Įkraunama...
Įkraunama...

medaus tortas

Leigu tik moki ir tau paciai patinka darykis pati , tik jis turi lygiai pasidenkti ,kad butu grazus ir lygus pavirsius mirksiukas.gif
Atsakyti
aisku, o del kaitinimo ant garu tos mases dar iskilo kalusimelis...
kiek laiko ja ten kaitinti... nes as ana karta kaip daraiu tai gal kokia 20 min kaitinau, bet man niekaip neuzvire, na gal del to kad pastovei maisiau kad neprisviltu... g.gif ...
kokiu eiliskumu reikia deti produktus?
sviesta medu...o kada deti tuos kaiusinius (isplaktus atskirai trynys ir baltymas)ir soda jau baigaint kaitinti ar pakaitinti sudejus ir juos...or jau kaip mase nuimi nuo ugnies?
ar reikia uzvirinti mase?
Atsakyti
Pirmiause : mase neturi uzvirti tik labai ikaisti(pirsta joje ikisus sunku islaikyti ). I didoka bliudeli idek visus produktus isskyrus soda , bliuda statyk ant puodo su ver danciu vandeniu ir visus produktus gerai ismaisyk (cia tam ,kad nesutrauktu kiausiniu ) besildamas margarinas savaime po trupuri istirps .Pamaisyti reikia gaznokai del kiausiniu kaip rasiau ,kad nesutrauktu . Kai mase smarkiai ikais supilti nugesinta soda , gerai ismaisyti ,viskas suputos , nukekti bliuda ir supilti miltus, gerai ismaisyti bliude, kai jau bus sunku maisyti isversk tesla ant smarkiai miltais pabarstyto stalo ir suminkyk tesla ,ji turi nelipti prie ranku ir susiminkyti i gabala kuris padejus neturi subliuksti Is sitos normos iseina du normalaus dydzio tortai po 5 blynukus ,arba vienas gigantas. Patariu - jeigu nori ,kad krastai butu lygus apipjauk jau iskepusius ir katik isimtus is skardos ,veliau tai padaryti bus neymanoma ,labai trupa . Tiesa kai kociosi stala smarkiai pasibarstyk miltais ,ji lipni . Situs blynelius gali susikepti ir is anksto ,kad ir pries menesi ,jie negenda ,tada tepant torta bus maziau darbo /As sendien 10 tortuku issikepiau (tik blyneliu aisku ) ,arteja Rugsejo pirmoji , turesiu uzsakymu doh.gif . Klaus jei dar kils klausimu mirksiukas.gif mirksiukas.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
As visada jau kocioju tuos blynelius ant to kepamojo ar sviestinio popieriaus, nes tada nereikia nieko perkelineti, tik apipjaustytus krastus nuimu ir viskas! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Koruklu @ 2008 08 26, 18:08)
As visada jau kocioju tuos blynelius ant to kepamojo ar sviestinio popieriaus, nes tada nereikia nieko perkelineti, tik apipjaustytus krastus nuimu ir viskas!  4u.gif

aš tai irgi taip daru tik nesuprantu kodėl tie lakštai man kietoki būna ( aišku po pertepimo) gal dėlto kad mažai sudrėkinu? g.gif
Atsakyti
Pagal mano recepta blyneliai labai puikiai susigeria tik nuo plaktos grietineles ,ju nereikia sulaistyti schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif nes gausis kose ,pas jus turbut kitoks receptas arba labai kieta tasla uzminkote ( nors pas mane vistiek gerai sumirksta ),patariu keisti recepta mirksiukas.gif
Atsakyti
Štai čia yra vienas labai geras Lenkiškas medaus tortas, kurio blynai gaunasi minkšti.
Atsakyti
Jei blynai buna per stori arba i krema dedate zelatinos, arba per daug miltu i tesla, tai todel gali buti per sausi. Na kartais kyla noras daugiau miltu deti, nes tesla tikrai lipni, bet stengiuosi minimaliai papildomai deti miltu. As tai daznai nors du sluoksnius sutepu kokia nors rugscia uogiene ( juodu serbentu tam tinka), tai man labai skanu! Arba karta dariau su pirktiniu kremu kapucino skonio, tai siek tiek sulaisciau kava, na kelis laselius. Tai irgi buvo super!!! thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 08 22, 11:52)
Dintarija , lengviau pagaminamo torto tikrai nezinau schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif , mano receptas kuri kepu jau 25 metus : 3kiausiniai , 3 dideli saukstai medaus , 100 g . margarino EVE ( ne sviesto ) , 1 stikline cukraus ,3 mazi sauksteliai sodos (ne kepimo milteliai ) nugesintos !!! ir apie 5 stiklines miltu (gali ir pritrukti saujeles kitos ), gaminama ant puodo su garais ,blynai kociojami ,bet be galo lengvai tik stala reikia gausiai pabarstyti miltais . Rietinele turi buti 36% riebumo ( jokio zelatino !!!) ,grietine DVARO ,ne 30% sitos tu niekada neisplaksi!!! , grietine plakasi tik jeigu yra 35% riebumas ji turi buti labai gerai atsaldyta kitaip ismusi sviesta . Siti medaus blyneliai issileidzia vos idejus i burna , ryte pagamintas tinka valgyti vakare ( bet pastovejas ir subrendes skanesnis ) . Pabandyk dar karta as tau garantuoju ,kad tikrai iseis niekada nenukabink nosies . Jeigu kas dar neaisku klausk . SEKMES !!! mirksiukas.gif  mirksiukas.gif  mirksiukas.gif .Tiesa perspeju is sitos normos iseina laaaaaabai didelis tortas ,galima daryti du vidutinius ( sausus blynelius galima laikyti kad ir menesi , juk jie su medum , o jis yra kaip koncervantas ) , viena suvalgysi dabar kita susitepsi kita karta kai vel uzsinoresi thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif



Labai pasitikiu Cipciuku , tad bandysiu kepti torta pagal jos recepta ax.gif Tik nematau kad butu cia parasyta kokio kiekio gritineles, ar grietines cia reikia? Na kokios butu normos kremo? As kaip visad klausimu turiu unsure.gif
Atsakyti
Ziurint rugegelia23 koki tu ji darysi , kaip rasiau is sito kiekio iseina laaabai didelis tortas mazdauk 33 cm . blyno skersmuo ,o ju net 7 ar 8 ,patariu uzminkyta tesla padalinti per puse ir issikepti du tortukus po 6 ar 5 blynelius kiekvienam ,is viso atitinkamai 10 ar 12 blyneliu kuriu skersmuo 26cm ( as matai turiu net 6 ivairiu dydziu formas ) tai pagal ju isimamus dugnelius ir apipjaunu. Kai parasysi kokio skersmens bus tavo tortas ,tada pasakysiu kiek reikia grietineles. Tortus nebutina tepti abudu , tie blyneliai gali sausi stoveti ,kad ir pora menesiu . As kai darydavau kaledom 200 tortu , tai blynelius jiems susikepdavau per menesi, tas pats ir velykom ir motinos dienai budavo.
Papildyta:
Bendrai tai galiu ir dabar pasakyti : vienam 26cm skersmens tortukui reikia dvieju dideliu po 450 mlg. indeliu grietineles ( na gal truputi gali ir likti ), is pradziu isplaki viena indely ,pertepi blynelius 5 ar 7mm. ( cia pagal skoni ) storiu plaktos grietineles ,ir tada matysi kiek reikes dar daplakti ,gal ir nereikes kito viso indelio .
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 08 31, 20:27)
Ziurint rugegelia23 koki tu ji darysi , kaip rasiau is sito kiekio iseina laaabai didelis tortas mazdauk 33 cm . blyno skersmuo ,o ju net 7 ar 8 ,patariu uzminkyta tesla padalinti per puse ir issikepti du tortukus po 6 ar 5 blynelius kiekvienam ,is viso atitinkamai 10 ar 12 blyneliu kuriu skersmuo 26cm ( as matai turiu net 6 ivairiu dydziu formas ) tai pagal ju isimamus dugnelius ir apipjaunu. Kai parasysi kokio skersmens bus tavo tortas ,tada pasakysiu kiek reikia grietineles. Tortus nebutina tepti abudu , tie blyneliai gali sausi stoveti ,kad ir pora menesiu . As kai darydavau kaledom 200 tortu , tai blynelius jiems susikepdavau per menesi, tas pats ir velykom ir motinos dienai budavo.
Papildyta:
Bendrai tai galiu ir dabar pasakyti : vienam 26cm skersmens tortukui reikia dvieju dideliu po 450 mlg. indeliu grietineles ( na gal truputi gali ir likti ), is pradziu isplaki viena indely ,pertepi blynelius 5 ar 7mm. ( cia pagal skoni ) storiu plaktos grietineles ,ir tada matysi kiek reikes dar daplakti  ,gal ir nereikes kito viso indelio .


As turiu dvi formas, viena is ju, i kuria dazniausiai darau, tai 26 cm skersmens. O tai tas kremas tik plakta grietinele? blink.gif kazko as cia arba nesuprantu, arba man kvailelei nedasunta doh.gif
Oho, tai jus turbut labai labai daug uzsakymu turit, jei sitiek blynu prikepat! Jei nepaslaptis, kiek pas jus kainuoja koks tortas? As tik siaip klausiu, idomumo delei. Ir kokia jusu specialybe? Gal jus su maistu ir uzsiimat? Ar tai tik hobi? blush2.gif

Pas save receptu sasiuviny radau medaus torto recepta labai labai panasu i si, netgi normos tokios pat, tik vietoj margarino parasyta kad 2 sausktai sviesto, ir ne 3 sauksteliai sodos, o 1. Bet as darysiu pagal Cipciuko smile.gif
Ta soda nugesint, tai uzpilt sausteli actu ir viskas? Ir viska turbut det i istirpinta margarina?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rugegele23: 31 rugpjūčio 2008 - 20:04
O tikrai 30 % grietine neissiplaka? blink.gif geras blink.gif
Atsakyti