Įkraunama...
Įkraunama...

Kramto pats

Mano dukra (2.8 m.) bet dar iki šiol turi problemų su kramtymu. Ji per kubėjimą stengiasi dideliais kąsniais ir greitai viską suvalgyti. Čia jau valgymo maniera ax.gif Aš turiu sėdėti šalia ir pastoviai burbuliuoti jai doh.gif kramtyk kramtyk, neskubėk...
Atsakyti
Mano mažoji irgi tinginiukė buvo - aptavaloja burnytėj ir ryja guzais verysad.gif
Tai mums vyresnysis brolis padėjo (jis yra kaip čia pasakius - VISKAS mažąjai lotuliukas.gif ) Tai šalia visą laiką maldelę kalbėdavo ir pats rodydavo "su dantukais su dantukais am-am-am " lotuliukas.gif
Ir ką jūs manot - IŠMOKO thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(niekad @ 2009 02 07, 12:54)
Mano mažoji irgi tinginiukė buvo - aptavaloja burnytėj ir ryja guzais verysad.gif
Tai mums vyresnysis brolis padėjo (jis yra kaip čia pasakius - VISKAS mažąjai lotuliukas.gif ) Tai šalia visą laiką maldelę kalbėdavo ir pats rodydavo "su dantukais su dantukais am-am-am "  lotuliukas.gif
Ir ką jūs manot - IŠMOKO thumbup.gif

Mes irgi turim vyresnį brolį, reiks prašyt jo pagalbos mirksiukas.gif
Atsakyti
O kaip be blenderio susmulkinti mesyte, supjaustyta dar sprinksta, o blenderis sutrina kose doh.gif ?
Atsakyti
o mano mergyte visiskai atsisako kramtyti,nuo menkiausio gabaliuko apsivemia,duodu ir sausainiu ir baranku,visko kad tik vystytusi kramtymo refleksas,ir jau pradedu panikuoti,nors vis tikiuosi kad iki metuku prades kramtyti wub.gif vis dar duodu valgyti tyrelesmvisa maista blenderiuoju wub.gif ar verta sunerimti,ar dar yrra laiko mum ismokti wub.gif wub.gif
Atsakyti
Mano dukryte (1m 1men) kramto nesmulkinta maista tik toki koks jai patinka, o kai tingi kramtyt turiu susmulkint. Kitaip tariant priklauso nuo dukros nuotaikos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vaida L @ 2009 01 18, 17:38)
Mūsu dukrytei 2.7 metai o su kramtymu vis dar turim problemų  doh.gif  Pvz. atkanda agurko ir kelis kartus pakramto ir ryja, taip ir mėsą ir sūrį. Supjaustau mažais kasniais tai juos labai reitai susigrūda. Supranta, kad reikia kramtyti, bet užtenka tik nusisukti ir jau girdžiu kaip ryja springdama  doh.gif  Vis bando gudrauti, o to pasekmė užkietėję viduriai. Nežinau man jau atrodo, kad čia jos charakteris atsispindi valgyme, kuo greičiau susikišti maistą ir bėgti žaisti (nėr kada terliotis su tuo kramtymu), o skrandis neatlaiko  doh.gif

mes esam 2.6m,bet irgi nekramto.nors logopede sake,kad jau nieko padaryt nebegales,as vis tikiuosi kad ismokim kramtyti.nes viska rytja kaip "suniukas"o paskui springsta,viduriukai uzkieteja.
Atsakyti
Kramtyti skatinti reikia, bent nuo metukų, manau... g.gif Bet mes valgom labai įvairiai - ir kur reikia kramtymo įgūdžių, ir trintą maistą... ax.gif
Atsakyti
As trinu tik darzoviene,nes kitaip nevalgo unsure.gif ,o siaip ka megsta,tai ir pati mielai kramto,pvz.banana,obuoli,duoniukus ir pan. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aaushra: 23 kovo 2009 - 18:58
QUOTE(aaushra @ 2009 03 23, 18:58)
As trinu tik darzoviene,nes kitaip nevalgo  unsure.gif ,o siaip ka megsta,tai ir pati mielai kramto,pvz.banana,obuoli,duoniukus ir pan. smile.gif

Pas mus irgi taip pat mirksiukas.gif daržovienės dalį sublenderiuoju, kitą dalį sutrinu šakute. Tai jau šiek tiek kramto. Bet jei pasitaiko koks didesnis gabaliukas-spjauna lauk doh.gif o obuoli, banana, baranką, duonytę ir kt. kramto puikiausiai rolleyes.gif
Atsakyti
mes esam jau metinukai,bet mesa su darzovem trinu blenderiu,nes turim tik1dantuka.Manau viskam ateina savas laikas.
Atsakyti
QUOTE(talita @ 2009 03 24, 20:48)
mes esam jau metinukai,bet mesa su darzovem trinu blenderiu,nes turim tik1dantuka.Manau viskam ateina savas laikas.

kiek esu skaiciusi, ne nuo dantuku skaiciaus priklauso kramtymas - vaikas ir nekramto dantukais, o smulkina maista dantenomis, juk nedaug metinuku turi kruminius (kramtymui skirtus) dantis.
Mano vaikutis iprates yra valgyti rupesni maista (mesiniu kosiu seniai nebetrinu blenderiu), duonytes atsikanda, kruopas valgom kaip suauge. Bet.... keleta kartu yra nutike tokiu nelaimiu kaip vemimas; tai is turinio supratau, kad vaikas labai gerai yra ismokes maista nuryt - mesyte mazais gabaliukais, grikiai "cieli" atgal isejo. Is paziuros- vaikas valgo smulkinta maista be problemu - bet is tikruju - nieko nekramto.
Nebesuprantu, kaip cia is tikruju turi buti?
Atsakyti