Įkraunama...
Įkraunama...

Sriubytė su jūros gėrybėmis

Ukrainietiski barsiai wub.gif Receptas dar mociutes rolleyes.gif
Reikia (dideliam puodui biggrin.gif ):
400g mesos
1kg bulves (barsiai turi buti-kad saukstas "stovetu" bigsmile.gif )
1 burokelio (nei didelio,nei mazo)
1 morkos
250g tomato (pomidoru padazo)
1 paprikos
100g kopustu (jei per daug-neskanu schmoll.gif )
2-3 skilteles cesnako
prieskoniai
Reikes isvirti sultini,mesa gali buti betkokia.Kai issivirs,dedam bulves.
Kol puode "vyksta procesas" biggrin.gif uzsiimkite burokeliais ir morkom biggrin.gif I keptuve dedam tarkuota burokeli ir morka,truputi apkepam.Toliau-tomatas arba pomidoru padazas ir paprika,truputi sultinio is puodo(2 saukstu uzteks).Po 15 min. is keptuves viska perdedam i puoda.Viriam 5min. Dedam kopustu.Dar po keliu min dedam prieskonius-druska,pipirai (zirnialiais),petrazoles arba krapai,pabaigai-smulkintas cesnakas,pora lauru lapu.Po 2 min. isjungiam,uzdarom puoda ir duodam nors 15 min. pastoveti (skaniau bus biggrin.gif )
Pateikti,skaniausia su saukstu majonezo(kas nori-gretines)
Skanaus! essen.gif
user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Enigm@: 14 vasario 2010 - 04:26
Nezinau, ar rase kas apie sia sriuba.... ax.gif Nepykit, jei pasikartosiu. Beje, si sriubyte is Nomedos knygos. Mama pasufleravo apie ja, tai puoliau bandyti. As biski pakoregavau:
Reikes (as dejau viska is akies)
Bulves
Morkos
Švieži pomidorai
Kepintas farsas
Paprika (as jos nedejau)
Ir prieskoniu

Apvirti bulves (pjaustytas kubeliais), morkas (griezineliais), ideti druskos ar sultinio kubeli (kaip kas kam patinka). Pomidorus nupilti verdanciu vandeniu, nulupti odele ir supjaustyti norimo dydzio gabaleliais ir supilti i pravirusiais bulves, morkas. Ant pacio galo sukratyti kepinta farsa. Tada ragauti ko truksta, ar pipiriuku, ar druskytes g.gif
Rodos, skamba ne itin viliojanciai, bet tikrai siulau pabandyti. Nereali sriubyte thumbup.gif Tokia rugstele nuo pomidoru. Ir siulyciau ju negaileti.


Atsakyti
Reiks pabandyti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ne_mamukas @ 2009 10 05, 13:46)
Trintų daržovių sriubytė. Tikrai labai skani  4u.gif
Reikės:
4 - 5 bulvių
4 - 5 morkų
2 svogūnų
1 kubelio vištienos sultinio
0,25 l grietinės
1 l vandens
50 g sviesto
druskos, pipirų
baltos duonos skrebučių

Gaminimo būdas:
Svogūnus, bulves, ir morkas supjaustyti nedideliais kubeliais. Įkaitinti puodą, įdėti sviesto, sudėti supjaustytas morkas, svogūnus, kepti 2 - 3 min. Į puodą su apkepintomis daržovėmis įpilti vandens, sudėti bulves, įdėti vištienos sultinio ir virti uždengus dangtį 15 min. Sriubą nukošti per sietelį, o daržoves sutrinti trintuve. Tyrę sukrėsti į puodą, įpilti sultinio (kad būtų kremo tirštumo), išmaišyti ir virti 3 min. Į sriubą įdėti grietinės, įberti druskos, pipirų. Patiekiant sriubą apiberti baltos duonos skrebučiais (aš jų nedėjau, nes neturėjau).

Skanaus  4u.gif


Viriau sia sriubyte wink.gif siaip visai skani tik nesupratau kaip Jums uzteko vieno kubelio ir pipiriuku su druska unsure.gif as idejau pora kubeliu,druskos ir pipiru visiska beskonybe gavosi, tada dar idejau kubeli, sriubos prieskoniu,vistienos prieskoniu,vegetos,krapuku,aitriuju papriku prieskoniu na tai gavosi tikrai nebloga sriubyte ir igavo skoni drinks_cheers.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ascionka @ 2010 02 18, 08:17)
Viriau sia sriubyte wink.gif siaip visai skani tik nesupratau kaip Jums uzteko vieno kubelio ir pipiriuku su druska unsure.gif  as idejau pora kubeliu,druskos ir pipiru visiska beskonybe gavosi, tada dar idejau kubeli, sriubos prieskoniu,vistienos prieskoniu,vegetos,krapuku,aitriuju papriku prieskoniu na tai gavosi tikrai nebloga sriubyte ir igavo skoni  drinks_cheers.gif  mirksiukas.gif


kiekvienas turi savo skonio pojuti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Adrė @ 2010 01 28, 15:19)
Nezinau ar kas isdaves jau  nuostabios sriubos recepta, kuri gavau Prancuzijoje..
Tikrai keista receptura , bet pabandykite- ziauriai skanu ir niekas neatspes is ko padaryta.

1kg svogunu
pokelis grietineles
naturalaus sultinio (toki kieki koki ruosiates suvalgyti)
stikline balto vyno (geriausiai pusiau saldaus)
dziuveseliai pirktiniai (ne smulkinti, o buna apvalus tokie kaip is visos riekes atpjauti)

Supjaustote svogunus griezineliais, pakepiname su miltais, kol graziai paruduos.

Verciame visa mase i sultini, maistome, uzverdame, pilame vyna ir grietinele. Dedame prieskoniu, jei reikia.

Ipilame sriubos i dubeneli (karstos), idedame ant pavirsiaus dziuveselio rieke, pabarstome fermentiniu suriu. Patiekiame. Sriuba i sauksta semti kartu su dziuvesiuku ir suriu, niam niam!! Pabandykite tikrai nenusivilsite.

sakykit,o vynas butinas blush2.gif
Atsakyti
TRINTA POMIDORIENE SU LESIAIS
(pagal Beata, tik knygoje ji kitaip vadinasi)

user posted image

700 ml vandens
500 ml pomidoru savose sultyse
2 salieru stiebai
2 morkos
puse stiklines lesiu
1 svogunas
3 skilteles cesnako
baziliku, pipiru, druskos, trupuciuka adzikos, balzaminio acto, cukraus

Pakepinti susmulkintus svogunus, ideti smulkinta cesnaka, salieru stiebus, pjaustytas morkas ir viska patroskinti keptuveje, kol suminkstes. Issivirti lesius. Kitame puode uzkaisti vandeni, kai prades virti sudeti pomidorus ir visa keptuves turini. Tada jau sudeti prieskonines zoleles ir likusius prieskonius (reguliuotis pagal savo skoni). Pavirti viska 15 min. ir sublenderiuoti. Tada belieka sudeti virtus lesius ir dar trupuciuka pavirti, nes lesiai turi sukristi. As sriubai leidau pastoveti pora valandu ir po to jau ragavom su grietinele ir tarkuotu "Dziugo" suriu. Labai skani ir soti sriuba. Pameginkit, tikrai patiks smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mergyte83 @ 2010 02 25, 13:45)
TRINTA POMIDORIENE SU LESIAIS

laaaabai skaniai atrodo thumbup.gif
Atsakyti
aguonele 4u.gif
Atsakyti
prisidedu ir as prie pagyru mergytes sriubytei thumbup.gif
Atsakyti
Neryte, aciu 4u.gif
Atsakyti

TRINTA POMIDORIENE SU LESIAIS

Siandien bandysiu virti sia sriubyte, nes jau labai super atrodo, o skonis koks parasysiu veliau
Atsakyti