Įkraunama...
Įkraunama...

Pinigų medis

QUOTE(Mufasa @ 2008 05 03, 14:29)
t.y. kiek panasiai laiko uztrunka saknu ir gumbelio formavimasis vandenyje, kad butu galima sodinti i zeme?

na pati ne auginau, bet cia kazkas rode nuo sausio menesio idejo i vandeni ir dabar pries gal kokia savaite rode buvo jau ir saknis ir gumbelis... na kiek cia iseina mazdaug 4 men
Papildyta:
QUOTE(Anafora @ 2008 04 20, 11:24)

O čia neišmečiau lapų - kažkodėl sudėjau į vazą...ir štai kas dabar - nuo kokio spalio taip: [attachmentid=139820]

blush2.gif pamelavau nuo spalio. tai mazdaug pusmetis daugiau netgi
Papildyta:
nuotrauka kazkodel neparode tai cia paziureti
user posted image
Atsakyti
na siandien vel persodinau piniguoti, bet si karta nuploviau visus gumbus ir saknis. vaizdelis buvo toks: dvi bulves susiraukslejusios, bet kietos, o ju saknys tokios kaip tusciavidures, kaip skura be jokio turinio. paaiskinkit, man zioplei, tai cia vandens trukumas ar perteklius? (piniguocio lapai gelsta)dabar tik pasodinau i nauja zeme, bet nepaliejau, nes nezinau, ar truksta vandens, ar kaip tik perteklius.
viena sakele nupjoviau, pamerkiau i vandeni, ziuresim, kas gausis. labai aciu uz info aciuks.gif ka be sito forumo daryciau doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mufasa: 03 gegužės 2008 - 18:49
QUOTE(Mufasa @ 2008 05 03, 18:49)
na siandien vel persodinau piniguoti, bet si karta nuploviau visus gumbus ir saknis. vaizdelis buvo toks: dvi bulves susiraukslejusios, bet kietos, o ju saknys tokios kaip tusciavidures, kaip skura be jokio turinio. paaiskinkit, man zioplei, tai cia vandens trukumas ar perteklius? (piniguocio lapai gelsta)dabar tik pasodinau i nauja zeme, bet nepaliejau, nes nezinau, ar truksta vandens, ar kaip tik perteklius.
viena sakele nupjoviau, pamerkiau i vandeni, ziuresim, kas gausis. labai aciu uz info aciuks.gif ka be sito forumo daryciau doh.gif

na manau jeigu puvinio nera, bulves susiraukslejusios tai tikrai truksta vandens, nes lapai gelsta arba kai truksta vandens arba kai yra puvinys... o saknys jeigu jos buvo sausos tai manau truko vandens, nes jeigu butu pertieklius tai jos butu kaip kisielius, bent jau logiskai mastant smile.gif
Papildyta:
dar karta perskaiciau ir nesupratau, tai ir bulves nupjovei?
Atsakyti
QUOTE(syu @ 2008 05 03, 06:05)
beje, mano pinigelio sakos tikrai nemazos, kaikurios yra palinkusios, ar nebus taip kad po persodinimo jos isvis isgrius? na nulinks dar stipriau? gal reikia po persodinimo ji kazkaip paristi kol sutvirtes?

pirma karta normaliai persodinesiu savo pinigeli, o jis taip graziai nuauges kad baisu ji sugadint  blush2.gif
man persodinant dvi šakos nulūžo, viena tokia mažutė neūžauga buvo, o kita stambi ir graži. bet jau ir taip atsargiai aš ją judinau persodinant, kad tiesiog atsargiau ir neįmanoma buvo doh.gif
QUOTE(Aga @ 2008 05 03, 11:39)
Aš palaikiau atrėmus į sieną tas kur svyra ir sutvirtėjo, dabar nebesvyra thumbup.gif
o man viena šaka apsukus vazoną ėmė ir nulūžo akyse. o buvo pati didžiausia ir šviežiausia sad.gif būčiau žinojus, tai irgi būčiau parėmus.
čia dieną prieš persodinimą taip atsitiko, tai per tas dvi dienas nuostolis - trys šakos prarastos. gaila kažkaip, nes per žiemą ir pavasarį ji gal kokias 6 naujas šakas išleido.
tai dabar visas tris šakas sukišau į vandenį, tikiuosi, dar paleis šaknis rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Supergirl @ 2008 05 03, 20:09)
man persodinant dvi šakos nulūžo, viena tokia mažutė neūžauga buvo, o kita stambi ir graži. bet jau ir taip atsargiai aš ją judinau persodinant, kad tiesiog atsargiau ir neįmanoma buvo  doh.gif
o man viena šaka  apsukus vazoną ėmė ir nulūžo akyse. o buvo pati didžiausia ir šviežiausia sad.gif būčiau žinojus, tai irgi būčiau parėmus.
čia dieną prieš persodinimą taip atsitiko, tai per tas dvi dienas nuostolis - trys šakos prarastos. gaila kažkaip, nes per žiemą ir pavasarį ji gal kokias 6 naujas šakas išleido.
tai dabar visas tris šakas sukišau į vandenį, tikiuosi, dar paleis šaknis  rolleyes.gif

nesuprantu kaip jos galejo nuluzti, jus matytumete kaip as tempiau uz saku doh.gif kai ji norejau persodinti, niekaip nelindo tai teko vazona sukarpyti, tai isivaizduokit su kokia jiega tempiau.
nesuprantu kaip jums sakos linksta, as pabandziau savajam biski palenkti bet jos tikrai nenori guleti, tik viena saka buvo atsigulusi kai vaikas uz jos su visa jiega patempe, bet visvien nenuluzo, pririsau prie kitos sakos taip ji prirista pastovejo ir daugiau nebelinko...
gal truksta vandens augalui? nes seip jis kaupia vandeni lapuose ir apacioje kuo didesnes sakos tuo stambesnes turi buti.
Dar info visoms kas rase kad reikia persodinti zamioculca kad sakos nelinktu, bet juk bulve neturetu buti pacioje vazono apacioje. o turi buti prie pat zemes pavyrsiaus kitaip gali buti uzlieta.. nes juk apacioje zeme ilgiausia dziusta
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Taniushka: 03 gegužės 2008 - 21:18
QUOTE(Taniushka @ 2008 05 03, 21:33)
na manau jeigu puvinio nera, bulves susiraukslejusios tai tikrai truksta vandens, nes lapai gelsta arba kai truksta vandens arba kai yra puvinys... o saknys jeigu jos buvo sausos tai manau truko vandens, nes jeigu butu pertieklius tai jos butu kaip kisielius, bent jau logiskai mastant  smile.gif
Papildyta:
dar karta perskaiciau ir nesupratau, tai ir bulves nupjovei?

ne, bulviu nenupjoviau. nupjoviau viena is daugelio sakeliu (stiebu) ir pamerkiau i vandeni. bulves ir saknis persodindama tik apziurejau, nekarpiau. einu paliesiu savo ligoniuka, kol visai nesuvyto doh.gif
Atsakyti
aciu uz patarimus 4u.gif

rytoj persodinesiu savo pinigeli tai po to papasakosiu kaip sekesi ax.gif
Atsakyti
Mano pinigelio sauja saka kazkaip labai greitai isstypo, bet toookia plona g.gif
Kazkaip jos pas mane nesustoreja, gal per mazai tresiu??? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Frosted @ 2008 05 04, 20:06)
Mano pinigelio sauja saka kazkaip labai greitai isstypo, bet toookia plona  g.gif
Kazkaip jos pas mane nesustoreja, gal per mazai tresiu??? g.gif

na jeigu i kaktusu zeme pasodintas tai manau gerai butu ji patresti bet ne per daug, 1 k per menesi
Atsakyti
Sveikos merginos.Turiu ir si dziaugsma,tik nieko dziugaus ner.Pries metus persikeliau gyventi i nauja vieta,ta proga nusipirkau zamiokulka.Isleido 3 lapus ir -stop nei krust.Viena lapeli buvau nulauzus,tad ikisau i zeme ir sis prigijo,taciau taip pats vienas vazone ir karaliauja.Ar nieko jam neatsitiks jei persodinau i orchideju zeme(man ju liko nuo orchiu persodinimo)?
Atsakyti
QUOTE(merga @ 2008 05 05, 00:55)
Sveikos merginos.Turiu ir si dziaugsma,tik nieko dziugaus ner.Pries metus persikeliau gyventi i nauja vieta,ta proga nusipirkau zamiokulka.Isleido 3 lapus ir -stop nei krust.Viena lapeli buvau nulauzus,tad ikisau i zeme ir sis prigijo,taciau  taip pats vienas vazone ir karaliauja.Ar nieko jam neatsitiks jei persodinau i orchideju zeme(man ju liko nuo orchiu persodinimo)?

as tai nesodinciau i orchems skirta zeme, nemanau kad pinigeliui patiktu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(merga @ 2008 05 05, 01:25)
Sveikos merginos.Turiu ir si dziaugsma,tik nieko dziugaus ner.Pries metus persikeliau gyventi i nauja vieta,ta proga nusipirkau zamiokulka.Isleido 3 lapus ir -stop nei krust.Viena lapeli buvau nulauzus,tad ikisau i zeme ir sis prigijo,taciau  taip pats vienas vazone ir karaliauja.Ar nieko jam neatsitiks jei persodinau i orchideju zeme(man ju liko nuo orchiu persodinimo)?

na piniguotis tikrai visai kito tipo gele nei orche, nors siaip esu skaiciusi, kad zemei zamiokulkas nereiklus. stebek ji, jei darysis kas blogo, tada persodink i kaktusu zeme.
Atsakyti