Įkraunama...
Įkraunama...

Keptos bulvės keptuvėje

Aš irgi įsipaišau į studentiškų bulvių gerbėjų būrį- tarkuotų per burokinę tarką- aš nededu nieko- nei kiaušinio, nei kokių miltų- tik prieskonių ir kartais džiūvėsėlių truputį- su česnakais ir svogūnais- aš dažniausiai tokius kaip blynus bulvinius iš tos masės formuoju- labai skaniai apskrunda thumbup.gif

Paprasčiausios plonai supjaustytos keptuvėje keptos, bet perdaug nesuskrudę buvės- irgi labai skanu- bet man tas pjaustymas- tiesiog nepakeliamas- uf, kaip atsibosta taip pjaustyti- ypač kai aš mėgstu daugiau pasigaminti, kad ir vėliau paskanauti galėčiau. Su kmynais ypač skanu.

Tik va, folijoje bulvės man nesigauna- kepiau per velykas, ant lėtos ugnies- bet gavosi kietos kietos, kaip žalios, dar kietesnės- nors ilgai kepiau- tai galiausiai sudžiūvo, apsvilo- ir beveik nevalgomos gavosi- nors paskui bandžiau ir vandens į tą foliją ipilti, kad suminkštėtų- bet jis kažkaip išbėgdavo, ir nieko gero nesigavo.

Matyt reik iš karto įpilti kokio padažo, bet man kažkaip viskas išbėga iš tos folijos, ir pasklinda po skardą...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo svytejimas ezero dugne: 13 rugpjūčio 2008 - 00:18
Man Saldvos bulviu prieskoniai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

Paaiskinkit man ,kas tas Kastinis blush2.gif
Atsakyti
Kastinys (žemaičių valgis) – gaminamas iš grietinės bei sviesto su prieskoniais. Naudojami prieskoniai - kmynų sėklos, česnakų sultys, mėtos, aguonų sėklos, svogūnų laiškai.
Žemaičiai kastinį valgo ir su kiaušiniais, duona, košėmis ir bulvemis.
Dabar kastinys parduodamas ir prekybos centruose thumbup.gif
Atsakyti
O as kepu bulves su lupyna kartais apverdu,ir dedu rozmarino kepdame labai skanu.
Atsakyti
Vyras is studentavimo laiku prisimine toki patiekala su tarkuotom bulvem, ir i pabaiga kepimo uzpilamu kiausiniu ir miltu plakiniu. Tik sako, kazin ar cia kazko netruksta, nepamena, tai gal kas zino toki patiekala? Na gal zino ko tam plakiniui dar gali trukti? (aisku dar dedama druska, pipirai, prieskoniai).
Atsakyti
AS BAIGIANT KEPTI UZPILU PLAKTU KIAUSINIU,TIK BE MILTU.MB TAIP MEGSTA.
Atsakyti
Kartais irgi taip kepam bulves su kumpeliu, bet uzpilu tik kiausinio plakiniu, be miltu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(JaNNeTe @ 2008 03 14, 05:17)
As dazniausiai kepu bulves taip:
Supjaustau bulves mazai kubeliais ir i keptuve, kai bulves truputi apkepa dedu nemaza galva svoguno (labai smulkiai supjaustyto) ir baigiant kepti bulviu prieskoniu. Taip keptos bulvytes man skaniausios. Beto dar stengiuosi niekada nepadauginti aliejaus, o pilti tiek, kad vos uztektu kepimui ir apskrustu. smile.gif

QUOTE(rutuks @ 2008 04 02, 10:08)
As bulves kepu paprastai keptuveje : supjaustau plonais griezineliais, arba kubiukais, arba juostelem, tada kepu su aliejumi, baigiant kepti sudedu smulkiai pjaustyta svoguna, druskyte, bulviu prieskoniu, o ant pacio pacio galo dar smulkiai pjaustyta cesnako  bigsmile.gif jau tas kvapas nuo cesnako koks buna skanus, o ir skonis  thumbup.gif  wub.gif

As ir taip gaminu thumbup.gif visada daug svoguno dedu....mmmm skanumelis
QUOTE(tasha @ 2008 04 04, 10:22)
Man pacios skanausios keptos bulves yra tokios: Susipjaustau bulves juostele arba kubeliais issikepu keptuveje, uzsibarstau pipiriuku ir druskytes, tada susipjaustau nedideliais kubeliais sviezia agurka ir susimaisau bulves ir agurka su grietine. Gal ir skamba keistai, bet tikrai skanu 4u.gif

Kaip idomiai.Pirma kart girdziu toki recepta....O ar skanu?Reiks kada pabandyt kai kepsiu bulves. Dali bulviu panaudot su agurku sumaisius smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kukūška @ 2008 10 20, 19:47)
As ir taip gaminu thumbup.gif  visada daug svoguno dedu....mmmm skanumelis

Kaip idomiai.Pirma kart girdziu toki recepta....O ar skanu?Reiks kada pabandyt kai kepsiu bulves. Dali bulviu panaudot su agurku sumaisius smile.gif

as i tarkuotas burokine tarka bulves da dedu taip pat tarkuota didele morka ir smulkiai pjaustyta svoguna.zinoma dar prieskoniu,kokiu pakliuva po ranka.tokios bulves buna saldesnes.o su kiausinio plakiniu tai ir as bandysiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Aysha @ 2008 03 17, 19:40)

O dar keptos bulves labai patinka su agurociu maisytos. Taippat pradzioj bulves apkepinu, tada aguroti ir finale - bulviu prieskoniai butinai. Nerealiai skanu...  thumbup.gif

as sutarkuotas per burokine tarka bulves bei cukinija kepiau cenachu indeliuose orkaiteje- visai skanu gavosi rolleyes.gif
Atsakyti
na galiu pasiulyt labai nebloga varianta: imam arba smulkesnes bulvikes, arba didesnes parpjaunam; galima ir su lupenom ir be ju. Dedu i bliuda, papilu truputi aliejaus, gana gausiai prieskoniu - tinka paprasciausia vegeta, tada bliuda uzdengiam ir gerai sukratom, kad bulves issivoliotu aliejuje (jo daug nereik). Tada sausa kepimo skarda gausiai pabarstom kmynais, ant viesaus isdeliojam bulvikes ir kepam orkaitej. kmynai neduoda bulvei prisvilt prie dugno, ja "pakelia", todel reik nedaug aliejaus. ir skanu baisiai, tie kmynai toki prieskoni gera duoda. Jei daugiau paprieskoniuosit ir apskrudinsit - vyram prie alaus bus geriau uz bet kokius cipsus thumbup.gif
Atsakyti
smile.gif as kepu taip: zalias bulves supjaustau siaudeliais ir kepu su sviezia sonine! (sonine smulkiai supjaustau ,pakepinu), o tada beriu paruostas bulvytes, keleta minuciu kepu uzdengusi,o veliau atidengiu, kad nesusustu!!! nereikia net jokio aliejaus,nebent mazokai nuo sonines tauku buna, tada reiktu...baigiant kepti ,pagardinu druska ir valgome su kefyru thumbup.gif
labai skanu thumbup.gif rekomenduoju mirksiukas.gif
Atsakyti