Įkraunama...
Įkraunama...

Kramto pats

nuo dešimto mėn stengiamės duoti kuo daugiau pačiai kramtyti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(fishe @ 2007 06 22, 15:07)
nuo dešimto mėn stengiamės duoti kuo daugiau pačiai kramtyti  biggrin.gif

ir mes,bet labiau tinka iš mūsų lėkščių doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Renna @ 2007 03 09, 19:14)
Man tai jau net truputį baisu daros, vyrukui mano tuoj 10 mėn. bet jei koks gabaliukas košėj - tai tuoj springsta ir antrą tos košės šaukštelio nebeįkiši doh.gif
O vat kai duodi riestainiuką ar sausainį - jis kramto puikiai, o košes pripratęs tiesiog ryti nekramtant biggrin.gif

Pas mus lygiai tas pats.Dukrytei tuoj 10 men.Turi 3 dantis,bet pasitaikius menkiausiam gabaliukui koseje,ji ziaugcioja ir visai neryja.Laiko burnoje ir viskas. doh.gif Nebezinau ka daryt
Atsakyti
as tai maldavau grudus kavamalei,kaip isvirdavo budavo kaip manu kosytes ,tai darydavau visas grudu koses,kartais sumaldavau iskart keliu rusiu,labai gerai ir greitai isverda ir su valgiu jokiu problemu 4u.gif
Atsakyti
o as visa maista blenderiuoju... jei pasitaiko koks gabaliukas tai maniskis irgi ziaugcioja
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2007 07 31, 11:56)
o as visa maista blenderiuoju... jei pasitaiko koks gabaliukas tai maniskis irgi ziaugcioja

Aš savo dukrytei bet kokį maistelį, kurį gaminu pati (daržovienes ar kruopų košes) mikseriuoju. Na patinka jai (panašu, kad ir kitiems vaikučiams) piurė, kremai - na ir gerai. Man ir pačiai, pavyzdžiui, skaniau bulvių košė nei čielos bulvės. O ir kruopienes kai suplaku, jei dar kokio vaisiaus įdedu, tai išeina toks nuostabaus skonio kremas mirksiukas.gif
Na ir tegul valgo taip. Ateis laikas krimsti duoną su sviestu - ir krims. Juo labiau, kad dabar kremta riestaniukus ir obuolius, vadinasi kramtyti moka. Tik netrintos kruopos neskanu.
Atsakyti
as nebeblenderiuoju jau nuo 6-7 men,pabandziau,neisbrokino ir toliau sekmingai valgom thumbup.gif vat o su vaisinem tyrem tai doh.gif tik kosia tarp dantu ir purzlinasi,arba dar geriauviska man ant akiu purskia doh.gif o stambesne kose kramto,matyt tada didelis jauciasi biggrin.gif
visi vaikuciai skirtingi,girdejau sakant jei vaikas nepriima stambesnes koses,taip jis tausoja savoskrandeli rolleyes.gif bet kiekvienam ateina savas laikas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(berto_luci @ 2007 08 04, 15:34)
as nebeblenderiuoju jau nuo 6-7 men,pabandziau,neisbrokino ir toliau sekmingai valgom thumbup.gif vat o su vaisinem tyrem tai  doh.gif tik kosia tarp dantu ir purzlinasi,arba dar geriauviska man ant akiu purskia doh.gif o stambesne kose kramto,matyt tada didelis jauciasi biggrin.gif
visi vaikuciai skirtingi,girdejau sakant jei vaikas nepriima stambesnes koses,taip jis tausoja savoskrandeli rolleyes.gif bet kiekvienam ateina savas laikas mirksiukas.gif

tai ka tu jai duodi netrinta? darzovien kaip isverdi tai taip ir kramto darzoves??? o koses tai darai is grudu ar dribsniu?
Atsakyti
o man gydytoja sakė palaukti daugiau dantukų ,nes mes tik du turim blush2.gif
Atsakyti
Perskaičiau viska ir vistiek neaisku, kada jau neblenderiuoti maisto-ar kai jau turi bent 4 dantis,ar ir anksciau.Dviejuose zurnaluose perskaiciau,jog pediatrai iki 1m. nepataria trinti maisto sakute, kad neapkrauti skrandzio, bet itariu, jog po to bus sunku vaikui.Sunui 9 mėn. ir turim tik 2 dantis ir jau matau, kad kai pakliuna koks gabaliukas ziaukcioja.Kazkokie labirintai tas maitinimas g.gif
Atsakyti
QUOTE(inga77 @ 2007 08 21, 16:52)
Perskaičiau viska ir vistiek neaisku, kada jau neblenderiuoti maisto-ar kai jau turi bent 4 dantis,ar ir anksciau.Dviejuose zurnaluose perskaiciau,jog pediatrai iki 1m. nepataria trinti maisto sakute, kad neapkrauti skrandzio, bet itariu, jog po to bus sunku vaikui.Sunui 9 mėn. ir turim tik 2 dantis ir jau matau, kad kai pakliuna koks gabaliukas ziaukcioja.Kazkokie labirintai tas maitinimas  g.gif

Labas 4u.gif
Kada nebeblenderiuoti, priklauso nuo kiekvieno vaiko individualiai. Juk vienas 9 mėn jau turi 6 ar 7 dantukus, o kitas - nė vieno smile.gif
Pvz. kaip mes, nes musų mažyliui pirmasis išdygo 10, 5 mėn. Tiksliau išlindo beveik kartu 3 dantukai. Tai jam ir tryniau košes iki to laiko ir dar ilgiau, kol po truputi jis jau pradėjo norėti atsikasti iš musu bulkutės, bulvės virtos ir kt. Kai pamačiau, kad jau kiek pakramto, nebespringsta, tai pabandžiau nebetrinti su tuo elektriniu, o tik su šakute. Bet tai jau buvo apie 1 metus.. Dabar mums 1metai ir beveik 2 mėn, bet mėsytę vistiek blenderiuoju užpylusi kiek virinto vandeniuko ar to paties sultinio (taip geriau susimala), o daržoves, kruopas tik su šakute betrinu ir sumaišau su mėsyte.

Taip, kad tik pati mamytė geriausiai pažindama savo vaiką gali žinoti, kada jos vaikas jau gali valgyti mažiau trintą maistą, o kada ir visai nebetrinti 4u.gif
Atsakyti
labukas
mano panelytė, turėdama 6 dantukus, nevalgo gerai nepertrinto maisto, tiksliau valgo gal 50 gramų ir viskas. o sutrintą iki vientisos tyrės - 300 gramų mėsos su daržovėm, 200 gramų varškės ar jogurto be jokių vaisių gabaliukų, grūdų košę be jokių rupių darinių - 250 gramų.
bet kramto puikiausiai obuolį, trinti jo nereikia, pati iš viso kanda, pomidorą suvalgo taip, kad lieka tik odelės (išspjauna) ir šerdelė, o sausainius, džiūvėsius ar kitą mėsytę nuo mūsų stalo - kramto puikiausiai
čia dantų turėjimas ne taip aktualu - dantenytėm trina.
Atsakyti