Įkraunama...
Įkraunama...

Kramto pats

Bet Semper kosese nuo 8men jau tookie gabaliukai kad iseina nuo 8 menesiu kramtyt gerai turetu, visa mesa isspjaunama reikia paciai dar karta pertrinti smile.gif
Atsakyti
O gal galite patarti, kaip elgtis? manoji jau beveik 11 men., jei atskirai duodi banano, ar obuolio, ar duoniuka, ar duonos-puikiausiai kanda ir kramto, o vat kosiu nekramto, t.y. kai ikisu sauksta, tai viska nuryja is karto, o kas lieka burnytej, ta dar pakramto...nors jau nemalu kosiu taip smulkiai, tik sakute viska pertrinu, tai jau tokiu neblogu gabaliuku lieka....taigi baisiai nemalonu, tokius ryti, pati bandziau cry.gif
ir su kruopinem kosem tas pats: ryja is karto, o kas lieka pakramto...
dantu turim jau keturis ir dar keturi lenda is karto....
kaip tam vabalui paaiskinti, kad reik kramtyti g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
Maniškė irgi nekramto, net banano jei perdidelį kąsnį atsikanda tai išspjauna. Parodyt kaip reikia kramtyt tai puikiai gaunasi, o va su maistu burnoj niekaip, ryja cielus gabaliukus, o jei per dideli iškiša liežuvį - išimk:) Taip, kad ir aš laukiu patarimo. Kita vertus tai gal tiesiog ateis laikas ir pradės kramtyt?
Atsakyti
Aš tai maždaug nuo metų baigiau malti daržoves, o nuo 13 mėn. jau ir mėsą.
Atsakyti
Kai turi visus dantukus, nebereikia trinti maisto, nes ilgai duodant trinta maista gali nesivystiti klausos organai.
Atsakyti
mano mažajam greit bus 9 mėnesiai. primaitinu nuo 6 mėnesių. tai tryniau daržovių košeles tik kelis pirmus kartus, o dabar su kočėlu sugrūdu (ir tai ne idealiai) ir viskas. kruopų irgi nemalu, pašutinu tik ilgiau.
obuolį vaikinas pats valgo. nulupu, atpjaunu gabaliuką ir graužia atsisėdęs. tik va, praeitą savaitę lauke graužė, veidelį obuoliu išsiterliojo, tai vapsva įkando cry.gif
Atsakyti
Mums jau 6 menesiai.Koses valgom jau pora menesiu tongue.gif Turiu ta toki elektrini, kur viska susmulkina iki tyreles.Pamirsau kaip jis vadinasi blush2.gif
Zodziu, lig siol viska valgem tyreles pavidale, bet mes jau turim sesis dantis ir girdejau, kad reik stambesnio maisto.Na sausainius jau grauziam, bet nezinau kaip su tom darzovienem daryt.Juk neduosi visai netrintos.Bandziau sakute, bet kad morkos nesusitrina ir kopustas...Kaip jus darot?
Atsakyti
QUOTE(NGVICI @ 2005 10 06, 22:21)
Mums jau 6 menesiai.Koses valgom jau pora menesiu tongue.gif Turiu ta toki  elektrini, kur viska susmulkina iki tyreles.Pamirsau kaip jis vadinasi blush2.gif
Zodziu, lig siol viska valgem tyreles pavidale, bet mes jau turim sesis dantis ir girdejau, kad reik stambesnio maisto.Na sausainius jau grauziam, bet nezinau kaip su tom darzovienem daryt.Juk neduosi visai netrintos.Bandziau sakute, bet kad morkos nesusitrina ir kopustas...Kaip jus darot?

Darzoves visada trinu per sieteli (kombaina tingiu visas dalis plaut), o mesa kapoju peiliu. O dantukas isdygo tik 9men., bet duodu rupu maista. Kruopines koses verdu is dribsniu ir nesmulkinu.
Atsakyti
Mano mazylis, tai nuo kietesnio maisto ziaugcioja, o ir taip nelabai nori valgyt, tai stengiuosi sutrinti kuo smulkiau.
As tai trinu paprastu plaktuvu - suplaka viska ir darzoves ir mesa ir kruopas.
Atsakyti
mes turim beveik 8 dantukus, todel koseles malu rupiau. Manajam tai itakos neturejo-kramtyti mokame jau pora menesiu. biggrin.gif
Atsakyti
Aš tai tuo pereinamuoju laiku nuo visai sutrintos tyrės iki tik šakute sutrinto maisto dariau taip: kai kurias daržoves(morkas, kopūstą) tryniau tuo el. smulkintuvu, o kitas(bulves, cukiniją)- su šakute, mėsytę- peiliu skersai raumenų, tada viską sumaišydavau ir thumbup.gif
Atsakyti
Pas mano valgytoją dantys dar tik 2 ir tie išdygo 9 mėn, bet ji jau nuo kokio 6 mėn vaizduodavo kad kramto. Kartais trinu su blenderiu, kartais su tuo prietaisu kur bulvių košę trint (nežinau kaip jis ten vadinasi). Kartais puse išvirtų daržovių sumalu, kitą pusę supjaustau mažais gabaliukais ir viską sumaišau. Gaunasi tokia košė, kurioje yra mažų daržovių ir mėsytės gabaliukų.
Atsakyti