Įkraunama...
Įkraunama...

Autistukai - 2

Maniske bijo kai kuriu el prietaisu. Pvz- mikrobangines, visad rekia tik ijungus, kad jau viskas, susilo, reikia isjungti. Anksciau nuo dulkiu siurblio bedavo ir slepdavos. Bet vis mazeja jos tos baimes. Bet ji namie mes blsa pakeliam, jio visada griebiasi uz ausu ir sako" aua", tipo skauda. Nezinau kiek skauda kiek ar, ar tik nori, kad niekas nebartu, nors kartais tai ir nusipelno, kad butu barama.
Atsakyti
istikruju tai ir maniskis dengiasi ausis netik kai as baru bet ir nuo kitu dideliu garsu, neziuri tv kur saudo , negalim ir mes ziuret, anksciau net gaudavau kanala perjungt, bet po biskuti atpratinau , nes jei leisi vaikui gyvent su visom baimem ,kaip jis iseis i pasauli , o del to prisirisimo tai galiu pasakyt kad as irgi daug kur nuolaidziauju ,bet kolektyve jis turi buti , jug nelaikysi tarp keturiu sienu su savim .ateis laikas i mokykla jug nesedes mama kartu, iki 3 metu gal uztenka ir mamos bet vėliau jau reikia draugu ir kolektyvo ,jei nenori kad tavo vaikas iš tolo skirtūsi nuo kitų vaikų. as ir dabar išleidziu savo vaika i kiema tik su savimi lotuliukas.gif nes kiti vaikai jo nesupranta, jie pabuna kiek ir eina šalin , nes neįdomu kad nieko nepasako, o jis tada iš paskos, o beto vaikai grit supranta kad ta situacija galima pasinaudot,nes jis niekam nepasakys nieko ir tai liudniausia , nes jis pas mane gerietis nesimusa ir nesupranta kas tai yra
Atsakyti
Na as vistiek galvoju dar metus kitus palaikyti namie ja, veliau bus didesne, gal lengviau seksis susitarti, dabar kai net teciui namuose negaliu palikti, kaip galiu galvoti isvis apie svetima aplinka ir zmones doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriste2 @ 2008 05 20, 12:02)
o kuom sergat - nervu kokia liga ar siaip kas blush2.gif , gal tiesiog vaikas nesusiziurejo, susilo, paskui uzpute koks vejas, aisku liudna kad jam dziaugsmo nebuvo, o tik "pratinosi" - juk jis gryzes dziaugtis turejo nugalejes ir vienas atbuves ekskursija blush2.gif

Po įvairių sukrėtimų sūnui dažnai pakyla temperatūra, tokia jo reakcija į stresą...
Atsakyti
QUOTE(Atėnė V @ 2008 05 20, 21:32)
Po įvairių sukrėtimų sūnui dažnai pakyla temperatūra, tokia jo reakcija į stresą...

Vargsiukas unsure.gif - laikykites 4u.gif , o ilgai jam taip bus (temperatura) blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Pareis @ 2008 05 20, 18:07)
Maniske bijo kai kuriu el prietaisu. Pvz- mikrobangines, visad rekia tik ijungus, kad jau viskas, susilo, reikia isjungti. Anksciau nuo dulkiu siurblio bedavo ir slepdavos. Bet vis mazeja jos tos baimes. Bet ji namie mes blsa pakeliam, jio visada griebiasi uz ausu ir sako" aua", tipo skauda. Nezinau kiek skauda kiek ar, ar tik nori, kad niekas nebartu, nors kartais tai ir nusipelno, kad butu barama.

Aš irgi bijojau mikrobanginės, grąžto, virdulio, kavos aparato ir tt. O kai svečiuose pamačiau skalbimo mašiną, tai labai išsigandau ir paklausiau, ar nesprogs, nes baisiai sukosi ir ūžė. Tas klausimas susilaukė visuotinio pasmerkimo ir paniekos 5 metams. O kai veikia skalbimo mašina, tai ir dabar nejaukiai jaučiuosi.
Papildyta:
QUOTE(Atėnė V @ 2008 05 20, 21:32)

O tos reakcijos į stresą pas NT nebūna? mano vyrui kai universitete būna tokia paskaita, per kurią neaišku, ką daryti, jam po to visą dieną skauda galvą. Aš pasakiau, kad čia turbūt nuo autizmo. bet jis nesutiko ir pasakė, kad turbūt visiems taip būna. (jis nori, kad autizmas būtų tik gerai).
Man irgi būna bloga reakcija į stresą. Pernai mokslo metų pradžioje buvo blogai. Tai perėjau visus daktarus, jie rado, kad kažkas negerai (padažnėjęs širdies plakimas, dar kažkas), bet nerado priežasties, dėl ko taip yra.
Atsakyti
F o tau niekada nebuvo problemu su kalba kai buvai maza , mane vis kankina klausimas ar kalbes maniskis ar ne verysad.gif
Atsakyti
ne, man sekasi kalbėjimas, turiu truputį gabumų kalboms
Atsakyti
kriste2 4u.gif
lyg pamenu kad turejot i raidos csenta vaziuot, kaip sekes?
Atsakyti
QUOTE(BRAŠKĖ68 @ 2008 05 27, 13:06)
kriste2 4u.gif
lyg pamenu kad turejot i raidos csenta vaziuot, kaip sekes?

sedziu ant adatu - ryt vaziuojam mirksiukas.gif
buvom Panevezy - tai gavom masazu. logopedes, soc pedagogo konsultacijas - dabar veziosu ja ten kol kas, jei Vilnius kitaip nelieps blush2.gif
Atsakyti
o tu vaziuoji dabar i vilniu tik konsultacijai ar jau gutis 3 savaitem?
Atsakyti
QUOTE(BRAŠKĖ68 @ 2008 05 27, 13:28)
o tu vaziuoji dabar i vilniu tik konsultacijai ar jau gutis 3 savaitem?

tik konsultacijai - diagnozes nustatymui - tada spres - guldyt mus ar ne mirksiukas.gif
Atsakyti