Įkraunama...
Įkraunama...

šaltibarščiai

QUOTE(S.N.A.S @ 2009 07 04, 21:48)
įdomu, ar dar kas bandė POMIDORŲ ŠALTIBARŠČIUS??
nes iš Spurgittos vyro žodžių "visai nieko".. atrodo, kad ir Mb išpeiks..

bandyk šituos, manęs tai nenuvylė

Šalta pomidorų ir bazilikų sriuba

800 g pomidorų (arba 2*400 g skardinės konservuotų pomidorų)
500 ml kefyro arba natūralaus jogurto
sauja šviežių baziliko lapelių
2 skiltelės česnako
druskos, šviežiai maltų pipirų

Galimi du variantai greitasis arba truputį lėtesnis, be irgi greitas.

Greitasis: vieną skardinę pomidorų sutrinti su bazilikais ir česnako skiltelėm, supilti likusią skardinę pomidorų (maniškiai buvo susmulkinti kubeliais), kefyrą (arba jogurtą), pagardinti druska ir pipirais. Kelias valandas atšaldyti šaldytuve ir tiekiant į stalą papuoštą šviežiais baziliko lapeliais.
Lėtesnis variantas: jei turite skanių, sultingų naminių sunokusių pomidorų, juos tiesiog nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę ir supjaustykite kubeliais. Pusę jų sutrinkite su česnakais ir bazilikais, o toliau viskas taip pat kaip aprašyta aukščiau.
user posted image
Atsakyti
Dievinu šaltibarščius wub.gif O tuos tradicinius darau įprastai, tik dedu ne tik svogūnų laiškų, o ir pačio svogūno įpjaustau. Tai mums labai labai wub.gif Iš uošvenikės išmokau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(S.N.A.S @ 2009 07 04, 22:48)
įdomu, ar dar kas bandė POMIDORŲ ŠALTIBARŠČIUS??
nes iš Spurgittos vyro žodžių "visai nieko".. atrodo, kad ir Mb išpeiks..

oj, geras, tik dabar pamačiau komentarą lotuliukas.gif thumbup.gif
Nespėjau paaiškinti - MB visai jokių eksperimentų nevalgo, o šitą paragavo ir suvalgė porą lėkščių, tai "visai nieko" reiškia, kad tikrai jie neblogi thumbup.gif Nes jam yra tik du pasakymai - "nesąmonė neragausiu" arba "visai nieko" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Spurgitta @ 2009 07 28, 12:01)
jam yra tik du pasakymai - "nesąmonė neragausiu" arba "visai nieko" biggrin.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
ar tinka šaltibarščiams acte marinuoti burokėliai??? help.gif
Atsakyti
TINKA,O KO GALI NETIKTI?
Atsakyti
QUOTE(mmartaa @ 2010 03 07, 16:48)
TINKA,O KO GALI NETIKTI?

nes internete radau pasakymą, kad "reikės obuolių sultyse marinuotų burokėlių (tik ne acte)" ax.gif bet dariau su marinuotais acte, prieš tai perploviau. Skonis ne tas gavosi, o ir spalvelė... kaip nabašniko biggrin.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Baltija @ 2010 03 08, 11:03)
nes internete radau pasakymą, kad "reikės obuolių sultyse marinuotų burokėlių (tik ne acte)"  ax.gif  bet dariau su marinuotais acte, prieš tai perploviau. Skonis ne tas gavosi, o ir spalvelė... kaip nabašniko  biggrin.gif doh.gif



manau, kad skonio reikalas - kam patinka su actu, kam obuolių sultyse marinuoti. Aš tai kartais ir paprasčiausius virtus nemarinuotus naudoju. O tada pagal nuotaiką ar acto šaukštelį įpilu, ar ir nuo kefyro rūgštelės pakanka... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Asta @ 2010 03 08, 22:42)
manau, kad skonio reikalas - kam patinka su actu, kam obuolių sultyse marinuoti

Tikrai taip drinks_cheers.gif

Pvz. aš itin retai gaminu šaltibarščius su virtais burokais ax.gif

Atsakyti
o as tai perku 10 balų marinuotus burokėlius vakume- labai skanūs šaltibarščiai su jais
Atsakyti
QUOTE(aliacoco @ 2010 03 09, 14:24)
o as tai perku 10 balų marinuotus burokėlius vakume- labai skanūs šaltibarščiai su jais

bigsmile.gif Ir mums patinka drinks_cheers.gif
Nors iš jų dažniau burokėlių sriubą verdu essen.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Baltija @ 2010 03 07, 15:42)
ar tinka šaltibarščiams acte marinuoti burokėliai??? help.gif

su namie marinuotais burokeliais labai skanus gaunasi saltibasciai, su pirktiniais stiklaineliuose - nelabai kokie, is bedos tik tokius pirkciau, spalva ne kokia, surus, ne tas skonis visai, jau geriau tokiu atveju su virtais daryti ir paskaninti actu pacius saltibarscius
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo budylnikas: 10 kovo 2010 - 13:18