QUOTE(irculia10 @ 2008 03 20, 19:13)
susitarti galima ,jei zmogus geras pasitaiko.tik zinai jei per dienas ligoniukas sedes vienas ir uzdarytas tai manau nieko gero nebus.
Būtent slaugos ligoninėje ar slaugos namuose ligoniukas vienas nesėdi. Nes ten yra ir kiti tokie patys žmogučiai (net jeigu jie ir užrakinti). Va, namuose mano mamai tekdavo sėdėti vienai. Nes turėdavau, kad ir kuo trumpiau, nubėgti į darbą, pabūti su savo šeima, atlikti kokius nors kitus savo darbus arba tiesiog naktį miegoti.
Viena bėda svetur yra ta, kad toks ligonis degraduoja ne tik dėl ligos, bet ir dėl to, kad yra tarp tokių pačių. Čia pasidaro situacija kaip Mauglio. Nėra žmogaus, kuris nuolatos būdamas šalia vis padėtų palaikyti įgūdžius, kad jie nesilpnėtų visi užsiėmę savimi, o jeigu taviškis erzina, jis paprasčiausiai graužiamas.
Bet man ir namie būdavo sunku su mama. Dažniausiai, be sėdėjimo šalia, nežinodavau, ką su ja veikti, nors ji to dažnai klausdavo. Įdomu, ką galima veikti su ligoniu, kai jis nieko
negali veikti? Bandžiau skaityti pasakas. Kelias dienas padėjo. Toliau ėmė nebesidomėti. Dabar, aišku, sugalvojau, kad galima dainuoti, melstis. Bet juk to nedarysi ištisą dieną?

Mezgimas atkrenta. Prisimenu, kaip mano močiutė megzdavo kas trečią akį (pražią tetos padarydavo), man tas darba atrodė beprasmis, nors močiutė tai darė atidžiai ir susidomėjusi (tarytum nematytų, kad viskas eina kiaurai). Mano mama mezgimu kažkaip jau daug metų nesidomėjo (ir vaikystėje ji megzdavo tik iš reikalo). Kažkada daviau vyti siūlus iš dviejų kamuolių į vieną, tai kol skutau bulves, ji kas dvi penkias minutes kvietinėjo ar gerai suka.
Įdomu, o kaip jūsų ligoniukai praleidžia dieną? Ką jie
veikia?
Papildyta:
QUOTE(solouro @ 2008 03 20, 21:05)
O mano mama, jau iš ligoninės bėgo, tai neįsivaizduoju, ką reiktų daryti, jei dabar turėtų gulėti ligininėj. O jai su inkstų liga vis reikia pasigydyti...
Tokiu atveju, reikėtų arba pačiam pasiimti atostogų ir laikinai apsigyventi ligoninėje, arba samdyti slaugę (būti prie ligonio ligoninėje yra ir tokia paslauga).