Ka daryt, jei vaikas nekramto. Kada reikia sunerimt del nekramtymo, kiek laukti, kad neuzdelsti?
QUOTE(evja @ 2009 01 06, 18:32)
Ka daryt, jei vaikas nekramto. Kada reikia sunerimt del nekramtymo, kiek laukti, kad neuzdelsti?
taigi tavo maziukas dar mazas, pradeda kramtyt apie 6 men. Geriausia savo gydytojo klaust

QUOTE(Susindoja @ 2009 01 06, 19:18)
taigi tavo maziukas dar mazas, pradeda kramtyt apie 6 men. Geriausia savo gydytojo klaust 

Aciu uz pastebejima, klaida mano profilyje. Sunaus gimimo metai 2007, dabar metai ir
2men. Kramtyt nenori maisto siulomo su saukstu.Rankyteje laikomas kietas maistas kramtosi be problemu. Nedaug dantu- 6 priekiniai. Itariu klaida kazkur padariau. Daktare siuo klausimu neturi kompentencijos. Gal kuri mamyte zino ar reikia sprest tokia "kramtymo" problema jau dabar.
QUOTE(evja @ 2009 01 06, 21:47)

Aciu uz pastebejima, klaida mano profilyje. Sunaus gimimo metai 2007, dabar metai ir
2men. Kramtyt nenori maisto siulomo su saukstu.Rankyteje laikomas kietas maistas kramtosi be problemu. Nedaug dantu- 6 priekiniai. Itariu klaida kazkur padariau. Daktare siuo klausimu neturi kompentencijos. Gal kuri mamyte zino ar reikia sprest tokia "kramtymo" problema jau dabar.
jooo...musu ta pati problema -NEKRAMTO. dantu turi daug, bet nenori kramtyt, tai trinu. Pradejau dabar i trinta maista su galabliukais det, ir kieki didinti. bet ryja staciai, net nekramtydama. suprantu, kad klaida is mano puses padaryta, bet jau tokia situacija gavosi - mazas svoris, tai kiekvienu saukstu dziaugiausi, kad suvalge. O kaip dabar ismokinti kramtyt

QUOTE(Sigitukas @ 2008 06 19, 18:21)
Nesupykit gal ir uz kvailoka klausyma, bet as nezinau kai vaikui mano bus jau virs metu kaip jam duot valgyti ar viska sutrynta ar jis jau pats gali kramtyti? Labai bijau kad neuzspringtu
Nors db valgom darzovienes didesniais gabaliukai, bet ydomu kada jau jis pats gales normaliai sukramtyti

niekas nepyksta,as asmeniskai viska trinu nes mums metai ir menuo,bet dar tik 4 dantys tai ka ji gali sukramtyt..aisku kramtyt moka sausaini,ar duona kokia,ir siaip kanors duodam nuo stalo.atrodo kramto tik be dantu

QUOTE(gintute.j @ 2009 01 06, 23:19)
jooo...musu ta pati problema -NEKRAMTO. dantu turi daug, bet nenori kramtyt, tai trinu. Pradejau dabar i trinta maista su galabliukais det, ir kieki didinti. bet ryja staciai, net nekramtydama. suprantu, kad klaida is mano puses padaryta, bet jau tokia situacija gavosi - mazas svoris, tai kiekvienu saukstu dziaugiausi, kad suvalge. O kaip dabar ismokinti kramtyt
, kad normalu maista valgytu 

Gerai kad ryja, nors aisku sunkiau virskinamas produktas cielas skrandyje nera gerai. Sunus spjauna lauk sauksto turini tyreje pajautes gabaliuka. Siulau kruopas, truputi maltas kavamaleje, siandiena suvalge- stebuklas. Buvau pratinus prie vaikisku kosiu- mano klaida. Dar viena klaida- nuolatinis blenderiavimas. Kas turejot tokia prablema ir kada ji baigiasi?
QUOTE(evja @ 2009 01 07, 01:37)
Gerai kad ryja, nors aisku sunkiau virskinamas produktas cielas skrandyje nera gerai. Sunus spjauna lauk sauksto turini tyreje pajautes gabaliuka. Siulau kruopas, truputi maltas kavamaleje, siandiena suvalge- stebuklas. Buvau pratinus prie vaikisku kosiu- mano klaida. Dar viena klaida- nuolatinis blenderiavimas. Kas turejot tokia prablema ir kada ji baigiasi?
mes vienodas klaidas darom - vienas prie vieno...
dabar i blenderiuota kose pradejau det gabaliukais sugnaibyta bulve, palaipsniu didinsiu stambesnio maisto kieki.
siaip kaip tik pajunta didesni gabaliuka - viska spjauna lauk ir nebevalgo tada kategoriskai isvis...
na ir prisidirbom

dabar jau daugiau maziukai supranta - nebeapgausi, kaip pries pusmeti...
pas mus irgi ta pati problema.nekramto
sausaini ar banana valgo be problemu,bet,tarkim,jeigu duodu nesutrintu makaroniuku ar siaip mesytes,tai ne pro kur
jau nusibodo virti koseles,noreciau duoti ta pati maista,kuri valgau ir as su vyru,bet kol kas neimanoma.na,bet stengiuosi per daug nesijaudinti.ateis laikas,prades kramtyti.tik beda ta,kad dukrytei jau taip pat nusibodo visos tos koses.pastaruoju metu neretai jas ir isvemia,nes tenka vos ne per prievarta brukti
o ka daryti?duodu musu maista,iskart spjauna.

QUOTE(Emanuella @ 2009 01 07, 15:58)
pas mus irgi ta pati problema.nekramto
sausaini ar banana valgo be problemu,bet,tarkim,jeigu duodu nesutrintu makaroniuku ar siaip mesytes,tai ne pro kur
jau nusibodo virti koseles,noreciau duoti ta pati maista,kuri valgau ir as su vyru,bet kol kas neimanoma.na,bet stengiuosi per daug nesijaudinti.ateis laikas,prades kramtyti.tik beda ta,kad dukrytei jau taip pat nusibodo visos tos koses.pastaruoju metu neretai jas ir isvemia,nes tenka vos ne per prievarta brukti
o ka daryti?duodu musu maista,iskart spjauna.

nesupykit uztoki pasakima, bet man palengvejo...

jau galvojau, kad tik pas mus tokia problema, bet kaip matau, ne vienos vargstam...As ir save guodziu - ateis laikas, prades kramtyti...kad tik jis ateitu kuo greiciau...
QUOTE(gintute.j @ 2009 01 07, 13:00)
nesupykit uztoki pasakima, bet man palengvejo...
jau galvojau, kad tik pas mus tokia problema, bet kaip matau, ne vienos vargstam...As ir save guodziu - ateis laikas, prades kramtyti...kad tik jis ateitu kuo greiciau...

as irgi taip bandau guostis

tik labiausiai nervina pazistamu aiskinimai.pvz,MB mamos komentarai.jai atrodo didziausia tragedija,kad vaikas virs metu,o dar nekramto normaliai.taip ir atrodo,kad su dukryte kazkas negerai.bet va,pasiskaiciau sita tema ir iskart palengvejo.pasirodo,ne tik mane kankina tokia problemyte:)))
QUOTE(Emanuella @ 2009 01 07, 16:06)
as irgi taip bandau guostis
pas mus jau 10 dantu ir nekramto.du kruminiai .nu bet ka padarysi.guodziuosi,kad apskritai valgo,nesvarbu,kokio pavidalo tas maistas-trintas ar ne
tik labiausiai nervina pazistamu aiskinimai.pvz,MB mamos komentarai.jai atrodo didziausia tragedija,kad vaikas virs metu,o dar nekramto normaliai.taip ir atrodo,kad su dukryte kazkas negerai.bet va,pasiskaiciau sita tema ir iskart palengvejo.pasirodo,ne tik mane kankina tokia problemyte:)))

pas manaja jau 18 dantu - ir nenori kramtyt, nors tu ka. manau, cia ne dantu skaicius itakoja, o ipratimas. pripratinom, islepinom su tokiu trintu maistu, o dabar...as tai maziausiai imu i galva - ateis laikas, ismoks, svarbu, kad valgo - tai didziausias dziaugsmas, bent jau man( metu laiko svere 7 kg, tai kiekvienu suvalgytu kasniu dziaugiuos). labiausiai tai is pusiausvyros musa apalinkiniai su komentarais - tada visko ir prisimastai. ne vienas neuzaugo neismokes -visi kramto, kramtys ir musu

10-12 mėnesių vaiko valgiaraštis išlieka kaip ir 8 mėnesių. Kūdikis valgo beveik viską, ką ir visa šeima, tik jam reikia supjaustyti kąsneliais, nedėti druskos. Vartojama varškės (40-50 g), virto kiaušinio trynio, pieniškos kruopų (ryžių, kukurūzų, avižų, sorų, grikių), vaisių, daržovių tyrės (200 g), manų košės, mėsos tyrės, kukulių, frikadelių (60-70 g), sviesto (5-6 g). Manų košės, virtos piene, duodama nuo 10 mėn., ne daugiau 2 kartų per savaitę. Košės pirmiesiems maitinimams verdamos vandenyje, po to įpilama motinos pieno ar adaptuoto mišinio. Pirmosios košės turi būti skystos.
Karvės pieno duodama nuo 8 mėn., žuvies nuo 10-12 mėn. po 10-50 g. Vyresniems vaikams košės verdamos tirštesnės, vaikas pratinamas prie gerai pagaminto, neaštraus, paprasto suaugusiųjų maisto. Tarp maitinimų duodama atsigert nesaldžios arbatos, natūralių sulčių, vandens, nesaldaus kompoto. Neduodama juodos, žaliosios arbatos, kavos, šokolado, reikėtų vengti aštrių, sūrių, riebių produktų, valgių su daug cukraus, limonadų, minkštų nepasterizuotų sūrių.