Įkraunama...
Įkraunama...

Cezario minusai

QUOTE(vaivos juosta @ 2008 03 18, 12:54)
O jie čia prie ko? Antibų gali gaut ir natūraliai gimdydama. Turėjau du planinius cz., - jokių antibiotikų negavau.

Antibiotikus su fiziologiniu skysčiu sulašina per lašinę į veną, visada po operacijos reikalingi antibiotikai, kad nebūtų užkrėtimo. Aišku, kaikuriais atvejais ir po nat. gimdymo būna reikalingi antibiotikai
Atsakyti
QUOTE(Mamūškė @ 2008 03 01, 16:18)
Sveikos,

kazkaip neradau konkrecios temos apie cezario operacijos minusus  g.gif

kokius zinote jus  unsure.gif

va cia perskaiciau toki straipsniuka
http://www.alfa.lt/straipsnis/72844

ir kazkaip labai pradejau nenoret as tos operacijos schmoll.gif

man ji gresia del didelio vaisiaus  doh.gif nu bet gal kaip nors pati isgimdysiu  unsure.gif   g.gif

nes kai pasiklausau, kad cezariukai leciau visko mokosi, daugiau serga ir pan, dar kad tas randas po operacijos sunkiai gyja, pilvas aptirpes buna, tai kazkaip nesinori....

dar minusas, kad tetukas nemato gimdymo  verysad.gif

leliuka gauni tik po paros  verysad.gif

kazkaip naturalus gimdymas man daug priimtinesnis, juolab kai jau esu patyrus ji  g.gif

bet kodel visos zvaigzdes ji darosi jei jis jau nera toks nekaltas  g.gif

dar 1 minusas kad daugumai lieka sioks toks odos kabantis kiekis virs rando, ypac po 2-o cezario...negrazu...gal paprasciau butu maksti susiut jei ka biggrin.gif
placenta tikrai buvo ant rando mums...
vaikui problemos su virskinimu...abiems vaikams...nors vystymusi tikrai neatsilieka nuo naturaliu...
pilvas tikrai aptirpes jau 2 menesiai...

pliusu nerasau, nes tema ne apie tai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rupestelis: 29 kovo 2008 - 22:57
QUOTE(Grasilda @ 2008 03 25, 18:19)
Taip, man dare CP, nes neturejau kitos galimybes pati pagimdyti, pas mane yra retas apsigimimas, ir isvis dziaugiuosi turedama savo stebukliuka dabar rolleyes.gif 

ar ne Jusu laiskas yra naujajam Tavo vaiko nr Mamos paste isspausdintas? ax.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(linuse @ 2008 03 30, 11:31)
ar ne Jusu laiskas yra naujajam Tavo vaiko nr Mamos paste isspausdintas?  ax.gif  wub.gif

Tikrai taip, musu ax.gif Jus be galo pastabi linuse mirksiukas.gif
Atsakyti
Vienintelis (bent jau kol kas) minusas mano mano nuomone yra tas, kad kudikelis patiria didziuli stresa, nes ne pats ,,keliauja" pasaulio pamatyti,o yra isimamas, kai to visiskai nesitiki ir nesiruosia g.gif
Randas mazas ir mazai matosi, nors praeje tik 8 men, maudimas jautesi apie 1 men, bet ir tai labai mazai. smile.gif
Atsakyti
Visos mes ,aišku, už natūralų gimdymą, bet ne visoms išeina pagimdyti natūraliu būdu ... Tų CPO minusų gali privardinti ojojoi kiek daug, bet jei mamai gresia vaikiuko netektim, tai jau tada visos už CPO( aišku nepateisinu tų moterų, kurios operacijos nori tik iš baimės gimdyti).
Mano vaikiukai abu gimę po Cezario ax.gif , nežinau, kaip būtų pasibaigę su pirmuoju gimdymu, vos ne per plauką išvengėm dukros mirties... Gimdymo terminas buvo 11d., bet man 26d. anksti ryte prakirpo vandenis, kadangi įtarė, kad vaisius yra pernešiotas. Tai visą dieną be vandenų ir ant skatinamųjų pragulėjau 17val., skausmo tai negaliu apsakyti, kokį iškentėjau... Jau naktį nepajėgdama, prašiau daryti, ką nors, nes jau kentėti daugiau nepajegiau. Kaklelis atsidarė tik iki 7cm. Gavau pilną narkozę, tad nei pačio gimdymo, nei dukrikės pirmo klyksmo, deja, negirdėjau... Na ir pasekmės buvo tokios, kad dukra gimė pridusus, po kelių dienų ją atskyrė nuo manęs, išvežė į KMUK, diagnozavus įgimtą infekciją, o ir man diagnozavo komplikacijas( ant gimdos raiščių susidarė kažkoks darinys), tik man daktarai nepaaiškino nuo ko man taip įvyko, ar nuo CPO, ar nuo to, kad kūdikio galvytė slinkdama žemyn, man nuspaudė...
O ir su antru vaikiuku man buvo daroma CPO, tik šiuo metu jau ji buvo planinė- operacijos metu man parodė sūnų, po operacijos iškart atnešė jį pamaitinti ir po to visąlaik vaikis buvo su manimi. ax.gif
Atsakyti
Sveikos,man ir buvo daroma CPO,del to kad vaikas sedejo,dabar kaip zinot sedine i prieki niekas negimdo! Tai as jum pasakysiu kad viskas praejo liuks thumbup.gif o del to kad kudikiui stresas,tai as manau gimdant naturaliai jam didesnis stresas ir mamai taip pat,plysimai arba kirpimai tarpvietes,kudikio raumenuku patempimas,ir t.t. o cia istraukia ji jam ir stenktis nereikia. ir mamai gimdymo baimes jokios schmoll.gif
Atsakyti
Cia buvo keletas mamyciu, kurios visas po gimdymo iskilusias problemas aiskino cezario operacija ( neteisingai paima kruti ir pan.). Man Cezari dare neplanuotai. Minusas, kad iskart nedave vaikelio, parode tik uzpakaliuka. Bet iskart po operacijos jau atnese man mergyte ir as ja pamaitinau. Maitinu iki siol. Viena gydytoja sake, kad cezariukai nuo naturaliai gimusiu issiskirai tuo, kad pirmas dienas buna labai pazeidziami emociskai, todel nuolat "reikalauja" buti paimti ant ranku. Man tai pasitvirtino, bet tik pirma menesi. Mano mergaitei 5 menesiai, siuo metu pirma karta truputi suslogavo. Fizinis vystymasis truputi lenkia "normatyvus". Manau, kad vaikuciui operacija tolesniam jo gyvenime nedaro dideles itakos, ypac, jei iskart ji apgaubi siluma ir demesiu.
Didziausia kol kas jauciamas minusas - labai bijau vel pastoti, net ir besisaugodama, labiau, nei kada nors iki vestuviu
fear.gif , nes dabar tai butu pavojinga.
Moterys, gimdykite naturaliai, bet jeigu kas - nereikia bijoti operacijos. smile.gif
Atsakyti
Jei reikia cezario, tai reikia. O jei nereikia, tai nereikia. Statistiskai po cezario pjuvio operaciju komplikaciju buna daugiau, nei po gimdymo naturaliais takais.
Atsakyti
Didžiausias cezario minusas yra psichologinė būsena po operacijos. Pačiai teko tai patirti. Pradžioje atrodė viskas lyg ir neblogai, fiziškai jaučiausi netgi geriau nei po gimdymo, bet kuo toliau, tuo labiau mane kankina kažkokie neišgyventi jausmai, kad negalėjau niekuo prisidėti prie savo mažylio gimimo ir netgi nedalyvavau tame procese, nes buvo suleista raminamųjų ir aš visą laiką pramiegojau...Po operacijos, kai parodė vaikelį, aš apsiverkiau, bet tikrai ne iš laimės verysad.gif Niekam nelinkėčiau cezario, ypač neplanuoto.
Atsakyti
Na ir nesamoniu cia prirasyta doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
Pliusai, minusai..... Faktas yra ir viskas....Atrodo moteris svarsto galimybes ir deda minusus ir pliusus, ka pasirinkt.....O kai pasirinkimo nera? Mano abu vaikai gime po CZO. Pirmas neplaninis, antras- planine OP. Jei klausimas ar CZO, ar is vis neturet vaiku, nes pati gimdyt negaliu? Ka daryt tokiom moterim?

P.S. abiem mano vaikams medikai nenustate kazkokiu isskirtiniu problemu, ligu ar vystimosi sutrikimu, kuriu priezastis galetu but CZO. Vaikai kaip vaikai smile.gif
Atsakyti