Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

Apie orchidėjas aš bum bum, bet esu mačius voro kiaušinukų-tai man panašu į juos.
Atsakyti
Oho kas cia per svetimo kiausiniai unsure.gif
Atsakyti
Eina sau koks egzotas islys doh.gif
Greiciau trauk gelyte ir versk i siukslina ta siauba blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Laivite @ 2008 03 09, 20:57)
Eina sau koks egzotas islys  doh.gif
Greiciau trauk gelyte ir versk i siukslina ta siauba blink.gif

kaip suprasti traukti lauk? bandyti persodinti? g.gif ar visą gėlę išmesti? doh.gif o kaip ji gražiai žydi wub.gif turi du stiebus ir jau baigia visus punpurus išskleisti unsure.gif šiuo metu žydi 10 žiedų ir dar mažiausiai 5 pumpurai besiskleidžiantys... unsure.gif
Atsakyti
Sveikos, aš čia pirmą kart ir aišku su problemėle.Padovanojo man žydinčią Phalaenopsis, kai nužydėjo jos stiebeliai po kiek laiko nudžiūvo(per vėlai sužinojau, kad reikia pakirpti).Tai taip jau gerą pusmetį tie stagarai ir kyšo.Ar man išleis naujus stiebelius?Lapai tai dideli grazus, sveiki, tik vat ar besulauksiu aš kada dar žiedų gražiųjų sad.gif
Atsakyti
[quote=Deire,2008 03 09, 20:29]
mergytės, pagelbėkit...tik ką pamačiau ant savo phaleonopsio šaknų keistą vaizdą...tik nežinau ar čia rašyti..ar ten kokia liga ir prie ligų kreiptis g.gif
va kaip atrodo...tokių "kiaušinėlių" visai nemažai..ir atrodo, kad tik šiandien jie išlindo į dienos šviesą - nes apžiūriu ją kiekvieną dieną, bet tik šiandien pamačiau g.gif
Na atrodo slyksciai, bet kitam forume skaiciau apie "baltus rutuliukus", tik nuotrauku nebuvo, kad palygint (1001orchid.com). Sako gal trasos, o vienas atsake taip:
"Balti rutuliukai" buvo jau kazkur aptarti ankciau. Mano manymu, tai ne parazitinis grybas, jis auga ant zieviu. Pas mane tai daznas grybas ir del to labai galvos nesuku. Taip pat gali buti, kad jis atsiranda ir ant negyvu saknu, taciau niekada nemaciau ant sveiku saknu. Problema ta, kad jis sparciau "suvalgo" substrata, taciau augalui neturetu kenkti. Substrate grybu visuomet buna (nebuna tik steriliomis salygomis auginamuose augaluose). Del "sielos ramybes" galima perlieti universaliu fungicidu, pvz., Effector.
Gal pades, gal speces patars.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gumyte: 09 kovo 2008 - 21:55
QUOTE(gumyte @ 2008 03 09, 21:54)
Na atrodo slyksciai, bet kitam forume skaiciau apie "baltus rutuliukus", tik nuotrauku nebuvo, kad palygint (1001orchid.com). Sako gal trasos, o vienas atsake taip:
"Balti rutuliukai" buvo jau kazkur aptarti ankciau. Mano manymu, tai ne parazitinis grybas, jis auga ant zieviu. Pas mane tai daznas grybas ir del to labai galvos nesuku. Taip pat gali buti, kad jis atsiranda ir ant negyvu saknu, taciau niekada nemaciau ant sveiku saknu. Problema ta, kad jis sparciau "suvalgo" substrata, taciau augalui neturetu kenkti. Substrate grybu visuomet buna (nebuna tik steriliomis salygomis auginamuose augaluose). Del "sielos ramybes" galima perlieti universaliu fungicidu, pvz., Effector.
Gal pades, gal speces patars.

dėkui mirksiukas.gif ir kiek apžiūrėjau, tai visi tie rutuliukai ne ant šaknų, o ant durpių...
Atsakyti
Effector tai tikrai nepakenks, bet gal juos kaip nors galima "iškrapštyti" iš vazono, nors kol gėlė nužydės, o po to persodinti į naują substratą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jediara: 09 kovo 2008 - 22:11
QUOTE(Babaužienė @ 2008 03 09, 22:33)
Sveikos, aš čia pirmą kart ir aišku su problemėle.Padovanojo man žydinčią Phalaenopsis, kai nužydėjo jos stiebeliai po kiek laiko nudžiūvo(per vėlai sužinojau, kad reikia pakirpti).Tai taip jau gerą pusmetį tie stagarai ir kyšo.Ar man išleis naujus stiebelius?Lapai tai dideli grazus, sveiki, tik vat ar besulauksiu aš kada dar žiedų gražiųjų sad.gif

O nenori paskaityt visos sios temos apie orchidejas? Arba va cia: http://www.rojaussod...wforum.php?f=97 Ne tik surastum atsakyma i savo klausima, bet ir daug naujo ir naudingo suzinotum... mirksiukas.gif
Atsakyti
Labas vakaras, aš gavau dovanų dar du faleonpsius - vyro dovana 4u.gif O šiandien nuvažiavusi pas mamą apšalau, kaip jinai neprižiūri savo orchidėjų - visos suvargusios, beveik visomis pajuodavusiomis šaknimis. Ant vienos naujas vaikutis - keikis - užaugęs su keturiais lapais, o jinai nieko nedaro doh.gif kabo vargšas ant motininės šakos ir degraduoja. Daviau mamai velnių ir dar vieną vagršiukę parsivežiau reanimacijai. rolleyes.gif Yra du lapeliai, bet matosi, kad dar kiek, ir jie būtų susiraukšlėję, šaknų sveikų nė vienos - nei vidinės, nei orinės. Yra tik mažas žalias gumbiukas - matyt bandė leisti naują šaknį. Dabar patupdžiau kartu su mano senuku faleonopsiu į reanimatorių - šiltnamį. Taip norėčiau, kad atsigautų wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Mamce @ 2008 03 09, 23:08)
O nenori paskaityt visos sios temos apie orchidejas? Arba va cia: http://www.rojaussod...wforum.php?f=97  Ne tik surastum atsakyma i savo klausima, bet ir daug naujo ir naudingo suzinotum...  mirksiukas.gif

Ačiū, tuoj pat 4u.gif paskaitysiu
Atsakyti
Mano phs.karta buvo uzpuole kazkoki pilksvi vabalai,vis po liejimo rasdavau inde.Bet dabar lyg nieko,neliejau ilgiau ,tik apipurskiau,jauciu nuo dregmes buvo g.gif
Atsakyti