Įkraunama...
Įkraunama...

Kramto pats

QUOTE(Emerencija @ 2009 09 29, 09:23)
Mes irgi lankomės pas logopedė dėl šios pačios priežasties, tik va apie vaflius tai man nieko neminėjo, tiesiog liepė daryti vaikui masažą burnoje laugh.gif pačiai liepė vaikui kišti kuo daugiau į burną savo pirštus, masažuoti dantenas.
Na su vafliu reiks pabandyt patiko man ši mintis  smile.gif
Mums irgi pasakė, kad jautri burnos gleivinė  doh.gif

Įdomu, o jūsų vaikas/vaikai ima į burną žaislus ar pan.? Nes mano vaikas visiškai nieko į burną nededa  doh.gif  absoliučiai nieko  schmoll.gif

O trinti maistą iki 6 metų man skamba nekaip  unsure.gif nusišaučiau jei reiktų trinti iki tiek metų  doh.gif

is pradziu pabandykit su vafliais, o paskui su kukuruzais 4u.gif
as manau, kad mums nera cia jokios bedos ir jokio jautrumo. Turejom mes eit i korekcijos centras, nes gimem menesiu anksciau, raumenu tonusas padidejes, tai neurologe ir dave siuntima. O ten i "paslaugu kompleksa" ieina ir logopedas, tai ir turim lankytis. Jautruma nustate del to, kad kisant ta medini pagaliuka/mentele (nzn kaip cia pavadint biggrin.gif ), nu kur gyd tikrina gerkle, vaikai nepatenkinti, raukosi, muistosi, stumia laukan su lieziuviu.. man cia gryni vejai, nes man net dabar nepatinka tokia procedura, tai ka jau kalbet apie vaikus doh.gif tai logopede is pradziu su savo zondu vedziojo po burna, daugiau nieko.. tada mums tebuvo 3 menesiai. gavau nurodyma nusipirkt dantu sepeteli vaikams, toki kuris kaip antpirstis yra, silikoninis man rodos, ir su juo vedziot per dantenas, liezuvi, gomuri, t.y. dirgint.. bet man buvo per daug gaila vaiku, tas pirstas su tuo guminuku vos tilpo i burna, tai nieko mes ir nezaidem.. dar pirkau toki sepeteliu rinkini is canapol babies, ten toks ant pagaliuko kramtukas ieina, su juo irgi atseit galima.. bet mes nieko nedarem. dabar atejom pas ja po 5 menesiu, tai pas berniuka atseit jautrumas sumazejes, pas mergaite dar yra bedu pagal ja. tai zaidziam su vafliais, moke kaip maitinti teisingai, snd net nesiausi tyrele, ji rode kaip ir kas, nesiau parodyt sauksteli su kuriuo valgom, o snd logopede issidave, kad mums viskas gerai. sako man - mama, priminkit kokia problema cia jums? doh.gif lotuliukas.gif tai nera tos problemos, tik kad reikia, tai ir dirba biggrin.gif
mes nuo 4 men valgom darzovienes, nuo 5 men kruopienes, is kartom maitinau su sauksteliu, jokiu bedu nebuvo. visus zaislus ir absoliuciai viska, kas pasitaiko kelyje, kisa i burna.. tai man ir buvo sokas, kaip ta logopede pradejo porint kaip mums cia blogai.. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(magnetism @ 2009 09 29, 19:45)

Viskas aišku 4u.gif reiškia pas mus tikrai rimtesnė bėda nei jums verysad.gif

Bandžiau duoti vaflių, tai kelis kasniukus nurijo, kelis išstūmė su liežuvių, kelis kartus sužiaukčiojo, bet nevėmė, na toliau mokinsimės, ačiū tau 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Emerencija @ 2009 09 29, 19:23)
QUOTE(magnetism @ 2009 09 29, 19:45)

Viskas aišku 4u.gif reiškia pas mus tikrai rimtesnė bėda nei jums verysad.gif

Bandžiau duoti vaflių, tai kelis kasniukus nurijo, kelis išstūmė su liežuvių, kelis kartus sužiaukčiojo, bet nevėmė, na toliau mokinsimės, ačiū tau 4u.gif

tik tai to vaflio ngalima det ant liezuvio tiesiai, reikia uzkist uz zando butinai. maniskiai irgi kartais susitampo, kaip nugrumulioja ta vafli giliai i burna ax.gif bet snd kaip su juo zaidem, tai viskas normaliai.. sekmes jums 4u.gif
Atsakyti
dukrytei metukai, bet jei dar viska trinu su blenderiu. bandziauduti trinta su sakute ziaukcioja springsta, tai ir trinu.sausainius, duona ir kitus uzkandzius puikiai valgo.
Atsakyti
dukrytei 1 metai 6mėnesiai ,bet kosyte dar vis sutrinu grustuveliu biggrin.gif
Atsakyti
Mano sunui 13 men. ir 1d. pries savaite pasirode 13 dntis. Dug mamyciu raso, kad nuo dantu kiekio priklauso,ar vaikas gerai kramto, deja deja.... schmoll.gif Viska kas neblenderiuota iskakoja nesuvirskinta. Gali praryti labai didelius gabalus, jei pradeda springt,kas buna itin retai, tai tik atrajoja ir vel per nauja ryja. Ramiai probiotikus duodu tabletem, jau ka ka, o ryt tai mano piplys moka.Kai rodau kaip reikia kramtyt, vienaa kart kauksteli dntim ir prryja doh.gif . O jau kaip jam daede tas blenderiuotas maistas, o visko nori, kad tik nemaltam, netrintam pavidale butu, net zviegia ir rekia is nepasitenkinimo, kai neduodi. Manau dar malsiu ir stipriai smulkinsiu, nes ir taip sunkiiai virskina, tenka pangroli gert, kad pilvelio neskudetu. Uzkndziam gauna kieto maisto, bet jis deja buna iskakotas tokim paciam pavidale.
Atsakyti
Mano sunui metukai nesenai suejo, turi 10 dantuku,as jam kai verdu darzoves su mesyte, tai verdu ilgai, kad butu labai labai minktsi,o tada su sakute truputeli patrinu ipilu pienuko ar idedu sviestuko kad nebutu pernelyg sausa kose ir kramto kuo puikiausiai vaikutis, svarbu kad maistelis butu labai gerai isvires ir minkstas, o atskira ka nors paduodi, ar tai baranka ar lasinio ar duonytes gabaliuka, tai labai gerai kramto ciulpia, tai nieko ir neliek is gabaliuko biggrin.gif , o springsta labiau nuo gerimo kokio, kai per dideli gurksni padaro mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(šarlotė @ 2009 05 16, 16:00)
viska maliau blenderiu iki mazdaug 15 menesiu, nes dantys pradejo dygt tik 11 menesiu ir tai labai vangiai, tad neturejo vaikas kuo maisto kramtyt unsure.gif

as ir vis malu, nes letai dantukai dygsta...o gal koius vitaminus geret kad dantukai sparciau dygtu ar viskas savaime gavosi?
Atsakyti
maniskiui 1 m 7 men tai koses trinu bulves ir desreles pats kramto bet labiau megsta trinta viska g.gif
Atsakyti
o mano bernuzeliui viska malu su blenderiu , nes kitaip nevalgo doh.gif sausainius , dziuvesius kramto, o koses jei nesutrintos , spjauna g.gif tai galvoju blenderiuosiu tiek kiek reikes blush2.gif kad tik valgytu, nes tai nevalgus yra doh.gif
Atsakyti
Mes iki kokiu 1,5m.trindavom, nes dantukai neskubejo augti, tai kramtyti nemokejo, vis springdavo nuo gabaliuku.Kai issikale kruminukai iskart pati viska sukramto.Metuku tik priekiniai virsutiniai dantukai pradejo kaltis.Tai va taip mes niekur neskubam blush2.gif
Atsakyti
Labas vakarėlis 4u.gif
Norėjau pasiteirauti, ką patartumėt man daryti, kad mano kleckas vis dažniau atsisko košyčių pertrintų..? Dantukų dar neturim schmoll.gif bet kramtom viską juodai unsure.gif daržoves gerai išvirtas kapojam netrintas (kad įkiščiau košės, pridedu virtų daržovių gabaliukų į kitą lėkštę ir jam paduodu, tada - kyšt gabaliuką daržovikės ir tuo pačiu po jos bent porą šaukštukų košės), apgaudinėju vaiką unsure.gif orkaitėj troškinu tokį kaip plokštainį, tik be prieskonių, kapoja neatsikvėpdamas g.gif nė karto sauskelnėse nieko nesuvirškinto neradau rolleyes.gif o ir gert jau iš puoduko veržiasi... Ar nesugadinsiu savo bedančiukui skranduko su nesutrintu maistuku?.. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pasimetus_laike: 29 lapkričio 2009 - 22:40