Įkraunama...
Įkraunama...

moteris-namu seimininke

Apklausa: moteris namu seiminke-uz ar pries toki gyvenima? (192 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Subjektyvi, visiškai pritariu ir taip galvoju.

Bet štai ką atradau ir labai nustebau pati. Gyvenu šiuo metu ne LT. Neplanavau išvykti, nenorėjau, bet sekiau paskui vyrą ir esu ten kur esu. LT turėjau normalią karjerą. Na neturėjau labai gerai apmokamo darbo, bet man patiko mano veikla ir jaučiausi gerai. Dirbau, nes norėjau dirbti, nebuvo finansinio poreikio dirbti. ta prasme, kad iš vyro uždirbamų pinigui puikiai išgyvenom, o aš dirbau, nes taip norėjau. Visada galvojau, kad nuolatinis aplinkos kalimas į galvą, kad turi neprarasti darbinės kvalifikacijos, kai esi motinystės atostogose, kad ne duok Dieve vyras paliks su vaikais, manęs neliečia. Tačiau, kad ir kaip tai neigiau, kažkur pasąmonės lygmenyje ko gero bijojau tų minčių. Ir dabar peržiūrėjusi save kokia buvau praeityje, tai pamačiau, kad nuolat apsikrovusi papildomais, neapmokamais darbeliais, kad tik ta kvalifikacija išliktų, nesugebėjusi normaliai mėgautis motinyste ir t.t. To nei truputį nejaučiau, nes buvo tokia aplinka ir atrodė normalu.

Dabar gyvenu aplinkoje, kur atvirkščiai: moteris šeiminkė yra norma. Yra visokių begalės pasirinkimo galimybių: kaip dirbti iš namų, pasirinkti kiek valandų dirbsi ir t.t ir panašiai. Jei tik nori grįžti į darbą po vaiko gimimo. nėra jokių vaiko pinigų, jokių ilgų specialių atostogų ar darbo vietos išlaikymo ilgus metus. Atsipalaidavau, viduje užliejo tokia ramybė ir palaima, kad kaip žmogus pasikeičiau. Išvaliau tą aplinkos kišamą brudą. Pagaliau turiu normaliai laiko savo hobiams, atradau dar daugiau hobių nei tikėjausi turiu ir dar daug gerų dalykų atradau ax.gif O jei papasakočiau savo eilinę savaitę, tai pamatytumėt, kad namuose buvimo ne taip ir daug būna, nes nuolat kažką kažkur darau/darom ...

Ech, keiskit požiūrį į pačius paprasčiausius dalykus ir džiaukitės, kad kiti randa ramybę ten, kur ją randa. Geriau negyventi savo minčių dėžėse. Pasaulis daug įdomesnis kai atidarai tą dėžę 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2010 12 19, 16:48)
Net pačias gražiausias, veikliausias ir mieliausias palieka, tobulas gyvenančias tobulą gyvenimą, ir išeina pas "neįdomias" kikimaras ar barakudas. Prie ko čia moters veikla? Jei ji neįdomi kaip žmogus, tik dėl to, kad nedirba, tai tik elementarus pretekstas skyryboms, kaip kad ne vietoje numesta kojinė ar persūdytas patiekalas.

Reiškias, vyrui reikėjo tiesiog kitokios moters. Pas kitus, atitinkamus, išeinama tikriausiai tada, kai išsiskiria dvasiniai poros keliai ir tolimesni poreikiai, tikslai, ketinimai. Kai vienas tobulėja, juda, o kitas vegetuoja, ir dar reikalauja būti stumiamas, gal jaučiasi bejėgis, atsiliekantis ir neįdomus, tada manau tokiam vienas kelias- išeiti pas atitinkamo lygio kitą.

Kitą vertus, jei žmogus nedirba, tai dar nereiškia, kad jis neturi įdomios veiklos.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2010 12 19, 19:32)
O kodėl tu manai, kad vyras nepriklauso nuo moters? Yra abipusė priklausomybė. Tu manai, vis, kad nedirbanti moteris yra žemesnės kastos, ji kaip namų apyvokos rakandas, kaip koks samtis pakabintas. Kodėl tu taip nuvertini? Ir kodėl pvz. nematai jos indėlio į kokybiškesnį gyvenimą, saugesnį, ramesnį? Vyras nori ramybės uosto, moteris nori, kad jos gyvenimas būtų toks, kokio ji nori, pati. Niekas neverčia būti namų šeimininke, čia ne Azija ar arabų šalys, tai abipusis laisvas susitarimas.

Dabar įsivaizduok dirbančią moterį, kuri neturi kada užsiimti su vaikais, jie patys auga su savim, darbe problemos, stresas. Kokia iš to nauda? Ir dar toks dalykas: kiekviena dirbanti moteris kartais pasvajoja apie namų šeimininkės gyvenimą, taip jau yra, bet tos mintys "netinka prie veido" ir susikurto įvaizdžio, todėl arba slepiama, arba "škac mintie škac" vejama kaip kažkas nuodėmingo.

Nedirbti nėra blogis. Blogis yra degraduoti, čia tai faktas.

Sutinku su Jumis Subjektyvi thumbup.gif dar klausimas kieno indelis didesnis?! Ar vyrui nesti pinigus i namus, ar moteriai rupintis visais namais ir vaikais ir visu namu zidiniu!!! Net neabejoju, kad dauguma vyru pasiliktu ties savo vaidmeniu! (nesakau, kad jie visai neprisideda prie namu zidinio ne finansiskai)
Atsakyti
QUOTE(RamuneM @ 2010 12 19, 17:38)
Ech, keiskit požiūrį į pačius paprasčiausius dalykus ir džiaukitės, kad kiti randa ramybę ten, kur ją randa.
Geriau negyventi savo minčių dėžėse. Pasaulis daug įdomesnis kai atidarai tą dėžę  4u.gif

Džiaugiuosi, kad jūs radot savo ramybę, išėjusi iš savo minčių dėžės.
Bet gal ne visiems taip blogai su savo mintimis, kiti gal randa savo ramybę ir džiaugsmą savyje. Ir nebūtinai tos mintys yra uždarytos dėžėse.
Atsakyti
Man patinka požiūris, kad vyras finansų ir užsienio reikalų ministras, o moteris visų kitų reikalų ministrė. Toks natūralus darbų pasiskirstymas. Ir kas gražiausia, kad nei viena ministerija neišgyvena viena be kitos pagalbos tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(RamuneM @ 2010 12 19, 19:46)
Man patinka požiūris, kad vyras finansų ir užsienio reikalų ministras, o moteris visų kitų reikalų ministrė. Toks natūralus darbų pasiskirstymas. Ir kas gražiausia, kad nei viena ministerija neišgyvena viena be kitos pagalbos  tongue.gif

Ir nereikia blaskytis ieskant savo profesijos lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(RamuneM @ 2010 12 19, 17:46)
užsienio reikalų ministras,

Šitą patikėčiau moterims...
Atsakyti
QUOTE(juzė @ 2010 12 19, 18:44)
Džiaugiuosi, kad jūs radot savo ramybę, išėjusi iš savo minčių dėžės.
Bet gal ne visiems taip blogai su savo mintimis, kiti gal randa savo ramybę ir džiaugsmą savyje. Ir nebūtinai tos mintys yra uždarytos dėžėse.

Žinoma, kad ne visų uždarytos ... pilna pavyzdžių ir panašiai. Tik tiek, kad kai aplinka kala nuolat tą pačią mintį, sunku jos negirdėti ir jai nepasiduoti. Kaip sakoma, kai žmogui šimtą kartų sakai, kad jis kiaulė, tai šimtą pirmąjį kartą jis jau ir sukriuksi. Aš nuoširdžiai sakydavau ir tikrai tuo tikėjau, kad manęs neliečia, bet ilgiau pabuvus kitokioje aplinkoje, supratau tai ką supratau.
Papildyta:
QUOTE(irma_sitko @ 2010 12 19, 18:48)
Ir nereikia blaskytis ieskant savo profesijos  lotuliukas.gif

Kas be ko bigsmile.gif Aš mėgstų panaudoti tokią ar panašią formulę. Finansų ministre, mano švietimo ministerija pritrūko lėšų. Šiuo metu, kad vyktų sklandi ir nenutrūkstama švietimo polika, prašom išskirti tiek ir tiek pinigų einamiesiams reikalams, plius tiek ir tiek nenumatytom išlaidom. lotuliukas.gif

QUOTE(juzė @ 2010 12 19, 18:51)
Šitą patikėčiau moterims...

Na jei vyras susijęs su medicina ar švietimų, tai galima ir susikeisti kai kuriomis ministerijomis 4u.gif
Atsakyti
[quote=Priklausoma,2010 12 19, 17:29]
tai taip...nesaugu. smile.gif
[/

šiuo atveju saugu. jei toks žodis apskritai įmanomas. smile.gif

Atsakyti
prašau išsirti pinigų...eina š... toks gyvenimas, neduok dieve.
Atsakyti
QUOTE(Priklausoma @ 2010 12 19, 19:23)

na, jei toks...,tai tikrai , kad eina š.. irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(Priklausoma @ 2010 12 19, 20:23)

Bet yra protingu vyru kurie visada tikrina savo moters saskaita ir jeigu reikia ja pildo ax.gif (jei aisku yra tokia patogi galimybe)
Atsakyti