Įkraunama...
Įkraunama...

Cezario minusai

QUOTE(henika @ 2009 04 17, 17:26)
pati pagimdžiau tik cezario pagalba ir čia man buvo viena iš didžiausių traumų... ir dabar tokia nepilnaverte jaučiuosi, kad pati nesugebejau pagimdyti.

schmoll.gif visiškai be reikalo 4u.gif manau, kad šiuo atveju daug įtakos turi aplinka unsure.gif kad ir šis forumas...
4u.gif nesitraumuokit dėl tokių mažmožių 4u.gif mirksiukas.gif tikrai neverta thumbup.gif Džiaukitės sveiku vaikučiu, mėgaukitės motinyste ir jos teikiamais malonumais wub.gif oro_buckis.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyte_gelyte @ 2009 04 02, 11:15)
perskaičiau ir aš tavo vaikas žurnale tą frazę dėl blogos žarnyno mikrofloros, ir vis dėlto, nenorėčiau sutikt. man atrodo, kad čia labai jau suabsoliutintas teiginys - "visą gyvenimą turės problemų su žarnyno mikroflora".. man atrodo, kad negalima visko nurašyti ant užgimimo būdo. pvz. manoji gimė per cezarį, bet problemų su žarnynu tfu tfu tfu neturėjom jokių. o pusbroliukas, nors gimęs natūraliai, kenčia dėl disbakteriozės. taip kad..

o šiaip aš laukiuosi antro vaikučio, ir noriu operacijos. aš pirmąjį buvau nusiteikus gimdyti natūraliai, be epidūro, maksimaliai natūraliai. bet viskas baigėsi taip kaip baigėsi. ir vaikas ne blogesnis, ir mūsų ryšys puikiausias. o kai pagalvoju apie gimdymo traumų grėsmę, tai man cezaris atrodo net saugesnis vaikui.. suprantu, kad blogai galvoju. nesu aš už cezarį nesant indikacijų. bet pvz. man nėra kol kas indikacijų antrajam cezariui, bet tikiuosi, kad daktaras nevers gimdyt natūraliai.  blush2.gif

Del zarnuno mikrofloros problemu, tai nesutinku, nes maniske niekda neturejo jokiu bedu su zarnynu (Tfu tfu tfu).
Nezinau ar teisinga linkme mastau, bet atrodo, kad jei ilgai maitini savo pienuku vaikuti ir priziuri savo bei jo mitybos raciona, tai neturetu varginti zarnyno mikrofloros bedeles 4u.gif

QUOTE(henika @ 2009 04 17, 17:26)
pats cezario pjuvis yra vienas didelis minusas.. vaikas negauna geruju bakteriju, ištraukiamas staigiai, jau čia jam šokas... be to, kuo čia gerai operacija... pjuviai pilve, pilvapleveje, gimdoje.. randai ir t.t. infekciju tikimybe... aš nematau nieko teigiamo CP.. pati pagimdžiau tik cezario pagalba ir čia man buvo viena iš didžiausių traumų... ir dabar tokia nepilnaverte jaučiuosi, kad pati nesugebejau pagimdyti. sutinku- daugeliu atveju tai vienintele galimybe susilaukti sveiko vaiko, netraumuoto  ir t.t. bet kalbu tik už save - laukiuosi antro ir vel be proto noriu bandyti pagimdyti pati..
visada maniau kad cezaris tik kraštutiniu atveju, bet kokiu atveju naturalus gimdymas geriausia ir mamai ir vaikui.

Mano dukryte gime po NEplaninio Cezario opreracijos ir as lygiai taip pat jauciausi sad.gif Nes visa nestuma laukiau ir norejau pati pagimdyti vaikuti ir man buvo lengvas sokas, kai suzinojau po n valandu laukimo (atvaziavau i ligonine su 7 cm atsidariusiu kakleliu), kad del didelio vaisiaus ir siauroko dubens negalesiu pati pagimdyti sad.gif

Bet man labai greitai padejo atsigauti vyro rupestingumas (aciu valdziai uz menesio atostogas vyrams tongue.gif ) ir begalinis noras paciai maitinti vaikuti ax.gif Nors po operacijos man viena sesute apziurejusi krutine pasake,kad as neturiu pieno ir aplamai mano speneliai "netinkami" unsure.gif Zodziu ligininje negana, kad po operacijos psichologiskai prastai buvo, tai dar ir personalas zlugde doh.gif
Visa laime, kad mano pusesere patare neklausyti ju ir stengtis maitinti dukryte. Ir ka jus galvojat - jau po paros atsiradi tiek pieno, kad reikejo nutraukineti butinai.
Ir pirma pusmeti tai dukryte neisvalgydavo net vienos kruties pilnai, tai tekdavo nusitraukineti pastoviai ir saldiklyje kaupti atsargas tongue.gif Kuriu tik dali isnaudojau, o kita teko ismesti, nes pati sekmingai maitinau 1,2 m thumbup.gif

Tikrai galiu is patirties galiu pasakyti, kas po Cezario (bent jau NEplaninio) vaikutis auga lygiai toks pat sveikas thumbup.gif

drinks_cheers.gif Sutinku su paskutine fraze, kad naturaliai gimdyti geriausia (nesuprantu tu, kurios savo noru reikalauja Cezario), bet, kai kitos iseities nera, tai Cezario tikrai nereiketu bijoti ir veliau saves kaltinti 4u.gif
Atsakyti
Cia kazkokiais viduramziais kvepai, kai sako, kad po cezario vaikeliai zarnyno problemu tures!Kur faktai???
O tokias seseles, kurios pasiziurejus ar paciupinejus teigia, kad pieno nebus- reiktu is darbo atleist!KAip gerai, kad yra protingu pusseseriu!!!

Mano pertrauka po pirmo cezario (irgi neplanuoto) bus 1.8 m. Is karto, kai nunesiau teigiama nestumo testa savo ginei ir pasakiau: Gerai tai gerai, bet dabar tai jau bijau gimdyt! Atsake, kad jokiu gimdymu ir nebus. Bus tik cezaris. Ir as ...nurimau.

Matant kaip auga mano mazoji, jokiu minusu nerandu net ir po padidinimo stiklu. Drauges vis agituoja gimdyt dabar naturaliai (na, kad patirciau, kas tai yra..), o as nemtau jokiu skirtmu. Nepamenu, kad man butu sunki fiziskai savaite po operacijops. Daugiau kankinausi moraliskai/dvasiskai ir visaip kitaip. Jautrule esu prisiskaicius informacijos. Sikart kazkaip remiuosi sava logika, o ne ka sako...
Atsakyti
Na,as cezario minusu nepastebejau beveik jokiu schmoll.gif ,gal tik tas pooperacinis periodas buvo sunkus,kaip viena rase,kad nei atsikoset,nei susijuokti neiseina biggrin.gif bet ka cia gali zinoti,kaip butu buve,jei pati buciau gimdziusi rolleyes.gif antra karta, jei prireiks,tai vel noreciau CP ax.gif
Atsakyti
drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
As taip pat dukrytes susilaukiau cezariuko pagalba (savo iniciatyva) ir esu labai patenkinta. Ypac prisiminus sunaus gimdyma cry.gif . Zinoma, atsikoseti tikrai kokia savaite bijojau, bet po savaites jau ir namus siurbiau ir masina vazinejau. Dukrytes gimima prisimenu graziausiom spalvom, o isgyventa sunaus atejimo kosmara menu kaip siandien, nepasimirso man nei skausmai, nei medicinos personalo pinigu melzimo taktika (na neturejom tada mes tu pinigeliu), nei naudotos akuserines reples ir dar daug visko. Pastojus su dukryte, si karta susitarem su gydytoja, atsiskaitem po visko ir visi likom patenkinti thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
as cezario minusu dideliu nemetau iskyrus ta mazyti randeli kurio nesimato net bunant su bikiniu pliaze 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Padukele*: 12 gegužės 2009 - 14:58
ko labiausiai bijo daktarai padare cezari:
infekcijos
dideliu saaugu (95 proc jos didesnes ar mazesnes vistiek buna)
rando plysimo kito nestumo metu
Atsakyti
Maniškis gimė po neplaninio cezario operacijos. Aš didelio skirtumo tarp vaikų gimusių natūraliai ir po CP nematau, bet kitą norėčiai gimdyti pati, jei leistų gydytojai. Vis tik operacija, yra operacija, randai, saaugos, galimos komplikacijos. Natūraliai gimdant rizika pakenkti savo ir mažiuko sveikatai daug mažesnė.
Atsakyti
QUOTE(Grasilda @ 2008 03 25, 18:19)
Kodel dabar dauguma taip puola smerkti CP? Nesuvokiu to schmoll.gif  Taip, aisku, musu mamos, mociutes ir promociutes gimde naturaliai, nes tik toks gimdymas tebuvo zinotinas ir medicina nebuvo iki to istobulejusi, taciau palyginkime statistikas, koks buvo anuomet ir dabar naujagimiu mirtingumas, kiek budavo komplikaciju, kurios pasibaigdavo motinos mirtimis ir t.t., taigi cia du skirtingi dalykai kaip diena ir naktis.
Cezarinukai-vaikai antrarusiai? Juokinga  lotuliukas.gif  Gal pradekime vaikus skirstyti kaip kokius miltus-auksciausia rusis, antra rusis ir t.t. Juk kiekvienas yra vaikas, savo mamai pats paciausias, o daugiausiai itakos viskam turi genai, imunitetas, paveldimumas ir kt. Be abejo, galite su manim nesutikti, taciau as tvirtai laikysiuos isikibusi savo nuomones  drinks_cheers.gif

drinks_cheers.gif 100procentu, nes praktiskai visi sedintys vaikai budavo pasmerkti mirciai, o ir mamoms ko gero nelabai kaip baigdavos schmoll.gif

QUOTE("Bond Girl 007" @ 2008 04 09, 09:26)
Sveikos,man ir buvo daroma CPO,del to kad vaikas sedejo,dabar kaip zinot sedine i prieki niekas negimdo! Tai as jum pasakysiu kad viskas praejo liuks thumbup.gif  o del to kad kudikiui stresas,tai as manau gimdant naturaliai jam didesnis stresas ir mamai taip pat,plysimai arba kirpimai tarpvietes,kudikio raumenuku patempimas,ir t.t. o cia istraukia ji jam ir stenktis nereikia. ir mamai gimdymo baimes jokios  schmoll.gif

drinks_cheers.gif , tik del gimdymo baimes nesutikciau, vis tiek kazkoks neramumas buna ax.gif
Atsakyti
O aš matau cezario trūkumus.

1. Galimybė ne iki galo nuskausminti. Man cezaris buvo labai skausminga procedūra. Taip būna, pasirodo.
2. Pooperacinis periodas bjaurus - bejėgiškumo jausmas, absoliutus nesugebėjimas pasirūpinti nei savimi nei vaiku - kateteris šlapimo takuose, lašinės, nuskausminamieji, mano atveju ir antibiotikai, ko pasekoje mažai pieno, numetęs svorį mažiukas ir t.t. ir pan.
3. Aptirpęs pilvas ilgą laiką, dar vienas randas šalia to, kuris atsirado po apendicito šalinimo.
4. Visos bėdos, kurių turi kūdikėlis (pvz. per mažas raumenų tonusas ar dirglumas) sukabinamos cezariui, neieškant kitų priežasčių.
5. Jėgų trūkumas (mano atveju ir mažakraujystė) po operacijos dar gerą mėnesį...
6. Kur kas stipresnė migrena (kaip šalutinis spinalinės nejautros poveikis).

Gerai pamąsčiusi, prisiminčiau dar. Neskaitant, nervinio šoko sužinojus, kad teks operuotis...
Atsakyti
Sveikutes,
Neseniai pagimdziau dukryte. Dar besilaukdama norejau gimdyti tik naturaliai. Taciau mazyle pernesiojau 11 dienu. Pati niekaip nepradejau gimdyti. Todel prakirpo vandenis, leido skatinamuosius. Skausmai didziausi, stumti nesiseke, todel i gala jau buvau ziauriai pavargusi ir saremiai pradejo mazeti blink.gif Kirpo, plysau. Siaip ne taip pagimdziau (epidura dare, bet nesuveike verysad.gif ). O paskui didziausi skausmai slapinantis ( 2 sav sisiojau duse). Ir dar po 6 sav susiuvimo vietoje atsirado uzdegimelis.
Antro pati tikrai negimdysiu. Darysiuos CP. ax.gif
Dar ir dabar kartais sapnuoju gimdyma lotuliukas.gif doh.gif
Atsakyti
labai parsau jusu man padeti. noriu paklausiti ar jums po siulu isemimi slapiavo zaisda man iseme siulus ir jau trys dienos kaip slapiuoja zazda desinej pusej. ar jums taip nebuvo? bijau kad kas negerai gali buti
Atsakyti