QUOTE(bundziulka @ 2008 10 12, 11:30)
Pereis o kokia kalba sita knyga ir gal pavadinima galite pasakyti? Idomu butu paskaityti kokia knyga kuria patys autistai parase.
As ta knyga skaitau vokiskai, bet rasytoja yra angle ar amerikiete, dabar as ja auklei daviau paskaityti, tai pavardes neparasysiu, bet vadinasi mazdaug " Danielis be zodziu". Autore ne autiste, bet ji turi sunu autista. Ir tai tik romanas, nors tikrai daug musu jau praeitu isgyvenimu joje yra, kitiems, dar gal busimu. Buvau kita knyga autisto rasyta kazkada skaicius, bet ji tik vokiskai buvo.
Kas del rasybos. Sutinku visu 100%, kad as pripainioju raidziu, ar papildomu darasau.Kartais dar speju perlekt akim ir kai ka pataisyt, bet deja, kartais tikrai labai skubedama atrasau ir tuoj nulekiu nuo kompo

Nors siaip su gramatika tikrai nesipykstu ir klaidu nedarau rasybos( rasydama ranka

) o kompu rasau tik tiek kiek cia.
O siandien susinervimus, ir supykus ant mokyklos esu. Direktorius suzinojo, kad Smilte nuejo i mokyklos chora, tai pareiske, kad arba as rasau lapa, jog sutinku, kad mano dukra ten sedes tarp 80 vaiku ir mokytoja ja asmeniskai nesirupins, arba as turiu ten irgi sedet( arba lyd. mokytoja, kuri neturi tam laiko)

O i visus renginius, kur vaikai is mokyklos kartu eis, as privalau dukra pati vest ir uz ja atsakyt. Tiksliau, buvo grazioj formoj pasakyta, kad dukra mokyklos bureliu nelankytu. Skaudu, dukrai priaiskinau, kad gal geriau nelankykim, kad ji nepervargtu.O dukra iskarto paklause, ar po nauju metu vel galetu i chora eit

. Kai jau atrodo, daugelis dalyku apsisprendzia, apsislifuoja, tada butinai kas nors turi tau dar karteli voztelt, kad nepamirstum tiktai, kad vaikas kitoks. Aisku, cia as visa ta mokytojos susakyta direktoriaus nuomone supratu sitaip, bet pazistant direktoriu, tikiu visa sirdim, kad jis taip ir galvojo, kaip as dabar cia surasiau.