Įkraunama...
Įkraunama...

Mityba sportuojant

QUOTE("Ramune" @ 2013 11 16, 11:03)
Na man kaip ir nieko nors labai esu linkus i baliono " busena  lotuliukas.gif
PAskaiciau, kad lesiuose labai daug baltymu- tai bandysiu lesiu kose ryte. MAn ji skani  thumbup.gif Bet va viena kart ryte uzvalgioau virtu pupu  tai linksma buvo....taip skrandis sustojo  doh.gif

O angliavandenių kiek? Kaip bebūtų ryte reikėtų didžiausią dalį angliavandenių suvalgyt, o ne baltymų. Todėl ne veltui avižos taip akcentuojamos, nes angliavandenių ten daug, ir baltymų kiekis pakankamai didelis irgi rolleyes.gif lęšiais pati nesidomėjau nes nevalgau, tai ir klausiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(tinute84 @ 2013 11 16, 00:40)
merginos , o jusu organizmas priima koses ? Na, tarkim as negaliu, pavalgau pusryciams avizine, ar perline ar grikiu...bet be pieno, su vandeniu ir truputi druskytes, tai po valandos jauciu kad mano pilvas kaip balionas, o nuo pietu 'dujos'eina iki tol kol uzmiegu ...jauciu diskonforta, ir atsisakau kruopu...sad.gif ar man vienai taip buna?

Keista... mano organizmas gerai toleruoja košes, jau kelintą rytą valgau - džiaugiuosi savo pusryčiais smile.gif

QUOTE("Ramune" @ 2013 11 16, 12:03)
PAskaiciau, kad lesiuose labai daug baltymu- tai bandysiu lesiu kose ryte. MAn ji skani  thumbup.gif Bet va viena kart ryte uzvalgioau virtu pupu  tai linksma buvo....taip skrandis sustojo  doh.gif

skaičiau apie lęšius ir aš... netgi turiu maišiuką namie biggrin.gif nes nusipirkau kažkada, suvalgiau vieną kartą ir taip pūtė pilvą blink.gif kad daugiau net nežiūriu į jų pusę schmoll.gif dabar vėl prisiminiau juos, tai galvoju gal reikia paieškot su kuo jie gali būti valgomi, gal kas nors visgi numuštų tą jų šalutinį efektą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(tinute84 @ 2013 11 16, 00:40)
merginos , o jusu organizmas priima koses ? Na, tarkim as negaliu, pavalgau pusryciams avizine, ar perline ar grikiu...bet be pieno, su vandeniu ir truputi druskytes, tai po valandos jauciu kad mano pilvas kaip balionas, o nuo pietu 'dujos'eina iki tol kol uzmiegu ...jauciu diskonforta, ir atsisakau kruopu...sad.gif ar man vienai taip buna?

o pvz nuo duonos ar siaip kitu grudiniu produktu Jums neissipucia pilvas?jei ispucia pilva nuo to, gali buti, kad alergiska gluteinui...
Atsakyti
as esu pastebejusi , jeigu valgau bet kokia kose, man pucia pilva...dievinu perlines kruopas, bet negaliu ju valgyti daznai, nes nesinori jaustis issiputusiai verysad.gif man nuo pupeliu taip nebuna kaip nuo grudu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(dovila @ 2013 11 18, 15:47)
o pvz nuo duonos ar siaip kitu grudiniu produktu Jums neissipucia pilvas?jei ispucia pilva nuo to, gali buti, kad alergiska gluteinui...

tada turėtų pūsti ir nuo makaronų

QUOTE(tinute84 @ 2013 11 18, 16:15)
as esu pastebejusi , jeigu valgau bet kokia kose, man pucia pilva...dievinu perlines kruopas, bet negaliu ju valgyti daznai, nes nesinori jaustis issiputusiai  verysad.gif  man  nuo pupeliu taip nebuna kaip nuo grudu  verysad.gif

organizmas netoleruoja grūdų ir tiek, meskit juos lauk, nevalgykit mirksiukas.gif yra ką ir be jų valgyti
Atsakyti
Mano numatomas meniu dienai
Pusryčiai 7.00. Grikiai 50g

Pietūs 11,30. Lydeka 100g
Rauginti kopūstai 100g

Užkandis 15.00. Obuolys 100g
Obuolys 100g

Vakarienė 18.00. Ryžių paplotėlis su jūros druska 1 vnt 7,2g 3 vnt
Naktipiečiai :)20.00. Tunas alyv. aliejuje
Kiuašinių baltymai 100 g
Va su baltymais normos napasiekiau mastau.gif
Atsakyti
QUOTE("Ramune" @ 2013 11 20, 12:16)
Mano numatomas meniu dienai
Pusryčiai 7.00. Grikiai 50g

Pietūs 11,30. Lydeka 100g
  Rauginti kopūstai 100g

Užkandis  15.00. Obuolys 100g
  Obuolys 100g

Vakarienė 18.00. Ryžių paplotėlis su jūros druska  1 vnt 7,2g 3 vnt
Naktipiečiai :)20.00. Tunas alyv. aliejuje
  Kiuašinių baltymai 100 g
Va su baltymais normos napasiekiau  mastau.gif

jei nesupyksit noreciau patarti. labai mazokai maisto cia, patarciau ryte prie grikiu suvalgyti porcija baltymu, jogurto, varskes ar kokio baltymu kokteilio.prie obuolio patarciau suvalgyti saujele riesutu ar sauksta riesutu sviesto, ne taip greit isalksite, man pvz labai apetitas po obuoliu pakyla, bet jei obuoli suvalgau su kokiais baltymais tai nekyla tada, prie ryziu paploteliu taip pat patarciau truputi baltymu.zodziu kai valgote angliavandenius visada valgykit su baltynais, ne taip greit isalksite ir susinormalizuos cukrus kraujyje...svarbu valgyti daug baltymu nesvarbu ar metat svori ar auginat raumenis.nes juk nenorite mesti svorio raumenu saskaita.
Atsakyti
QUOTE(dovila @ 2013 11 20, 11:58)
jei nesupyksit noreciau patarti. labai mazokai maisto cia, patarciau ryte prie grikiu suvalgyti porcija baltymu, jogurto, varskes ar kokio baltymu kokteilio.prie obuolio patarciau suvalgyti saujele riesutu ar sauksta riesutu sviesto, ne taip greit isalksite, man pvz labai apetitas po obuoliu pakyla, bet jei obuoli suvalgau su kokiais baltymais tai nekyla tada, prie ryziu paploteliu taip pat patarciau truputi baltymu.zodziu kai valgote angliavandenius visada valgykit su baltynais, ne taip greit isalksite ir susinormalizuos cukrus kraujyje...svarbu valgyti daug baltymu nesvarbu ar metat svori ar auginat raumenis.nes juk nenorite mesti svorio raumenu saskaita.

Tai as kaip ir sakiau , truksta man iki dienos normos baltymu g.gif . Bet jeigu itrauksiu dar riesutus ar jogurta ,tai jau virsysiu angliavandeniu ir riebalu kieki doh.gif . Aukstoji cia matematika lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE("Ramune" @ 2013 11 20, 12:34)
Tai as kaip ir sakiau , truksta man iki dienos normos baltymu  g.gif . Bet jeigu  itrauksiu dar riesutus ar jogurta ,tai jau virsysiu angliavandeniu ir riebalu kieki  doh.gif . Aukstoji cia matematika  lotuliukas.gif

Šiaip ir aš dažnai viršyju tą angliavandenių normą, ne varžyboms gi ruošiamės. Nieko neatsitiks jei ryte suvalgysit didesnę normą angliavandenių, svarbu vakare nepadaugint. O vaisiai tinkami valgyti vieni patys smile.gif svarbu stebėk pati kaip reaguoja organizmas į kokį maistą. Aš ganėtinai ryškiai kaip ne varžyboms atrodau ir viršydama 1g angiavandenių ant 1 kūno kg. Daržovinių angiavandenių gali iš vis neskaičiuot ir ryt kiek telpa. smile.gif liesas jogurtas ryte tikrai nieko blogo nepridarys. Gali tą natūralų su šviežiomis uogomis susimaišyt ir prie tos košės suvalgyt dar. Riešutai priešpiečiams irgi nieko blogo nepadarys. O jau vėliau valgyt kaip valgius ax.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Pumpum @ 2013 11 14, 16:33)
Žiauriai negerai darai. Eidama taip miegoti gali varškę su tom keliom uogom ar kitus baltymų kilmės produktus valgyti 20-21h, nes nevalgyti užtenka 3h iki miego. Po sporto BŪTINA (!!!) pavalgyti, nes organizmui reikia medžiagų atsistatyti, raumenims reikia medžiagų formuotis, o jei nevalgai, tai reikiamą energiją pradės imti iš raumenų, to pasekoje vėliau gali jausti ir kaip krečia šaltis ir pan.

man po sporto ziauriai norisi valgyti, kazkoks kosmaras wacko.gif isgeriu po treniruotes baltymini kokteili, bet uz valandos jau valgyt noriu doh.gif tai praktiskai ziuriu i laikrodi ir tik laukiu, kada ateis laikas sekanciam valgymui.. ir pries miega turiu kazka uzkrimst, nu niekaip neina atsikratyt to bjauraus iprocio. Viena vakara bandziau eit miegot nieko nezukandus, puse nakties prasivarciau ir apie maista galvojau doh.gif

Bet kaip idomiai su tom angliavandeniu normom 1 kg, pas mus saleje treneriai aiskina, kad zmogui 2 g / 1 kg g.gif o vartojant po ta 1 g/ 1 kg energijos netruksta?
Atsakyti
QUOTE(forbidden*games @ 2013 11 20, 20:25)
man po sporto ziauriai norisi valgyti, kazkoks kosmaras  wacko.gif isgeriu po treniruotes baltymini kokteili, bet uz valandos jau valgyt noriu  doh.gif tai praktiskai ziuriu i laikrodi ir tik laukiu, kada ateis laikas sekanciam valgymui.. ir pries miega turiu kazka uzkrimst, nu niekaip neina atsikratyt to bjauraus iprocio. Viena vakara bandziau eit miegot nieko nezukandus, puse nakties prasivarciau ir apie maista galvojau  doh.gif

Bet kaip idomiai su tom angliavandeniu normom 1 kg, pas mus saleje treneriai aiskina, kad zmogui 2 g / 1 kg  g.gif o vartojant po ta 1 g/ 1 kg energijos netruksta?

Oi tai jūs drąsiai 2g/kg valgykit, aš apie ryškinimą gi kalbėjau mirksiukas.gif sulieknėti/sveikai gyventi tikrai galima 2g ir nieko baisaus jei ir tai viršysi, jei tie angliavandeniai susidės iš daržovių ar kokių vaisių ir grūdų ryto metu. prieš miegą tikrai gali valgyti varškę, neko nenutiks. aš vis juokauju, kad varškę tai ir iš miegų atsikėlus gali valgyti lotuliukas.gif kada sportuoji? Jei ne vakarais tai gali tai valandai praėjus riešutų saują suvalgyt pvz. Pas mane apetitas irgi arkliškas, tai aš būna tikrai ir dažniau užkandu, svarbu nedidelę porciją ir kad ne ant ką tik suvalgyto maisto smile.gif aš po pusryčių avižinės košės labai greit noriu valgyt, tai nesuku galvos jei po valandos suvalgau bananą, o jei dar po valandos dar ką nors. Tik po pietų galiu pradėt laikytis to 3 valandų intervalo ir tai tobulai neseku to smile.gif jei kada sumąstysiu ruoštis varžyboms bus kitaip. O kol kas tiesiog seku maistą ir ką kokiu paros metu dėti į burną ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Pumpum @ 2013 11 20, 22:37)
Oi tai jūs drąsiai 2g/kg valgykit, aš apie ryškinimą gi kalbėjau  mirksiukas.gif  sulieknėti/sveikai gyventi tikrai galima 2g ir nieko baisaus jei ir tai viršysi, jei tie angliavandeniai susidės iš daržovių ar kokių vaisių ir grūdų ryto metu. prieš miegą tikrai gali valgyti varškę, neko nenutiks. aš vis juokauju, kad varškę tai ir iš miegų atsikėlus gali valgyti  lotuliukas.gif  kada sportuoji? Jei ne vakarais tai gali tai valandai praėjus riešutų saują suvalgyt pvz. Pas mane apetitas irgi arkliškas, tai aš būna tikrai ir dažniau užkandu, svarbu nedidelę porciją ir kad ne ant ką tik suvalgyto maisto  smile.gif  aš po pusryčių avižinės košės labai greit noriu valgyt, tai nesuku galvos jei po valandos suvalgau bananą, o jei dar po valandos dar ką nors. Tik po pietų galiu pradėt laikytis to 3 valandų intervalo ir tai tobulai neseku to  smile.gif  jei kada sumąstysiu ruoštis varžyboms bus kitaip. O kol kas tiesiog seku maistą ir ką kokiu paros metu dėti į burną  ax.gif

busiu praskaicius ta vieta, kad del ryskinimosi smile.gif
as sportuoju po pietu, apie 14-15 val. Man taip kvailai gaunasi, kad visa diena kaip ir tvarkingai maitinuosi, pusryciai, uzkandis, pietus, tada kokteilis po treniruotes, ir tada tas uzejes nerealus apetitas viska sugadina sad.gif daznai "sugrieshiju" doh.gif
su varske man siek tiek beda, nes jei valgau vien varske (t.y. ne kokiame gaminyje), tai labai kyla rugstis, pries miega tai negerai butu g.gif
nu nieko, laukiu dabar mitybos plano is trenerio, dedu baisiai dideles viltis, kad susireguliuosiu mityba, kartu ir papildus priderins, gal kaip nors ax.gif

beje, pumpum, maciau kitoj temoj foto, graziai padirbeta tiek salej, tiek virtuvej biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti