
Lietuviskai modifikuoti ukrainietiski barsciai

QUOTE(Ingel @ 2009 10 06, 21:07)
0.5 kg faršo puode patroškinti, kol pasidarys birus, tada supilti
0,5 ltr pomidorų padaže konservuotų pupelių
kelias česnako skilteles įspausti
keli šaukštai pomidorų padažo
nebūtinai, bet aš dėjau-tarkuotų morkų ir smulkiai pjaustyto svogūno
ir būtinai pabaigai įtarkuoti sūrio
Skanaus

0,5 ltr pomidorų padaže konservuotų pupelių
kelias česnako skilteles įspausti
keli šaukštai pomidorų padažo
nebūtinai, bet aš dėjau-tarkuotų morkų ir smulkiai pjaustyto svogūno
ir būtinai pabaigai įtarkuoti sūrio
Skanaus


QUOTE(Diva:) @ 2010 01 11, 17:54)
Vajetus
, tik dabar pamaciau,kad 4 sauksai cukraus tam recepte. Ne, as dedu 1 sauksteli arbatini cukraus! Jau isivaizduoju kokia saldybe actine gavosi

Maziau cukraus ir acto tai as net nezinau, man atrodo gal daugiau as pilu nei 4 saukstai... Pipiru tai dedu tiek, kad jau astri ji butu, tada pats skanumas.



Maziau cukraus ir acto tai as net nezinau, man atrodo gal daugiau as pilu nei 4 saukstai... Pipiru tai dedu tiek, kad jau astri ji butu, tada pats skanumas.
Ane



QUOTE(Nerytė @ 2010 01 10, 14:15)
Neryte, o jeigu vietoj pomidoru savo sultyse deti zalius pomidorus?

Nezinau ar kas isdaves jau nuostabios sriubos recepta, kuri gavau Prancuzijoje..
Tikrai keista receptura , bet pabandykite- ziauriai skanu ir niekas neatspes is ko padaryta.
1kg svogunu
pokelis grietineles
naturalaus sultinio (toki kieki koki ruosiates suvalgyti)
stikline balto vyno (geriausiai pusiau saldaus)
dziuveseliai pirktiniai (ne smulkinti, o buna apvalus tokie kaip is visos riekes atpjauti)
Supjaustote svogunus griezineliais, pakepiname su miltais, kol graziai paruduos.
Verciame visa mase i sultini, maistome, uzverdame, pilame vyna ir grietinele. Dedame prieskoniu, jei reikia.
Ipilame sriubos i dubeneli (karstos), idedame ant pavirsiaus dziuveselio rieke, pabarstome fermentiniu suriu. Patiekiame. Sriuba i sauksta semti kartu su dziuvesiuku ir suriu, niam niam!! Pabandykite tikrai nenusivilsite.
Tikrai keista receptura , bet pabandykite- ziauriai skanu ir niekas neatspes is ko padaryta.
1kg svogunu
pokelis grietineles
naturalaus sultinio (toki kieki koki ruosiates suvalgyti)
stikline balto vyno (geriausiai pusiau saldaus)
dziuveseliai pirktiniai (ne smulkinti, o buna apvalus tokie kaip is visos riekes atpjauti)
Supjaustote svogunus griezineliais, pakepiname su miltais, kol graziai paruduos.
Verciame visa mase i sultini, maistome, uzverdame, pilame vyna ir grietinele. Dedame prieskoniu, jei reikia.
Ipilame sriubos i dubeneli (karstos), idedame ant pavirsiaus dziuveselio rieke, pabarstome fermentiniu suriu. Patiekiame. Sriuba i sauksta semti kartu su dziuvesiuku ir suriu, niam niam!! Pabandykite tikrai nenusivilsite.
QUOTE(mazge1979 @ 2010 01 08, 23:58)
o gal kuriai gaunasi skani rūgštynių sriuba?
As darau taip: i puoda dedu ismirkytas perlines kruopas, verdu. Tuo metu keptuvej su laseliu aliejaus pakepinu tarkuotas morkas, smulkinta svoguna ir cesnaka. Suverciu viska i puoda pas kruopas. Tada dar dedu kubeliais supjaustytas bulves. Po keliu minuciu suverciu puse stiklainio rugstyniu (naudoju Kedainiu fabriko konservuotas), kubeli darzoviu sultinio, druskos, pipiru. Galiausiai imusu pora zaliu kiausiniu ir greitai ismaisau. Pagardinu grietine. Man si sriuba pati paciausia

QUOTE(diviana @ 2010 01 12, 15:46)
gali naudoti, bet reiks juos nublansiruoti, bei deti be seklyciu, na ir tada pomidoru padazo reiks imesti, nes neisskirs tiek sulciu
labas vakaras
o as pasidalinsiu skanios, pupeliu sriubos receptu
zodizu, pamerkiam pupeles is vakaro.. (arba kaip kam patogiau, galima kelias val pries).. tada supilam jas i puoda, ipilam vandens kazkur 1/4 puodo.. ir verdam.. per ta laika, kepame morka su svogunu ant aliejaus ir sviesto, tik negailekit sviesto
kai jau pupeliu odele lupasi - supilkite keptas darzoves.. sudekite bulves, sultinio kubelius, ir prieskonius (pipirai, lauro lapai)... ir ipilkite vandens, kad puodas butu pilnas :)niu ir verdam, kol viskas isvirs. tiksliau bulves, nes pupels jau kaip ir turetu buti i pabaiga
tada galim adeti i bendra puoda grietines, bet jeigu valgysite ne vienu kartu, tai geriau nedeti, kad nesurugtu skanumelis...
na, zinokit tikrai laabai skani... dar galima pakapoti svieziu petrazoliu..
SKANAUS

o as pasidalinsiu skanios, pupeliu sriubos receptu

zodizu, pamerkiam pupeles is vakaro.. (arba kaip kam patogiau, galima kelias val pries).. tada supilam jas i puoda, ipilam vandens kazkur 1/4 puodo.. ir verdam.. per ta laika, kepame morka su svogunu ant aliejaus ir sviesto, tik negailekit sviesto


na, zinokit tikrai laabai skani... dar galima pakapoti svieziu petrazoliu..
SKANAUS

Lašišos sriuba su lęšiais.
kiekio neberašysiu{nes tai priklauso nuo valgančių asmenų skaičiaus}
reikia:bulvių,morkų,saliero,svogūno,česnako.konsernuota paprika.
lašišos[naudojau lašišos papilvės gabaliukus},aliejųa[alyvuogių,sviestas,lęšius.
prieskonius:balti pipirai,druska,muskatas,pankolio sėklos,krapai,bazilikas,grybų{iranietiškas padažas]
Užviriau puode vandenį,sudėjau supjaustytų dalį morkų,bulvių{prieš tai įpyliau alyvų aliejaus į vandenį}salierą
Keptuvėje įpyliau aliejaus,supyliau pakepinau pankolio seklas,supyliau česnakus,svogūnus,pakepinau supyliau antra dalį sutarkuotų morkų,saliero,papriką,sudėjau lašisos gabaliukus,patroškinau.
Tuo metu supyliau į puodą lęšius.
Į keptuvą įpyliau grybų padažą,patroškinus ,masę supyliau į puodą
Pasūdžiau{nedaug,nes padažas sūrokas
Sriuba gavosi skani/
Skanaus
kiekio neberašysiu{nes tai priklauso nuo valgančių asmenų skaičiaus}
reikia:bulvių,morkų,saliero,svogūno,česnako.konsernuota paprika.
lašišos[naudojau lašišos papilvės gabaliukus},aliejųa[alyvuogių,sviestas,lęšius.
prieskonius:balti pipirai,druska,muskatas,pankolio sėklos,krapai,bazilikas,grybų{iranietiškas padažas]
Užviriau puode vandenį,sudėjau supjaustytų dalį morkų,bulvių{prieš tai įpyliau alyvų aliejaus į vandenį}salierą
Keptuvėje įpyliau aliejaus,supyliau pakepinau pankolio seklas,supyliau česnakus,svogūnus,pakepinau supyliau antra dalį sutarkuotų morkų,saliero,papriką,sudėjau lašisos gabaliukus,patroškinau.
Tuo metu supyliau į puodą lęšius.
Į keptuvą įpyliau grybų padažą,patroškinus ,masę supyliau į puodą
Pasūdžiau{nedaug,nes padažas sūrokas
Sriuba gavosi skani/
Skanaus

Vegeliene
, tai yra, kas liko nuo keptos vegeles mesos.
I puoda pilame vandens pora litriuku, kai uzverda sumetam kokias tris bulves, norimo stambumo ir morka didoka pjaustyta, ar tarkuota, kai apverda imetam druskos, sudedam vegeles galva, uodega, pelekus, o svarbiausia kepenis ir nuo uzvirimo verdam apie 10min., pries pabaiga supjaustom svoguniuka, daug iv. pipiriuku, krapiuku.Pilames i lekstute, galima grietineles, surelio, ar grietines, kaip kam skanu.

I puoda pilame vandens pora litriuku, kai uzverda sumetam kokias tris bulves, norimo stambumo ir morka didoka pjaustyta, ar tarkuota, kai apverda imetam druskos, sudedam vegeles galva, uodega, pelekus, o svarbiausia kepenis ir nuo uzvirimo verdam apie 10min., pries pabaiga supjaustom svoguniuka, daug iv. pipiriuku, krapiuku.Pilames i lekstute, galima grietineles, surelio, ar grietines, kaip kam skanu.

[quote=Srove,2010 02 04, 20:40]
Vegeliene
, tai yra, kas liko nuo keptos vegeles mesos.
Srove
-Labai jau mėgstu tokią žuvienę,bet Vėgelienės netekovalgyti.Atrodo,laabai jau skaniai
,tik imk šaukštą ir semk.
man žuvienei nereikia grietinės,ji užgožia tą žuvies skonį
Vegeliene

Srove



man žuvienei nereikia grietinės,ji užgožia tą žuvies skonį

[quote=regna,2010 02 04, 23:44]
[quote=Srove,2010 02 04, 20:40]
Vegeliene
, tai yra, kas liko nuo keptos vegeles mesos.
Srove
-Labai jau mėgstu tokią žuvienę,bet Vėgelienės netekovalgyti.Atrodo,laabai jau skaniai
,tik imk šaukštą ir semk.
man žuvienei nereikia grietinės,ji užgožia tą žuvies skonį
[/quote]
As labai jau megstu tas vegeles, pas mus buna turgui uodegu, tai prisigrudu kur tik telpa, visus saldiklius
kai sezonas, jos nebrangios, niekaip neatsivalgau
.Siaip man zuviene isvis be nieko patinka, tik zuvis vanduo ir prieskoniai, bet kai su kepenelem, tai biski rimciau reikia prikasti.
[quote=Srove,2010 02 04, 20:40]
Vegeliene

Srove



man žuvienei nereikia grietinės,ji užgožia tą žuvies skonį

[/quote]
As labai jau megstu tas vegeles, pas mus buna turgui uodegu, tai prisigrudu kur tik telpa, visus saldiklius


