Įkraunama...
Įkraunama...

Mityba sportuojant

QUOTE(Just a girl @ 2014 01 27, 07:14)
Aciu uz patarimus,
Na ka jus, merginos, kokios varzybos smile.gif As sau sportuoju, kad palaikyciau normalu kuno svori, na dar visai ne pries pora kg nuimti, nors objektyviai mano KMI normalus, tiesiog, kaip ir kiekvienai moteriai, vis norisi ka nors patobulinti smile.gif Kai griztu is aerobiku puse 10 vakare, jau nevalgau nieko, bet kartais griztu palyginus anksti, pvz. 20 val., ir labai valgyti norisi, ir varskes tada nepakanaka..

bent lieso pieno stiklinę po sporto išgerk, jei jau varškės net nevalgai po sporto. jis turi kritinę baltymų dozę reikalingą raumenų atsistatymui po treniruotės...
Atsakyti
Pumpum kažkurioje temoje mačiau jūsų nuotrauką, na ir rezultatai thumbup.gif Gal norite pasidalinti savo dienos meniu tokiems rezultatams pasiekti? blush2.gif biggrin.gif na tikrai nerealiai..

gal jūs kokias privačias konsultacijas jau teikiate, sporto planus sudarote?
Jei ne, tai rimtai apie tai pagalvokit, manau vien supermamose norinčių eilės.. biggrin.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Panikė @ 2014 02 03, 13:36)
Pumpum kažkurioje temoje mačiau jūsų nuotrauką, na ir rezultatai  thumbup.gif Gal norite pasidalinti savo dienos meniu tokiems rezultatams pasiekti?  blush2.gif  biggrin.gif na tikrai nerealiai..

gal jūs kokias privačias konsultacijas jau teikiate, sporto planus sudarote?
Jei ne, tai rimtai apie tai pagalvokit, manau vien supermamose norinčių eilės..  biggrin.gif  mirksiukas.gif

Ačiū labai 4u.gif

Nieko ypatingo nevalgau. Rytais draugauju su bananais arba avižinėm košėm, jogurtu, pietums valgau vištieną su daržovėm ir kartais duonos gabalėliu ar ryžių pora šaukštų, arba žuvį, vakarais valgau varškę arba kiaušinių baltymus. Užkandžiauju vaisiais, dažniausiai bananais nes patogu ir gan sotu, jogurtu, riešutais. Vakarais nevalgau angliavandenių, arba valgau mažai, pvz varškę paskaninu truputėliu uogų, man tai neprastina rezultatų. Taip nuolat irgi nesimaitinu, nes galėčiau labai plačiai išsiplėsti, kodėl baltyminės dietos ilgą laiką yra kenksminga, todėl tikrai būna atleidžiu vadeles, suvalgau beleką ko norisi, ar tai picą, ar pyragą, ar čipsų, tas būna 1-2 kartus savaitėje. Nepritariu iškrovos dienoms, manau, jog svarbiausia, kad 80proc laikytis sveikos mitybos piramidės, o daugiau kartais suvalgti ko tikrai norisi, sveikam protui išlaikyti. Jei kada gyvenime ruošiuos varžyboms, bananus reiks pakeist irgi baltymais, atsisakyt turbūt jogurto, ir pan, bet nevaržybiniai rezutlatai mane labai tenkina ir užtenka principo rytas - angliavandeniai, vakaras - baltymai.

Šiuo metu laikausi fitneso trenerės licenciją, jei kyla klausimas ar ką sudarinėju mirksiukas.gif tai netolimoj ateity tikrai sudarinėsiu biggrin.gif
Atsakyti
Super thumbup.gif Tai aš stoju į eilę tuomet biggrin.gif
Kažkaip nerandu trenerio impulse, kuris būtų labai rimtai suinteresuotas padėti, o ne standartines programas sudarinėti..
Mityba didžioji dalis darbo, bet svarbu taip pat ir tinkama programa sportui, mano fiziologija tokia idomi, truputi platoki pečiai ir platus pilvo presas, neturiu liauno vapsvos liemens, tai užkočiojus šonus, man dar labiau situacija nepatinka. Taip pat šlaunys truputį stambokos - raumenys, turbūt turėčiau liautis su tupinėjimais su štanga, bet dievinu bėgimą, kuris turbūt prie to prisidėjo.. Na bet čia buvo off topic smile.gif

Ačiū už patarimus, pavydžiu kad žmonės gali taip tvarkingai maitintis, pas mane bėdos dar ir su valgymais. Nevalgau jokios mėsos ir sunkiai toleruoju pieno produktus, bet vistiek juos truputį stengiuos valgyt, nors po to tamta sumaištis pilve, kuri gadina man nuotaiką. Pusryčiais praktiškai visada košės, pagrinde tos Nordic. Pietums būna įvairiai, bet stengiuosi žuvį su salotom, duona. Užkandžiai taip pat vaisiai, riešutai, baltyminis batonėlis ar kokteilis po sporto. Vakarienei valgau salotas įmetus kokią žuvį, konservuotą tuną, krevetes ar sūrio. Tiesa paskutiniu metu labai dažnai palūžtu ant saldumynų, nors valgydama suprantu, kad nenoriu ir tai yra emocinis valgymas, bet šiuo klausimu tiesiog kaikurie žmonės turi silpnybę, emocinį kažkokį santykį ar problemą, su kuria visa gyvenimą reikia dirbti. Kitiems tiesiog pasisekė ir jie to nesupranta biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
Panike, kokią žuvį valgai? Aš bandau į racioną įtraukti daugiau žuvies. Bet be lašišų, upėtakių ir doradų kol kas daugiau nieko nebandžiau. Ai, kepiau plekšnę, nepatiko schmoll.gif
Po sporto dažnokai darausi vaisių salotas su natūraliu jogurtu. Žinau, negerai vaisiai vakare, bet labai skanu ir geriau nei koks šokoladas. Su saldumynais ir bulkom pastebėjau tokį dėsningumą - jei jų yra, negaliu susilaikyti. Bet jei nėra, tai ir nereikia.

Dėl impulso trenerių, kažkurioj iš impulso temų seniai seniai mačiau rekomendaciją, bet jau neprisiminsiu nei vardo, nei nieko. Gal archyvuose yra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amarcord: 05 vasario 2014 - 22:25
As begalo zaviuosi Pumpum taip pat smile.gif jos nuomones pasakymas man yra pirmoje vietoje smile.gif labai gaila, kad gyvenu ne Lt, nes kitaip tikrai organizuociau susitikima su ja smile.gif labai smagu , kad esi sioje grupeje ir su mumis daliniesi patarimais. Aciu tau labai!!!!
Atsakyti
QUOTE(Panikė @ 2014 02 05, 21:58)
Super  thumbup.gif  Tai aš stoju į eilę tuomet  biggrin.gif
Kažkaip nerandu trenerio impulse, kuris būtų labai rimtai suinteresuotas padėti, o ne standartines programas sudarinėti..
Mityba didžioji dalis darbo, bet svarbu taip pat ir tinkama programa sportui, mano fiziologija tokia idomi, truputi platoki pečiai ir platus pilvo presas, neturiu liauno vapsvos liemens, tai užkočiojus šonus, man dar labiau situacija nepatinka. Taip pat šlaunys truputį stambokos - raumenys, turbūt turėčiau liautis su tupinėjimais su štanga, bet dievinu bėgimą, kuris turbūt prie to prisidėjo.. Na bet čia buvo off topic  smile.gif

Ačiū už patarimus, pavydžiu kad žmonės gali taip tvarkingai maitintis, pas mane bėdos dar ir su valgymais. Nevalgau jokios mėsos ir sunkiai toleruoju pieno produktus, bet vistiek juos truputį stengiuos valgyt, nors po to tamta sumaištis pilve, kuri gadina man nuotaiką. Pusryčiais praktiškai visada košės, pagrinde tos Nordic. Pietums būna įvairiai, bet stengiuosi žuvį su salotom, duona. Užkandžiai taip pat vaisiai, riešutai, baltyminis batonėlis ar kokteilis po sporto. Vakarienei valgau salotas įmetus kokią žuvį, konservuotą tuną, krevetes ar sūrio. Tiesa paskutiniu metu labai dažnai palūžtu ant saldumynų, nors valgydama suprantu, kad nenoriu ir tai yra emocinis valgymas, bet šiuo klausimu tiesiog kaikurie žmonės turi silpnybę, emocinį kažkokį santykį ar problemą, su kuria visa gyvenimą reikia dirbti. Kitiems tiesiog pasisekė ir jie to nesupranta biggrin.gif  4u.gif

Kad visai normaliai maitiniesi smile.gif saldumynams ir aš kartais neatsilaikau. Stengiuosi pakeisti pvz varškės sūriu su medumi, varškės apkepu kur vietoj cukraus irgi medų dedu ir trynius išmetu, jogurto liesu, vaisiais. Bet kartais norisi tų nesveikuoliškų saldumynų, nu tai baisiai nepykstu ant savęs kad tokius suvalgau kartais biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Amarcord @ 2014 02 05, 22:25)
Panike, kokią žuvį valgai? Aš bandau į racioną įtraukti daugiau žuvies. Bet be lašišų, upėtakių ir doradų kol kas daugiau nieko nebandžiau. Ai, kepiau plekšnę, nepatiko  schmoll.gif
Po sporto dažnokai darausi vaisių salotas su natūraliu jogurtu. Žinau, negerai vaisiai vakare, bet labai skanu ir geriau nei koks šokoladas. Su saldumynais ir bulkom pastebėjau tokį dėsningumą - jei jų yra, negaliu susilaikyti. Bet jei nėra, tai ir nereikia.

Dėl impulso trenerių, kažkurioj iš impulso temų seniai seniai mačiau rekomendaciją, bet jau neprisiminsiu nei vardo, nei nieko. Gal archyvuose yra.

Lašiša labai gerai, o aš jos pakęst negaliu. Turbūt maistingiausia žuvis. Aš jei prisiverčiu, tai lydeką kepu. Visa kita man visai fe biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(tinute84 @ 2014 02 05, 22:26)
As begalo zaviuosi Pumpum taip pat smile.gif jos nuomones pasakymas man yra pirmoje  vietoje smile.gif labai gaila, kad gyvenu ne  Lt, nes kitaip tikrai organizuociau susitikima su ja smile.gif labai smagu , kad esi sioje grupeje ir su mumis daliniesi patarimais. Aciu tau labai!!!!

ačiū!! 4u.gif
Papildyta:
Beje, tokia istorija ne į temą. Prieš 5 metus kiekvieną rytą suvalgydavau po kokias 5 riekes batono su nutela ir pieno stikline lotuliukas.gif čia man pats gardžiausias delikatesas iki dabar. Iš vis visokius batonus labai mėgstu. Jei kažkada gyvenime nusprendžiau, kad laikas netgi man mest nutelą ir blynus, ir tai padariau, tai ir jūs visos iki vienos sugebėsit lotuliukas.gif
Atsakyti
Gera motyvacija Pumpum, ačiū thumbup.gif
Amarcord, na Pumpum teisi, lašiša turbūt geriausias variantas. Taupumo sumetimais aš laukiu akcijų, būna prekybcentriuose paleidžia visai lašišai nuolaidas (ne pjausniams ir ne jokiai filė), tai aš nusiperku keletą didžkių ir susišaldau, po to darau kepsnius, salotas, sriubas ir kas tik į galvą šauna. Bet labai gerai jaučiuosi būtent nuo tokio maisto smile.gif tik žinoma ir tai pabosta, sunku kažkaip man kai rutina atsiranda smile.gif
Atsakyti
Sveikos, prisijugsiu ir as prie jusu temukes biggrin.gif
As kaip ir dauguma noriu pakoreguoti savo figura, numesti kelis kg. Tad jau antras menuo kaip lankau sporto kluba. Taciau negaliu susitvarkyti su mityba. Pastoviai truksta energijos. Kadangi dirbu dazniausiai nuo pietu iki 21val vakaro, tai sportuoti tenka anksti ryte. Taciau pastaruoju metu nebeprisiverciu atsikelti anksti, nes jegu nebeturiu. Norisi tik miegoti ir valgyti koki nesveika maista.
Nors siaip vartoju ir vitaminus, valgyti stengiuosi sveikiau, bet nevisada pavyksta. Tai net nezinau kaip man su mityba susitvarkyti. Nes manau, kad burtent nuo jos mano nuovargis atsiranda...
Gal kam nors is jusu yra panasi situacija? g.gif
Atsakyti
Pumpum, o ką rekomenduotumėt užkąsti po treniruotės, kai nėra galimybės grįžti namo ar šiaip kur nors ramiai prisėsti ir suvalgyti, pvz., kokios varškės? Nes po sportklubio iškart keliauju į tašką B, tai tas maistas praktiškai turėtų būti sudorotas pakeliui blush2.gif Pastaruoju metu renkuosi raugintas pasukas, bet norėtųsi kažko rimtesnio ax.gif
Atsakyti
Bandau susidaryti savaites valgiarasti smile.gif sunki uzduotis doh.gif doh.gif mazai kaloriju gaunas man kazko biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*KaraLinda* @ 2014 02 09, 13:59)
Bandau susidaryti savaites valgiarasti  smile.gif sunki uzduotis  doh.gif  doh.gif mazai kaloriju gaunas man kazko  biggrin.gif

Tai cia parasykit, manau tikrai atsiras, kas pataisys, kazka prides ar atims biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti