Įkraunama...
Įkraunama...

Cezario minusai

QUOTE(Estrella @ 2008 03 18, 12:21)
Aisku,jei tariuosi su gydytoju - tai be abejo reiks moket... O jeigu nesitari ir daktaras nutaria daryt cezario operacija?  g.gif

Gimdymas Lietuvje yra nemokamas 4u.gif ( jei ne privati gydymo įstaiga ). Susitarus, aišku, reikia ir atsiskaityt, o jei važiuojama "na ura " - tada ne. Aš irgi blaškiausi - ar tartis, ar ne. Tariausi smile.gif . Nes tikrai žinojau, kad planinis cz., tai nenorėjau pas bet ką.
Atsakyti
QUOTE(Estrella @ 2008 03 18, 12:21)
4u.gif As norejau paklaust,nes man jau taip pat gimdymas ant nosies ir gali buti, kad pati nepagimdysiu, cezario operacijos galimybe neisvengiama.
Jei as vaziuosiu i ligonine nesusitarus ir man jau gimdymo metu gali nustatyti,kad reikia skubiai daryti cezario pjuvi. Sakykit, ar si operacija yra mokama??? Ir kiek?
Nes vienos mamytes sake, kad mokejo, kitos  sake,jei nesitarei - tai nemoki nieko...
Tai as jau nebesuprantu...  g.gif
Aisku,jei tariuosi su gydytoju - tai be abejo reiks moket... O jeigu nesitari ir daktaras nutaria daryt cezario operacija?  g.gif

nieko nemokėjau, su niekuo nesitariau. darė extra cezarį. p po CO prižiūrėjo kaip karalienę biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Mamūškė @ 2008 03 01, 16:18)
Sveikos,

kazkaip neradau konkrecios temos apie cezario operacijos minusus  g.gif

kokius zinote jus  unsure.gif

va cia perskaiciau toki straipsniuka
http://www.alfa.lt/straipsnis/72844

ir kazkaip labai pradejau nenoret as tos operacijos schmoll.gif

man ji gresia del didelio vaisiaus  doh.gif nu bet gal kaip nors pati isgimdysiu  unsure.gif  g.gif

nes kai pasiklausau, kad cezariukai leciau visko mokosi, daugiau serga ir pan, dar kad tas randas po operacijos sunkiai gyja, pilvas aptirpes buna, tai kazkaip nesinori....

dar minusas, kad tetukas nemato gimdymo  verysad.gif

leliuka gauni tik po paros  verysad.gif

kazkaip naturalus gimdymas man daug priimtinesnis, juolab kai jau esu patyrus ji  g.gif

bet kodel visos zvaigzdes ji darosi jei jis jau nera toks nekaltas  g.gif

1. jei medikai rekomenduoja operacija - nerizikuok vaikelio sveikata..
2. mano sunus po cezario 3 klasej geriausias.. Mokymasis priklauso nuo 2 dalyku- paveldejimo, tevu nuostatos, na gali dar buti ligos, kurios itakoja mokymosi rezultatus
3. apie ligas - tas pats - niekuo jie nesiskiria nuo naturaliai gimdytu.
4. charakteri vaikas paveldi is tevu..
5. kai paskaitau apie vyrus po gimdymo, pradedu abejoti, ar vyro dalyvavimas gimdyme toks teigiamas dalykas.. Labai skirtingai jie reaguoja..
6. jei tai antras gimdymas - gal tikrai pati pagimdysi? Bandyk pasikonsultuoti su kita gydytoja
Atsakyti
QUOTE(Mamūškė @ 2008 03 01, 17:18)
Sveikos,

kazkaip neradau konkrecios temos apie cezario operacijos minusus  g.gif

kokius zinote jus  unsure.gif

va cia perskaiciau toki straipsniuka
http://www.alfa.lt/straipsnis/72844

ir kazkaip labai pradejau nenoret as tos operacijos schmoll.gif

man ji gresia del didelio vaisiaus  doh.gif nu bet gal kaip nors pati isgimdysiu  unsure.gif  g.gif

nes kai pasiklausau, kad cezariukai leciau visko mokosi, daugiau serga ir pan, dar kad tas randas po operacijos sunkiai gyja, pilvas aptirpes buna, tai kazkaip nesinori....

dar minusas, kad tetukas nemato gimdymo  verysad.gif

leliuka gauni tik po paros  verysad.gif

kazkaip naturalus gimdymas man daug priimtinesnis, juolab kai jau esu patyrus ji  g.gif

bet kodel visos zvaigzdes ji darosi jei jis jau nera toks nekaltas  g.gif

Labas, Mamūške 4u.gif Na jei jau jauti, kad teks cezarį daryti, tai niekur čia jau ir nedingsi g.gif Dėl tavo išvardytų argumentų prieš- mėginsiu savo nuomonę parašyt:
cezariukai tikrai neserga dažniau nei kiti vaikai, gal net rečiau(čia turiu omenyj savo mažojo atvejį ir tris kartus paspjaudžiau tongue.gif );
randas po cezario gyja ne kiek nesunkiau negu kiti kitokių operacijų randai.Bet viskas praeina, užgyja ir lieka tik "šypsenėlė" papilvėj biggrin.gif ;
dėl to, kad tėtukas nemato gimdymo?nelabai ten jiem ką matyt reikia blush2.gif užtat gauna pasidžiaugti iškart po operacijos, nes mamytės paprastai dar lieka pooperacinėj palatoj truputį pagulėti;
jei viskas mamytei gerai, pooperacinė būklė normali, vaikiuką gauni ne po paros, o po valandos-kitos, na gal po trijų mirksiukas.gif ;
ir svarbiausia- cezariukai tikrai nėra kažkuo prastesni už natūraliukus: ir judrūs jie(kartais net per daug), ir sumanūs, ir moksluose manau tai pat ne paskutiniai thumbup.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(lidukas @ 2008 03 18, 20:27)
Labas, Mamūške 4u.gif  Na jei jau jauti, kad teks cezarį daryti, tai niekur čia jau ir nedingsi g.gif  Dėl tavo išvardytų argumentų prieš- mėginsiu savo nuomonę parašyt:
cezariukai tikrai neserga dažniau nei kiti vaikai, gal net rečiau(čia turiu omenyj savo mažojo atvejį ir tris kartus paspjaudžiau tongue.gif );
randas po cezario gyja ne kiek nesunkiau negu kiti kitokių operacijų randai.Bet viskas praeina, užgyja ir lieka tik "šypsenėlė" papilvėj biggrin.gif ;
dėl to, kad tėtukas nemato gimdymo?nelabai ten jiem ką matyt reikia blush2.gif užtat gauna pasidžiaugti iškart po operacijos, nes mamytės paprastai dar lieka pooperacinėj palatoj truputį pagulėti;
jei viskas mamytei gerai, pooperacinė būklė normali, vaikiuką gauni ne po paros, o po valandos-kitos, na gal po trijų mirksiukas.gif ;
ir svarbiausia- cezariukai tikrai nėra kažkuo prastesni už natūraliukus: ir judrūs jie(kartais net per daug), ir sumanūs, ir moksluose manau tai pat ne paskutiniai thumbup.gif  4u.gif

bet aišku gali būti ir įvairių operacijos minusiukų, kurių negali numatyti iš anksto, ir kurie kiekvienu atveju gali būti vis kiti g.gif Jei bus įdomu, galėsiu aprašyti savo atvejį. Okol kas- neapkrauk savo galvelės tokiais rūpesčiais "kaip bus, jei bus", nes viskas bus gerai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2008 03 05, 23:18)
Matau vienintelį minusą - tai kad natūraliai gimdžiusios leidžia sau "pagailėti" tų, kurioms buvo darytas cezaris.

man buvo dvi operacijos, ir laukiu trečios. Nesijaučiu ką nors praradus.

drinks_cheers.gif .Gymdymu buna ivairiu.As pirma gimdziau -menesi negalejau sedeti,gavau pilna kursa antibiotiku,buvo problemu del maitinimo - maitinau 3 savaites verysad.gif O po cezario man buvo zymiai lengviau,ir vaika maitinu iki siol.O kas cia rase apie plauku slinkima,tai slenka jie del hormonu pokyciu po nestumo mirksiukas.gif

Ai dar,mano vyresnioji dukra per pirmus metus sirgo 3kart dazniau nei antroji.Aisku ne del to kad ja gimdziau naturaliai o kita ne,tiesiog manau priklauso nuo vaiko
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 22 kovo 2008 - 01:04
As tai tokios nuomones, kad jau CP yra pats neigiamas dalykas, nes tai yra isikisimas i naturalu gamtos procesa, bet jei nebelieka kitos iseities, del didelio leliuko, smulkios mamytes ar panasiu dalyku, tai ka bepadarysi ir nera ka rinktis, nerizikuosi sveikata bet jei taip sutverta, kad moteris turi pagimdyti pati tai reiskias taip ir yra geriausia. 4u.gif ir zinau mamyciu nora apginti cezarinukus, kas tokius teturejo bet kaip bebutu as nenoriu cezario. jei kils gresme man ar mano mazylems nerizikuosiu aisku bet jei nebus gresmes, gimdysiu pati, plysiu truksiu bet noriu patirti ka reiskia paciai pagimdyti wub.gif
tikiu kad galesiu kol kas gyd nieko nesako o ir as prasau mergyciu kad viskas butu gerai ir kad si karta pasisektu
Atsakyti
Nu nežinau-dirbau operacinėj ir dargi akušerinėj, bet nei kart nešovė mintis gimdyt Cezario pagalba schmoll.gif
Atsakyti
Kodel dabar dauguma taip puola smerkti CP? Nesuvokiu to schmoll.gif Taip, aisku, musu mamos, mociutes ir promociutes gimde naturaliai, nes tik toks gimdymas tebuvo zinotinas ir medicina nebuvo iki to istobulejusi, taciau palyginkime statistikas, koks buvo anuomet ir dabar naujagimiu mirtingumas, kiek budavo komplikaciju, kurios pasibaigdavo motinos mirtimis ir t.t., taigi cia du skirtingi dalykai kaip diena ir naktis.
Taip, man dare CP, nes neturejau kitos galimybes pati pagimdyti, pas mane yra retas apsigimimas, ir isvis dziaugiuosi turedama savo stebukliuka dabar rolleyes.gif Nuo pat pradziu buvo aisku, kad as nepagimdysiu pati ir nieko baisaus nemaciau, apskritai dziaugiausi, kad isvis turesiu mazyli, o ar jis gims naturaliai ar CP pagalba, cia jau buvo nesvarbu.
Cezarinukai-vaikai antrarusiai? Juokinga lotuliukas.gif Gal pradekime vaikus skirstyti kaip kokius miltus-auksciausia rusis, antra rusis ir t.t. Juk kiekvienas yra vaikas, savo mamai pats paciausias, o daugiausiai itakos viskam turi genai, imunitetas, paveldimumas ir kt. Be abejo, galite su manim nesutikti, taciau as tvirtai laikysiuos isikibusi savo nuomones drinks_cheers.gif
Atsakyti
tai aisku, kai nera kitos iseities kai tik CP kas belieka?
bet as nesuprasiu neikada tu moteru, kurios renkas CP tik del to, kad bijo skausmo, nenori plysti ar dar savavalisku paskatu nesinos schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Wedi @ 2008 03 25, 18:02)

bet as nesuprasiu neikada tu moteru, kurios renkas CP tik del to, kad bijo skausmo, nenori plysti ar dar savavalisku paskatu nesinos  schmoll.gif

doh.gif
Ne visuomet tai, ko mes nesuprantam ar nepateisinam, yra blogai mirksiukas.gif Tiesiog žmonės pasinaudoja kitokiu gimdymo būdu, ir tiek....
Atsakyti
QUOTE(Estrella @ 2008 03 18, 14:21)
4u.gif As norejau paklaust,nes man jau taip pat gimdymas ant nosies ir gali buti, kad pati nepagimdysiu, cezario operacijos galimybe neisvengiama.
Jei as vaziuosiu i ligonine nesusitarus ir man jau gimdymo metu gali nustatyti,kad reikia skubiai daryti cezario pjuvi. Sakykit, ar si operacija yra mokama??? Ir kiek?
Nes vienos mamytes sake, kad mokejo, kitos  sake,jei nesitarei - tai nemoki nieko...
Tai as jau nebesuprantu...  g.gif

Nemokama. Jei taries iš anksto, moterys moka nuo 500 iki 1 tūkst litų. O jei gimdymo metu pradeda retėti vaiko tonai, dar ten kokių panikų kyla, tai šaukiamas konsiliumas ir priimamas sprendimas - daryt operaciją ar toliau gimdyt.
Bet jau niekam nelinkėčiau gimdant natūraliai, nepagimdyt ir po to daryt operaciją. Draugė taip gimdė... siaubas... 16 valandų atkankino su sąrėmiais, su patikrom kaklelio, su gulk stok, epidūras tai veikia tai jau nebeveikia, pradėjo vaikas dusti, o daktarai dar "mitingus" sušaukė spręsti ką daryt... finale naktį padarė operaciją. Vaikas gimė su pamėlusiu pakaušiu. Aš ją kai po tos nakties pamačiau visą susibaigusią, tai pirma mintis buvo - nejaugi mirė vaikutis? Taip baisiai ji atrodė... Tačiau tuo metu vaikutis buvo išvežtas skiepyti ar kraujo paimti... Tai draugė sakė, kad jau geriau šimtas operacijų, negu 16 valandų daktarų bandymų gimdyti.

QUOTE(Wedi @ 2008 03 25, 20:02)
tai aisku, kai nera kitos iseities kai tik CP kas belieka?
bet as nesuprasiu neikada tu moteru, kurios renkas CP tik del to, kad bijo skausmo, nenori plysti ar dar savavalisku paskatu nesinos  schmoll.gif

o kas yra šioje vietoje savavališkos paskatos? schmoll.gif Ir kodėl moteris gali nenorėti suplyšti iki barzdos? ar toks plyšimas yra vaiko pagimdymo kokybės etalonas? Jeigu galima ramiai, be streso, susitarus su gydytojais, pasidaryt operaciją, tai kodėl dabar reiktų to atsisakyt tongue.gif

Nu jau žinokit, aš savo cezarinukus taip myliu, kad reta natūralistė dar gali prisilygint. cool.gif Cezarį dariau dėl jų - kad nepridustų, kad nereiktų kokiom replėm traukt, ir dėl savęs - kad man jau geriau matyt tas siūles savo akimis po bamba, nei ginekologų akimis- kažkur "ten". Be to, dar neaišku, kokios patiriamos traumos natūralaus gimdymo metu priveda prie vėžio - argi vaikas, slinkdamas gimdymo takais, nenubrozdina sienelių? nepridaro mikroplyšimų? bet apie tai kalbėti nepopuliaru, ir tiek. O kur dar šlapimo nelaikymo bėdos doh.gif gimdymo stangų metu sutrūkinėję raiščiai ir t.t. tačiau valstybei taip yra pigiau. Pirks pampersus, mokės pvm, jei norės kokios "plastinės", vėl mokės... apsimoka...

žodžiu, aš už tai, kad galvojančios moterys galėtų pasirinkti ir žinoti, kas jų natūraliai laukia ateityje. O tie pasakymai - visos gimdo ir tu pagimdysi... į muilą...
Atsakyti
QUOTE(EvelinaM @ 2008 03 17, 12:29)
Nelabai supratau temos pavadinimo - jeigu jau yra butinybe daryti cezari, tai pliusu ir minusu vardijimas cia nepades ir nieko nepakeis. Bet del operacijos butinybes turetu nuspresti medikai. As tik niekada nesuprasiu tu moteru, kurios pacios savo noru pageidauja cezario pjuvio operacijos uzuot pagimdziusios naturaliai. Vis delto reikia suprasti, kad cezaris yra normali chirurgine operacija su visom galimom pooperacinem pasekmem. Tad kazkaip nei sis nei tas leisti save pjaustyti be reikalo...

drinks_cheers.gif pritariu
Papildyta:
QUOTE(Grasilda @ 2008 03 25, 18:19)
Kodel dabar dauguma taip puola smerkti CP? Nesuvokiu to schmoll.gif  Taip, aisku, musu mamos, mociutes ir promociutes gimde naturaliai, nes tik toks gimdymas tebuvo zinotinas ir medicina nebuvo iki to istobulejusi, taciau palyginkime statistikas, koks buvo anuomet ir dabar naujagimiu mirtingumas, kiek budavo komplikaciju, kurios pasibaigdavo motinos mirtimis ir t.t., taigi cia du skirtingi dalykai kaip diena ir naktis.

nevisai tiesa. deja, cezaris jau du tūkstančius metų žinomas, bet tik nuo 19 am. pabaigos jis yra toks, koks yra šiandien, iki tol cezrio pjūviu išgelbėdavo tik vaiką, o mama visada mirdavo. o medicinos pažanga vienodai pasitarnavo tiek natūraliam gimdymui, tiek cezariniui. vien dėl higienos kiek komplikacijų būdavo.. tad jūsų statistika čia ne prie ko. schmoll.gif schmoll.gif
Atsakyti