Įkraunama...
Įkraunama...

Cezario minusai

QUOTE(vaivos juosta @ 2008 12 20, 20:28)
Kelis mėnesius.....  unsure.gif  blink.gif  Aš kokias dvi dienas į klaustuką panaši buvau  tongue.gif  .

Tai jums pasiseke arba, tiksliau, man nepasiseke unsure.gif Kai tik pagimdziau, drauge, kuriai irgi buvo dare cezari, mane "paguode", kad apie menesi vaiksciosiu susilenkusi is skausmo, nes jai taip buvo. Deja, man tai truko ilgiau verysad.gif

Atsakyti
as turejau du CZ, tikrai negaleciau papasakot kokiu baisybiu, iskyrus ejima i WC. aisku tai ne visai susije su CZ, o labiau su ta baisiaja klizmute tongue.gif pirmas antra menuo labai sunkai kas wc gaudavosi rolleyes.gif
Atsakyti
vaikai po cezario zinoma nebuna blogesni,daugelis net sako,kad jie buna ramesni,bet perskaiciau daktaru nuomone,kad gimusieji po cezario turi nenormalia zarnyno mikroflora ir net nustebau,nes tai yra tikru tikriausia tiesa...mano pirmasis gime po sios operacijos ir mes visa laika nuo pat mazens turim bedu del pilvo ir zarnyno...oi kiek buvo lakstymo po daktarus kazkada kol istyrem kas jam...
ir siaip pojuciai palyginus su naturaliu gimdymu...jei butu galimybe rinktis,nenoreciau daugiau cezario...menesi po jo gal ligoninej gulejau ir aplamai vos koju nepakraciau...o po gimdymo praejus valandelei pati atsistojau ir ejau biggrin.gif
Atsakyti
man pirmas buvo cezaris ne planinis, nes skatino ir labai ilgai neatsidarinejo kaklelis tai teko daryti cezari, siaip prabudau apkvaitus labai ir kazkaip keista bukle lyg stogas vaziavo, kai reikejo keltis ir eiti i tualeta buvo baisu skausmo jau nepamenu nes praejo 8 metai dabar vel nestuke.gif bet kazkaip ejo praejo tas skausma sir viskas pasimirso, manau dabar irgi tikiuosi CP ax.gif
Atsakyti
QUOTE(neringuutia @ 2009 04 02, 08:31)
vaikai po cezario zinoma nebuna blogesni,daugelis net sako,kad jie buna ramesni,bet perskaiciau daktaru nuomone,kad gimusieji po cezario turi nenormalia zarnyno mikroflora ir net nustebau,nes tai yra tikru tikriausia tiesa...mano pirmasis gime po sios operacijos ir mes visa laika nuo pat mazens turim bedu del pilvo ir zarnyno...oi kiek buvo lakstymo po daktarus kazkada kol istyrem kas jam...

perskaičiau ir aš tavo vaikas žurnale tą frazę dėl blogos žarnyno mikrofloros, ir vis dėlto, nenorėčiau sutikt. man atrodo, kad čia labai jau suabsoliutintas teiginys - "visą gyvenimą turės problemų su žarnyno mikroflora".. man atrodo, kad negalima visko nurašyti ant užgimimo būdo. pvz. manoji gimė per cezarį, bet problemų su žarnynu tfu tfu tfu neturėjom jokių. o pusbroliukas, nors gimęs natūraliai, kenčia dėl disbakteriozės. taip kad..

o šiaip aš laukiuosi antro vaikučio, ir noriu operacijos. aš pirmąjį buvau nusiteikus gimdyti natūraliai, be epidūro, maksimaliai natūraliai. bet viskas baigėsi taip kaip baigėsi. ir vaikas ne blogesnis, ir mūsų ryšys puikiausias. o kai pagalvoju apie gimdymo traumų grėsmę, tai man cezaris atrodo net saugesnis vaikui.. suprantu, kad blogai galvoju. nesu aš už cezarį nesant indikacijų. bet pvz. man nėra kol kas indikacijų antrajam cezariui, bet tikiuosi, kad daktaras nevers gimdyt natūraliai. blush2.gif
Atsakyti
ir siaip pojuciai palyginus su naturaliu gimdymu...jei butu galimybe rinktis,nenoreciau daugiau cezario...menesi po jo gal ligoninej gulejau ir aplamai vos koju nepakraciau...o po gimdymo praejus valandelei pati atsistojau ir ejau biggrin.gif

Kad net nžn, aš pati po CP gimiau ir 2 mano sesės, bet dėl žarnyno problemų nei viena neturėjom schmoll.gif
Atsakyti
pats cezario pjuvis yra vienas didelis minusas.. vaikas negauna geruju bakteriju, ištraukiamas staigiai, jau čia jam šokas... be to, kuo čia gerai operacija... pjuviai pilve, pilvapleveje, gimdoje.. randai ir t.t. infekciju tikimybe... aš nematau nieko teigiamo CP.. pati pagimdžiau tik cezario pagalba ir čia man buvo viena iš didžiausių traumų... ir dabar tokia nepilnaverte jaučiuosi, kad pati nesugebejau pagimdyti. sutinku- daugeliu atveju tai vienintele galimybe susilaukti sveiko vaiko, netraumuoto ir t.t. bet kalbu tik už save - laukiuosi antro ir vel be proto noriu bandyti pagimdyti pati..
visada maniau kad cezaris tik kraštutiniu atveju, bet kokiu atveju naturalus gimdymas geriausia ir mamai ir vaikui.
Atsakyti

Mano abu vaikai po cezario, mano aplinkybėm buvo saugiau daryti operacijas abiem vaikam, nepastebėjau jokių problemų su žarnynu nei vienam vaikui , o aš pati kėliausi po operacijos jau sekančią dieną smile.gif mano giminaitė po naturalaus gimdymo atsidūrė reanimacijoj blink.gif Aš manau, kad viskas priklauso tik nuo daktarų ir aplinkybių ir nesvarbu ar tai operacija, ar natūralus gimdymas smile.gif
O kas liečia nepilnavertiškumo jausmą, kad vaikai gimė po operacijos-nesuprantu tokių kalbų, bet čia tik mano nuomonė mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laumar: 17 balandžio 2009 - 16:32
Su pirmu vaikeliu darė CP, dabar jau nebeprisimenu jokių minusų, nebent, kad iš tikrųjų pirmomis dienomis nei juoktis, nei kosėt negali, nes skauda pilvą ir dar nekenčiu švirkštų, o mums leisdavo į raumenis vaistus, kad gimda susitraukinėtų, man porą savaičių koją skaudėjo kur badė verysad.gif bet kai atneša vaikelį, tai nieko nejauti ir nėra laiko galvoti apie save.

Kitą irgi gimdysiu CP pagalba, vienintelis minusas, kad reikės kažkiek dienų praleist be vyresnėlio.

Dėl vystymosi ar dar ko nors nepastebėjau jokių trukumų, vaikas yra labai gabus, dabar jam ketveri-skaičiuoja, pažįsta daug raidžių, moka parašyti savo vardą, manau, kad juokinga teigt, jog gabumai priklauso nuo to, kokiu būdu gimė vaikas, esame suaugę žmonės ir žinom, kad jei gamta apdovanos, tai ir bus gabus, o jei ne, tai gimdyk nors visą parą, niekas nepadės.
Dėl žarnyno irgi nieko keisto nepastebėjom (tfu tfu tfu) smile.gif
Atsakyti
Kiek galiu pasakyti iš savo patirties - pati esu gimusi per Cesario pjūvio operaciją - prieš beveik 30 metų. Visiškai objektyviai noriu pasakyti, kad nėra jokio skirtumo vaikui, per kokią skylutę jis išvydo šviesą biggrin.gif Tiek vaikystėje, tiek dabar esu net labai stiprios sveikatos thumbup.gif , o dėl protinių sugebėjimų - nuo 5 metų pradėjau lankyti mokyklą (tikrai man to niekas nebūtų leidęs, jei bučiau nepasirengusi tam) geda2: . Labai norėčiau nuraminti visas mamytes, kurios augina ar augins "cesariukus" - mano mama dabar net sako, kad tiek mano gimimas, tiek auginimas jai buvo vienas malonumas wub.gif 4u.gif (P.S. iš visų vaikų aš viena "cezariukė")
Atsakyti
mano abu gime po CP, tai del zarnyno bedu nesutinku visiskai schmoll.gif
pirmajam buvo padidejes raumenu tonusas, sake del CP, praejo viskas 3am menesy, antrojo raumenu tonusas normalus smile.gif
del skausmo ir vaiksciojimo susirietus, jau antra diena vaiksciojau, o skausmo nejutau jau 4a diena, gal nuo organizmo priklauso g.gif su wc bedu irgi nebuvo, po antro cp butu isleide 3a diena namo, bet vaikeliui gelta presidejo po lempom pagulet teko.
pilnai sutinku, kad vaikai turi gimti naturaliu budu, bet visaip gyvenime nutinka. dazniausia CP pasekme - moters nepasitenkinimas savim doh.gif bet tos pasakos apie kitokius vaikus gimusius po CP gryna nesamone biggrin.gif
Atsakyti
as perskaiciau ir taip baisu pasidare del cezario fear.gif nors del to su gydytoja net nekalbejom,bet as noreciau cezario p. tikraio labai bijau gimdyti,nes labai bijau skausmo mega_shok.gif bijau.gif bet kazi kaip cia bus.bet is tikro,mano drauge ne vienai dare cezari,o vienai net du kartus,nes sako jei pirmas buvo cezaris,daznaiusiai daro ir antra karta g.gif bet kad tie vaikai normalus,nieko neissiksiria is kitu,jokiu bedu.pacios po cezatio atsigavusios normaliai,nei viena nepasakojo kad daugiau jo nenoretu rolleyes.gif te va.kazin kaip cia yra is tikro.. g.gif
Atsakyti