Mes labiausiai mėgstam obolių sultis ir įvairias arbatas, bet kartais pasilepinam kubus sultymis

QUOTE(Deimantukas @ 2008 03 03, 21:23)
Esu girdejusi, kad kubusas labai jau nesveikos, kaip dar parduotuvese ppardavineja 

Nu cia tai jau perdejot, niekop nuodingo jose nera, tik maziem vaikams nepatartina duoti, nes gaminama is koncentrato .
QUOTE(vaida L @ 2008 03 04, 12:15)
Žinokit aš seniau kažkuriame forume skaičiau kad nuo tų Kubus kariesas atsiranda ir labai greitai dantukai pajuoduoja. Pasiklausiau gydytojos ir ji patvirtino, kad daug vaikučių su juodais dantukais nuo sultyčių.
Sultys kaip ir visas kitas maistas veikia dantis, aisku, jose rugsties daugiau, bet juk neveltui vaikams dantukus valome

galiu pasakyti apie sultis, nes su jomis dirbau: vaikams iki 3 metu nepatartina duoti sulciu is tetra-paku, nes jos daromos is sulciu koncentrato ir neaisku kokios kokybes. Savo vaikui niekada nedaviau tokiu sulciu ir kiek galima ilgiau neduosiu. Vaikiskos sultytes tai mazdaug visos panasios, tame tarme ir KUBUS. Aisku, nekalbu apie EKO ar BIO sultis, kurios naturaliausios. taip pat nereiktu maisyti sulciu , nektaru ir sulciu gerimu, nes pastarieji du yra maziau vertingi nei sultys. Visada geriausia paskaityti produkto etiketes, ten daug ka galima suzinoti

QUOTE(Mylimukas @ 2008 03 03, 20:19)
Aš irgi, jai tik norėdavosi sulčių, rinkdavau dukrai Kubuš, nes įsivaizdavau, kad jos sveikesnės, nes skirtos vaikams. Bet teko su dukra apsilankyti pas alergologą ir Kubuš liepė atsisakyti pirmiausiai
Nuo to karto jokių Kubuš. Išvis sulčiu geriam retai. Geriam vandenuką dažniausiai.

O matai kaip yra reiskias ir mes ju atsisakysim vakar pgere jis ju ir tikrai veidas spuogeliais nusetas ,reiskias nuo tu sulciu

dukrytė negeria jų , nebent porą gurkšnių tų iš plastamsinio buteliuko...o ir daktarė sakė geriau neduot

dukra negeria sulciu jokiu
,o siaip kubus pirkau karta jai,negere,be to ir neskanu net man

QUOTE(pluke1 @ 2008 03 22, 14:09)
Sultis perku tik vaikams skirto skyriaus , labiausiai mėgsta Hippo obuolių sultis .O Kubuš sultis ,manau metinukui per anksti , kaip ir kitos sultys iš suaugusių skyrelio , nes gaminamos iš koncentratų ...
Vaikiski irgi gaminami is koncentratu

QUOTE(rikutis @ 2008 03 03, 22:47)
vaisius ir mes valgom... o vat su vandenuku bėda- mano pyplys jo išvis negeria, tik arbatos įsiūlyt kartais pavyksta, o šiaip- sultys
, skiedžiu jas vandeniu, ir geria, labiausiai- morkų sultis. Radau parduotuvėje lietuviškų, vadinasi "Barborytė", gal kas apie sitas kokiu atsiliepimu turit? 

Mes duodavom visada Frutek, nuo metų pradėjau pirkti Kubuš, bet nelabai patiko, tai kurį laiką nepirkau. Po to pamačiau parduotuvėje "Barborytė", šiaip irgi lietuviški produktai labiau patinka, paragavome, labai patiko.. bet va kiek čia neigiamų atsiliepimų

Neduodam.Mažiukas iš esmės geria daugiausiai vandenuką,o kartais atsigeria 100% sulčių praskiestų su vandeniu

Mano vaikas labai mažai geria vandens, praktiškai nieko. Tai kai gydytoja padarė kraujo tyrimą ir pasakė, kad skysčių trūkumas, tai baisu pasidarė. Taiir bandžiau arbatas virt ir duoti, tai negeria nei pro kur. O Kubus sultis tik duok, ar kokias kitas panašias. Bet šiaip vaikas alergiškas, tai nelabai galiu duot. Kažkokia situacija be išeities... Bandysiu kompotą virt, cukrus vis nealergiškas gal :-)
Kai buvau
bandziau gerti kubus, maniau kad vaikiskas tai ir nestukems tinka... pora kartu isgeriau ir taip pakylo rugstis...pasirodo kubus sultyse yra citrinos rugsties prideta (etiketyje parasyta) taip kad niekada neduociau savo vaikui tokiu sulciu. Perkam Hipp, geriam zoleliu arbatyte.