Įkraunama...
Įkraunama...

Kramto pats

Vat musu probleme kur kas rimtesne. Jau virs 3 metu ir VISAI nekramto. Del to negali eit vaikas i darza, dantukai skauda, nes trupa. Daktarai sako - nematytas atvejis, ir tiek. Gal kas zinot kokiu panasiu atveju, gal kokiu patarimu galit duot. Neissivystes kramtymo refleksas - ka daryt ???
Atsakyti
Sveikutes mamos, noriu jusu pagalbos...

mano mazyliui jau beveik 1 metukai, o dar nenori kramtyti kosyciu ir darzovieniu su gabalkais....

as turbut is tu mamu kurios islepina mazylius smulkindamos maista su blenderiu....

na zinoma banana, baronka kramto, bet pagrindinio maisto ne - traukia su pirstukais is burnos arba spjauna.... tipo busiu alkanas, bet nevalgysiu su gabalikais.... nors verk....
Atsakyti
aš manau kad ateis laikas ir viskas savaime susitvarkys mirksiukas.gif
mano panai metai su trupučiu ir turi tik vieną pusiau išaugusį dantį, tai apie kokį pilnavertį kramtymą galiu galvoti. o aš net tokios problemos nekeliu, vaikai skirtingi ir jų pasiekimai taip pat. ateis laikas ir mes kramtysim essen.gif
Atsakyti
Nu maniškis žinok irgi gal nuo kokių 1,3 metukų pradėjo kramtyti mėsgaliukus g.gif . O taip, tai irgi labai buvo patenkintas gatavu kramtalu essen.gif . Gal tinginiukas koks aaa? Tai gal palaukti reik - ateis viskas savo laiku wink.gif
Taigi dantukus turbūt jau turi?
Atsakyti
QUOTE(Raganiute @ 2006 09 04, 18:11)
Sveikos,

įdomu, kiek laiko jūsų vaikiukai valgė trintą maistą?  g.gif
Maniškiui 1.1m, jis daug mieliau suvalgo mėsytę ir daržoves jei jos smulkiai sutrintos ar sumaltos. Nors jau nuo 8 mėn pratinamės prie rupesnio maisto. Bet kartais ir mėsytė kietesnė, sausesnė (jautiena ar vištienos krūtinėlė), ne taip skanu jam tada būna netrinta..
o ir dantų mes nedaug turim -5. Turbūt tai susiję  g.gif

As savo suneliui nebetrinu maisto nuo 1 metuku. Dabr turime 9 dantukus, todel maista labai mazyciais gabaleliais supjaustau. O jis trinto maisto beveik nebevalgo. Jam mieliau pasiimti desrele i rankyte ir paciam kramtyti.
Atsakyti
mano mazyliui beveik metukai, tai mes dar viska su blenderiu malam, o kosytes tai irgi kudikiskas perkam, kur nereik kramtyti... 4u.gif Kartais sutrynus blenderiu lieka koks gabaliukas, tai ji rades mano beibis viska lauk spjauna.... nors jau turim 7 dantis.... kagi lauksim kaip cia mamos sake kol pats atsisakys trinta maista valgyt ax.gif jei pradetu valgyt su sakute trintas darzoves tai jau butu sioks toks pasiekimas... g.gif
Atsakyti
aciu uz paguoda, ant sirdies ramiau pasidare.... neramu buvo kad vis nepanaudojami musu 7 dantukai ax.gif pamaniau atsilike mes kazkokie esam 4u.gif
Atsakyti
Mano vaikui irgi 11men turim tik 4dantukus, tai taip pat dar nekramtome, o jei pakramtom tai labai springsta.Manau, kad viskam savas laikas.pabandykit jus su 4-7dantukais sukramtyti mesyte!Vaikuiciai patys jaucia kada jau laikas ateis!
Atsakyti
maniskei 8 men,turi ji du dantis,bet atvirksciai nemegsta jokiu kosiu ar tyriu,dabar musu maistas su sakute atgnybtas gabaliukas,aisku ji nera didelis,bet va panike pati kramto...
Atsakyti
daktare sake, kad vaikas nuo 7 men. turi moketi kramtyti, iki kokiu 8-9 men. trindavau maista bet ne visada, o pakui smulkiai supjaustydavau ir duodavau paciai kramtyti tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(indreu @ 2005 08 22, 19:15)
Kai turi visus dantukus, nebereikia trinti maisto, nes ilgai duodant trinta maista gali nesivystiti klausos organai.

kas čia per nesąmonė blink.gif

maniškė netrintą maistą pradėjo valgyt kažkur nuo 10 mėn rolleyes.gif
Atsakyti
zinai idomiai nuskambejo'kaip ismokyti kramtyti???' maniske savaime ismoko. nepyk, bet turbut tikrai biski palepinai per ilgai blush2.gif bet tau juk reikia patarimo, o ne moralu. tai va pradek nuo trinimo sakute. po to tiesiog duok i rankyte paciam vaikuciui kramtyti, pavyzdiui vistos gabaliuka, gal taip jam bus tiesiog idomiau. maniskei tai labai patinka. paskui aisku didink tuos gabaliukus ir viskas savaime susitvarkys. mes kramtom jau seniai, o mus tik 1.2.sekmes smile.gif
Atsakyti