metu ir 3 menesiu as nelabai ir smulkindavau maziui maisteli.
smulkinu bet nevisiskai,lieka didesni gabaleliai
1 m. - smulkinu iki nedidelių gabaliukų, nes manoji net nekramtydama ryja ir tuoj pat springsta....
Kai duodu pvz. duoniuką ar obuolį - atsikanda ir sukramto, bet jei tik maitinu šaukšteliu, tai maistas turi būti gerai susmulkintas. Gal tai dėl to, kad turim tik 5 dantukus?

Smulkinimas smulkinimui nelygu. Aš sūniukui supjaustau, pvz, mėsiukę smulkiais gabaliukais, troškiniui daržoves taip pat smulkiau pjaustau. Bet blenderis jau nuo vienuolikos mėnesių spintoje dulka, naudojam tik jogurtams plakti

QUOTE(Meina @ 2008 06 29, 22:51)
Maniškiui 1 m. 2 mėn., mėsytę benderiuoju, nes nesukramto ir spjauna, o visa kita valgo nesmulkintą 

Mėsą - kas be ko. Nors garuose virtus maltos mėsos kukuliukus kramsnoja.
Dar sutrinu buroklapius ar rugštynes.
Dažnai netgi viską, išskyrus bulvę.
Kas nesmulkinate ir manote, kad jei jūsų vaikas nežiaugčioja valgydamas ir nespringsta, siūlyčiau atidžiau patyrinėti vaikiuko padarytą "didelį reikalą". Aš kai pamačiau saviškės "padėjime" cielus žirnius, bulvės gabalus, morkų kubelius (nors imk ir nuplovęs gamink mišrainę), tai supratau, kad skrandyje ji vis dėlto dantukų neturi. O ir tas skrandelis, kiek man žinoma iš anatomijos, tik vienas. Ir jis baisiai nemiegsta nesukramtyto ar blogai sukramtyto maisto.
QUOTE(Bonsa @ 2008 06 22, 15:08)
Man atrodo,kad cia nuo dantuku kiekio priklauso.Pazystu pypli,kuris 1m turi 10dantu ir kita ,kuris neturi ne vieno....

norejau jau nuo kokiu 8 ar 10 men nenenaudot blenderio bet visu pirma neturejom dantu, visu antra nesuvirskindavo maisto.
nesmulkinu,susikramto pats

Mes mazdaug nuo metu pradejom valgyt maista gabaliukias, nors dantis tik 4 teturejom... o ka daryti, jei mazoji uzsispyre ir nieko kas sutrinta nei i burna nebeeme, nesvarbu ir ko bebandziau daryti (ar mesa su darzovem, ar kruopom, ar tik ruopine kosyte)... iki dabar valgo viska atskirai - paima gabaliuka bulves - suziaumoja, tada mesos gabaliuka pakramsnoja (nugrauzia kiek nori, o likusia man atiduoda), po to karzoves skiltele paduodu, o tada vel is pradziu... Jei tik pabandau sumaisyti - mano sunys puotauja, o vaikas nevalges sedi
Na nesukramto ji to maisto normaliai, bet niekada nebuvo uzspringusi, aisku po "didelio reikalo" daznai gali puikiausiai pasakyti, ka ta diena valge... Bet nieko nepadarysi, per prievarta smulkinto maisto nesugrusi... Todel jei duodu virta maista, tai ziuriu, kad gerai but isvires, kaip galima minkstesnis, tada greiciau tarp dantenu susitrina, o sauskelnese puikuojasi tik zalios darzovas ir kietesni vaisiai...
Beje labai gerai bananai susikramto - gauna sprindi i rankas ir vis atsikanda kokio nori dydzio gabaliukus, net pirstukus nusilaizo
Tiesa pries pora dienu kukuruzu koses isvirtos su pienu ir sviestu prisikirto, tai net palangvejo.

Beje labai gerai bananai susikramto - gauna sprindi i rankas ir vis atsikanda kokio nori dydzio gabaliukus, net pirstukus nusilaizo

Tiesa pries pora dienu kukuruzu koses isvirtos su pienu ir sviestu prisikirto, tai net palangvejo.
QUOTE(Laumiux @ 2008 06 30, 01:59)
Mėsą - kas be ko. Nors garuose virtus maltos mėsos kukuliukus kramsnoja.
Kas nesmulkinate ir manote, kad jei jūsų vaikas nežiaugčioja valgydamas ir nespringsta, siūlyčiau atidžiau patyrinėti vaikiuko padarytą "didelį reikalą". Aš kai pamačiau saviškės "padėjime" cielus žirnius, bulvės gabalus, morkų kubelius (nors imk ir nuplovęs gamink mišrainę), tai supratau, kad skrandyje ji vis dėlto dantukų neturi. O ir tas skrandelis, kiek man žinoma iš anatomijos, tik vienas. Ir jis baisiai nemiegsta nesukramtyto ar blogai sukramtyto maisto.

Kartais smulkinu, kartais ne. Vaisius ir darzoves grauzia ir kramto pats, o va kosyte kartais jei tik maziau susmulkinta buna, tai gabaliukai ir sauskelnese pasimato.
Drauges sunui 2,3m, o ji jam dar ir dabar viska, iskyrus vaisius su blenderiu smulkina. Jam gydytojai diagnozavo kazkokia teksturos aversija, kai vaikas dar nera gerai ismokes nei kramtyti nei ryti, ir jei pajaucia, kad maisto konsistencija yra neiprasta, atsisako visai valgyti.

Drauges sunui 2,3m, o ji jam dar ir dabar viska, iskyrus vaisius su blenderiu smulkina. Jam gydytojai diagnozavo kazkokia teksturos aversija, kai vaikas dar nera gerai ismokes nei kramtyti nei ryti, ir jei pajaucia, kad maisto konsistencija yra neiprasta, atsisako visai valgyti.