QUOTE(klipenstein @ 2007 11 30, 16:13)
[B][SIZE=7][COLOR=red]Mano vaikuj jau pusantru metu,bet jis dar visai nemoka kramtyti.jam visa maisteli kuri jis valgo reikia gerai sutrinti kad gautusi skysat arba pusiau skysta tyrele.Jei jam paklius koks gabaliukas nors menkiausias vaikas pradeda springti.Nieko neima i rankyte kad kramtyti net menkiausio sausainio ar desros gabaliuka.O siaip jis valgo viska tik problema tokia kad jam reikia viska gerai su mikseriu sutrinti.

Gal kam irgi atsitiko taip kad vaikai nekramto...nezinau ka man daryti...bukit geri patarkit!Dekui
Bet ar taip visiskai nieko ir nekramto?

bandyk duoti tai, kas vaikui patinka, kas skanu, gal tada bus didesne motyvacija kramtyt? Pvz. duonos gabaliuka su sviestu, duoniuka, surio lazdele, na, nezinau, ka tavo mazylis megsta... Vis tiek yra kazkas, ka jis megsta.
O tas nekramtymas - islepimo pozymis

Manoji irgi ilgai nekramte ir spjaudavo laukan bet koki maisto gabaliuka, kuris pasitaikydavo jos maiste (turedavau irgi skysta kose padaryt). Bandziau pripratint po truputi, bet ir jai, ir man pritrukdavo kantrybes. Didziausia darba nuveike aukle. Ji turejo kantrybes ir kasdien po truputi, nepastebimai tirstino maista, jame palikdavo vis didesniu gumuliuku. Dabar jau dukryte valgo normaliai, pati kramto tik truputi sakute patrinta maista.
Beje, o ar tavo mazylis domisi tuo, ka valgot jus patys? Mes kai ka nors valgom, mazoji pristoja ir neatstoja tol, ko negauna to, ka mes valgom. Jei tai buna kazkas kieto, tai pakramciusi isspjauna, visiskai nesukramto. Bet uztat nors kiek pamiklina zandikauli ir patobulina kramtymo igudzius
Linkiu tau kantrybes, nenuleisk ranku, pratink mazyli kramtyti, kramtymas yra svarbus zandikaulio vystumuisi, taisyklingam sakandziui. Sekmes