QUOTE(ingalp @ 2008 03 20, 09:49)
silvute, tai tu nori pasakyti, kad dvimetis, kuris sako tik kelis žodžius suprantamai, jau yra nenormalus?????????????
nu tada 90 proc mano sutiktų dvimečių yra nenormalūs, nes aš kaip svetimas žmogus jų paukščių kalbos neįkertu
tada buvo parasyta " normalu, kad 1 m vaikas moka kalbėti. BET,taip pat normalu, kad 2 m vaikas dar nemoka kalbėti." Tai kad vaikas nemoka kalbeti nera naturalu ( tai nukrypimas nuo normos). Tai kad vaikas 2 metu kalba neaiskiai, naudoja ir kazkokius savus zodzius, bet supranta ir ju tikraja reiksme yra normalu. Bet imant didesni amziu - pvz tai kad 5 metu vaikas kalba neaiskiai/nesuprantamai aplinkiniams, nera normalu
pvz pagal tas lenteles vaikas gali pradėt vaikščiot nuo 9 mėn iki 1,5 m (bet jei aš silvutei pasakyčiau, kad mano mažylis pvz dar nevaikšto, tai ta turibūt rėktų, kad tai nenormalu, nes jinai niekur nematė parašyta, kad tai normalu

). arba atsistot savarankiškai gali berods nuo 7 mėn iki 1 m.
butent tavo mineto normos yra nurodytos knygose apie kudikiu auginima, bet tie patys gydytojai, jeigu vaikas i antra normos puse neatlieka minetu veiksmu (nevaiksto, nesistoja) rekomenduoja tevams pradeti skatinti vaika tai daryti....
ir dar - o ką tu silvute darytum, jei tavo 1,5 m vaikas keliotusi kelis kartus per naktį???? duotum relaniumo???? klykintum kol įprastų miegot???? eitum pas neurologus???? ar duotum atsigert ir nesuktum sau dėl to galvos?
visu pirma ieskociau priezasties, kodel tokio amziaus vaikas keliasi kas 3-4 valandas, nes ir tas pats kad ir poreikis atsigerti nera savaiminis, jisai rodo, kad kazkas yra negerai ( gal kambaryje yra per silta ar per sausa)
P.s. tai kas neatitinka nurodytu normu yra nenormalu, isskirtinumas is normalios situacijos del tam tikru veiksniu.
Normalu, kad kudikis sveria nuo 2.5 iki 4 kg. Jeigu svoris svyruoja i viena ar kita puse ( tai ir yra nenormalu arba nuokrypis nuo normos) ieskoma priezasciu - gal kudikis gime neisnesiotas, gal jisai pernesiotas, gal jisai serga tam tikra liga... bet tai jau nebepriimama kaip norma.
neskubėkim gyvent. užaugs tie vaikai. nesikels gi naktim prie papo iki 18 m
tavo toksai poziuris greiciausiai yra salygotas tuo, kad nesusiduriai su vaiko raidos problemomis. Tada taip viskas atrodo grazu, gerai, normalu ir t.t. - tiesiog nekreipi i tai demesio.
Bet kai su tuo susiduri, supranti, kad butent tokie nukrypimai nuo normos ( kas yra naturalu tavo akimis) dazniausiai buna zenklai, kad laikas sunerimti, kazkas yra ne taip, vaikui reikia mazesnes ar didesnes pagalbos.