Labas, merginos
Pati jau trys mėnesiai kaip intensyviai sportuoju. Pratinaus po truputį, o šiuo metu į salę einu jau penkis kartus per savaitę, du iš jų dirbu su treneriu (patikėkit, nuvaro nuo kojų kaip kokį arklį

). Bet šitoje vietoje su manim viskas gerai - prie sporto pripratau, noriu, einu su noru ir neįsivaizduoju, kad galėčiau nustoti.
Deja, problema su mityba. Labai daug esu skaičiusi informacijos ir knygų apie visokią sveiką mitybą / žaliavalgystę / mediciną ir pan. Bėda, kad protas patikėjo, o skrandis vis dar reikalauja nesveiko maisto. Todėl kiekvieną kartą dedant į burną kažką negero, galvoje vyksta kova su savimi ir kartais net užsidepresuoju, kad neturiu valios sustoti valgyti "beleką". Na, bet aš ne apie tai čia

Norėjau su Jumis pasidalinti trenerio konsultacijomis apie mitybą, gal kažkam pagelbės ar bus naudinga.
Jis rekomendavo per dieną valgyti šešis kartus.
Pirmas valgymas: 3-4 oz baltymų, 1/2 cup angliavandenių, 1 cup vaisių.
Antras valgymas: 3-4 oz baltymų, 1T riebalų.
Trečias valgymas: 3-4 oz baltymų, 1/2 cup angliavandenių, 1 piece vaisių.
Ketvirtas valgymas: 3-4 oz baltymų, 1 oz nuts.
Penktas valgymas: 3-4 oz baltymų, 1/2 cup angliavandenių.
Šeštas valgymas: 3-4 oz baltymų, 1T riebalų.
Atsiprašau už matavimo vienetus, nurašiau nuo jo duotos lentelės, veiksmas vyksta ne LT, tai ir vienetai nelietuviški

Bet aš bandžiau sau pasiversti, tai jei google'as nemeluoja 3-4 oz atitiktų 85-110 gramų, jei "cup" pas juos kaip ir kitur, tai 1 cup = 200 gramų, 1/2 cup = 100 gramų, 1T = 30 gramų.
Kam tikrai įdomu, tai vienetus gal pasitikrinkit, nes galiu būti kokią klaidą įvėlus
Kiti pastebėjimai:
Jei pvz. prie penkto valgymo nėra įtraukta vaisių ar riebalų, vadinasi jų ir neturi būti. T.y. toje vietoje lentelėje parašyta "NONE". Dėl daržovių pakomentavo, kad kur parašyta, kad reikia įtraukti, vadinasi BŪTINA, o jei yra noras jų daugiau valgyti, tai visada prašom.
Daržovės ir visa kita be jokių padažų ar majonezų. Galima išsispausti citriną arba jeigu draugaujat su blenderiu pasigaminti padažiuką pačiai (tikrai lengva, paprasta ir skanu - išbandyta);
Ne mažiau kaip 1 galonas vandens per dieną. Gautųsi 3.785 litro

čia jau man kosmosas, tikrai tiek neišgeriu.
Dar davė sąrašiukus kokiame maiste yra baltymų, angliavandenių ir pan., bet čia jau manau visos žinot

P.S. Nesakau, kad čia gera ar bloga mityba, sakau tai, ką gavau konsultacijose iš žmogaus, dirbančio šioje srityje ~20 metų. Jūsų teisė rinktis tikėti ar ne, aš iš patirties dar nelabai galiu ką pasakyti, nes ne taip ir ilgai vadovaujuos šia informacija. Tik vieną dalyką pastebėjau, kad MAN ASMENIŠKAI tikrai padeda suvalgyti mažiau kalorijų valgant daug kartų per dieną. T.y. valgau kas dvi valandas, todėl nesijaučiu alkana ir suvalgau žymiai mažesnes porcijas, o dienos gale bendroj sumoj irgi tikrai mažiau suvartoto maisto gaunasi. Bet kita vartus aš turiu galimybę "žaisti" ir kramstoti dažnai, o merginoms, kurios visur paskubom lekia, darbai, paskaitos ir pan., gal ir sunkoka.
P.P.S. Mano tikslas mesti svorį ir ryškinti raumenukus. Toms, kurios svorio mesti nereikia, gal planas kitoks būtų - nežinau.
Post'as gavosi ilgas, bet tikiuosi kažkam buvo įdomu paskaityti