Įkraunama...
Įkraunama...

Autistukai - 2

QUOTE(cute @ 2008 11 01, 00:25)
Nu dar ne  blush2.gif (Maniškė tik sekančiais metais turėtų išeiti į priešmokyklinę grupę).
Bet žinau atvejų, kad tikrai ne visiems klaipiečiams pasiseka gauti asistentą. Tad prieš eidama noriu būti "pasikausčiusi" ir teisiškai, o mažu mums geriau pasiseks...
Šiandien visą dieną praleidau benagrinėdama įstatymus reglamentuojančius įsakymus, aprašus, instrukcijas ir visokį kitokį "biesą".
Nieko palankaus mūsų atvejui neatkapsčiau. Pagal įstatymą, lydintis pedagogas priklauso tik didelių spec. poreikių turinčiam vaikui (paprastai tai yra minimum vidutinė protinė negalia, visiškas kurtumas, neregėjimas ir pan.) Tai reiškia, kad mes su savo oficialiu lengvu neįgalumu (be protinės negalios, bet su sutrikimu iš autizmo spektro) vargiai ar pataikytumėm į tuos didelius spec. poreikius.
Tiesa, yra numatyta, kad švietimo įstaiga gali ir savo iniciatyva, nebūtinai esant dideliems spec. ugdymo poreikiams steigti pedagogo padėjėjo etatą, bet... ar kas žinot tokį atvejį ?

Vistik man teks pasisemti drąsos ir ir nueiti į savivaldybės  socialinio departamento švietimo skyrių.( turiu aš jiems klausimų ir dėl darželio).

Virdzinija, jei esat susidūrusi su šitais reikalais realiai, gal galėtumėt nors į AŽ šnibžtelt keletą patarimų dėl Klaipėdos . Na padėkit man nepatyrusiai dar, jei negaila, prašau  ax.gif unsure.gif

nebutinai dideliu spec poreikiu schmoll.gif su lengva negalia vaikai turi asistentus,pati su tuo susidurus.
Atsakyti
QUOTE(virdzinija 7 @ 2008 11 01, 20:36)
nebutinai dideliu spec poreikiu schmoll.gif su lengva negalia vaikai turi asistentus,pati su tuo susidurus.

Labai idomu kokiu budu juos gauna, nes as kai domejausi, tai visi sake - jokiu sansu. Klausinejau mokykloje direktoriaus pavaduotojos ir musu gydytojos psichiatres. I svietima tada nesikreipiau, nepagalvojau.
Atsakyti
QUOTE(linabalt @ 2008 11 01, 21:40)
Labai idomu kokiu budu juos gauna, nes as kai domejausi, tai visi sake - jokiu sansu. Klausinejau mokykloje direktoriaus pavaduotojos ir musu gydytojos psichiatres. I svietima tada nesikreipiau, nepagalvojau.

Ir kada tai buvo?gydytoja psichiatre pades jums del mokyklos g.gif
Atsakyti
QUOTE(virdzinija 7 @ 2008 11 01, 21:02)
Ir kada tai buvo?gydytoja psichiatre pades jums del mokyklos g.gif

domejausi kai sunus pradejo lankyti 5 klase, dabar jis 10-je, vadinasi prie 4-5 metus.
Atsakyti
QUOTE(linabalt @ 2008 11 01, 22:32)
domejausi kai sunus pradejo lankyti 5 klase, dabar jis 10-je, vadinasi prie 4-5 metus.

uz tai kad Kaunas didelis kaimas mirksiukas.gif tongue.gif pries 5 metus vaikai jau gaudavo asistentus.
vadinas tai negalioja dideliuose kaimuose mirksiukas.gif vaziuokit pas mus i klaipeda rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(virdzinija 7 @ 2008 11 01, 21:54)
uz tai kad Kaunas didelis kaimas mirksiukas.gif  tongue.gif pries 5 metus vaikai jau gaudavo asistentus.
vadinas tai negalioja dideliuose kaimuose mirksiukas.gif vaziuokit pas mus i klaipeda rolleyes.gif

Kas liecia eiliniu pilieciu gerove, cia tikrai kaimas - jei neturi itakingu pazistamu arba kruvos pinigu, gali nieko gero nesitiketi - nei to, kas priklauso, nei tuo labiau to, kas galbut priklauso, nes visada prasideda kalbos apie lesu trukuma doh.gif Dar norejau pasidometi kaip Klaipedoje ir kituose miestuose su pedagogine-psichologine tarnyba, tiksliau komisija, kuri nustato koki mokyma skirti vaikui (modifikuota ar adaptuota) ir duoda "rekomendacijas" mokytojams kaip dirbti su vaiku. Ar kituose miestuose taip pat komisijoje nera psichiatro? Juk kai kalbama apie darba su autistukais, juos geriau supranta ir kazka rekomenduoti gali butent psichiatrai, o ne psichologai, nes bent jau poliklinikoje psichologe apskritai atsisake dirbti su mano vaiku, nes "niekuo negali jam padeti, bendravimas su psichologu jam neduoda jokios naudos", o vat komisijoje butent psichologe ir spec.pedagoge sprendzia kaip reiketu dirbti su sitokiu vaiku. Man cia kazkoks nerealus priestaravimas. Idomu cia tik Kaune taip, ar ir kitur?
Atsakyti
Pas mus is pradziu psichologas visus testus dare, tada su gydytoja kalbejom, kuri bande itikint, kad dukrai yra mutizmas, ir tada vel psichologas savo darba dare ir skyre mums ta terapija zaidybine. Mes su psichologu pagrinde ir terapiaute bendraujam.
Atsakyti
Na as jusu pasiklausius paskambinau vienai homeopatei gydytojai, apie kuria geru atsiliepimu cia pas mus girdejau, nors eiles pas ja, tiesiai neina telefonu net pakalbet tik i kasete isneket kas ir kaip. Tai dabar lauksiu kol ji man paskambins. Su vyru perkalbejom, jei tikrai imanoma pritaikyti vaikasm kokius vaistukus, zolytes, akd vaiaks ramesnis butu, ar ne toks isitempes ir mokykloj, viesumoj ji geriau jaustusi, tai kodel nepabandzius. Su dukra pakalbejau, tai jinai pati nori ir kuo greiciau pas ta gydytoja, gal padetu. Ji nori irgi, kad ji ramiau, ne taip smarkiai nervintusi del kosuliu, ar siaip ivairiu dalyku.
Dabar naujas jos dalykas, kaip uzsikirtus plokstele kartoja kokisu sakinius, frazes. Net namu darbus darant, ar siaip zaidziant.
Atsakyti
QUOTE(Pareis @ 2008 11 03, 12:21)
Na as jusu pasiklausius paskambinau vienai homeopatei gydytojai, apie kuria geru atsiliepimu cia pas mus girdejau, nors eiles pas ja, tiesiai neina telefonu net pakalbet tik i kasete isneket kas ir kaip. Tai dabar lauksiu kol ji man paskambins. Su vyru perkalbejom, jei tikrai imanoma pritaikyti vaikasm kokius vaistukus, zolytes, akd vaiaks ramesnis butu, ar ne toks isitempes ir mokykloj, viesumoj ji geriau jaustusi, tai kodel nepabandzius. Su dukra pakalbejau, tai jinai pati nori ir kuo greiciau pas ta gydytoja, gal padetu. Ji nori irgi, kad ji ramiau, ne taip smarkiai nervintusi del kosuliu, ar siaip ivairiu dalyku.
Dabar naujas jos dalykas, kaip uzsikirtus plokstele kartoja kokisu sakinius, frazes. Net namu darbus darant, ar siaip zaidziant.

Pareis, ne tik nervinguma gydo homeopatiniai vaistai, bet ir pacias raidos problemas. Mes pvz. gereme pernai tokius homeopatinius vaistukus, kurie taip ir skamba - gydo nuo velyvos vaiko raidos. Mums pripratusiems prie tradicines medicinos tai skamba siek tiek idiotiskai, bet kadangi homeopatiniai daug kartu mus isgelbejo nuo visokiu ligu, kur tradicine medicina nieko gero negalejo pasiulyti, tai tikrai tikiu, kad taip gali buti.
As turiu tokia knyga garsaus homeopato Popovo, tai kai mums duoda vaistuku, visada pasiskaitau nuo ko jie ir kokios indikacijos. Jeigu kam idomu vadinasi "Homeopatija ne visiems".
Atsakyti
As susiskambinau su musu psichologu, tai sutarem, jei klases mokytoja sutiktu, galim laika susitart, ir kartu su mokytojom , psichologu ir terapiaute apvalu stala vel padaryt. Aptart, patart mokytojai kaip ir kur elgtis kaip dirbt su musu dukra. Nes ji kol kas biski pasimetus. Reikes paklaust ar mokytoja ture noro, jei ne, tai as prasysiuos pati pokalbiui tada.
Atsakyti
QUOTE(Pareis @ 2008 11 03, 13:58)
As susiskambinau su musu psichologu, tai sutarem, jei klases mokytoja sutiktu, galim laika susitart, ir kartu su mokytojom , psichologu ir terapiaute apvalu stala vel padaryt. Aptart, patart mokytojai kaip ir kur elgtis kaip dirbt su musu dukra. Nes ji kol kas biski pasimetus. Reikes paklaust ar mokytoja ture noro, jei ne, tai as prasysiuos pati pokalbiui tada.

Aš apie tokį pokalbį galėčiau tik pasvajoti g.gif .Mokytoja teigia, kad su mano vaiku mokykloje viskas gerai,kad tik atstočiau nuo jos, o kai pavartau Mato sąsiuvinius, tai matau, kad negerai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Atėnė V: 04 lapkričio 2008 - 11:01
Vat mane is pradziu irgi stebino, akd musiskis psichologas taip vis siulydavo tuos pokalbius, kol galu fgale paklausiau tiesiai sviesiai, ar cia tik man taip pasiseke ar kaip. O mokytojai na, gal ir sukande dantis bet nueina, kad niekas negaletu veliau apkaltint, akd jie net nesistenge. bet pasisokinedami tai jau irgi neina,
Atsakyti