Įkraunama...
Įkraunama...

Autistukai - 2

QUOTE(F @ 2008 03 17, 14:57)
Aš nesakau, kad visų žmonių gyvenime yra vien logika. Sakau, kad logika visus tik vienija. Be logikos, visų žmonių gyvenimuose yra daug kitų dalykų, kurie juos ir skiria vienus nuo kitų, padaro, kad jie būtų skirtingi. Nesakau, kad nėra jausmų ir emocijų. Jie yra. Bet jie nėra tas dalykas, kuris absoliučiai visus vienija. Skirtingiems žmonėms ta pati situacija gali sukelti skirtingus jausmus, ir jeigu jie bandys komunikuoti per jausmus, jie gali tiesiog nesuprasti vienas kito. Pvz man didelį džiaugsmą sukelia kokių nors pavardžių bijojimas. Ir jeigu aš bandysiu pasidalinti tomis emocijomis su atsitiktiniu asmeniu, tai nieko neišeis, nes jis tiesiog nesupras. Bet jeigu aš jam logiškai pasakysiu "aš+pavardžių bijojimas = tu+ėjimas į tūsą su draugais (ar kitas jam džiaugsmingas dalykas)" , tai tada jis supras.

Sakot, kad mažuma nepriima daugumos tokios, kokia ji yra. Bet kad ta dauguma pradeda nuo to, jog "kitoks - blogai". Tai čia panašu į situaciją, kada diskriminuojami asmenys prašo daugiau tolerancijos, ir jiems yra atsakoma "O jūs patys tolerantiški? Jeigu taip, tada prašom toleruoti mus ir mūsų netoleranciją jums". Kaip jums tokia situacija?

Prieš NT aš nieko neturiu. Nepatinka tik, kad dažnai yra laikoma būtinybe elgtis kaip jie. Tada aš protestuoju, nes aš noriu elgtis kaip aš, o ne kaip kažkas sugalvojo. Tada gali ir pasirodyti, kad nemėgstu NT. Bet aš nemėgstu tik prievartos. Kad būtų lengviau įsivaizduoti, pateiksiu situaciją. Įsivaizduokit. Staiga aplinkoje, kurioje jūs gyvenate, atsiranda žmonių, kurių gyvenimo būdas nepanašus į jūsų ir jūs savaime nenorėtumėt taip gyventi. Bet kažkodėl visi pradeda imti iš jų pavyzdį, elgtis kaip jie, rengtis kaip jie, kalbėti kaip jie. Jums nepatinka taip rengtis, tokie drabužiai jums nėra patogūs ir negražiai atrodo. Bet visi jus sutikę stebisi, kodėl jūs taip nesirengiate, ir išsako abejones, kad neapsirengę taip, jūs negausite darbo arba kad kiti jūsų negerbs. Jums nepatinka taip kalbėti, kaip jie, jums tai sudėtinga, reikia daug apgalvoti prieš sakant ką nors. Bet kai kalbate natūraliai, tai jie stebisi arba nesiklauso, arba tiesiai pasako, kad reikėtų išmokti kalbėti "normaliai". Tai jums šitaip patiktų? Turbūt nepatiktų. Bet nepatiktų ne tas žmonių tipas, pagal kurį buvo sukurtas normalumo standartas. Tie žmonės čia niekuo dėti, juk atsitiktinai susiformavo tokios jų savybės ir atsitiktinai jie tapo dauguma. Jums nepatiktų pati situacija, prievarta, kuri būtų taikoma.

Dar aš rašau tokią knygą. Ten maždaug parašyta, kas būtų, jeigu AS būtų dauguma, o NT mažuma. Knygos pagrindinė veikėja negalėjo savęs priskirti nei vienam, nei kitam tipui. Abu tipai turėjo savybių, kurios ją labai žavėjo, ir savybių, kurios jai nepatiko.

aš kaip tik ir norėjau pasakyti, kad tai lyg užburtas ratas...vieni kitų nepriima..nemoka gal priimti tokiais, kokie kiekvienas mūsų esam...ir rašau, kad ką mes patys galim padaryti tai pakeisti savo požiūrį į kitokius, nei mes...tai liečia visus smile.gif juk netgi taip vadinami NT tarpusavyje dažnai neranda kalbos...vien dėl to, kad visi esam skirtingi iš prigimties..taigi nėra kitos išeities, kaip pamėginti suprasti vieniems kitus 4u.gif
dėl toleruokite mūsų netoleranciją biggrin.gif kažkam maga dar labiau pasunkinti situaciją...nežinau priežasčių...manau žmonės netoleruodami kitų visų pirma patys sau apsunkina gyvenimą, nekalbant apie neigiamą poveikį netoliaruojamiems asmenims....vis dar mėginu suvokti, kodėl kam? grėsmės jausmas? baimės jausmas? nesuprantu...visa tai dėl nesupratimo, dėl informacijos trūkumo, akiračio siaurumo...nežinau, reikia tai keisti smile.gif
dėl situacijų, elgesio standartiškumo...pvz praustis kasdien, arba eiti į parduotuvę...tvarkytis...mokytis...arba dirbti...visa tai neišvengiama....visų pirma dėl pačio individo gerovės...na kas sugalvojo kad praustis yra gerai? ar mokytis? ar dirbti? biggrin.gif bet neįsivaizduoju kitaip, kaip mes galėtume gyventi be viso šito...vis tai galima taip pat priimti kaip prievartą...tačiau nesiprausi - infekcijų grėsme...neeisi į parduotuvę - kaip pavalgysi apsirengsi?...nesimotysi - netobulėsi..nedirbsi - tapsi našta kitiems...taip jau surėdyta 4u.gif
na o kas liečia tarpusavio bendravimą...nežinau, man tai tiesiog kai kurių žmonių nebrandumas, jeigu jie nori kitus priversti rengtis kaip jie...kalbėti kaip jie...juoktis tada, kai juokiasi jie patys smile.gif
todėl reiktų skirti, kas yra niekam nereikalinga prievarta, o kas yra būtinybė 4u.gif

norėjau parašyti...neseniai persikėliau gyventi į Izraelį....labai tikiuosi, kad ir Lt kada nors bus tiek tolerancijos "kitokiems" smile.gif ypač neįgaliesiems...kad ir Lt nebebus to išvaizdos kulto, nuo kurio jau net koktu pasidarė....ir pvz dar niekur tiek nemačiau vaikų, kaip čia...visokių visokiausių biggrin.gif jų visur pilna ir jiems suteikiama elgesio laisvės maksimaliai smile.gif ai žodžiu, kada nors labai tikiuosi nebebus visokių prietarų, apkalbų, šnabždesių, piktų komentarų smile.gif
Atsakyti
sveikutes dar karta smile.gif jei galit ir zinot ka reiskiaBENDRAS IVERTINIMAS PAGAL AUTIZMO SKALE-37 BALAI siandien klinikose mum atidave visus israsus kiek mes ten lankemes ir nesim i poliklinika savo psichologei .tai va ka taireiskiaar tai visai blogai ir dar DIAGNOZE-F840,F71 NELABAI DAR TUOS TERMINUS PAZYSTU jei kas susiduret su tokiais PARASYKIT. g.gif
Atsakyti
f84 mišrus raidos sutrikimas autizmas...taip rašo kitoje šio skyrelio temoje...
Atsakyti
QUOTE(Keitrina @ 2008 03 17, 17:10)
sveikutes dar karta smile.gif jei galit ir zinot ka reiskiaBENDRAS IVERTINIMAS PAGAL AUTIZMO SKALE-37 BALAI siandien klinikose mum atidave visus israsus kiek mes ten lankemes ir nesim i poliklinika savo psichologei .tai va ka taireiskiaar tai visai blogai ir dar DIAGNOZE-F840,F71  NELABAI DAR TUOS TERMINUS PAZYSTU jei kas susiduret su tokiais PARASYKIT. g.gif

http://mdc.medcentras.lt/TLK-10.php
ivesk kodus ir rasi 4u.gif
Atsakyti
ACIU UZ INFORMACIJA thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Euforija @ 2008 03 17, 15:55)
norėjau parašyti...neseniai persikėliau gyventi į Izraelį....labai tikiuosi, kad ir Lt kada nors bus tiek tolerancijos "kitokiems"  smile.gif  ypač neįgaliesiems...kad ir Lt nebebus to išvaizdos kulto, nuo kurio jau net koktu pasidarė....ir pvz dar niekur tiek nemačiau vaikų, kaip čia...visokių visokiausių  biggrin.gif  jų visur pilna ir jiems suteikiama elgesio laisvės maksimaliai  smile.gif  ai žodžiu, kada nors labai tikiuosi nebebus visokių prietarų, apkalbų, šnabždesių, piktų komentarų  smile.gif

Cia kazkas is fantastikos srities... Nelabai tikiu, kad kada nors lietuviai pasieks tokias vidines kulturos aukstumas schmoll.gif Na, gal nebent po kokiu 200 m. unsure.gif Arba po 500 m. Tik, jei tiketi Vangos pranasystemis, 2010m kils treciasis pasaulinis karas, kurio metu bus panaudotas ne tik branduolinis, bet ir biologinis ginklas, kurio pasekoje Europa liks praktiskai negyvenama. Lietuva tikriausiai irgi tame tarpe g.gif ? Jei taip, tobuleti nebebus kam - broliai lietuviai bus isnyke doh.gif Kazin, ar glima tiketi tomis Vangos pranasystemis, kaip manote? Nenoreciau, kad jos issipildytu... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(linabalt @ 2008 03 18, 00:17)
Cia kazkas is fantastikos srities... Nelabai tikiu, kad kada nors lietuviai pasieks tokias vidines kulturos aukstumas schmoll.gif Na, gal nebent po kokiu 200 m. unsure.gif Arba po 500 m. Tik, jei tiketi Vangos pranasystemis, 2010m kils treciasis pasaulinis karas, kurio metu bus panaudotas ne tik branduolinis, bet ir biologinis ginklas, kurio pasekoje Europa liks praktiskai negyvenama. Lietuva tikriausiai irgi tame tarpe g.gif ? Jei taip, tobuleti nebebus kam - broliai lietuviai bus isnyke doh.gif Kazin, ar glima tiketi tomis Vangos pranasystemis, kaip manote? Nenoreciau, kad jos issipildytu... ax.gif

aš manau, kad kuo daugiau lietuviai turi galimybės pasižvalgyti po platųjį pasaulį, pasižmonėti, pamatyti skirtingus žmonės, kultūras, tuo geriau jie ims susivokti ir apie tai, kas vyksta šalies viduje...jau ir dabar, man atrodo ten, kur žmonės turi daugiau galimybių ir noro plėsti savo akiratį situacija keičiasi geryn...tik gaila, kad tolimesniuose Lt kampeliuose taip nėra verysad.gif
o Vangos pranašystės tikrai nekokios...pagal ją jau šiemet turi įvykti pasikėsinimas į 4 šalių vadovus, kas ir bus to karo priežastis....žiūrėsim kaip čia bus...kažkur skaičiau ji rašė, kad Rusijoj ateis į valdžią meškinas...na dabar išrinktas prezidentas Medvedev, kas išvertus ir yra Meškinas...nesinori aišku tikėti....nes tokiu atveju mūsų tikrai laukia nekokia artimoji ateitis unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Euforija @ 2008 03 18, 09:30)
aš manau, kad kuo daugiau lietuviai turi galimybės pasižvalgyti po platųjį pasaulį, pasižmonėti, pamatyti skirtingus žmonės, kultūras, tuo geriau jie ims susivokti ir apie tai, kas vyksta šalies viduje...jau ir dabar, man atrodo ten, kur žmonės turi daugiau galimybių ir noro plėsti savo akiratį situacija keičiasi geryn...tik gaila, kad tolimesniuose Lt kampeliuose taip nėra  verysad.gif
o Vangos pranašystės tikrai nekokios...pagal ją jau šiemet turi įvykti pasikėsinimas į 4 šalių vadovus, kas ir bus to karo priežastis....žiūrėsim kaip čia bus...kažkur skaičiau ji rašė, kad Rusijoj ateis į valdžią meškinas...na dabar išrinktas prezidentas Medvedev, kas išvertus ir yra Meškinas...nesinori aišku tikėti....nes tokiu atveju mūsų tikrai laukia nekokia artimoji ateitis  unsure.gif

O kur radai, kad turi ateit meskinas? As nerandu ax.gif Jei ji teisybe pranasauja, tada lb lb lb liudna verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(linabalt @ 2008 03 18, 13:49)
O kur radai, kad turi ateit meskinas? As nerandu ax.gif Jei ji teisybe pranasauja, tada lb lb lb liudna verysad.gif

čia ne inete...rodos laida buvo apie ją tai man užliko šis faktas...jau senokai buvo...įstrigo ir tiek tas "medved".....na o tdabar žiūri ogi tikrai doh.gif bet tikėt vis tiek nesinori rolleyes.gif
Atsakyti
Aš tai tikiu Barnumo-Forerio efektu.
Atsakyti
QUOTE(Kriste2 @ 2008 03 17, 12:26)
Pou, ziuriu jus maziausi is cia esanciu, kurios augina tokis vaikiukus, gal gali pasidalinti - kada tu pradejai itarti kad tavo maziukas "kitoks", kodel, ka jis dare ne taip, ar ko nedare blush2.gif
Dabar as tame kapstausi - viena diena mano itarimai pasitvirtina, kita - as juos paneigiu verysad.gif

Keista, bet pradejau itarti jam bunant tik 6 men. Demesio koncentracijos stoka ir siok toks atstumas, kai laikai an ranku ir nori prisiglausti. Stipriausi ispudziai, kai jis buvo pusantru metuku. Regresas.
Pradejo neziureti i akis, dingo kalba, tuscias, praslystantis zvilgnis - gali saukti valanda - neatsisukdavo. Klausa tikrinom - viskas normoje. Pradejo rusiuoti viska, delioti i linija. Ypatingas susidomejimas reklamomis, etiketemis, skaiciukais, medziagos pavirsiumi. Dar veliau atsirado isrankumas maistu. Gerejimas prasidejo nuo 2 metuku.
Nemokejo sokineti (jau dabar striksi po ilgo mankstinimosi ir mokinimo), nemokejo nulipti laiptais keisdamas kojas. Dar ir dabar nemoka suptis, spjaudyti.
Budinga alalija.

Gal tiek. Klausk, kas idomu. Nes isties, kiekviena mama gali apie savo mazyli knyga parasyti.

Dabar sneka trumpais sakinumais. Iki siol beda su tualetu - reikia nuvesti. Tik didelio pasipraso. Maziuka padaryti - priziurincio zmogaus iniciatyva.
Pasakai, einam i tualeta, lekia, uzkeliu ant tualeto dangcio padaro. Pats pasipraso l. retai.
Vis dar isrankus maistui. Dabar beveik nevalgo mesos. Anksciau bedos nebuvo, buvo l. valgus.
Gal tiek pradziai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pou: 19 kovo 2008 - 11:24
QUOTE(Pou @ 2008 03 19, 12:23)

labai aciu kad atsakei ir pasidalinai patirtimi. As vos tik jai gimus ir pradejus bendrauti maciau kad ji "kitokia" nei kiti musu aplinkoje augantys vaikuciai, ji buvo labai rami, galedavo guleti ilgiausiai ir uztekdavo tik pakabinti zaisliuka - svarbu budavo tik alkis ir slapi vystyklai doh.gif , bet is pradziu dziaugiausi tokia jos ramybe, ji veliau pradejo sedeti, ropoti, vaikscioti (priesingai nei brolis), pastoviai darem manksteles, masazus - tiesiog manem tokia vaiko natura - tinginiuke, todel ir neskuba, bet suejus 6-7 men pradejau pastebeti toki keistuma - parodau nauja dalyka (pvz lempa) ir ji iskart kita karta paklausus jau ziuri i ta vieta, ir praejus kelioms savaitems pratimukus kartojant - to nebedarydavo verysad.gif , ziuredavo lyg pirma syki girdetu (taip buvo ir su katuciu plojimu ir su ate rodymu ir pan). Budama dar 6 men labai daug "snekejo" skiemenukais - mamamama, bababa, tetete ir t.t., bet paskui nutilo ir viskas, dabar kalba daug, aiskina mums gestikuliuodama, rodydama ivairias mimikas - bet ne vieno suprantamo zodzio, nors sako, kaka, mama, tete, kate, niam niam, bet pagal amziu manau tai mazai, be to zodziu nevartoja pagal paskirti - ji moka pasakyti moku, nemoku, bet sako tik kaip graziai skambanti zodi, o ne pagal jo reiksme. Kakucio prasosi pati nuo 7 men (nelaimiu i kelnes nepasitaiko), bet va su sisiuku - grynai mano reikalas ja pasodinti - ji nesivargina doh.gif , nors be sauskelniu jau nuo 1 metuku vaikstom - manau turejo iprasti unsure.gif
Kreipiausi pas vystymosi pediatra vaiku raidos centre Panevezyje - atsakymas dar per maza ka nors spresti, bet reikia stebeti - o as bijau praziopsoti ka nors doh.gif
Kur kreipetes jus, kur ieskojot profesionalios informacijos (nesneku apie straipsnius ir pan, nes kuo daugiau skaitau - tai pradedu ir sunu ir sese priskirti prie autistu doh.gif )
Atsakyti