Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinti krūtimi ar ne?

QUOTE(sena pažįstama @ 2008 08 18, 09:41)
Tai juk idejau 4u.gif Nebent neatidaro g.gif O jei atidaro, tai kaireje puseje yra nuorodeles: "ozkos pienas", "motinos pienas", "karves pienas" ir pan. Atsistojus ant kurios nuorodos desinej pusej ismeta visa informacija apie vertinguma. Stai ir palyginau, jog ozkos piene net triskart daugiau visu vitaminu bei mineraliniu medziagu, nei mp g.gif Isitikinkit pacios 4u.gif Kitaip nemoku ikelti nuorodu blush2.gif
Angliskai neskaitau. T.y. skaitau, bet daug zodziu reiktu versti su zodynu, tad, tikiu, kad dauguma irgi ta straipsni tik atsiveria ir uzveria biggrin.gif Tokia nauda is tu anglu straipsniu ir tera irnesakyk.gif

Man nuoroda atsidarė, bet ten pateikta informacija neįrodo (o tuo labiau neteigia, kad mokslininkai tai įrodė), kad ožkos pienas yra naudingesnis KŪDIKIUI už mamos pieną. Kaip jau minėjau, tai, kad kažko kitam piene yra daugiau (ir toli gražu ne triskart ir ne visų medžiagų biggrin.gif ), toli gražu nereiškia, kad yra geriau, nes kūdikio organizmas nepajėgus susidoroti su, pvz., didesniu kalcio ar ne žmogaus pieno baltymų kiekiu. O va tokių ypatingai svarbių medžiagų, kaip angliavandeniai, folio rūgštis, vit B12 ir vit C yra nepakankamai. Lygiai kaip ir energetinė vertė yra per maža.

QUOTE(sena pažįstama @ 2008 08 18, 10:01)
Visu 100 gimdymai buvo normalus, na vienas kitas cezariukai. Tai koks rysys? VISU 100 mamu sveikatos normalios, vaikiuku irgi, na neskaitant ten keliems akiu lataku uzakimo, bet tai irgi jokios itakos nei mp, nei misinuku neturejo. O jei toks reiksmingas paveldimumas ir gyvenimo salygos-tai kur cia demonstruojama mp nauda? g.gif Ji turetu daryti stebuklus bet kokiom gyvenimo salygom, neturetu vaikiukai sirgti is viso ir tokiom dar nereiksmingom ligom, kaip sloga. schmoll.gif 
Jei vertintume procentaliai maitinancias mp, tai tik ketvirtadaliui viskas gerai ir mp tinka.

Rašote taip, lyg tyrimą atlikus būtumėt biggrin.gif Prisipažįstu, kabinėjuos prie žodžių. Bet lygiai taip pat galiu pareikšti, kad iš visų mano draugių / giminaičių / pažįstamų, kurios norėjo, tos maitino ir maitino sėkmingai (jei reikia, paskaičiuosiu smile.gif ), tad mano statistika būtų visai kitokia. wink.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2008 08 18, 09:01)
Visu 100 gimdymai buvo normalus, na vienas kitas cezariukai.

Nebutinai turi buti cezariukai, moteris gali gimdyti naturaliu budu, bet komplikaciju gali buti, ir jos gali itakoti tai, ka vardinote. Kartais moterys pagimdziusios galvoja, kad pagimde naturaliai ir puiku, bet niuansus zino tik gimdyma prieme gydytojai, jei moteris nepasidomi
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Meina: 18 rugpjūčio 2008 - 10:23
soske, nebendrausiu su ja ir tiek, manau, nei jai nei man nuo to blogai nebus 4u.gif
Tokie jau tie mano prioritetai blush2.gif
Neisivaizduoju saves nemaitinancios mirksiukas.gif
Tarkim mano pasauleziura laba siaura rolleyes.gif Vaikai ir vyras mano patys artimiausi zmones, o kas daugiau nori ar nenori su manim bendrauti tegul, as nepriestaruju cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Oksanik @ 2008 08 18, 11:35)
soske, nebendrausiu su ja ir tiek, manau, nei jai nei man nuo to blogai nebus 4u.gif
Tokie jau tie mano prioritetai blush2.gif
Neisivaizduoju saves nemaitinancios mirksiukas.gif
Tarkim mano pasauleziura laba siaura rolleyes.gif Vaikai ir vyras mano patys artimiausi zmones, o kas daugiau nori ar nenori su manim bendrauti tegul, as nepriestaruju cool.gif

tai norint bendrauti su tavim, butinai reikia maitinti MP ?
taip atsirenki draugus? na, as tai sugebu bendrauti ir maitinusiom MP ilgai ir tom, kurios visaj nemaitino.
vaikas ir MB irgi mano patys artimiausi zmones. o siaura pasauleziura pasireikia tuom, kad nesugebi toleruoti kitokios negu tavo nuomones.
Atsakyti
na ir karas užvirė. doh.gif
O aš pasakysiu taip. Puikiai suprantu soskę ir maitinti ar nemaitinti yra pačios mamos reikalas. Galiu pridėjus ranką prie širdies pasakyt, kad girdėjau ne iš vienos mamos, kad jos maitino vaikus mp tik dėl to, kad reikia. Aš irgi nemaitinau savo vaiko mp. Nežinau dėl ko - kvaila galva, nemokšiškumas, kvailas supratimas, klaidos, paguodos ir paramos nebuvimas, bet nei viena jūsų neturit teisės man pasakyti, kad aš esu bloga mama, kad aš mažiau myliu savo vaiką, kad tarp mūsų yra kažkoks blogesnis ar kitoks ryšys nei tarp tų maitinusių mp. Ir aš piukiai suprnatu soskę, kai ji sako galvojanti apie save. Na, normalu galvot apie save, savo poreikius, savo aptogumą ir pan. Na, jeigu man tas maitinimas keltų šlekštulį, būtų nemalonus procesas, jei matindama galvočiau tik apie tai, akd vaikas greičiau pavalgytų ir viskas baigtųsi, jei stresuočiau dlė kiekvieno maitinimo, jei maitinimas man reikštų perlipimą per save - tai ir nemaitinčiau. Koks tokio maitinimo rezultatas būtų? Tikslas pateisina priemones? Pikta, suirzusi, nepatenkinta mama, vaje koks šaunus bendravimas su vaiku.

Jeigu jums patinka, jums gerai, maitinkint, mielosios, maitinkit, aš va irgi antrą maitinsiu, jei tik mokėsiu, galėsiu, žodžiu, stengsiuosi, nes nepaisant visko manau, kad MP vaikui geriausias, be to, kai pagalvoju apiemišinukų darymą ir buteliukų plovimą, o ypač naktim, man darosi bloga...

Savanaudiška esu, galvoju apie save. Na, juk kaifas, pakišai krūti, vaikas pavalgė, valio - visada šviežia, visada su savim, reikiamos temperatūros ir kiekio. Bet va vėl, iš buteliuko ir vyras naktį pamaitins ir galėsiu ilgesnį laiką kažkur su reikalais užtraukt. Bet iš kitos pusės - ak, tie buteliukai, vandens virinimas, mišinukų kainos, plovimas... O kai reik išeit, tai visą tašę vien vaiko valgio reikmenys užima.. Mąstyk, galvok, ar turėsi, kur tą mišinuką padaryt... Bet iš kitos pusės - ir krūtinės neskauda, ir laisvesnė esi... Kas priimtiniau, tą ir darai.

Nesukiškit viso gyvenimo, visos meilės, ryšio su vaiko ir dar velniažin ko į tai maitinimą MP. Ne visos mes vienodos, ne visų poreikiai vienodi.

Vsio, baigiau. biggrin.gif
Atsakyti
Soske, toleruoju visus, bet draugauti nesiruosiu tongue.gif
Nesutampa musu poziuris i gyvenima, o bendrauti su visais gali, nebent zmogu nemoka kalbeti, nusisneka ir t.t
Vat toks yra mano isitikinimas tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Isila @ 2008 08 18, 11:55)
Aš irgi nemaitinau savo vaiko mp. Nežinau dėl ko - kvaila galva, nemokšiškumas, kvailas supratimas, klaidos, paguodos ir paramos nebuvimas, bet nei viena jūsų neturit teisės man pasakyti, kad aš esu bloga mama, kad aš mažiau myliu savo vaiką, kad tarp mūsų yra kažkoks blogesnis ar kitoks ryšys nei tarp tų maitinusių mp.

Tu tikrai nesi bloga mama ir nieks to nesako, bloga mama manyciau ta, kuri isvis vaiko neaugina, atiduoda i globos namus - ir tai dar kai kurias ju galima pateisinti, nes turi tikrai rimtu priezasciu, tikriausiai absoliuciai bloga mama ta, kuri nuzudo vaikeli, nors jei pradesi isvartyt - ta veiksmas gali but ligos, ar kokios psichozes padarinys unsure.gif .
Tik man keista ziuret i dejuojancia mamyte, kad vaiko odele turi daug problemu - diateziu, dermatitu isvaryta - o kai pasiziuri - 2 metu ir mazesnis piplys lapnoja sokoladukus, uzgeria cola ar dar kokia sintetika, valgo cipsus, guminukus ir pan. - ir pasiaiskinimas - juk labai nori doh.gif . Nekritikuoju, bet man keista. Stengiuosi atsargiai paaiskinti kame reikalas gali but - bet ka - nieko - ji irgi nera bloga mam, tik savitas jos supratimas, tas pat ir su pienuku - ozkos, karves pienas gal ir daugiau visa ko turi, bet jis pritaikytas idealiai ozkiukui ir versiukui, juk jie ir gimsta gerokai didesnio svorio, iskart stojasi ir eina - ko nepasakysi apie musu vaikucius. Manau idealiausia tai - ka gamta dave, kiekvienam savo, aisku jei jau neina kitaip - tenka isbandyti alternatyvas - misinukus, jie gaminami taip, kad butu kuo arciau tikrojo MP, bet vistiek tai nera tas pats. Kai as augau - misinukai buvo deficitas, tad mamos virdavo klijukus ir uzbalindavo karves, jei netikdavo ozkos pienu - aisku nenumirem, uzaugom, bet, odos problemu turejo dauguma vaikuciu, kol kepenytes prisitaike apdorot tuos baltymus blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Isila @ 2008 08 18, 11:55)
Puikiai suprantu soskę ir maitinti ar nemaitinti yra pačios mamos reikalas.

O as jos nesuprantu unsure.gif , man jos argumentai egoistiski ir naivus. Sakyciau kad ji dar labai jaunute blush2.gif (idomu kiek jai metu). Nesmerkiu jos - ji renkasi taip, kaip jai geriau, bet tikrai nepalaikau schmoll.gif . Be to tokiais savo postais ji manau daro zala kitoms jaunutems busimoms mamytems kai aiskina - nutyse, melynom gyslom isvagoti papa, apatiniai permirke pienu, pervargusi mama, niekur negalejimas iseit, pajuode paakiai ir t.t.. Tai gali itakot ju apsisprendima zindyt ar ne verysad.gif . Manau todel ir verda tokios karstos dskusijos is Zindanciuju puses. Juk nera viskas taip jau blogai zindant - priesingai - dauguma patiria tikrai maloniu akimirku wub.gif . O kad kudikiui MP yra pats geriausias maistas - nieks nenugincys schmoll.gif
Atsakyti
As gailiuosi, kad pasisakiau, bet jau mano kantrybe truko, kai kalba eina apie krutis doh.gif
Kiek pazistu moteru....as pati su normaliom krutim tongue.gif
Nesuprantu is kur rysys su savo vaiku, jei isvaziuoji savaitei ir vaika palieki savo mamai ar dar kam???
Vaikui reikia mamos tongue.gif 4u.gif wub.gif
As noriu visa mano vaikiuku vaikyste praleisti su jais wub.gif Mane veza mano vaikai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Isila @ 2008 08 18, 10:55)
na ir karas užvirė. doh.gif
O aš pasakysiu taip. Puikiai suprantu soskę ir maitinti ar nemaitinti yra pačios mamos reikalas. Galiu pridėjus ranką prie širdies pasakyt, kad girdėjau ne iš vienos mamos, kad jos maitino vaikus mp tik dėl to, kad reikia. Aš irgi nemaitinau savo vaiko mp. Nežinau dėl ko - kvaila galva, nemokšiškumas, kvailas supratimas, klaidos, paguodos ir paramos nebuvimas, bet nei viena jūsų neturit teisės man pasakyti, kad aš esu bloga mama, kad aš mažiau myliu savo vaiką, kad tarp mūsų yra kažkoks blogesnis ar kitoks ryšys nei tarp tų maitinusių mp. Ir aš piukiai suprnatu soskę, kai ji sako galvojanti apie save. Na, normalu galvot apie save, savo poreikius, savo aptogumą ir pan. Na, jeigu man tas maitinimas keltų šlekštulį, būtų nemalonus procesas, jei matindama galvočiau tik apie tai, akd vaikas greičiau pavalgytų ir viskas baigtųsi, jei stresuočiau dlė kiekvieno maitinimo, jei maitinimas man reikštų perlipimą per save - tai ir nemaitinčiau. Koks tokio maitinimo rezultatas būtų? Tikslas pateisina priemones? Pikta, suirzusi, nepatenkinta mama, vaje koks šaunus bendravimas su vaiku.

Jeigu jums patinka, jums gerai, maitinkint, mielosios, maitinkit, aš va irgi antrą maitinsiu, jei tik mokėsiu, galėsiu, žodžiu, stengsiuosi, nes nepaisant visko manau, kad MP vaikui geriausias, be to, kai pagalvoju apiemišinukų darymą ir buteliukų plovimą, o ypač naktim, man darosi bloga...

Savanaudiška esu, galvoju apie save. Na, juk kaifas, pakišai krūti, vaikas pavalgė, valio - visada šviežia, visada su savim, reikiamos temperatūros ir kiekio. Bet va vėl, iš buteliuko ir vyras naktį pamaitins ir galėsiu ilgesnį laiką kažkur su reikalais užtraukt. Bet iš kitos pusės - ak, tie buteliukai, vandens virinimas, mišinukų kainos, plovimas... O kai reik išeit, tai visą tašę vien vaiko valgio reikmenys užima.. Mąstyk, galvok, ar turėsi, kur tą mišinuką padaryt... Bet iš kitos pusės - ir krūtinės neskauda, ir laisvesnė esi... Kas priimtiniau, tą ir darai.

Nesukiškit viso gyvenimo, visos meilės, ryšio su vaiko ir dar velniažin ko į tai maitinimą MP. Ne visos mes vienodos, ne visų poreikiai vienodi.

Vsio, baigiau.  biggrin.gif

Paskaityk dar karteli tongue.gif
Paprastai tos, kurios jauciasi teisios, nei gynybinius apkasus kasasi, nei taip karstai argumentuoja rolleyes.gif Matyt, kazkur vis tiek kirba mazas sliekelis, kad maitinimas mp yra ne siaip sau, ne del to, kad motinos pereksles sukistu visa gyvenima ir visa meile tik i maitinima mp wink.gif

Siaip tai linkeciau, kad su antru maitinimas butu sklandus. Bet tam pirmiausiai pati turi nusiraminti, niekam nieko neirodineti, zinoti ko nori ir... pasieskoti zmogaus, kuris tave palaikytu, pamokytu, padetu, netgi pagydytu, jei to prireiktu. Ar tai bus speciali akusere, kuria vyras atves i namus, ar gydytoja, ar konsultuojancios mamos, ar dar kas nors, bet linkiu pasirupinti tuo (arba itin gerai pasiruosti paciai).

P.S. Kaune buvo tokia Janina (akusere), man ji padejo islaikyti mp su antru, tik nezinau, ar ji bekruta (jau tada buvo amziuje). Itariu, kad ne tiek jos masazai, kiek dantu uzkalbejimas padedavo, raminantys zodziai, paprasta paracetamolio tablete nuimdavo karsti blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo prabegom: 18 rugpjūčio 2008 - 12:22
QUOTE(Kriste2 @ 2008 08 18, 12:38)
O as jos nesuprantu unsure.gif , man jos argumentai egoistiski ir naivus. Sakyciau kad ji dar labai jaunute blush2.gif  (idomu kiek jai metu). Nesmerkiu jos - ji renkasi taip, kaip jai geriau, bet tikrai nepalaikau schmoll.gif . Be to tokiais savo postais ji manau daro zala kitoms jaunutems busimoms mamytems kai aiskina - nutyse, melynom gyslom isvagoti papa, apatiniai permirke pienu, pervargusi mama, niekur negalejimas iseit, pajuode paakiai ir t.t.. Tai gali itakot ju apsisprendima zindyt ar ne verysad.gif . Manau todel ir verda tokios karstos dskusijos is Zindanciuju puses. Juk nera viskas taip jau blogai zindant - priesingai  - dauguma patiria tikrai maloniu akimirku wub.gif . O kad kudikiui MP yra pats geriausias maistas - nieks nenugincys schmoll.gif

As irgi nesuprantu ir nepateisinu Soskes.Man ji ir egoistiska ir infantili, nes argumentai"nezindau, nes pienas palaidinuke suteps", "nes negalesiu kada noriu, eit i grozio salona"(tokie perlai buvo isdestyti seniau)-atrodo mazu maziausiai keisti.Vargsas jos vaikas, tik tiek galiu pasakyt.
Ir turint daugiau nei pusantru metu zindymo stazo galiu pasakyt, kad mano papai nenutyse, melynom gyslom neisvagoti-normalios krutis, grazios.Apatiniai rubai permirke niekad nebuvo, nes tam yra spec.ideklai.Pervargus ir isvis pavargus irgi nebuvau ir nesu, paakiai nepajuode, energija per krastus liejasi, turiu laiko ir sau, ir seimai, ir knygom ir kitiems savo pomegiams, ir iseinu is namu pasibuti gana daznai.
Pasikartosiu-man buvimas mama-tai atsisakymas egoizmo, kai vaiko nauda ir intesesai statomi auksciau, nei grozio salonai.Cia rase, kad kam kankintis ir maitint, jei mamai tai nemalonu.Na, vel gi-gimdyt irgi nemalonu.Atsigavinet po gimdymo-irgi.Galu gale, po kelis kart dienoj prisisikusi vaika plaut irgi nestebuklas, tai kam tada tokios soskes irvis gimdo?Nusipirkit sau bolonke, pirkit jai rubelius ir bus jums malonu ir patogu, ir grozio salone ji ant keliu sedes, ir nakti keltis nereikes. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Oksanik @ 2008 08 18, 12:54)
As gailiuosi, kad pasisakiau, bet jau mano kantrybe truko, kai kalba eina apie krutis doh.gif
Kiek pazistu moteru....as pati su normaliom krutim tongue.gif
Nesuprantu is kur rysys su savo vaiku, jei isvaziuoji savaitei ir vaika palieki savo mamai ar dar kam???
Vaikui reikia mamos tongue.gif  4u.gif  wub.gif
As noriu visa mano vaikiuku vaikyste praleisti su jais wub.gif Mane veza mano vaikai wub.gif

o ką negalima vaiko savaitei palikt? Aš nekalbu apie 3 mėn ar tik savaitinuką. Gal iki metų ir nepailkčiau, bet jei kas dabar pasiūlytų paatostogauti blush2.gif bet čia kita tema biggrin.gif

mano vaikas mane irgi veža, antrasis irgi tikiu veš, bet aš ne tik mama tongue.gif

QUOTE(prabegom @ 2008 08 18, 13:20)
Paskaityk dar karteli  tongue.gif
Paprastai tos, kurios jauciasi teisios, nei gynybinius apkasus kasasi, nei taip karstai argumentuoja rolleyes.gif  Matyt, kazkur vis tiek kirba mazas sliekelis, kad maitinimas mp yra ne siaip sau, ne del to, kad motinos pereksles sukistu visa gyvenima ir visa meile tik i maitinima mp wink.gif

Siaip tai linkeciau, kad su antru maitinimas butu sklandus. Bet tam pirmiausiai pati turi nusiraminti, niekam nieko neirodineti, zinoti ko nori ir... pasieskoti zmogaus, kuris tave palaikytu, pamokytu, padetu, netgi pagydytu, jei to prireiktu. Ar tai bus speciali akusere, kuria vyras atves i namus, ar gydytoja, ar konsultuojancios mamos, ar dar kas nors, bet linkiu pasirupinti tuo (arba itin gerai pasiruosti paciai).

P.S. Kaune buvo tokia Janina (akusere), man ji padejo islaikyti mp su antru, tik nezinau, ar ji bekruta (jau tada buvo amziuje). Itariu, kad ne tiek jos masazai, kiek dantu uzkalbejimas padedavo, raminantys zodziai, paprasta paracetamolio tablete nuimdavo karsti  blush2.gif

aha, kreipiausi kreipiaus... Po kai kurių mamų SM pasisakymų blioviau juodai, dėjau save į šuns dienas ir jaučiau tokią nerealią kaltę, tokią š.. ir niekam tikus mama jaučiausi..

Dėl maitinimo, kad tavo žodžiai Dievui į ausį... wub.gif

QUOTE(Alabama @ 2008 08 18, 13:43)
As irgi nesuprantu ir nepateisinu Soskes.Man ji ir egoistiska ir infantili, nes argumentai"nezindau, nes pienas palaidinuke suteps", "nes negalesiu kada noriu, eit i grozio salona"(tokie perlai buvo isdestyti seniau)-atrodo mazu maziausiai keisti.Vargsas jos vaikas, tik tiek galiu pasakyt.
Ir turint daugiau nei pusantru metu zindymo stazo galiu pasakyt, kad mano papai nenutyse, melynom gyslom neisvagoti-normalios krutis, grazios.Apatiniai rubai permirke niekad nebuvo, nes tam yra spec.ideklai.Pervargus ir isvis pavargus irgi nebuvau ir nesu, paakiai nepajuode, energija per krastus liejasi, turiu laiko ir sau, ir seimai, ir knygom ir kitiems savo pomegiams, ir iseinu is namu pasibuti gana daznai.
Pasikartosiu-man buvimas mama-tai atsisakymas egoizmo, kai vaiko nauda ir intesesai statomi auksciau, nei grozio salonai.Cia rase, kad kam kankintis ir maitint, jei mamai tai nemalonu.Na, vel gi-gimdyt irgi nemalonu.Atsigavinet po gimdymo-irgi.Galu gale, po kelis kart dienoj prisisikusi vaika plaut irgi nestebuklas, tai kam tada tokios soskes irvis gimdo?Nusipirkit sau bolonke, pirkit jai rubelius ir bus jums malonu ir patogu, ir grozio salone ji ant keliu sedes, ir nakti keltis nereikes. 4u.gif

pasilinkėsiu sau to, ką tu turi biggrin.gif

na, bet nereikia visko sukišt į vieną. Juk galima jausti maitinant didelį pschologinį dikomfortą ir be jokių problemų keisti sauskelnes ax.gif
Atsakyti