As baltibarciu nemegeja, bet kai tokie karsciai tai teks daryt ir vesintis jais
Einu pasizvalgyt receptu
kefyra dar kartais as pakeiciu naturaliu jogurtu.irgi neblogai gaunasi
QUOTE(SUNO @ 2007 04 24, 23:08)
Niam niam saltibarsciai; as tai darau taip:1,5l kefyro,0,5l pieno, marinuoti burokeliai(kedainiu),agurkas,svoguno laiskai,virtas kiausinis ,krapai.
mes irgi taip pat darom tik kai kartais daug ridikėlių turim, tai dar ir jų įpjaustom
Vasarą šaltibarščiai nepamainomi
Padariau siandien pirma karta
Vakare su vyru ragausim
1l pasuku, 1lt pieno, burokeliu obuoliu sultyse, 3 agurkelius, druskos, krapu
Paragavau, skanu
Reikes isvirti kiausiniu ir bulviu
Vakare su vyru ragausim
1l pasuku, 1lt pieno, burokeliu obuoliu sultyse, 3 agurkelius, druskos, krapu
Paragavau, skanu
Reikes isvirti kiausiniu ir bulviu
QUOTE(mikasi @ 2007 04 25, 00:14)
ir dar. pati esu nuo Aukstaitijos, tai mano bobule mano vaikystes laikais tokius saltibarscius dare (jie buvo kaime laikomi jau itin prabangus, nes nemazai grietines deti reikia) ir vadinom tai visi "chaladnyku"
Ir mano močiutė panašiai darė.tik ne vandenį, o burokėlių lapus virdavo ir ta sunka skiesdavo.Skanu be proto buvo.Močiutės nebėra, nėr kam daryt.Reikia pačiai pabandyti, o tai taip ir nukeliaus močiučių receptai užmarštin.
pasidariau siandien pirma karta pomidoriniu saltibarsciu, bet kaskodel rugstus labai gavosi, gal ka netaip dariau? ar jie tokie ir turi but? Dariau pagal pirmam lape esanti Elenos recepta (svogunu laiskai, pomidorai, kefyras, druska, krapai), tik krapu nedejau, nes pas mus neparduoda svieziu krapu...
QUOTE(bamba @ 2007 05 30, 14:29)
pasidariau siandien pirma karta pomidoriniu saltibarsciu, bet kaskodel rugstus labai gavosi, gal ka netaip dariau? ar jie tokie ir turi but? Dariau pagal pirmam lape esanti Elenos recepta (svogunu laiskai, pomidorai, kefyras, druska, krapai), tik krapu nedejau, nes pas mus neparduoda svieziu krapu...
Bamba, čia dar nuo pomidoru priklauso.Gaminau iš savo užaugintu sode..jie tokie saldus, skanus...tai labai skanu buvo
QUOTE(Elena @ 2007 05 30, 19:37)
Bamba, čia dar nuo pomidoru priklauso.Gaminau iš savo užaugintu sode..jie tokie saldus, skanus...tai labai skanu buvo
na reiks man tada gal su kitokiais pomidorais pabandyt, nes saltibarsciai tai labai skanus gavosi, jei ne tas rugstumas tai is vis savo pomidoru tai neturiu kur augint dekui uz recepta, tikra skanu
Aš pomidorų šaltsriubę gaminu taip:
1 l tiršto šaltibarštinio rūgpienio 'Labas rytas'
stiklainis pomidorų savo sultyse (tokie kaip bulgariški Globus, bet mano naminiai)
keli pomidorai
žalumynai (krapai, svogūnų laiškai)
trinta česnako skiltelė
Konservuotus pomidorus sutrinu į trintuve į tirštą masę.
Liuks gaunasi. Vasarą darau iš 'gyvų' pomidorų.
1 l tiršto šaltibarštinio rūgpienio 'Labas rytas'
stiklainis pomidorų savo sultyse (tokie kaip bulgariški Globus, bet mano naminiai)
keli pomidorai
žalumynai (krapai, svogūnų laiškai)
trinta česnako skiltelė
Konservuotus pomidorus sutrinu į trintuve į tirštą masę.
Liuks gaunasi. Vasarą darau iš 'gyvų' pomidorų.
sveikos, neperskaiciau visko, bet as dar megstu i saltibarscius ridikeliu ipjaustyt...
Pabandykit vietoj burokeliu deti ridikelius plius petrazoliu. Visai kitoks skonis. Bet mums labai patinka. Nes su burokeliais kartais taip pat atsibosta
as dariau sian saltibarscius i kuriuos idejau sultinio,tai labai skanus gavos:)grys draugas is darbo duosiu ir jam paragaut.man tai labai skanu.tik aisku savas proporcijas dejau:)