Aš galvojau, kad tik mes tokie tinginiukai ir nieko nekramtom, pasirodo daug tokių Maniškė net nededa jokio maistelio pati į burnytę Valgo tik viską kas sutrinta iki vientisos košytės, tik pabandau duoti ką nors su gabaliukais tuoj viskas išspjaunama ir valgymas baigtas Atrodo teks laukti kol pati užsinorės būti didele ir kramtyti
Na va, jau po truputi valgom mesyte. Reiskias taip: mesos kukuli verdu apie pusantros valandos, ir siauram ( kad tik tilptu smulkintuvo antgalis ) inde sumalu ipylus nemazai sultinio. Viska sumaisau su darzoviene ir valgom! As per mazai pildavau sultinio Aciu visoms uz patarimus!
Aš manau, kad su laiku pripras valgyti kietesnį maistą. Džiuvėsėlius, baronkas, javinukus, obuolio gabaliuką aš pradėjau duoti nuo 8 mėn. labai ilgai pakramtydavo ir didesnį gabaliuką išspjaudavo. Dabar kai šiuos valgo nė gabaliuko neišspjauna. Na mėsos dar nebandžiau duoti gabaliukais.
Mes irgi ilgai valgem iki vientisos tyres susmulkinta maista. Bet paskui viena diena kazkur apie 10menesiu pabandziaiu trint tik su sakute ir dabar kolkad valgom toki be problemu. O kazkur nuo 8-9menesiu griauzdavo duoniukus
Svajonės pildosi, tik svarbu labai norėti, pasistengt ir tikėti...
Mano dukrytei tuoj 9 menesiai. Kadangi ji nevalgo mano pacios gamintu mesos ir darzoviu tyreliu, tai tenka pirkti. Su ozkyte tyreles visos suvalgomos , nes vientisa mase, bet ten jos pagamintos 4-6 menesiu vaikams. O va pabandem Nestle bei HIPP 8 men. jau su gabaliukais, tai vaikas ziaugciojo ir isspjaudavo. Maitinu ir toliau tom skystom koselem, bet truputi neramu, ar ji gauna pakankamai mesos, kaip tokio amziaus vaikas
man su visais panasiai buvo.bet as elgiausi gan ziauriai,bet po menesio buvo rezultatai.o juk 11men. butent tas momentas,kada vaikas savarankiskai pradeda valgyti.ryte paduodavau kosiu,o per pietus-vistienos su darzovem.vistiena/arba desreles,mesa,blynus/supjaustydavau smulkiai,uzbarstau darzoviu kokius3saukstus ir pakisu po nosim.ziuri nustebes i mane,purkstauja-kas cia.smlsumo nugaletas ima i rankeles ir ,aisku,i burnyte deda.jei puse patiekalo nesuvalgydavo,palikdavau ant stalo,isalkes prieina ir kosminiu greiciu velau viska sudorodavo.nauda dvigiba.o esme ta kad butina vaikui leisti zaisti su maistu,eksperimentuoti.
negaliu gyventi be braškių,jei negausiu ,vogti eisiu
Nu neblogai. Prieina ir suvalgo!!!!! Jeigu maniskis pamato ant stalo koki nors maista, tai kaip mat ininka zaisti. Labai greitai to maisto buna pilna lova, foteliai, sofa, zaislai. Jeigu tai gerimas tai buna visas islaistytas ant zemes ir ismozotas, o dalis susigerusi i rubelius, nes jis butinai i tos balos viduri nori atsisesti. Jeigu tai kose, tai juolabiau buna visos grindys ja ismozotos, puse zaislu ir baldu. Kai ka deda i burnyte, kramto, bet is karto spjauna ir mozoja viska, kas imanoma.
Sveiki,mano metukų laiko vaikas nemoka kramtyti.Nors turi 8 dantis,bet kaip tik koks maisto gabaliukas papuola i burna iskart springsta,vemia.Visa maistą valgo skystą,sutrintą su blenderiu.Keista,kad jam iki siol nenusibosta tas pats maistas,neismanau ką jam galima pasiūlyt.Bandžiau kaip ir visos mamos tirštinti maistą,bet nieko neišėjo,nes sūnus ryja,paspringsta ir su kiekvienu kąsniu ta pati dainelė.Gal yra ir daugiau mamų susidūrusių su šia problema? Jeigu mėsiška tyrelę nuperkam parduotuvėj,tai renkamės nuo 6 mėn,nes tyrelė nuo 8 mėn.vaikui per tiršta ir ją tenka taip pat smulkinti blenderiu Tai kada galima jam bus duoti mėsos kukuliukus,makaronus?Negi teks laukt kol išdygs visi dantys
Kaip pastebėjau SM forumuose, tokios problemos kyla, kai vaikiuką vėlai pradeda pratinti prie tiršto maisto.... Žinoma, aš galiu ir klysti, juk visi vaikai skirtingi.... Paprasčiausiai kokią savaitę ar dvi duok nurimti, nesiūlyk gabalinio maisto, bet tarp maitinimų duok graužti kietų valgomų daiktų - kietą (labai) baranką (tik kad neatkąstų), truputuką apvirtą morką ir pan. Reikia, kad vaikiukas pajustų graužiamo maisto skonį ir susidarytų refleksą: graužimas = skanumas. Tada gali bandyti duoti mažą gabaliuką minkštos baltos duonos į burnytę - tegul čiulpia, bando ryti, vėliau - juodos duonos arba labai išvirtos bulvės kasnelį (pradžioje gali tą bulvės gabaliuka suspausti pirštais, kad nebūtų krislų, kad susičiulptų) ir pan. Daug kantrybės ir išradingumo, nes tavo lelis ne tai kad nenori kieto maisto, bet jau tingi kramtyti, nes kasdien gauna sutrintą. Pasiųlyk kažką naujo, kas jam būtų skanu ir duok ne per maitinimą (kad psichologiškai nebūtų asociacijos su valgymu). Sėkmės
Beje, mano mažoji jau keturi mėnesiai valgo rupų maistą visai sėkmingai, bet - jei trintoje košėje, kurią ji įpratusi tiesiog ryti, būna didesnių galiukų - springsta, nes automatiškai ryja, net nebandydama kramtyti. Jei mėsytės kukulį duodi vieną - sukramto puikia, nors turi tik du dantis.
Pratinau prie tirstesnio maisto nuo 7 men,bet taip visada ir rijo.Daviau ir pirktines nuo 8 men.tyreles su gabaleliais,niekas nepadejo.Ryja tik koses ir darzoves,o siaip sausainius,obuoliu graziai atsikanda ir sukramto,aisku,pasitaiko,kad uzspringsta.O duonos,baranku,duoniuku nevalge niekada.Jei i rankyte paduodi,jis meta ant zemes ir zaidzia kaip su zaislu arba bando sumaitinti mamai. Gydytoja sake,kad buna tokiu nekramtanciu vaiku,kurie kramtyti pradeda tik 2 ar net 3 metuku
Tada bandyk atskirai duoti kieto maisto - pvz. mėsos kukuliuką (maltą mėsą maišytą su bulvėmis ir balta duona) kasneliais be jokios košės, po to atskirai šaukštelį košės. Gal taip pavyks
Na, kaip sekasi? Beja, 7mėn. pradėti duoti tirštą maistą - tikrai per vėlai, labai dažnai tokie vaikučiai ilgai nepripažįsta košių, nevalgo gabaliukų - kai pačios. Mano mažoji pradėjo šaukštelių ragauti banano nuo 4,5mėn., nuo 6 mėn. kirto daržovienę su mėsa, nuo aštunto - pradėjau duoti šakute trintas daržoves, ir tai prie to, kad dar iki šiol ji valgo MP. Manau, nereikia pulti į kraštutinumus ir suderinti įvairias nuomones apie kūdikių primaitinimą. Sėkmės