labai paprastutis aguonu pyragas, per rusus nusiziurejau kaip dare
REIKES
6 kiausinai
120-150gr. cukraus
75 gr. miltu
2 stiklines aguonu (ismirkyti)
1 saukstas krakmolo
ir vysniu uogienes pertepimui
ir sviesto istepimui indo
Kiausinius atskirti trynius nuo baltymu. Baltymus isplakti iki purumo su ziupsneliu druskos. Kitame inde (dideliame) trynius isplakti su cukrumi 120 -150 gr. (pagal skoni saldumas) kol padvigubes, i ta mase supilti miltus (75 gr.) ir krakmola ( 1 saukstas), vel viska gerai ismaisyti. sudeti aguonas (2 stiklines, jos ismirkytos), viska ismaisyti. Sudeti plaktus baltymus, bei vel viska ismaisyti. Sukresti gauta mase i forma istepta sviestu, bei imesti i orkaite ikaitinta 180 laipsniu, ir kepti ~ 30 min. (galima i mase dar ideti muskatiniu riesutu milteliu 0.5 saukstelio)
iskepus perpjauname per puse ir pertepame su vysniu uogiene. SKANAUS