Įkraunama...
Įkraunama...

Kramto pats

Manau tikrai tai priklauso nuo amziaus ir dantu kiekio. Karmtymas taip pat sudetingas procesas, dalyvauja ivairus raumenys, juda zandikauliai. Mano pupai 9.5men (turi 8dantukus) bet as jau nesmulkinu maisto- viska pats sukramto mirksiukas.gif
Atsakyti
O manoji 1.4m panele iki siol atsisako valgyti nesmulkinta maista verysad.gif Kai i rankytes duodu vaisius,sausainius,suri ar dar koki skanumyna,tai suvalgo ir sukramto pati.Bet jei tik is saukstelio paragauja gabaliuka iskart springsta ir spjauna verysad.gif Nors paskutiniu metu pradejo valgyti nesmulkintus makaronus(tokius vaikiskus,mazycius)ir koses o visa kita smulkinu su blenderiu,bet stengiuosi didesniais gabaliukais negu anksciau smulkindavau.
Atsakyti
Nuo metuku, pasirodzius pirmiems dantukams sutrinu sakute, is pradziu valge nenoriai, bet apsiprato.Dabar turi tik 6 dantukus tai kramto su dantenom blush2.gif .
Atsakyti
mano sunui 1.8men ir as dar smulkinu su blenderiu,darzoves vaisius,uogas ir aisku kas skanu sukramto be problemu,o koses ir mesyte turiu trinti,nes jei tik menkiausias gabaliukas tai jis tuoj ziaugcioja ir vimdosi verysad.gif ,nekramto jis ,o tik ryja ir viskas,nezinau,gal ateis laikas ir prades viska kramtyti,bet kol kas taip....... doh.gif
Atsakyti
Maniskiui 7 metai, ir kai kuriuos produktus, pvz bulves su kotletu, trinu sakute doh.gif Nors tokias picas kerta abejais zandais. biggrin.gif
Atsakyti
as dar biskuti pasmulkinu ,bet nedarau koses,kramto dabar jau ir pats.aisku labai dideliu gabalu neduodu,nes tada nesukramto ir isspjauna lauk.
Atsakyti
Musu dukryte pirma karta paragavo per velykas virto liezuvio, tiesiog daviau gabaleli atpjovus tai taip skaniai ragavo paskui visa susidejo ir cepsejo. O Siap viska duodu ir vistiena virta gabaliukais supkaustyta ir jautiena ir versiena, kukuliukus verdu supjaustau - tai labai patinka. Apskritai labai valgi mergaite nors visai kudute 10,5, bet nieko neatsisako. Na bet aisku viska duodam su saiku smile.gif
Atsakyti
Maniškis tik 1,5 metukų pradėjo normaliau kramtyti įprastinį maistą. Kiek bandžiau, kiek stengiausi, bet nuo 8 mėn. ar 1 metukų tikrai gabaliukų, kurie patekdavo į burnytę, nersukramtydavo schmoll.gif - iš karto žiaugčiodavo arba springdavo. Todėl dabar jau ragauja visko po truputį, ką ir mes valgome, mėsytę jam verdu atskirai, mes patys daugiau keptą mėgstame. Tačiau jei nepaskrudę, neaštru - tai ir jis jau pakramsnoja. Ir duonytę tik dabar išmoko normalia atsikąsti ir kramtyti (ir tai dar labai labai atsargiai, po truputį). Draugės sako - oi kaip vėlai doh.gif Ką aš žinau - man tai atrodo, kad kiekvienas vaikas individualus ax.gif .
Atsakyti
Mano vaikas maždaug nuo 11 men pradėjo labai gražiai sukramtyti maistą (tiesa, turejo jau septynis dantukus). O jei nesusikramto - spjauna lauk biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kamėja: 15 liepos 2008 - 13:17
Nu maniskis ir tik 4 teturi, bet as neturiu blenderio tai su sakute smulkinu, tai mesa nera labai jau sutrinama, taip ir valgom
Atsakyti
QUOTE(Sigitukas @ 2008 06 19, 21:21)
Nesupykit gal ir uz kvailoka klausyma, bet as nezinau kai vaikui mano bus jau virs metu kaip jam duot valgyti ar viska sutrynta ar jis jau pats gali kramtyti? Labai bijau kad neuzspringtu verysad.gif  Nors db valgom darzovienes didesniais gabaliukai, bet ydomu kada jau jis pats gales normaliai sukramtyti wub.gif  4u.gif

viskas priklauso nuo vaikucio...ir nuo to kiek dantuku jau turi...mes jau patys sukramtome viska nuo 10 men...bet is pradziu ziuredavau labai kaip valgo ir ka daro....o dabar kas netinka is karto spjauna...tai tikiuosi, kad ir neuzsprings...odeles visokias nulupu, o visa kita sukramto....
Atsakyti
Aš tai manau, kad ne vien nuo dantų kiekio priklauso vaiko kramtymo įgūdžiai. Maniškiui maistą tryniau iki 1,5 metų, nes pastoviai nuo mažų gabaliukų žiaukčiodavo. Tai kažkur skaičiau, kad liežuvio/gomurio jautrumas didesniems maisto gabaliukams labai įtakoja visą valgymo procesą. Tai kaip apsauga vaikui, kad nepaspringtų. Tas jautrumas pamažu mažėja vaikui augant.
Manau, kad nereikia vaiko skubinti pratinti valgyti netrintą maistą. Nes iš patirties galiu pasakyti, kad viskam savas laikas. Aišku, reikia vis bandyti karts nuo karto siūlyti kitokį maistą, bet vaikas bet kokiu atveju pats pasirinks, kada jam atėjo metas valgyti normalius kotletus biggrin.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamymamy: 22 liepos 2008 - 07:56