Įkraunama...
Įkraunama...

Sriubytė su jūros gėrybėmis

Lietuviskai modifikuoti ukrainietiski barsciai blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingel @ 2009 10 06, 21:07)
0.5 kg faršo puode patroškinti, kol pasidarys birus, tada supilti
0,5 ltr pomidorų padaže konservuotų pupelių
kelias česnako skilteles įspausti
keli šaukštai pomidorų padažo
nebūtinai, bet aš dėjau-tarkuotų morkų ir smulkiai pjaustyto svogūno
ir būtinai pabaigai įtarkuoti sūrio
Skanaus
essen.gif


smile.gif as dar rauginto agurko imetu smulkiai supjaustyto ir paprikos. o patiekiant apibarstau fermantiniu suriu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ritule.rita: 11 sausio 2010 - 23:22
QUOTE(Diva:) @ 2010 01 11, 17:54)
Vajetus doh.gif , tik dabar pamaciau,kad 4 sauksai cukraus tam recepte. Ne, as dedu 1 sauksteli arbatini cukraus! Jau isivaizduoju kokia saldybe actine gavosi doh.gif  lotuliukas.gif
Maziau cukraus ir acto tai as net nezinau, man atrodo gal daugiau as pilu nei 4 saukstai... Pipiru tai dedu tiek, kad jau astri ji butu, tada pats skanumas.

Ane lotuliukas.gif nu gerai reiks taip pamėgint,, kur jau tuos grybus bekišiu cool.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2010 01 10, 14:15)



Neryte, o jeigu vietoj pomidoru savo sultyse deti zalius pomidorus? g.gif
Atsakyti
Nezinau ar kas isdaves jau nuostabios sriubos recepta, kuri gavau Prancuzijoje..
Tikrai keista receptura , bet pabandykite- ziauriai skanu ir niekas neatspes is ko padaryta.

1kg svogunu
pokelis grietineles
naturalaus sultinio (toki kieki koki ruosiates suvalgyti)
stikline balto vyno (geriausiai pusiau saldaus)
dziuveseliai pirktiniai (ne smulkinti, o buna apvalus tokie kaip is visos riekes atpjauti)

Supjaustote svogunus griezineliais, pakepiname su miltais, kol graziai paruduos.

Verciame visa mase i sultini, maistome, uzverdame, pilame vyna ir grietinele. Dedame prieskoniu, jei reikia.

Ipilame sriubos i dubeneli (karstos), idedame ant pavirsiaus dziuveselio rieke, pabarstome fermentiniu suriu. Patiekiame. Sriuba i sauksta semti kartu su dziuvesiuku ir suriu, niam niam!! Pabandykite tikrai nenusivilsite.
Atsakyti
QUOTE(mazge1979 @ 2010 01 08, 23:58)
o gal kuriai gaunasi skani rūgštynių sriuba?

As darau taip: i puoda dedu ismirkytas perlines kruopas, verdu. Tuo metu keptuvej su laseliu aliejaus pakepinu tarkuotas morkas, smulkinta svoguna ir cesnaka. Suverciu viska i puoda pas kruopas. Tada dar dedu kubeliais supjaustytas bulves. Po keliu minuciu suverciu puse stiklainio rugstyniu (naudoju Kedainiu fabriko konservuotas), kubeli darzoviu sultinio, druskos, pipiru. Galiausiai imusu pora zaliu kiausiniu ir greitai ismaisau. Pagardinu grietine. Man si sriuba pati paciausia wub.gif
Atsakyti
QUOTE(diviana @ 2010 01 12, 15:46)
Neryte, o jeigu vietoj pomidoru savo sultyse deti zalius pomidorus?  g.gif

gali naudoti, bet reiks juos nublansiruoti, bei deti be seklyciu, na ir tada pomidoru padazo reiks imesti, nes neisskirs tiek sulciu
Atsakyti
labas vakaras 4u.gif
o as pasidalinsiu skanios, pupeliu sriubos receptu bigsmile.gif

zodizu, pamerkiam pupeles is vakaro.. (arba kaip kam patogiau, galima kelias val pries).. tada supilam jas i puoda, ipilam vandens kazkur 1/4 puodo.. ir verdam.. per ta laika, kepame morka su svogunu ant aliejaus ir sviesto, tik negailekit sviesto smile.gif kai jau pupeliu odele lupasi - supilkite keptas darzoves.. sudekite bulves, sultinio kubelius, ir prieskonius (pipirai, lauro lapai)... ir ipilkite vandens, kad puodas butu pilnas :)niu ir verdam, kol viskas isvirs. tiksliau bulves, nes pupels jau kaip ir turetu buti i pabaiga smile.gif tada galim adeti i bendra puoda grietines, bet jeigu valgysite ne vienu kartu, tai geriau nedeti, kad nesurugtu skanumelis...

na, zinokit tikrai laabai skani... dar galima pakapoti svieziu petrazoliu..

SKANAUS 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo j-vita: 30 sausio 2010 - 22:56
Lašišos sriuba su lęšiais.
kiekio neberašysiu{nes tai priklauso nuo valgančių asmenų skaičiaus}
reikia:bulvių,morkų,saliero,svogūno,česnako.konsernuota paprika.
lašišos[naudojau lašišos papilvės gabaliukus},aliejųa[alyvuogių,sviestas,lęšius.
prieskonius:balti pipirai,druska,muskatas,pankolio sėklos,krapai,bazilikas,grybų{iranietiškas padažas]
Užviriau puode vandenį,sudėjau supjaustytų dalį morkų,bulvių{prieš tai įpyliau alyvų aliejaus į vandenį}salierą
Keptuvėje įpyliau aliejaus,supyliau pakepinau pankolio seklas,supyliau česnakus,svogūnus,pakepinau supyliau antra dalį sutarkuotų morkų,saliero,papriką,sudėjau lašisos gabaliukus,patroškinau.
Tuo metu supyliau į puodą lęšius.
Į keptuvą įpyliau grybų padažą,patroškinus ,masę supyliau į puodą
Pasūdžiau{nedaug,nes padažas sūrokas
Sriuba gavosi skani/
Skanaus 4u.gif
Atsakyti
Vegeliene bigsmile.gif , tai yra, kas liko nuo keptos vegeles mesos.
I puoda pilame vandens pora litriuku, kai uzverda sumetam kokias tris bulves, norimo stambumo ir morka didoka pjaustyta, ar tarkuota, kai apverda imetam druskos, sudedam vegeles galva, uodega, pelekus, o svarbiausia kepenis ir nuo uzvirimo verdam apie 10min., pries pabaiga supjaustom svoguniuka, daug iv. pipiriuku, krapiuku.Pilames i lekstute, galima grietineles, surelio, ar grietines, kaip kam skanu.
user posted image
Atsakyti
[quote=Srove,2010 02 04, 20:40]
Vegeliene bigsmile.gif , tai yra, kas liko nuo keptos vegeles mesos.
Srove 4u.gif -Labai jau mėgstu tokią žuvienę,bet Vėgelienės netekovalgyti.Atrodo,laabai jau skaniai 4u.gif ,tik imk šaukštą ir semk. 4u.gif
man žuvienei nereikia grietinės,ji užgožia tą žuvies skonį 4u.gif
Atsakyti
[quote=regna,2010 02 04, 23:44]
[quote=Srove,2010 02 04, 20:40]
Vegeliene bigsmile.gif , tai yra, kas liko nuo keptos vegeles mesos.
Srove 4u.gif -Labai jau mėgstu tokią žuvienę,bet Vėgelienės netekovalgyti.Atrodo,laabai jau skaniai 4u.gif ,tik imk šaukštą ir semk. 4u.gif
man žuvienei nereikia grietinės,ji užgožia tą žuvies skonį 4u.gif
[/quote]

As labai jau megstu tas vegeles, pas mus buna turgui uodegu, tai prisigrudu kur tik telpa, visus saldiklius biggrin.gif kai sezonas, jos nebrangios, niekaip neatsivalgau blush2.gif .Siaip man zuviene isvis be nieko patinka, tik zuvis vanduo ir prieskoniai, bet kai su kepenelem, tai biski rimciau reikia prikasti. 4u.gif
Atsakyti