutis - keikis - užaugęs su keturiais lapais, o jinai nieko nedaro
kabo vargšas ant motininės šakos ir degraduoja. Daviau mamai velnių ir dar vieną vagršiukę parsivežiau reanimacijai.
Yra du lapeliai, bet matosi, kad dar kiek, ir jie būtų susiraukšlėję, šaknų sveikų nė vienos - nei vidinės, nei orinės. Yra tik mažas žalias gumbiukas - matyt bandė leisti naują šaknį. Dabar patupdžiau kartu su mano senuku faleonopsiu į reanimatorių - šiltnamį. Taip norėčiau, kad atsigautų

QUOTE(Mamce @ 2008 03 09, 23:08)
O nenori paskaityt visos sios temos apie orchidejas? Arba va cia: http://www.rojaussod...wforum.php?f=97 Ne tik surastum atsakyma i savo klausima, bet ir daug naujo ir naudingo suzinotum... 

Ačiū, tuoj pat

Mano phs.karta buvo uzpuole kazkoki pilksvi vabalai,vis po liejimo rasdavau inde.Bet dabar lyg nieko,neliejau ilgiau ,tik apipurskiau,jauciu nuo dregmes buvo