Įkraunama...
Įkraunama...

Taupančiųjų dienos meniu? VII dalis

Šiandien balandėlius "dorosime" biggrin.gif
Atsakyti
šiandien bulvių košė, o padažui pakepsiu swogūniuką su nedaug faršiuko ir grietinės 4u.gif
Atsakyti
Šiandien sojos mėsytė su ryžiais ir agurkų mišraine.
Sojos kepsniukai, buljono keli kubeliai, vegeta, krakmolas, morkytės, pomidorų ir sweet čili padažiukai.
Atsakyti
Noriu pasidalinti kitoje temoje (Oliverio receptai) aptiktu receptuku, manau, taupančioms jis turėtų patikti.

Natūralus jogurtas

Reikia 1 litro pieno
175 ml natūralaus jogurto (be jokių priedų, paprasto).

Užvirinti pieną, išjungti ir palaukti, kol atauš. Svarbu, kad per daug neatauštų ir kad per karštas nebūtų. Tikrinti pieno temperatūra reikia taip: kai jau išeina laikant pirštą tame piene lėtai skaičiuoti iki 15, tuomet jau galima supilti jogurtą. Išmaišom, supilam į indą, kuriame laikysim, ir uždengiam plėvėle ar folija, uždengiam dangčiu ir paliekam kambario temperatūroj 6-8 valandom. Po to įdedam į šaldytuvą. Tokį jogurtą reikia suvartoti per 7-8 dienas.
Aš prisidedu trintų uogų su cukrumi thumbup.gif Be to, galima darant salotas vietoj grietinės naudoti.
Atsakyti
QUOTE(Lock @ 2008 07 21, 12:38)
Noriu pasidalinti kitoje temoje (Oliverio receptai) aptiktu receptuku, manau, taupančioms jis turėtų patikti.

Natūralus jogurtas

Reikia 1 litro pieno
175 ml natūralaus jogurto (be jokių priedų, paprasto).

Užvirinti pieną, išjungti ir palaukti, kol atauš. Svarbu, kad per daug neatauštų ir kad per karštas nebūtų. Tikrinti pieno temperatūra reikia taip: kai jau išeina laikant pirštą tame piene lėtai skaičiuoti iki 15, tuomet jau galima supilti jogurtą. Išmaišom, supilam į indą, kuriame laikysim, ir uždengiam plėvėle ar folija, uždengiam dangčiu ir paliekam kambario temperatūroj 6-8 valandom. Po to įdedam į šaldytuvą. Tokį jogurtą reikia suvartoti per 7-8 dienas.
Aš prisidedu trintų uogų su cukrumi  thumbup.gif Be to, galima darant salotas vietoj grietinės naudoti.

kaip tik ieškojau tokio receptuko thumbup.gif anyta mano padaro nat. jogurto, tikrai skanu su uogytėm kokiom nors. būtinai pasigaminsiu. 4u.gif
Atsakyti
vakar bulves ir silkute, siandien grikiai ir desreles
Atsakyti
vakarienei keptos bulves su svogunu laiskais ir plaktu kiausiniu,salotos is paprikos,pekino,ir pomidoru(maniskiui labai patiko wub.gif )
Atsakyti
šiandien grikių sriubytė pas mus.
Atsakyti
QUOTE(airv @ 2008 07 22, 09:27)
šiandien grikių sriubytė pas mus.

kaip tokią pagaminti? blush2.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(aushrele @ 2008 07 22, 11:02)
kaip tokią pagaminti? blush2.gif  g.gif

labai paprastai, grikius, morkytes, svogūna išverdame vandenyje su keliais buljono kubeliais - lengvutė tokia gaunasi.

user posted image
Atsakyti
šiandien - koldūnai su spirgučių padažu wink.gif
Atsakyti
pietums toks "sumustinis" man jis labai patiko bigsmile.gif :riekele duonos,karbonadas,truputis surio ant virsaus ir salotu daug wub.gif
Atsakyti