Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 8

Sveikutes
Nors nelendu i sia tema, nes man labai skaudi tema, bet gal kam padesiu.
2004 lapkricio 13d mano mama suzinojo kad turi gimdos kaklelio vezi-greitoji isveze is namu, mama ziaurei kraujavo verysad.gif , tiek kraujo buvo, kad as gyvenime nemaciau. Diagnoze baisi, kai zinai kad 3 stadija. Oi visko buvo: svytinimai, chemija, mama vis silpo ir silpo. Meciau darba ir pasiryzau ja pakelti ant koju. Niekam ji tada nerupejo, as viena buvau, nu va verkiu, nors tada sau net neleidau verkti, maniau praskysiu-ir tada nesugebesiu susitvarkyt, buvau kaip uola stipri. Bet esme tame kad mama geso akyse, nevalge, sunkiai iki tualeto nuejo, sudegino pusle su tais svytinimais, temperatura virs 40, depresija ir tt. Su mama net susikalbet buvo neimanoma, ji tik verke ir apie mirti kalbejo, gazdino kad nusizudys-isoks is balkono doh.gif .
Aciu dievui kad vyro direktoriu dave zolininko A.Molovicko telefona ir liepe ne karta nelaukti, nes mes labai jau nepasitikejom zolininkais. Ir aciu Dievui kad mes nuejom. 9 menesius as mama slaugiau, viska darem pagal zolininko liepimus, neleidau mamai simuliuoti, verciau gerti zoleles, spec piena su bakterijomis, alkoholi su aliejum ir tt. Ir jo deka mano mama gyva, kraujo rezultatai idealus, savijauta gera, taip buna kad del svytinimo sudeginta pusle skauda, kad del to pacio nelaiko mama kakucio, kad akmenys is organizmo salinasi, o ju ir nemazai.
Lyg atrodo pasimirsom mes ta siaubas, atrode mama uzgyme is naujo, beproto myli mano vaika, bet nuejusi tvarkyt dok del invalidumo jaunas komisijos narys pasake kad po 4 metu vel viskas atsinaujina doh.gif ,blin nelaiko liezuvio,mama gryzo susinervavusi, plius dar dabar daznai rodo laidas apie mirstancius nuo vezio-mama pasikeite, pradejo vel daznai apie mirti kalbet, apie vezi.
Nepykit kad tiek daug parasiau,per tiek metu susikaupia, pasidariau uzdari, jautri
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mėlynakės-mama: 17 kovo 2008 - 15:30
QUOTE(romantikė @ 2008 03 17, 15:33)
Tai as viska taip ir noriu daryt, stebet ir sekt. Bet daktaras radiologas kategoriskai nenori siuntimo duot echoskopijai, nes (jo zodziai)"nematau tikslo ir prasmes po chemoterapijos ir svitinimo kazka tikrinti echoskopu.ne anksciau kaip po menesio..." ir viskas.  verysad.gif  siandien nuliudau del to... vos vos sutiko duoti siuntima isplestam kraujo tyrimui.

Iš tikrųjų gydymo fone neskiria tyrimų. Gydytojas teisus, veltui būtų atlikta tyrimas ir nebūtų informatyvus. Padarė kontrolinius po III ar IV chemijos. Jei nedidėja niekas ir nieko neranda laiko, kad yra teigiamas atsakas į gydymą. Po 2-3 mėn. jau žiūri. Pažiūrės „Tulpėje“, kai baiginėsi reabiltaciją. Paprašyk, anksčiau neverta. Net krūtų scintigrama iškraipo rezultatus. Po gydymo - yra audinių pažeidimasi r uždegimas. Echoskopija - šešėlių tetras, labai priklauso nuo tiriančio kvalifikacijos, sėkmės. Jei pasako, kad viskas yra gerai, tai dar nereiškia, kad 100% taip yra. Todėl išgirdę tokią žinią, tyliai paisdžiaukit, be didelių euforijų. Aišku, geriau, nei, kad randa. Vis saugiau jautiesi. Bet...kadangi tavo G 3, reikės dažniau žiūrėti. Ieškok privataus.
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2008 03 17, 16:01)
Iš tikrųjų gydymo fone neskiria tyrimų. Gydytojas teisus, veltui būtų atlikta tyrimas ir nebūtų informatyvus. Padarė kontrolinius po III ar IV chemijos. Jei nedidėja niekas ir nieko neranda laiko, kad yra teigiamas atsakas į gydymą. Po 2-3 mėn. jau žiūri. Pažiūrės „Tulpėje“, kai baiginėsi reabiltaciją. Paprašyk, anksčiau neverta. Net krūtų scintigrama iškraipo rezultatus. Po gydymo - yra audinių pažeidimasi r uždegimas.  Echoskopija - šešėlių tetras, labai priklauso nuo tiriančio kvalifikacijos, sėkmės. Jei pasako, kad viskas yra gerai, tai dar nereiškia, kad 100% taip yra. Todėl išgirdę tokią žinią, tyliai paisdžiaukit, be didelių euforijų. Aišku, geriau, nei, kad randa. Vis saugiau jautiesi. Bet...kadangi tavo G 3, reikės dažniau žiūrėti. Ieškok privataus.

Dare echo po kazkurios chemijos. Stengiuosi patekti vis pas ta pacia echoskopuotoja (kuri mane echoskopavo pries operacija dar). Ji apziuri labai atitdziai.
Man tiesiog norisi kazkokio "draudimo"... Suprantu, kad tai "roziniu akiniu" effektas, bet...
Mano G2, nezinau ar tai keicia ka nors.
Tvarkau popierius sanatorijon, is karto po Velyku - pirmyn.
Atsakyti
QUOTE(modute @ 2008 03 16, 23:45)
Labas merginos,
pasiskaitau Jūsų, pasisemiu stiprybės. Tiek visko per šias dienas įvyko. Sukako man 30 m. Švenčiau kelis kartus, nes sveikino ir draugai ir bendradrabiai ir artimieji. Kai švenčiau su artimaisiais  apsižliumbiau. kai pagalvoju ką suspėjau per 30 m pamatyt ir patirt. Va bus vėlykos o iškart po jų važiuoju chemijai jau dabar bus 5 kartas. dar laukia šeštas. Kaip viskas nusibodo, t.y. ta trijų savaičių rutina.
Gal kas sergat kiaušidžių vėžiu, norėtusi su kuo nors pabendraut. 4u.gif


Tai aš .Stažas 2metai 5 mėnesiai. Per šį laiką Du chemo ciklaix6 blink.gif
Papildyta:
QUOTE(romantikė @ 2008 03 17, 12:17)
Laba diena.

SEKMES-SEKMES-SEKMES visoms, kam jos reikes siom dienom...ir visada  4u.gif

Prasidejo mano paskutine svitinimu savaite. Kraujas nekoks: leukopenija(2.9), neutropenija(1.29), anemija. Ne taip baisu kaip per chemijas, bet daktarai nustebe, nes neturetu taip kristi per svitinima. Be, kaip sakoma, yra kaip yra. Tikiuosi, kad atsistatys  smile.gif

Turiu klausima: ar reikia prasyti echoskopijos sio gydymo pabaigoje? Kad ivertinti organu bukle? Pasidalinkite, please. unsure.gif


Echoskopija nėra toks prabangus tyrimas , kad nedrįsti jos paprašyti.Prašyk ir būtinai, nes vėliau , jei kas turės su kuo palyginti.O neprašius gali ir nesiūlyti.Man kai baigė chemo po mėnesio padarė kompiuterinę tomogramą ir echoskopiją.Bet kompiuteris nieko nerodė, o rankomis kažką užčiuopė kažkokį darinį . Tai ir suprask , kur yra kas.
Laikykis
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gabija.: 17 kovo 2008 - 17:47
trugdau as jus tokiu klausimu....
uzciuopiu savo krutis ir jauciu kad jos labai guzuotos, bet nesimato.
noreciau kokius tyrimus pasidaryti, bet nezinau pas kokius daktarus kreiptis, gal privaciai ka susirasti, gal patikimiau....tai as norejau paklausti gal kokiu zinote geru specialistu sioje srityje?
SEKMES IR STIPRYBES VISOMS......
Atsakyti
QUOTE(Renaty_te @ 2008 03 17, 21:20)
trugdau as jus tokiu klausimu....
uzciuopiu savo krutis ir jauciu kad jos labai guzuotos, bet nesimato.
noreciau kokius tyrimus pasidaryti, bet nezinau pas kokius daktarus kreiptis, gal privaciai ka susirasti, gal patikimiau....tai as norejau paklausti gal kokiu zinote geru specialistu sioje srityje?
SEKMES IR STIPRYBES VISOMS......

Ziurint, kokiame mieste gyveni.
Jei Vilniuje, galima uzsirasyti (gana greitai) mokamai konsultacijai Centro poliklinikoje pas prof.Tutku. Tel. 251 4066, 2612442. Konsultacijos kaina apie 45 Lt, jei reiktu mamogramos, gali kainuoti papildomai. SEKMES!!!

Adis,kaip Jus jauciates?
Atsakyti
QUOTE(mamalama @ 2008 03 16, 00:29)
[color=blue]
[color=blue]Balandžio 10 d., 16 val. kviečiu visas norinčias ir galinčias atvykti į KMUK chemoterapijos dienos skyrių, 16 auditoriją ir pasikalbėti.


Visus sveikinu iš Druskininkų "Eglės" sanatorijos. Siunčiu didelį didelį gūsį pušyno kvapo.

Mamalama, bus malonu pasimatyti. Jeigu sugalvosite kitą vietą ar laiką, praneškit. Bet tikiuosi, kad tai nebus anksčiau balandžio 2 (iki tada būsiu sanatorijoje).

Romantike, kai savo onkologei užsiminiau apie vis skaudančius kaulus, tai ji pasakė: "Reiktų žiūrėti, bet šiuo metu geriau prie jų dar nelįsti". Tad, kada bus galima nežinau.
Atsakyti
QUOTE(Teta @ 2008 03 18, 18:55)

Romantike, kai savo onkologei užsiminiau apie vis skaudančius kaulus, tai ji pasakė: "Reiktų žiūrėti, bet šiuo metu geriau prie jų dar nelįsti". Tad, kada bus galima nežinau.


ot , kad skauda kaulus mano chemikė visai nekreipia dėmesio.Supratau taip turi būti, toks chemo poveikis.Gelbsčiuosi pratimais, kitaip nepaeičiau.
Atsakyti
QUOTE(romantikė @ 2008 03 17, 16:03)
Tai as viska taip ir noriu daryt, stebet ir sekt. Bet daktaras radiologas kategoriskai nenori siuntimo duot echoskopijai, nes (jo zodziai)"nematau tikslo ir prasmes po chemoterapijos ir svitinimo kazka tikrinti echoskopu.ne anksciau kaip po menesio..." ir viskas.  verysad.gif  siandien nuliudau del to... vos vos sutiko duoti siuntima isplestam kraujo tyrimui.


Na kiekvieno ligoniuko atvejis kitoks, cia turbut sunku ka patart
As cia retokai uzklystu, ir nezinau ka paciai spinduliavo, bet tik noriu nuramint ir is savo patirties galiu pasakyti, kad geriau pasikliauti daktarais ir neskubeti i echoskopija.
Juk organai turi atsistatyti po spinduliu. Man spinduliavo dubeni, o kai pirma karta ziurejo ( po 2 men) pazystama echoskopuotoja, tai sake, kad vaizdelis nekoks- slapimo pusles sieneles virs 1 cm storio, zarnos irgi pazeistos spinduliu, kazkas apdege, kazkas sutine, sunku ka nors ir pamatyt. ir ji pati sake- geriau palaukt, kol atsistatys audiniai.



Daugiau optimizmo ir pasitikejimo daktariukais- juk jie zino ka daro 4u.gif

na ir stiprybes 4u.gif
Atsakyti
Pagaliau praėjo aštuntoji ir kuriam tai laikui paskutinioji chemija! 4u.gif Jaučiuosi neblogai, apie rytdieną negalvoju. Ačiū už laiškus. Atsakysiu vėliau kai nuodai "nugaruos".
Atsakyti
Sveikutės,
nusipirkau knygą A.Malovičko ,,Diagnozė - Vėžys... Nuo ko pradėti?! pasiskaičiau ir pasišiaušė plaukai (na tie kurie dar likę). ten prirašytą ko negalima valgyti ir kaip valyti organizmą. Ar kas atsisakėt kokių nors maisto produktų, o gal kas turit dar kokios informacijos. Nebeatsirenku kas gerai o kas ne. g.gif
Atsakyti
QUOTE(modute @ 2008 03 19, 10:49)
Sveikutės,
nusipirkau knygą A.Malovičko ,,Diagnozė - Vėžys... Nuo ko pradėti?! pasiskaičiau ir pasišiaušė plaukai (na tie kurie dar likę). ten prirašytą ko negalima valgyti ir kaip valyti organizmą. Ar kas atsisakėt kokių nors maisto produktų, o gal kas turit dar kokios informacijos. Nebeatsirenku kas gerai o kas ne.  g.gif


Apie šio žmogaus knyga, kai aš ją perskaičiau - pasibaisėjau, geriau jau Jūs vadovaukitės sveika nuovoka, mityba sergant onko ligomis, išskyrus manau kai tai paliecia butent virškinimo organus - tada kitas atvejis, visų pirma turi būti pilnavertė, tiesiog laikykitės sveiko gyvenimo principų ir tiek, aš asmeniškai pati neatsisakiau nieko ir gyvenimo būdo nepakeičiau, stengiausi tiek kiek jėgos leido per gydymą gyventi normalaus žmogaus, normalų aktyvų gyvenimą ir galiu pasakyt, kad tik tai padėjo nenusivilti savimi, nesugriauti to ka turiu ir neleisti ligai gyventi su manim, o išmokti pačiai gyventi su liga.
Modute Jūs atsižvelgdama i savo diagnozę susirinkite visą info ir pati intuityviai nuspręsite kas Jums tinka ar ne, geriau jau perskaitykite kitą knygą:

http://www.ve.lt/?da...p;id=1081783758

Ši knyga nuostabi, jos autorius pats gydytojas onkologas, čia rasite daug atsakymų i Jums rūpimus klausimus ir suprasite, kad nėra vienos diagnozės, nėra vieno patikimo metodo, kiek žmoniu tiek skirtingų sprendimo būdų yra šiai ligai nugalėti. Turime kiekvienas rinktis savo kelią šioje kelionėje, linkiu, kad Jūs tą kelią atrastumėte.
Atsakyti