Įkraunama...
Įkraunama...

Autistukai - 2

Kriste 2,kaip sekėsi konsultacijoje?
Atsakyti
QUOTE(Atėnė V @ 2008 05 30, 13:55)
Kriste 2,kaip sekėsi konsultacijoje?

Nezinau - gal gerai g.gif . Mano merginai sake kad autizmo tikrai nera, daugiausiai tai AS ir tai nepilnai, betieskos del ko tie sutrikimai, tad guldys tyrimams ir stebejimui, tad stovim eileje 4u.gif . Dziaugiuosi kad blogu jojiu diagnoziu negavom, bet vistik gydytojai uzkliuvo kad ji ne siaip sau tik keistas vaikas (giliai sirdyje to tikejausi), bet paguode, kad tai nera stipriai isreiksta, aisku, gali sustipreti tie pozymiai ir issivystyti kas, bet laiku pradedant dirbti su ja - jai galima daug padeti kuo ir ateitije ji ko gero netures jokiu problemu - va del to labai dziaugiuosi thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos mielosios 4u.gif ,
skaitau aš jus seniai, ale nesireiškiau ax.gif ...vis turėjau vilties, kad neprireiks man Jūsų blush2.gif
Turiu ketverių metų dukrytę su autizmu. Oficialios diagnozės dar neturim, nes VRC susimylėjo ir kol kas neįpiešė šito žodžio į ligos istoriją. Sutarėm, kad su maniškės pažanga, gaudymu ore, motyvacija ir miminum sociumui pastebimais autizmo požymiais, verta palaukti ir labai pasistengti. O mažu pasiseks ir taip numuilinsim tikrąją diagnozę, nes čia Lietuva, visuomenės požiūris, realiai neveikiantis integracijos įstatymas ir panašūs dalykai.
Tai tiek pirminiam prisistatymui ax.gif (ir pasiteisinimui, kodėl ištisai lindžiu šiame skyrelyje tongue.gif )
Dar trumpai apie save: esu jau praėjusi turbūt visas reikalingas autisto mamos stadijas,- nerimus, neigimus, panikas, baimes, savęs kaltinimus, savigraužas, didžiuosius "kodėl", "iš kur","o kas dabar", "o kas paskui", "o kas padės", "kas supras" ir t.t.
Dabar esu stipriojioj ryžto, vilties ir pasitikėjimo stadijoj. Kaifuoju nuo minimaliausio dukters pasiekimo. Panašu, kad ir jai "kablys" nuo to mano užsidegimo. Laukia kasdienio mudviejų pamokos laiko po darželio ir pati prašosi vis daugiau užduočių thumbup.gif
Bet kadangi dabar esam savotiškoj euforijoj, tai neišvengiamai tas pats darželis su kitokiais vaikais ir kitokiom vertybėm kartais gana jautriai užgauna stygas.
Atsakyti
cute, šaunuolė kad prisijungei,visos kartu esame stipresnės thumbup.gif
Atsakyti
blush2.gif praejau ir kodel, ir is kur , ir visus kitus ?, bet vistiek kartais raudu pagalve apkabinus , net bijau pagalvot kas bus kai manes nebus? gal per toli ziuriu , bet kaskatr vis pagalvoju, ir stengiuos visko ismokyt ,gyvenimui paruost. ir koks vakar dziaugsmas uzliejo kai atnesiau megztuka ,nes lauke jau salta buvo , o jis pasake -salta. ax.gif suprato kodel ji aprengiau, o pries tai padaviau pyrago lekstutej - pasake skanu biggrin.gif tai atperka visas pastangas ir asaras. ir suteikia vilciu i ateiti mirksiukas.gif
Atsakyti
Mūaų atostogos prasidėjo visai liūdnai verysad.gif , vaikinas susilaužė koją, dabar turės praleisti mažiausiai 3 savaites lovoje...O jau norai kokie, tik atnešk, paduok, nupirk, baigiu nuo kojų nusivaryti.
Atsakyti
QUOTE(Atėnė V @ 2008 06 10, 19:10)
Mūaų atostogos prasidėjo visai liūdnai verysad.gif , vaikinas susilaužė koją, dabar turės praleisti mažiausiai 3 savaites lovoje...O jau norai kokie, tik atnešk, paduok, nupirk, baigiu nuo kojų nusivaryti.

Tai kas dabar taip nuskriaude blink.gif , kaip tai nutiko unsure.gif , laikykites ir sveikatytes jam console.gif
Atsakyti
O jei, Atene, tai kaip jis ta koja susilauze? Sveikit.
Mums deja dar ne atostogos, nors dukra jau nori ju. Dar iki liepos vidurio ir biski ilgaiu mokysimes, beveik iki liepos galo.
Atsakyti
Vaikinas susirado draugų ir kiekvieną dieną duodavosi lauke, parėjo namo šlubuodamas, pragulėjo visą vakarą net su kompu nežaidė.Šiandien nuvažiavom pas chirurgus, padarė nuotrauką ir įdėjo koją į langetę.Sakė mažiausiai tris savaites taip reikės būti...Atskilo kaulas kažkur prie pėdos.
Atsakyti
Siaube kaip baisiai skamba. Na bet laiku sutvarket viska, tai bus gerai, tik kad dali atostogu niekur lakstyt negales.
Atsakyti
Nu gi as kaip durna, pasigyriau mokytojai kad mano panele jau didele dali namu darbu daro pati viena, ir kai nesupranta tik manes klausia. Daznai net uzsidaro svetainej ir nori pati daryti. Nu tai sulaukaiu reakcijos, visa sia savaite tik ir girdziu, kad as turiu sedet su ja ir daryti kartu namu darbus, negalima jai per daug laisves palikti. O vakar mergina neuzsirase kas namu darbu, tik viena tezinojo ir man ji pasake. O as gi nepulsiu per visa klase skambinet ir klausinet ar daugaiu nebuvo. Padare ta viena. Ateinu siandien pasiimt, nu tai lydinti mokytoja ir uzsipuole mane." ka jus jau visai jos namu darbu nepatikrinat? Ji nieko nepadare vakar, jus nei nematet!" Nu net akis ispuciau, kaip tai nepadare, kaip tai neziuriu. Sakau, tai o tai kas as ten vakar tada jai tikrinau jei nen namu darba? Mokytoja, tuoj man, ten ne visi buvo, ji dar turejo. Tai o man is kur zinoti, jei niekur neparasyta, jei net kitu sasiuviniu ir knygu nera? Sakiau ryt as dar uzeisiu pas ta lydincia ir pasakysiu, akd ji baigtu uzrasinet uz SMilte namu darbus, ji turi iprasti pati tai daryti. Man siandien toks ispudis susidare( paskui dar ir klases mokytoja priejo), kad ju tikslas, kad Smilte kuo ilgiau turetu lydinti mokytoja. Ir jas labai baugina, kad ji savarnkiska pasidarys ir netures ka veikt ta lydinti. Mokytoja pareiske, eilini karta"Smilte dar negali jokiu budu be lydincio mokytojo, ir as tai butinai pabresiu jos metu kaip ir liudijime,( nezinau kaip pavadint). Tipo, jei ne lydinti mokytoja, tai ji tokiu rezultatu visai nepasiektu( paskutiniai kontroliniai dukros tikrai geri buvo). Nors jau daznokai lyd. mokytoja padejuodavo, akd neturi ka veikt. O darbas aisku jai neblogas visai, iki pietu pasitrint mokykloj po pietu laisva. Mano manymu tai jos turi ja mokytii, kad ji viska savarankiskai pati mokytusi daryti, kad be pagalbos apseiti galetu, bet susidarau ispudi, akd viskas atvirksciai daroma, ji juk tik lengva forma teturi, ji gali tai ismokti. AS juk namie esu kai namu darbus daro, tik kad kas sekunde neziuiru ka jinai daro. O ji ir nesedi valandu valandas prie namu darbu. ji paraso ir atnesa parodyt. Man tai normalu, ir mano tikslas kad ji to ismokytu, kai neaisku, ateina pasako, kad nesupranta. Sunervino mane juodai, o dar ir nelabai maloniu tonu abi kalbejo, matesi, kad visa pusdieni ruosesi siam pokalbiui. AS mastau , akd bandyti su psichologu pasisneket apie jas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pareis: 19 birželio 2008 - 16:27
Buvau ir aš supykusi ant mokytojos.Vyko koncertas tėveliams, aš paklausiau kaip reikia apsirengti šokių pasirodymui, mokytoja atsakė, kad ypatingų rūbų nereikia.Visi vaikai atėjo apsirengę juodai ir su kažkokiais raisčiais ant kaklo, o maniškis paprastai- DŽINSAI IR MARŠKINIAI. Matas niekada nieko nepasakoja, jo reikia klausti.Jei būčiau paklaususi ar reikia apsirengti juodai, jis atsakytų- reikia.Bet kaip man žinoti, ko ir apie ką reikia klausti...Aš nesuprantu, ką veikia ta lydinti mokytoja, jei negali sukontroliuoti Smiltės namų darbų.
O mes sėdime kaime, labai atsibodo, noriu namo.Mato koja langetėje, kažkur toliau išeiti negalime, nors grynu oru pakvėpuojame.
Atsakyti