Reqilos kliviju miskelis

Regila, o tau klivijos nenusvyla nuo saulės, taip ant palangės stovėdamos? Aš bijau savo kliviją statyt ant palangės... Laikau ją pastačiusi šone prie sienos, bet galvoju, ar jai nepermažai dabar šviesos ten prie sienos...
Dauguma jų auga šiauriniame kambaryje, kur saulė nebūna aštri.Kitos ant pietinės palangės, bet saulę sulaiko balkonas. Jis stiklintas ir apkrautas gėlėmis, iš pavasario daigais. Jei tai būtų kambarys be balkono, tikriausiai negalėčiau ant palangių augint. Dabar per dvejus langus nenusvilina.
QUOTE(Tina* @ 2008 05 25, 18:33)
Apsiziurejau, kad mano seniausia klivija ziedkoti leidzia, o as kaip tik norejau vaikus atidalint, kurie jau perzydejo. Teks dar palaukt.
Ir man panasei buvo,dabar laukiu kol perzydes

QUOTE(Regila @ 2008 05 26, 10:17)
Štai taip atrodė 05 26d klivijos, kurios planuoja žydėti:
QUOTE(Regila @ 2008 05 26, 11:02)
Ten dar ne miškas. Matosi tik 3-4 iš devynių, ant palangės tupinčių. Dar 8 išdėstytos kambaryje. Šis kampas kambaryje atrodo taip:
kaip grąžu

QUOTE(Noškė @ 2008 05 26, 13:19)
Ir man panasei buvo,dabar laukiu kol perzydes
O kiek mazdaug laiko zydi Klivija kol reikes ta ziedstebi nupjaut?

Na va vieni ziedu laukia, kiti kada perzydes

Gali ir nepjauti ziedstiebio jei nori seklu uzsiauginti

Aš parsivežiau iš giminaitės irgi vaikiuką klivijos. Motininė klivija dar vis žydi, tokia raudonai oranžinė. Buvo trys vaikiukai, tai vieną man atskyrė. Įsodinau, bet man taip įdomiai pasirodė - tik viena maža trumpa šaknelė, augalas kaip ir be jokių šaknų.. Įdomu ar prigys, ar išleis, ar jos gajos??? Ačiū
QUOTE(xxxsaulyte @ 2008 05 26, 16:17)
Aš parsivežiau iš giminaitės irgi vaikiuką klivijos. Motininė klivija dar vis žydi, tokia raudonai oranžinė. Buvo trys vaikiukai, tai vieną man atskyrė. Įsodinau, bet man taip įdomiai pasirodė - tik viena maža trumpa šaknelė, augalas kaip ir be jokių šaknų.. Įdomu ar prigys, ar išleis, ar jos gajos??? Ačiū
Prigis, prigis, patikrintas dalykas

Vėsiu metu (žiemą) žydi apie mėnesį. Dabar, kai šilta-trumpiau.Bent 2 savaites galimybė pasidžiaugti bus...
Mano irgi kambary prie sienos, nes ant palanges vietos nera. Nors man neramu del sviesos trukumo, bet ji visai neblogai laikos, lapai blizga. TIk va tu rudu demeliu vis atsiranda.

O jeigu mano klivija yra peržydėjusi, gal galima jau dabar jai sudaryt kokio mėnesio ar dviejų ramybės periodą, išnešant į vėsesnę vietą? Ar reikia laukti rudens ir tada daryti tą ramybės periodą? Nes šiaip žiemą jeigu darant ramybės periodą, tai šildymą butuose įjungia ir kažin ar eis sudaryt jai vėsumą