Įkraunama...
Įkraunama...

Mityba sportuojant

QUOTE(pupik @ 2013 11 13, 11:31)
Labai mažai maisto, 2 kartus per dieną višta, daug baltymų ir labai mažai angliavandenių. Pavadinčiau - baltyminė dieta

Na taip ir gaunasi kai reikia itilpti i baltymu, angliavandeniu ir riebalu reikiama norma. Tai nera taip paprasta . Ilgai tenka pazaisti kol itelpi i normas, bet man patinka ir idomu. Tai jau kaip koks matematematinis uzdavinys buna umn.gif .
Kai issiverdu krutineles pusele tai ir gaunasi dviem kartams. O ir siaip man labai skanu krutinele su betkokiomis darzovemis.
Atsakyti
Sveikos smile.gif
O kažin būna, gal matėt, girdėjot apie mitybą sportuojantiems vegetarams? nemėgstu mėsos (žuvį kartais valgyt galiu), kiaušinius ir varškę nors ir atbulais dantim, bet valgau... pradėjau sportuot Insanity namuose ir noriu rezultato, žinau, kad be mitybos jo nebus, bet kaip maitinasi ir ką valgo tie, kuriems mėsa neitin patinka? Gal kas susidūrę su tuo?

pradėjus sportuot vakarienei iškart pasirinkau varškę su keliom šaldytom uogom (be cukraus). sportuoju maždaug nuo 18:30 iki 19:30, tai po sporto valgyt nors ir norisi, bet stengiuosi nieko į burną nedėt, nes jau lyg ir vėlu.. (miegot einu apie 23-24 h.). čia gerai taip darau?

beje, tikslas sporto ir mitybos yra numesti svorio, ne jį išlaikyti, o atsikratyti nereikalingų 8 kg.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tobulėjanti: 14 lapkričio 2013 - 10:46
Aš nevalgau mėsos jau keletą metų, nesu profė kas liečia mitybą, bet kraujas visada puikus, duodu kraują kraujo centrui, kadangi jis yra retas, patikrina visad, tad su sveikata problemų neturiu 4u.gif valgau lašišą, upėtakį, krevetes, tuną, vaisius, daržoves, riešutus, kartais pieno produktus, nes nelabai jie man tinka, vaisių-daržovių kokteilius, pusryčiams - tik košes, kiaušiniai taip pat gerai. Bet deja mėgstu kartais ir nesveiką maistą, saldumynus.. blush2.gif Tad kartais reikia arba pariboti maistą arba daugiau pabėgioti ax.gif jeigu labai norisi konors saldaus vakare, tai su blenderiu išplaku natūralų jogurtą, medaus, galima kokią uogą, vaisių ar cinamono ir numalšinu tam kartui biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Panikė @ 2013 11 14, 15:19)
Aš nevalgau mėsos jau keletą metų, nesu profė kas liečia mitybą, bet kraujas visada puikus, duodu kraują kraujo centrui, kadangi jis yra retas, patikrina visad, tad su sveikata problemų neturiu  4u.gif valgau lašišą, upėtakį, krevetes, tuną, vaisius, daržoves, riešutus, kartais pieno produktus, nes nelabai jie man tinka, vaisių-daržovių kokteilius, pusryčiams - tik košes, kiaušiniai taip pat gerai. Bet deja mėgstu kartais ir nesveiką maistą, saldumynus..  blush2.gif  Tad kartais reikia arba pariboti maistą arba daugiau pabėgioti  ax.gif jeigu labai norisi konors saldaus vakare, tai su blenderiu išplaku natūralų jogurtą, medaus, galima kokią uogą, vaisių ar cinamono ir numalšinu tam kartui  biggrin.gif

Na, mano kraujas jau virš 10 metų žemiau normos ribų, net ir tada, kai valgiau mėsą, geras nebuvo, todėl nesuku dėl jo galvos, geriu geležies papildus ir gyvenu toliau smile.gif Mane labiausiai domina toks kaip ir mitybos rėžimas, Jūs išvardinot ką valgot, tai ar sportuojant (kad ir namų sąlygom, bet siekiant kažkokio rezultato,pokyčio figūroje), tai ką geriausiai rinktis vakarienei? Jogurtus ne anlgiavandeniai? Nebus taip, kad ką nusportavau tas cukraus pavidalu grįš? Ką valgot prieš po sporto? Ar visai nebevalgyt geriau?
mane nuo pieno produktų beria, bet pasiryžau juos, kad ir nedideliais kiekiais valgyt, nes tie pipildomi kg. varo į neviltį biggrin.gif
Bet košes, kai dabar pagalvoju, tai seniai valgiau g.gif įtariu būtų gerai prie jų rytais grįžt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tobulėjanti @ 2013 11 14, 10:45)
Sveikos  smile.gif
O kažin būna, gal matėt, girdėjot apie mitybą sportuojantiems vegetarams? nemėgstu mėsos (žuvį kartais valgyt galiu), kiaušinius ir varškę nors ir atbulais dantim, bet valgau... pradėjau sportuot Insanity namuose ir noriu rezultato, žinau, kad be mitybos jo nebus, bet kaip maitinasi ir ką valgo tie, kuriems mėsa neitin patinka? Gal kas susidūrę su tuo?

pradėjus sportuot vakarienei iškart pasirinkau varškę su keliom šaldytom uogom (be cukraus). sportuoju maždaug nuo 18:30 iki 19:30, tai po sporto valgyt nors ir norisi, bet stengiuosi nieko į burną nedėt, nes jau lyg ir vėlu.. (miegot einu apie 23-24 h.). čia gerai taip darau?

beje, tikslas sporto ir mitybos yra numesti svorio, ne jį išlaikyti, o atsikratyti nereikalingų 8 kg.

Aš tuoj bus metai kaip vegetarė (myliu myliu save už tai wub.gif ) norėčiau šiaip jau net vegane tapti. Mano mamukas jau kelios dienos taip sėdi, puikiai jaučiasi, sportuoja, nusipirko visokių valgių knygutę ir sako nei man bereik tų pienų visų, tuo labiau mėsų ar kiaušinių thumbup.gif Jai labai gerai kopūstai eina, tai labai kopūstinasi biggrin.gif
Taigi jūs einate link sveikos mitybos, tai jau kam kam, bet ne jums jaudintis smile.gif Tik susidėliokit piramidę, kad vaisiai, kruopos, bulvės daugiau ryte, o proteino šaltiniai kaip pupelės, lęšiai, žirniai, sūris, kiaušiniai, varškė vakare daugiau. Daržovės bet kada ir nebesukite galvos smile.gif
O kad po sporto nebevalgote, tai primušiu tuoj. Meskite šią nesąmonę iš galvos, nusilpsite. Valgykite ir normaliai. Dvylikta gulantis, iki 22 val. galima ir reikia valgyti! Juk ne tortus gal saujom kimšite. Nežiūrėkite tų aukų mitybų, kur vargšės begalvėlės tupi toje temoje, kur po 18 val. nebevalgo. Greitai visos pas daktarus kabinetuose valgys unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2013 11 14, 16:59)

hihihi.gif aš pati iš tos nevalgančių po 18 val temos. Bet supratau, kad ne vien mitybos valandos daro stebuklus, užtat ir pradėjau sportuot, atėjau čia ir išsikėliau sau 2 mėn (insanity) testą, įveiksiu ir žiūrėsiu kas bus, gal laikas keistis iš pagrindų rolleyes.gif
Tik susidėliokit piramidę, kad vaisiai, kruopos, bulvės daugiau ryte, o proteino šaltiniai kaip pupelės, lęšiai, žirniai, sūris, kiaušiniai, varškė vakare daugiau. Daržovės bet kada ir nebesukite galvos smile.gif va čia konkretu ir aišku! ačiū.
o kad nemuštumėt, tai tada atsakykit- jei sportuot baigiu apie 19:30, tai kokią 20 ar 20:30 h galima suvalgyt sūrio riekutę ar varškės nedaug? Arba kiaušinį vieną be nieko?
Noriu susidėliot rėžimą, kai jis yra, tada daug paprasčiau viskas, o tai dabar blaškausi kaip lapas rudeninis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Tobulėjanti @ 2013 11 14, 16:10)
o kad nemuštumėt, tai tada atsakykit- jei sportuot baigiu apie 19:30, tai kokią 20 ar 20:30 h galima suvalgyt sūrio riekutę ar varškės nedaug? Arba kiaušinį vieną be nieko?
Noriu susidėliot rėžimą, kai jis yra, tada daug paprasčiau viskas, o tai dabar blaškausi kaip lapas rudeninis  biggrin.gif

Išsisukot - nemušiu tongue.gif Galite ir iš karto po pratempimų! Taigi raumenį formuosite smile.gif Su proteinu po sporto nereikia užtempti ir šiaip juk atsigauti reikia, išprakaituojate juk. Šiuose dalykuose paprasta logika padeda mirksiukas.gif Blogumai prasideda, kai žmonės prisiklauso kažkokių nežinia kieno sukurtų teorijų ir visai išjungia mąstymą.
Prisiminkite sau viską, negi negirdėjote niekada, kad profesionalūs sportininkai, neturėdami iš karto po sporto salės natūralaus maisto net plakasi miltelius, food replacement'us ir jokiu būdu nebadauja.
Atsakyti
QUOTE(Tobulėjanti @ 2013 11 14, 10:45)
Sveikos  smile.gif

Žiauriai negerai darai. Eidama taip miegoti gali varškę su tom keliom uogom ar kitus baltymų kilmės produktus valgyti 20-21h, nes nevalgyti užtenka 3h iki miego. Po sporto BŪTINA (!!!) pavalgyti, nes organizmui reikia medžiagų atsistatyti, raumenims reikia medžiagų formuotis, o jei nevalgai, tai reikiamą energiją pradės imti iš raumenų, to pasekoje vėliau gali jausti ir kaip krečia šaltis ir pan. Kas dėl mitybos, egzistuoja sojos, jos irgi baltymų sočiai turi. Vegetarai jas gi valgo smile.gif žuvis labai labai gerai, ją turėtų valgyti ir ne vien vegetarai. Kiaušinių baltymus, varškę jei dar valgai, tai ir užteks smile.gif beje rytais aš valgau avižinius dribsius. Nors ten ir pilna angliavandenių kuriuos ryte gerai valgyti, bet tuo pačiu ir belekiek baltymų mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2013 11 14, 17:33)
Išsisukot - nemušiu tongue.gif Galite ir iš karto po pratempimų! Taigi raumenį formuosite smile.gif Su proteinu po sporto nereikia užtempti ir šiaip juk atsigauti reikia, išprakaituojate juk. Šiuose dalykuose paprasta logika padeda mirksiukas.gif Blogumai prasideda, kai žmonės prisiklauso kažkokių nežinia kieno sukurtų teorijų ir visai išjungia mąstymą.
Prisiminkite sau viską, negi negirdėjote niekada, kad profesionalūs sportininkai, neturėdami iš karto po sporto salės natūralaus maisto net plakasi miltelius, food replacement'us ir jokiu būdu nebadauja.

Ačiū už atsakymą smile.gif apie sportininkų mitybą skaičiau nemažai, tikrai pastebėjau, kad jei po sporto baltymus iškart vartoja, bet visad atrodo, kad jie tai daro, nes jie jau turi suformuotus kūnus ir juos tik tobulina, o aš turiu tai tik lašinukus, kuriuos tirpdyt reikia (dietų pasekmė-metant svorį bijot valgyt vakarais doh.gif )
Jau nuo vakar po visų komentarų (nuoširdus ačiū visoms), išėjus iš dušo suvalgiau 80 gr varškės su cinamonu. Ir nuo šiol visada taip darysiu ir stebėsiu savo organizmą ir kūną smile.gif

QUOTE(Pumpum @ 2013 11 14, 17:33)
Žiauriai negerai darai. Eidama taip miegoti gali varškę su tom keliom uogom ar kitus baltymų kilmės produktus valgyti 20-21h, nes nevalgyti užtenka 3h iki miego. Po sporto BŪTINA (!!!) pavalgyti, nes organizmui reikia medžiagų atsistatyti, raumenims reikia medžiagų formuotis, o jei nevalgai, tai reikiamą energiją pradės imti iš raumenų, to pasekoje vėliau gali jausti ir kaip krečia šaltis ir pan. Kas dėl mitybos, egzistuoja sojos, jos irgi baltymų sočiai turi. Vegetarai jas gi valgo  smile.gif  žuvis labai labai gerai, ją turėtų valgyti ir ne vien vegetarai. Kiaušinių baltymus, varškę jei dar valgai, tai ir užteks  smile.gif  beje rytais aš valgau avižinius dribsius. Nors ten ir pilna angliavandenių kuriuos ryte gerai valgyti, bet tuo pačiu ir belekiek baltymų  mirksiukas.gif

Ačiū smile.gif Nuo šiandien ryto pradėjau valgyt košę, 55 gr. 5 grūdų košės, sotu net pradėjus dviem valandoms po pusryčių! va ką reiškia šimtą metų košės nevalgyt. Rytais gerdavau stiklinę sulčių, tai už pusvalandžio jau laukdavau priešpiečių, o po to pietų gurgiančiu skrandžiu. Dabar bus lengviau manau smile.gif
Atsakyti
merginos , o jusu organizmas priima koses ? Na, tarkim as negaliu, pavalgau pusryciams avizine, ar perline ar grikiu...bet be pieno, su vandeniu ir truputi druskytes, tai po valandos jauciu kad mano pilvas kaip balionas, o nuo pietu 'dujos'eina iki tol kol uzmiegu ...jauciu diskonforta, ir atsisakau kruopu...sad.gif ar man vienai taip buna?
Atsakyti
Na man kaip ir nieko nors labai esu linkus i baliono " busena lotuliukas.gif
PAskaiciau, kad lesiuose labai daug baltymu- tai bandysiu lesiu kose ryte. MAn ji skani thumbup.gif Bet va viena kart ryte uzvalgioau virtu pupu tai linksma buvo....taip skrandis sustojo doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo "Ramune": 16 lapkričio 2013 - 11:04
QUOTE(tinute84 @ 2013 11 15, 23:40)
merginos , o jusu organizmas priima koses ? Na, tarkim as negaliu, pavalgau pusryciams avizine, ar perline ar grikiu...bet be pieno, su vandeniu ir truputi druskytes, tai po valandos jauciu kad mano pilvas kaip balionas, o nuo pietu 'dujos'eina iki tol kol uzmiegu ...jauciu diskonforta, ir atsisakau kruopu...sad.gif ar man vienai taip buna?

Nepriima, senai jų nevalgau smile.gif .
Atsakyti