Įkraunama...
Įkraunama...

Klivija

QUOTE(rena @ 2008 05 19, 23:17)
manau gal kaip ir orchems reiktu ta ziedinstiebi pasalinti g.gif
na bet tu ir saunuole thumbup.gif as tai iki to kad ant kiminu sodint, net nebuciau susimascius cool.gif

Ačiū ačiū notworthy.gif
Ir aš taip manau, kad šalinti, bet kaip jį iškrapštyti g.gif
O prarasti neturėjau ko, vistiek jau buvo pasmerkta, tai tiesiog pabandžiau mirksiukas.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaurė @ 2008 05 19, 23:30)
Ačiū ačiū  notworthy.gif
Ir aš taip manau, kad šalinti, bet kaip jį iškrapštyti  g.gif
O prarasti neturėjau ko, vistiek jau buvo pasmerkta, tai tiesiog pabandžiau  mirksiukas.gif  blush2.gif

na as irgi ne zinove, gal biski palauk, kol ji is ten iskrapstyt bus imanoma g.gif
Atsakyti
Kaip geriau sunku pasakyti, " iškrapščius " žieduką, ar pajėgs augalas susitvarkyti dar su viena nauja žaizdele, juk jis dabar yra silpnutis... Aš palikčiau taip kaip yra, lai augina tą ką jau nusprendęs buvo, kaip bus taip, nebežaločiau augaliuko, ir taip nabagiukas kabinasi iš paskutiniųjų.... g.gif
O kaip geriausiai gal Regila, ar Braškė patartų, aūūū patarėjos, kur jūs... schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Sigute*** @ 2008 05 20, 09:51)
Kaip geriau sunku pasakyti, " iškrapščius " žieduką, ar pajėgs augalas susitvarkyti dar su viena nauja žaizdele, juk jis dabar yra silpnutis... Aš palikčiau taip kaip yra, lai augina tą ką jau nusprendęs buvo, kaip bus taip, nebežaločiau augaliuko, ir taip nabagiukas kabinasi iš paskutiniųjų.... g.gif
O kaip geriausiai gal Regila, ar Braškė patartų, aūūū patarėjos, kur jūs... schmoll.gif

Dėkui už nuomonę, Sigute. Kol kas nieko ir nedarau, laukiu 4u.gif
Atsakyti
As pritariu Sigutei*** 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sigute*** @ 2008 05 20, 09:51)

drinks_cheers.gif Visiskai pritariu, kam zaloti augala
Atsakyti
QUOTE(agnir @ 2008 05 20, 13:39)
drinks_cheers.gif Visiskai pritariu, kam zaloti augala

Na, mintis išpjauti žiedyną kilo dėl to, kad augalėlis be šaknų ir jam reikėtų kaupti jėgas auginti jas, o ne žiedus. Juk žiedkotį nupjauname, kai nužydi, kad neeikvotų jėgų sėklų brandinimui. Tada nelaikome, kad augalas žalojamas.
Atsakyti
QUOTE(Gaurė @ 2008 05 20, 13:49)
Na, mintis išpjauti žiedyną kilo dėl to, kad augalėlis be šaknų ir jam reikėtų kaupti jėgas auginti jas, o ne žiedus. Juk žiedkotį nupjauname, kai nužydi, kad neeikvotų jėgų sėklų brandinimui. Tada nelaikome, kad augalas žalojamas.

drinks_cheers.gif , bet raset kad ziedynas dar giliai tarp lapu, tai nesinori, lapelius suzaloti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agnir: 20 gegužės 2008 - 12:55
QUOTE(agnir @ 2008 05 20, 13:55)
drinks_cheers.gif , bet raset kad ziedynas dar giliai tarp lapu, tai nesinori, lapelius suzaloti

tai as supratau, kad Gaure paaugintu ta ziedinstiebi, kol galima butu be zalos ji nupjauti g.gif
Atsakyti
Sveikinu Regilą su praėjusiu happybday.gif happybday.gif

Negaliu atsidžiaugt savo klivijuke,leidžia antrą žiedą wub.gif
Atsakyti
Matyt žiedų užuomazgos buvo susiformavę anksčiau, nei atskyrėt. Aš žiedyno nenupjaučiau, leisčiau jam žydėti. Viso grožio jis neparodys, nes jo augimui, žydėjimui neužteks jėgų.
Pasodinę augaliuką stenkitės neprilieti daug, kad ta žaizda nebūtų pastovioje drėgmėje. Geriau šiek tiek žemę sudrėkinti kitoje augaliuko pusėje, kurioje nėra žaizdos. Po kokio mėnesio žaizdotoje pusėje atsiras odelė ar ji sustorės, nebus baugus ir vandenėlis.
Jei tas augaliukas nebus pažeistas puvinio ir jei jis turi gyvybingumą, kad ir sunkiai, bet, tikėkimės pradės augti.. svarbiausia - pasveiks. Laimė būna didelė, kai sugebam išgelbėti augaliuką, kai po visų pastangų jis pradeda augti.. Linkiu suteikti sau tą šansą - pabandyti išgelbėti augaliuką.. O, kad jis nori gyventi ir nori atsidėkoti už būsimas pastangas - jau matote.. Sėkmės ir kantrybės!
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2008 05 20, 19:57)
Matyt žiedų užuomazgos buvo susiformavę anksčiau, nei atskyrėt. Aš žiedyno nenupjaučiau, leisčiau jam žydėti. Viso grožio jis neparodys, nes jo augimui, žydėjimui neužteks jėgų.
Pasodinę augaliuką stenkitės neprilieti daug, kad ta žaizda nebūtų pastovioje drėgmėje. Geriau šiek tiek žemę sudrėkinti kitoje augaliuko pusėje, kurioje nėra žaizdos. Po kokio mėnesio žaizdotoje pusėje atsiras odelė ar ji sustorės, nebus baugus ir vandenėlis.
Jei tas augaliukas nebus pažeistas puvinio ir jei jis turi gyvybingumą, kad ir sunkiai, bet, tikėkimės pradės augti.. svarbiausia - pasveiks. Laimė būna didelė, kai sugebam išgelbėti augaliuką, kai po visų pastangų jis pradeda augti.. Linkiu suteikti sau tą šansą - pabandyti išgelbėti augaliuką.. O, kad jis nori gyventi ir nori atsidėkoti už būsimas pastangas - jau matote.. Sėkmės ir kantrybės!

Dėkui, Regila 4u.gif Kurį laiką dar manau ant kiminų palaikysiu, nes ji nupjaustyta iš abiejų pusių blush2.gif O vaikutis, kurį atskyriau liko su keliomis šaknelėmis, tai jį laikau būtent taip, kaip dabar patarėt - beveik sausame substrate, palieju po nedaug ir tik krašteliuose. Ir auga - leidžia lapuką ax.gif Na, baisu dar džiaugtis, bet puvinio kaip ir nebeliko. Tikiuosi abi išgyvens 4u.gif
Ačiū visoms už nuomones ir patarimus 4u.gif
Atsakyti