QUOTE(Zziviliukas @ 2009 02 03, 15:42)
nu ka galiu pasakyti..sliauziojau pirma diena paskui katyte ir vis norejau padeti

skaudejo man sirdi, verkiau, nes gaila buvo-skauda juk jai..
operavome VETA, Kalvariju katveje. nepalikau jos siaip, paguldeme, apkabinus laikiau, kol suleido ir kol atsijunge.palikom valandai su trupuciu ir grizom pasiimti..suleido gaivinanciu ir is karto mus pasauke-glosciau ir salia buvau-ji rami buvo, nes as salia

parsivezem namo, tai vargstye vos paejo, uzpakalines kojos pynesi..zliumbiau nuolat

palikom ramiai, kad isitaisytu kur, tai pati atejo pas mus.palindo po pledu salia..apsisiojo begulinti, nes matyty is skausmo nenorejo judeti..na isplovem skalbimo masinoje ir tiek

vakare atslinkio i pazasti miegoti, prisiglaude

as jai svarbiausias asmuo ir labai myliu-ieskojo silumos, nes matyt skaudejo..
tiesa, reikejo padeti uzlipti ant lovos-paciai per sunku..bet nieko-kita diena jau ede, dar kita judejo..
po savaites iseme siulus, urzge ant gydytojo

pradzioje buvo siek tiek ramesne, galvojom kad pasikeis, nurims-butu buve siaubas

bet nieko, matyt sugijo ir viskas gerai
QUOTE(Kurmelis @ 2009 02 03, 11:31)
Mes irgi tą kelią jau praėjom, tik supraskit, kad iš pradžių gali būti sunku, katė bus apsvaigus, sunkiai vaikščios, neės, bet po dienos kitos vėl bus linksmas švelnus pūkelis
Aš ilgai skaičiau įvairiausius atsiliepimus apie kastraciją/sterilizaciją ir supratau vieną dalyką - svarbu pasirinkti gerą gydytoją, kuris kokybiškai atliks operaciją. Kaina ir visa kita šiuo atveju nesvarbu. Gyvenu 20 km nuo Vilniaus, Vilnius aišku arčiau, bet Vilniuje tai išmėsinėja , o ne sterilizuoja.(Tiesa pasidomėjau tik keliomis klinikomis, žinomiausiomis, tikrai ne visomis) ir manęs tikrai netenkina siūlė per pusę katės, iškustas visas pilvas, paskui visokie ten marškinėliai, satelitai, kad neduokdie tos siūlės neišsidraskytų..Priedo man nesuvokiama, kaip galima atiduot gyvūną iš karto po operacijos ir paskui stresuoti, kai vargšelė katė šlitinėja ir griuvinėja..
Taigi pasirinkau dr. Laurusevičių ir Kriaučeliūno kliniką. Taip, specialiai vežam į Kauną. Sterilizacijos kaina 130 lt. Priduodi katę į kliniką ryte apie 8 val., pasiimi vakare - 18 val. Jau 3 kates sterilizavom ten, pasiėmėm visiškai, pilnai atsigavusias po narkozės, katės grįžę namo buvo visiškai adekvačios, gal kiek įsitempę, bet ir užšokt ir užlipt visur galėjo ir po keleto valandų galando nagus ir valgė. Ant pilvuko buvo išskustas vos 5 lt monetos dydžio plotelis, o ten mažytė vos 1,5 cm ilgio siūlytė, su 2 mazgeliais. Visais 3 atvejais viskas puikiai sugijo, katės net nebandė draskyt tos siūlytės, nekreipė tiesiog dėmesio, nereikėjo nei marškinėlių, nei satelitų, nei nervuotis , nei stresuot. Tiesa gijimo procese siūlė visus tris kartus buvo patinus, tačiau tynis vėliau rezorbavosi, neliko nė ženklo, nė rando. Siūlus išsitraukėm patys, niekur nevežėm. Tiesiog tuos 2 mazgelius nukirpom aštriom manikiūrinėm žirklutėm ir ištraukėm tuos 2 siūliukus.