QUOTE(S.N.A.S @ 2010 01 09, 01:15)
QUOTE(mazge1979 @ 2010 01 09, 12:27)
Labai paparstai. Eilinis bulijonas išverdamas, sudedamos norimos daržovės ir pjaustytos rūgštynės į pabaigą(aš mėgstu jų daug). Paskui jau atskirai kiekvienam indely serviruojam su virtu kiaušiniu ir grietine.
QUOTE(S.N.A.S @ 2010 01 09, 13:16)
Labai paparstai. Eilinis bulijonas išverdamas, sudedamos norimos daržovės ir pjaustytos rūgštynės į pabaigą(aš mėgstu jų daug). Paskui jau atskirai kiekvienam indely serviruojam su virtu kiaušiniu ir grietine.
dėkui
man svarbiausia, kad rugštynių sriuboj nebūtų jų kotelių, todėl darau pati, neperku
Ir mane domintu šiupininė sriuba
Siūlau daržovių sriuba su žuvies malinukais.
reikia:
pora morkų,
svogūnas,
keletą{4 vidutinio dydžio}bulvės,
alyvų aliejaus,
Maltinukams:
pusė kg žuvies filės,
kiaušinis,
svogūnas,
pora skiltelių česnako,
druskos,
pipirų,
Morkas ir svogūnus pakepinti aliejuje.
Paruoštas bulves supjausytyti kūbeliais,
Viska sudėti į sultinį arba vandenį,išvirti.
Maltinukams žuvies filė galima sukapoti,ar sumalti{kaip kam patinka},
įmušti kiaušinį,įbert druskos pipirų,suberti svogūną,česnaką smulkintą ir gerai išmaišyti.
Iš masės padaryti kukuliukus ,įleisti į verdantį vandenį .
Iš virusį sultinį su maltinukais supilti į sriubą.
Skanaus
Papildyta:
p.S. MALTINUKAIS
reikia:
pora morkų,
svogūnas,
keletą{4 vidutinio dydžio}bulvės,
alyvų aliejaus,
Maltinukams:
pusė kg žuvies filės,
kiaušinis,
svogūnas,
pora skiltelių česnako,
druskos,
pipirų,
Morkas ir svogūnus pakepinti aliejuje.
Paruoštas bulves supjausytyti kūbeliais,
Viska sudėti į sultinį arba vandenį,išvirti.
Maltinukams žuvies filė galima sukapoti,ar sumalti{kaip kam patinka},
įmušti kiaušinį,įbert druskos pipirų,suberti svogūną,česnaką smulkintą ir gerai išmaišyti.
Iš masės padaryti kukuliukus ,įleisti į verdantį vandenį .
Iš virusį sultinį su maltinukais supilti į sriubą.
Skanaus
Papildyta:
QUOTE(regna @ 2010 01 10, 00:07)
Siūlau daržovių sriuba su žuvies malinukais.
reikia:
pora morkų,
svogūnas,
keletą{4 vidutinio dydžio}bulvės,
alyvų aliejaus,
Maltinukams:
pusė kg žuvies filės,
kiaušinis,
svogūnas,
pora skiltelių česnako,
druskos,
pipirų,
Morkas ir svogūnus pakepinti aliejuje.
Paruoštas bulves supjausytyti kūbeliais,
Viska sudėti į sultinį arba vandenį,išvirti.
Maltinukams žuvies filė galima sukapoti,ar sumalti{kaip kam patinka},
įmušti kiaušinį,įbert druskos pipirų,suberti svogūną,česnaką smulkintą ir gerai išmaišyti.
Iš masės padaryti kukuliukus ,įleisti į verdantį vandenį .
Iš virusį sultinį su maltinukais supilti į sriubą.
Skanaus
reikia:
pora morkų,
svogūnas,
keletą{4 vidutinio dydžio}bulvės,
alyvų aliejaus,
Maltinukams:
pusė kg žuvies filės,
kiaušinis,
svogūnas,
pora skiltelių česnako,
druskos,
pipirų,
Morkas ir svogūnus pakepinti aliejuje.
Paruoštas bulves supjausytyti kūbeliais,
Viska sudėti į sultinį arba vandenį,išvirti.
Maltinukams žuvies filė galima sukapoti,ar sumalti{kaip kam patinka},
įmušti kiaušinį,įbert druskos pipirų,suberti svogūną,česnaką smulkintą ir gerai išmaišyti.
Iš masės padaryti kukuliukus ,įleisti į verdantį vandenį .
Iš virusį sultinį su maltinukais supilti į sriubą.
Skanaus
p.S. MALTINUKAIS
Sveikos 
Šiandien betvarkydama šaldiklį radau šaldytų krevečių ir ant smūgio pagaminau štai tokią sriubytę:
Įkaitinau keptuvę be aliejaus ir subėriau pusę pakalio šaldytų virtų krevečių su "lukštais" ( ne tigrinių, o tų paprasčiausių, išėjo ~400-500gr tų krevetkų šaldytų), tuomet, kai jos atšilo, išspaudžiau pusę riebokos citrinos, užbarsčiau ne mažą žiupsnį saldžiosios paprikos miltelių, šiek tiek muskato, druskytės, žuvies prieskonių. Ant viršaus uždėjau tą citriną ir uždengiau su dangčiu. Užkaičiau ~litrą vandens, kuomet jis užvirė, supyliau į keptuvę su krevetėm ir atgal į puodą - kad prieskoniai tolygiai nueitų į puodą. Tada išgraibiau krevetes ir citriną, ir palikau vėst tiek krevetes, tiek tą "mišinį". Krevetes išlukštenau, o visas krevečių "liekanas" į marlę ir atgal į puodą, tuomet supjausčiau mažą svogūną, bei ~150gr pievagrybių, sudėjau į ta pačią keptuvę, prieš tai ją įkaitinus su sviestu, apkepiau, tuo metu supjausčiau smulkiai morką ir sumečiau viską į puodą (t.y. ir keptuvės turinį ir morką). Pavirti apie 10-15ka minučių, na iš tiesų tol, kol morkos išverda. Tuomet išimti marlę su krevečių "liekanom" - nusunkti, išgręžti, žodžiu, kuo daugiau skystimo iš ten "išgauti", subert tas išlukštentas krevetes ir.. skanaus! Jei sriuba per tiršta, įpilkit vandens, aš dar taip pat dėjau virtų ryžių šiek tiek, bet sriuba išėjo labai švelnaus skonio ir kažkas nauja,nekasdieniško
Taigi, surašau ingridientus:
0,5kg nelukštentų, virtų šaldytų krevečių,
150-200gr pievagrybių,
Svogūnas,
Morka,
Saldžiosios paprikos miltelių,
Druskos,
Muskato,
Žuvies prieskoniai,
Pusė citrinos (viena jei maža),
Sviestas/aliejus kepimui,
~1litas vandens virimui.
Galima eksperimentuot toliau ir pridėt įvairesnių daržovių,kas ką mėgstat: bulvės, paprika, pomidoras ir t.t.
Gaila negaliu parodyti nuotraukos,nes fotoaparatas išėjo atostogų
Šiandien betvarkydama šaldiklį radau šaldytų krevečių ir ant smūgio pagaminau štai tokią sriubytę:
Įkaitinau keptuvę be aliejaus ir subėriau pusę pakalio šaldytų virtų krevečių su "lukštais" ( ne tigrinių, o tų paprasčiausių, išėjo ~400-500gr tų krevetkų šaldytų), tuomet, kai jos atšilo, išspaudžiau pusę riebokos citrinos, užbarsčiau ne mažą žiupsnį saldžiosios paprikos miltelių, šiek tiek muskato, druskytės, žuvies prieskonių. Ant viršaus uždėjau tą citriną ir uždengiau su dangčiu. Užkaičiau ~litrą vandens, kuomet jis užvirė, supyliau į keptuvę su krevetėm ir atgal į puodą - kad prieskoniai tolygiai nueitų į puodą. Tada išgraibiau krevetes ir citriną, ir palikau vėst tiek krevetes, tiek tą "mišinį". Krevetes išlukštenau, o visas krevečių "liekanas" į marlę ir atgal į puodą, tuomet supjausčiau mažą svogūną, bei ~150gr pievagrybių, sudėjau į ta pačią keptuvę, prieš tai ją įkaitinus su sviestu, apkepiau, tuo metu supjausčiau smulkiai morką ir sumečiau viską į puodą (t.y. ir keptuvės turinį ir morką). Pavirti apie 10-15ka minučių, na iš tiesų tol, kol morkos išverda. Tuomet išimti marlę su krevečių "liekanom" - nusunkti, išgręžti, žodžiu, kuo daugiau skystimo iš ten "išgauti", subert tas išlukštentas krevetes ir.. skanaus! Jei sriuba per tiršta, įpilkit vandens, aš dar taip pat dėjau virtų ryžių šiek tiek, bet sriuba išėjo labai švelnaus skonio ir kažkas nauja,nekasdieniško
Taigi, surašau ingridientus:
0,5kg nelukštentų, virtų šaldytų krevečių,
150-200gr pievagrybių,
Svogūnas,
Morka,
Saldžiosios paprikos miltelių,
Druskos,
Muskato,
Žuvies prieskoniai,
Pusė citrinos (viena jei maža),
Sviestas/aliejus kepimui,
~1litas vandens virimui.
Galima eksperimentuot toliau ir pridėt įvairesnių daržovių,kas ką mėgstat: bulvės, paprika, pomidoras ir t.t.
Gaila negaliu parodyti nuotraukos,nes fotoaparatas išėjo atostogų
QUOTE(S.N.A.S @ 2010 01 09, 01:15)
QUOTE(S.N.A.S @ 2010 01 09, 13:16)
Labai paparstai. Eilinis bulijonas išverdamas, sudedamos norimos daržovės ir pjaustytos rūgštynės į pabaigą(aš mėgstu jų daug). Paskui jau atskirai kiekvienam indely serviruojam su virtu kiaušiniu ir grietine.
as kadangi seimoj tik viena ja valgau, tai ir kiausinis kietai isvirus dedu, ir pries baidama virt pakepinu morkytes ant sviestuko ir supilu i sriubyte, dar truputuka paverdu, ir
laaaaaaaaaaaabai skanu
Papildyta:
QUOTE(mazge1979 @ 2010 01 09, 13:47)
dėkui
pirkau Spilvos firmos, rekomendavo, kaip geras, nes savo šiais metais neturiu.
man ir Jovaiges patiko, tikrai neradau koteliu, kurie po burna malasi, nes ziauriai nemegstu to
Mūsų šeimą labai mėgsta Ukrainietiškus barščius.
Tikslių kiekių neparašysiu nes darau iš akies
Reikia:
šoninės gabaliuko.
Pupelių iš vakaro pamerkiu kad išbrinktų ir greičiau išvirtų.
buroko
morkos
rugintų kopūstų
bulvių
pomidorų padažo.
Iš pradžių į puodą dedu mesytę, paverdu apie 30 min. Tada dedu pupeles, rugintus kopūstus. Buroką sutarkuoju burokine tarka, morką šiaudeliais. Morką ir buroką dedu į keptuvę ir apkepu. Kai morka suminkštėja įdedu pomidorų padažo. Patroškinu pora min ir dedu į puodą. Ant galo dedu nuskustas ir supjaustytas bulves. Paverdu dar 15-20 min ir gatavą. Valgau su grietine.
Tikslių kiekių neparašysiu nes darau iš akies
Reikia:
šoninės gabaliuko.
Pupelių iš vakaro pamerkiu kad išbrinktų ir greičiau išvirtų.
buroko
morkos
rugintų kopūstų
bulvių
pomidorų padažo.
Iš pradžių į puodą dedu mesytę, paverdu apie 30 min. Tada dedu pupeles, rugintus kopūstus. Buroką sutarkuoju burokine tarka, morką šiaudeliais. Morką ir buroką dedu į keptuvę ir apkepu. Kai morka suminkštėja įdedu pomidorų padažo. Patroškinu pora min ir dedu į puodą. Ant galo dedu nuskustas ir supjaustytas bulves. Paverdu dar 15-20 min ir gatavą. Valgau su grietine.
QUOTE(Saulužė @ 2010 01 08, 17:07)
Nea, neprėska
bet keistai saldziai actuota
nu žodžiu net nemoku papasakot
gal kai nežinau koks turėtų būt jos skonis tai sunku nutaikyt
o dėjau man rodos visko po lygiai, kaip rašei, ant didelio puodo
Šiaip dar grybų likę, bet nesusikaupiu vėl bandyt,, gal per saldu buvo, va pažiūrėjau tai dėjau 1 krūtinę, 2 grybus, po 4 v.š. cukraus ir acto (actas obuoliu vyno berods), druskos (gal 1 a. š.) ir pipiru nepamenu kiek įdėjau
gal cukrų reik pamažint 
Šiaip dar grybų likę, bet nesusikaupiu vėl bandyt,, gal per saldu buvo, va pažiūrėjau tai dėjau 1 krūtinę, 2 grybus, po 4 v.š. cukraus ir acto (actas obuoliu vyno berods), druskos (gal 1 a. š.) ir pipiru nepamenu kiek įdėjau
Vajetus
Maziau cukraus ir acto tai as net nezinau, man atrodo gal daugiau as pilu nei 4 saukstai... Pipiru tai dedu tiek, kad jau astri ji butu, tada pats skanumas.
[quote=Kokere,2010 01 11, 14:09]
Mūsų šeimą labai mėgsta Ukrainietiškus barščius.
Tikslių kiekių neparašysiu nes darau iš akies
Kokere,
-gal tai yra tavo Ukrainietiški barščiai,bet ,tikrieji Ukrainietiški barščiai verdami visiškai kitaip.
Gal tai naujoviški,barščiai,bet man ne kartą yra tekę valgyti tikruosius Ukrainietiškus barščius.
Mūsų šeimą labai mėgsta Ukrainietiškus barščius.
Tikslių kiekių neparašysiu nes darau iš akies
Kokere,
Gal tai naujoviški,barščiai,bet man ne kartą yra tekę valgyti tikruosius Ukrainietiškus barščius.











