Įkraunama...
Įkraunama...

Kramto pats

QUOTE(kristukas00 @ 2007 01 25, 16:31)
zinai idomiai nuskambejo'kaip ismokyti kramtyti???' maniske savaime ismoko. nepyk, bet turbut tikrai biski palepinai per ilgai blush2.gif

Nemanau, kad palepino. Mano pupai 15 mėnesių, turi tik 5 dantukus, o aš vis dar trinu (nebe taip smulkiai kaip prieš mėnesį) maistą blenderiu. Ta pati problema buvo, nekramtė, jei stambesnis gabaliukas - viską išvemdavo ir iš vis nevalgius likdavo. Ir tik prieš porą dienų be springimų pati pradėjo valgyti juodą duonelę ir stambiau sutrintą maistą.
Ne visi vaikai vienodi, vieni anksčiau išmoksta, kiti vėliau. Tikrai kiekviena motina pajaučia kada jos vaikas jau gali atlikti vieną ar kitą veiksmą . Svarbiausia neperlenkti lazdos.
Atsakyti
Nuo tada kai jau vaikutis gali pats sukramtyti.O tai priklauso kiek jis turi dantukų ir ar jau moka jais naudotis.Mes kai ką smulkinam kai ką ne.
Atsakyti
Maniskis ilgai nenorejo nepertrinto maisto valgyti (isskyrus sausainius ir obuolius). Kazkur nuo metuku mesa valgo gabaliukais supjaustyta, kitoki kieta maista kramto, bet ilgai uztrunka. Labai megsta pirktine darzoviu tyre (ypac brokoliu), tai ir jos duodu.
Atsakyti
Nuo tada, kada sugedo mano blenderis... biggrin.gif

O jei rimtai, tai paciu laiku jis sugedo - na, mazdaug nuo 12 - to menesiuko.

Sekmes!

Atsakyti
Kažkur nuo 9-10mėn. O dabar su šakute pasmulkinu
Atsakyti
Khe! Na musu blenderis ir laiku sugedo! Kai buvo 1.2 Netaisem, nepirkom naujo tongue.gif
Nuo to laiko nebetrinam!
Atsakyti
nuo 10,5 men jau valgem nesmulkinta
Atsakyti
Nu maniškiui už savaitėlės 9 mėn. turi 5 dantis, visai nenori kramtyt doh.gif jei randa kokį gabaliuką košėj iškart žiaukčioja arba vemia.... Net nežinau ką daryt g.gif
O džiūvėsėlį labai gražiai valgo g.gif
Atsakyti
su kiekvienu nauju dantuku trindavome vis mažiau, dabar retkarčiais pasmulkinam ir tiek . 4u.gif
Atsakyti
sveikos mamos as taip pat maisteli smulkinu plaktuvu, kad nei grudelio nebutu, nors 4 datukus turim, bet kitaip sunelis ziaukciot pradeda lyg springtu g.gif . is pradziu labai nerimaivau, bet pasirodo ir kitiems taip buna 4u.gif
Atsakyti
O maniškė blenderiu trintų tyrelių ir pirktinių tokių skystų išvis nenorėjo valgyti nuo pat pradžių, išskyrus morkas. Tik kai atradau "Nestle" mėsines tyreles, jos tokios truputi su gabaliukais daržovių ir mėsytės, tai po visą indelį suvalgo. Tai dabar suku galvą, kaip namie tokią pasidaryti. Na, bandysiu ir aš grūsti su bulvių košės grūstuvu blush2.gif
Atsakyti
mano mazei dabar 7 men bet ji kuo puikiausiai kramto, ir jau beveik menuo, duodu jai tyreles skirtas nuo 8 men, nes jos yra gabaliukais blush2.gif
Atsakyti