Įkraunama...
Įkraunama...

Autistukai - 2

As irgi dirbu, dukra saktosi , akd turi labai lengva forma. O neseniai jau pradejo ir pati viena pasilikti iki 2 valandu namuose. Kol kas jai net patinka. Bet taip buna tik karta per savaite, kai ji gali viena likt. O siaip tai turim aukle, kai as dirbu, kad dukra bent jau pamokas padarytu, nes kitaip tai tektu man is darbo iseiti.
Atsakyti
QUOTE(Pareis @ 2008 03 14, 12:21)
As irgi dirbu, dukra saktosi , akd turi labai lengva forma. O neseniai jau pradejo ir pati viena pasilikti iki 2 valandu namuose. Kol kas jai net patinka. Bet taip buna tik karta per savaite, kai ji gali viena likt. O siaip tai turim aukle, kai as dirbu, kad dukra bent jau pamokas padarytu, nes kitaip tai tektu man is darbo iseiti.

Del pamoku jau seniai buciau turejus visus darbus mest, ir tai nepadetu - atejo laikas, kai visai nustojo ruosti pamokas. Dabar i savaite karta jei prikalbinu koki viena dalyka paruost, tai buna svente verysad.gif Liudna svente, sakyciau verysad.gif O aukle samdyt seniau neturejau uz ka, o dabar jau jokia aukle jo nepriverstu mokytis - per didelis unsure.gif Dziaugiuosi, kad nors sportuoti sekasi puikiai - kungfu instruktorius ir toliau ji giria biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linabalt: 14 kovo 2008 - 16:43
paskaicius ka jus rasote apie savo vaikus tai aisku su lenva negalia tai dar gal ir ymanoma dirbti jei vaikas ir pats iseina i mok .Maniskiui dar nenustate bet si men turbut uzbaigsim bet as manau jog pagal tai ka jis sugeba tai turbut greiciausiai sunkia,nes kaip jau pasakojau apart tai jog jis nuo 3 m skaito ir raso bet tik spausdinton raidem ir dar tokiom visokiom paraitytom ir kazkiek moka anglu rusu gaubli zemelapi gali parodyt uzsimerkes tai cia jo kaip cia issireiskus ta geroji protingoji puse o toliau nulis klausk nieko neatsakys okalbes bele ka, i tualeta turiu priminti,apsirengti reik padeti,ir aplamai nelabai suvokia ar tai ziema ar vasara o jei ka aiskini tai mes primetem kad jis paprasciausiai mintinai iskala.ir neduok dieve jei sunervini tai kaip paleis kokia masinele , tai jau as prasau sesiu kad jo neerzintu ir garsiai nebartu nes gali verkti puse dienos schmoll.gif :
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Keitrina: 14 kovo 2008 - 18:55
Mano vaikas turi vidutinio sunkumo negalią, žemėlapį taip pat žino kiaurai, skaityti pradėjo nuo keturių metų, raides ir skaičius nuo dviejų, bet kas iš to jei į mokyklą turiu nuvesti ir parvesti, pamokas sudėti, šiandien su klase turėjo eiti į spektaklį, bet sustresavęs iš vis nėjo į mokyklą, į ledo areną vos prikalbinu kartu su manimi apsilankyti, jei galėtų tai iš namų kojos nekeltų...Dabar pradėjo klausinėti, kaip jam penktoje klasėje reikės susirasti kabinetus, ar bus parodytos rodyklės ir pan.Pagalvoju, juk jis tik antrokas o jau tokios mintys kamuoja...
Šiandien įvyko ir gerų dalykų- iš smuiko ir fortepijono gavo po 10, bet aš kiekvieną dieną turėjau priminti,kad eitų groti o groja jis kokias 5- 10 minučių blush2.gif .Turiu priminti, kad eidamas į mokyklą apsimautų kepurę, pirštines, batų dar ir dabar nemoka susirišti ir aplamai viską aš jam turiu priminti ir dar 10000000000000 kartų pakartoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Atėnė V: 14 kovo 2008 - 21:57
as is vis neisivaizduoju kaip jis eis i mok eis tai su manim cia aisku o ar liks klaseje vienas tai cia klausimas ir aplamai kaip mokytoja su juo susukalbes tai as neisivaizduoju mus turbut ismes po 3 dienu.Ir laukiu ir bijau .Mes su juo tai nelabai ir i spektakli galim nueit jam atsibosta sedet ir matau kad nelabai idomu,pradeda bauboti ir reikia begti.kas idomiausia per TV tai reklamos visas moka mintinai.bet siaip tai su niekuo nekalba tik su seimos nariais ir tai nera nuotaikos tai irgi ne.o siaip tai jei buna uzsiemes kuo tai megsta mykti bet cia jau mes ji tyldom.su maistu baisines problemos baisiai nemegsta mesisku patiekalu siltu gerimu sriubu pagrinde pieniskus vienu zodziu zaidzim mes su tuo vaikinu.[COLOR=deeppink]
Atsakyti
O aš išvis nelabai suprantu, na dėl tų psichologų - kaip jie gali vertinti vaiko psichinę būklę, jei vaikas neatsiskleidžia? Na Keitrinos Paulius. Sako Keitrina, kad daug moka, žino o pas psichologus - ne šnipšt nepasako. Nu nenori vaikis gal kalbėt ar nepasitiki - o gydytojų požiūris kaip į durniuką. Juk savisaugos instinktas suveikia. Tai kaži kodėl negali tas pats psichologas ateiti tirti vaiko į jo aplinką? Na ne iš karto ištirtų, bet per kelis pasilankymus, stebėjimus manau galima būtų jau daugmaž tiksliai spręsti ką jis sugeba, ko ne, ko reikia, koks neįgalumo lygis galų gale. O tai man susidarė ispūdis, kad vaikas nuvedamas pas nepažįstamą- aiškų, jis bijo ar šiaip nesaugiai jaučiasi, ir vien dėl to nurašomas iškart.

Tikiuosi kad kas nors ką nors suprato ką aš čia prirašiau....
4u.gif
Atsakyti
Simulcika, iš dalies tu teisi.Nereikia pamiršti,kad mes gyvename visuomenėje ir vaikams tenka bendrauti su visais žmonėmis nori jie to ar nenori.Taip, šeimoje,kur jaučiasi saugūs jie atsiskleidžia, bet susidūrus su visuomene jie tampa neatpažystami.Nepasakyčiau,kad gydytojai juos nurašo,jie žino metodus kaip bendrauti su tokiais vaikais, mūsų vaikus nurašo visuomenė.Tai mus supantiems žmonėms mūsų vaikai atrodo "čik čirik", nes visuomenė yra netolerantiška ir būtent jie nemoka bendrauti, neranda priėjimo prie mūsų vaikų.Neįgalumo lygis nustatomas pagal tai, kaip mūsų vaikai sugeba adaptuotis toje visuomenėje.Psichologai vaikui taippat nežinoma aplinka ir pagal tai, kaip vaikas sugeba atsiskleisti ar išvis užsisklesti toje aplinkojie, jie daro savo išvadas.Jei tie psichologai ateitų į namus, pagyventų kokią savaitę pas mus ,pabendrautų su vaiku, tai jų išvados skambėtų taip-vaikas vunderkindas, joks neįgalumas nereikalingas.Bet kai tas vunderkindas susiduria su svetima aplinka -būna taip doh.gif doh.gif doh.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Atėnė V: 16 kovo 2008 - 12:53
Atėne,
Bet neužmirškim, kad vaikas yra vaikas - autistas, aspergeris ar neurotipinis - dauguma vaikų svetimoj aplinkoj jaučiasi nejaukiai, bijo. Dar kas - dėl ko retai kas susimąsto - argi dauguma yra būtinai teisinga? Nors ir būdama neurotipinė, visuomenėje pastebiu daugybę nelogiškų dalykų, dažnai galvoju, kodėl turiu elgtis taip ar anaip, reaguoti taip ar kitaip, nes jei sureaguosiu savaip ar pasielgsiu savaip būsiu apšaukta nenormalia, bet mano reakcijos ir mano poelgiai man atrodo logiški, o vat visuomenė dėl to smerkia.

Atsakyti
viskas logiska pagal tai kaip vaikas sneka ir elgiasi prie svetimu jie ir sprendzia kokio jis intelekto kodel kai nusivedem atsimenu kartu susese ta sedi sau tvarkingai galva nuleidus bet ka paklausia sau nors ir po nosim bet atsako o brolis tai tik strykt prisoko prie tel. prie antspaudo ir kad pasedetu nors 2 min ant kedes o i klausimus tai ne negirdi nes tuo metu jam neidomu tai tiek ir to proto vistiek as manau neuztenka moketi skaityti ir rasyti geriau perpus maziau bet tegul sugeba retkarciais apsieiti ir be mamos .Nors mes kazkaip seimoj to visai nesureiksminam gauna jis ir pylos ir seses ji prie darbu pristato kaip mes sakom gyvena jis sau ir bojoja ir dar kartais uzknisa visus bet siaip jis labai saunus vaikis,ryt varom i klinikas ir nezinau turbut tai bus pabaiga o kur toliau tai nezinau kas ten uzbaigia ta negalia musu gyd jau uzpilde o kur ta pabaiga tai neisivaizduoju. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Keitrina @ 2008 03 16, 15:56)
viskas logiska pagal tai kaip vaikas sneka ir elgiasi prie svetimu jie ir sprendzia kokio jis intelekto kodel kai nusivedem atsimenu kartu susese ta sedi sau tvarkingai galva nuleidus bet ka paklausia sau nors ir po nosim bet atsako o brolis tai tik strykt prisoko prie tel. prie antspaudo ir kad pasedetu nors 2 min ant kedes o i klausimus tai ne negirdi nes tuo metu jam neidomu tai tiek ir to proto vistiek as manau neuztenka moketi skaityti ir rasyti geriau perpus maziau bet tegul sugeba retkarciais apsieiti ir be mamos .Nors mes kazkaip seimoj to visai nesureiksminam gauna jis ir pylos ir seses ji prie darbu pristato kaip mes sakom gyvena jis sau ir bojoja ir dar kartais uzknisa visus bet siaip jis labai saunus vaikis,ryt varom i klinikas ir nezinau turbut tai bus pabaiga o kur toliau tai nezinau kas ten uzbaigia ta negalia  musu gyd jau uzpilde o kur ta pabaiga tai neisivaizduoju. g.gif

Nu va, va, - būtent - vaikui neįdomu, aš irgi neatsakinėčiau ir neklausyčiau jei man būtų neįdomu bigsmile.gif 4u.gif
Šiaip įžvelgiu problemą pačioje visuomenėje, daugumos nustatytose normose - kaip dauguma elgiasi - tai gerai, apeliacija į autoritetą - tas ir tas pasakė - reiškias teisinga. Ojetus, kiek loginių klaidų visuomenėje yra, ir kas blogiausia - nori nenori turi jas daryti, nes jei nedarysi - busi nenormalus.

O be mamos išmoks apsieiti - gal tu truputį perdaug apie jį šokinėji? mirksiukas.gif
Atsakyti
Na jūs gerai mąstot apie tuos nelogiškumus visuomenėj. Bet nesutinku, kad jeigu jų nesilaikysi, tai visi laikys tave nenormaliu. Iš pradžių gal kas nors ir laikys, kurie pripratę skeptiškai vertinti visokias naujoves. Bet tokiems galima paaiškinti apie jų sistemos klaidingumą. Kad ir kiek būtų daug nelogiškai besielgiančių, jų kiekis nepadarys jų teisių. Logika yra amžinoji vertybė, ji visus vienija. Normalumas yra laikinas dalykas. Va čia gera citata apie tai:

Išvis, nėra tokio dalyko kaip TIKRAS. Tai yra nesąmoningiausi žodžiai: tikras, netikras, realus, parodyti, pasirodyti, atrodyti, normalus, nenormalus. Kvaili žodžiai todėl, kad jie neturi pamato, jie stovi tik ant daugybės žmonių nuomonės ir yra atsirėmę iš vienos pusės į laiką, iš kitos - į vietą.
Atsakyti
Apie kompanija Forever Living produktus galte paskaityt siuo adresiuku ir daugiau dar rasite ivairenybiu ...

[code] http://ligoniukai.8....wforum.php?f=35
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo melodija: 16 kovo 2008 - 20:21