Įkraunama...
Įkraunama...

Vegetacinė distonija

QUOTE(Jurgele @ 2008 04 01, 19:54)
Kažkada nelabai seniai skaičiau delfyje straipsnį, kad žmonės, kuriuos paauglystėj kamavo spuogai, mažiau serga vėžiu.

O kad taip butu... smile.gif
Atsakyti
Labas 4u.gif
Šiandien nekaip jaučiuosi verysad.gif skauda kojas, kazkokios aptirpusios ir skaudzios verysad.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif Atidariau nauja temele "panikos atakos" ir husmor pranesė, kad čia apie tai plepate. Priimsit į būrį? 4u.gif
Papildyta:
Zodziu turiu tokia problema jau keli menesiai (kiek zinau cia labai trumpai palyginus, zmones nesiskiria su sita "drauge" po kelerius metelius). Informacijos perskaiciau tiek, kad atrodo viska zinau apie sia liga, tiek is medicinines puses, tiek is paciu serganciuju, tik va beda, niekur , o niekur nera pasakyta ka daryt , kad isvengtum tu priepoliu panikos (galvos svaigimo, pykinimo, viduriavimo, sirdies musimo, nepakeliamo nerimo, baimes isproteti, ar numirti), ar kaip pasveikti...
Kiek zinau, tai si liga lietuvos daktareliams nera gerai zinoma (nuo nepriklausomybes pradeta teigti, kad tai nera beprotyste), tad ir gydymo konkretaus kaip nera (vaistai ir psichoterapijos kursai, bet beda , kad ne visiems jie padeda). Netgi nera nustatoma ligos priezastis.
Pasidalinkit patirtimi, kaip gydotes, ka darot? Kaip kovojat?
Man dabar israsytas coaxil'is ir lexotanil'is (kuri mazinu jau), bet atvirai pasakius kuo toliau, tuo blogiau, priepoliai lyg ir pranyko, bet atsirado pastovus nerimas, net ir dabar sedint ir rasant jums. Nemiga, depresijos kazkokie pozymiai (noras verkti, abejingumas daugeliui pries tai malonuma teikusiems dalykams).... Zodz help, nes toks vaizdas, kad baigiu isprotet! wacko.gif
Atsakyti
QUOTE(trude @ 2008 04 02, 12:36)
Labas 4u.gif
Šiandien nekaip jaučiuosi verysad.gif skauda kojas, kazkokios aptirpusios ir skaudzios verysad.gif

Užjaučiu. Bet gal oras toks, slėgis pasikeitė ir jauti. Nepadeda pagulėjimas vonioj šiltoj? g.gif Man tai vienas iš būdų kaip pasigerint savijautą kojose.

QUOTE(Kucita @ 2008 04 02, 12:53)
Sveikutes  4u.gif  Atidariau nauja temele "panikos atakos" ir husmor pranesė, kad čia apie tai plepate. Priimsit į būrį?  4u.gif

Sveika prisijungusi. Problemos tikrai tokios pačios. Man tos bėdos pradėjo mažėt tik kai gavau dozę antidepresantų ir raminančių... Ir laikas nuo laiko psichiatro kontrolė... Užėjusį nerimą malšinu klonazepamu, kurio stengiuosi kuo mažiau, bet kai jau priverčia savijauta, niekur nedingsi. Kai kurioms priepuolis tęsiasi ir po kelias dienas... Deja, universalaus recepto niekur nėra schmoll.gif
Atsakyti
priimsim,priimsim i buri....cia musu nemazai... 4u.gif man siandien galva spaudzia,irgi kojos ir rankos kaip ne mano...bet as geriu antibiotikus sakau gal nuo ju?.....kazkokia as ir nesava....gal oras toks?slegis zemas?
Atsakyti
QUOTE(Kucita @ 2008 04 02, 13:53)
Sveikutes  4u.gif  Atidariau nauja temele "panikos atakos" ir husmor pranesė, kad čia apie tai plepate. Priimsit į būrį?  4u.gif

Smagu, kad prisijungei 4u.gif

Aš tai jau nebežinau to jausmo kai atsibundi ryte lengva ir neskaudanti. Kad nereiktų pravaikščioti skaudančių kojų, kad miegant netirptų rankos, nesvaigtų galva biški padirbėjus sode ir daugelis kitų doh.gif . Kaip pavargau aš nuo tų visų pojūčių lotuliukas.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgele @ 2008 04 02, 13:58)
Užjaučiu. Bet gal oras toks, slėgis pasikeitė ir jauti. Nepadeda pagulėjimas vonioj šiltoj?  g.gif Man tai vienas iš būdų kaip pasigerint savijautą kojose.
Sveika prisijungusi. Problemos tikrai tokios pačios. Man tos bėdos pradėjo mažėt tik kai gavau dozę antidepresantų ir raminančių... Ir laikas nuo laiko psichiatro kontrolė... Užėjusį nerimą malšinu klonazepamu, kurio stengiuosi kuo mažiau, bet kai jau priverčia savijauta, niekur nedingsi. Kai kurioms priepuolis tęsiasi ir po kelias dienas... Deja, universalaus recepto niekur nėra  schmoll.gif

O tai kaip tu dabar jautiesi? Ar pagerejo nuo tu antidepresantu?M an tai atrodo, kad man jie netinka, arba siaip kazkoks salutinis poveikis psireiske (nemiga) ir ta depresija kazkokia (anksciau to nebuvo). Pas daktare tik balandzio 10d... nezinau kaip iki tol istvert doh.gif
Papildyta:
QUOTE(trude @ 2008 04 02, 14:12)
Smagu, kad prisijungei 4u.gif

Aš tai jau nebežinau to jausmo kai atsibundi ryte lengva ir neskaudanti. Kad nereiktų pravaikščioti skaudančių kojų, kad miegant netirptų rankos, nesvaigtų galva biški padirbėjus sode ir daugelis kitų doh.gif . Kaip pavargau aš nuo tų visų pojūčių lotuliukas.gif  verysad.gif

O tai tau irgi vegetacine disfunkcija?
dar tokiu pozymiu negirdejau ligos unsure.gif baisu...
Atsakyti
oi kucita,patikek tu pojuciu yra visokiu....manau tu jau skaitei visa tema,turejai rasti ivairiu...man buna kad as nejauciu skonio,kvapo,niezti oda,begioja skruzdeles po kuna,akyse mirga,ir t.t.
Atsakyti
Kucita, matyt tikrai netinka vaistai..reik rimtesniu kazkokiu..
Atsakyti
Sveika Kucita, 4u.gif
Ir as manau, kad netinka vaistai, o kiek laiko jau geri AD ? Kiek suprantu Lexotanili gerei kiekviena diena?
Atsakyti
Lexotanil geriu jau beveik menuo 1,5mg pora savaiciu geriau po ciela 2kart i diena, dabar po puse 2kart i diena, neuzilgo pradesiu po puse tabletes i diena. O coaxil (AD) geriu menesi laiko 2 kart i diena 1 tabl. Istikruju konkreciai neatsimenu net kada gert pradejo, kai prasidejo sitos nesamones, tai ir su atmintim prastai pasidare...pastebejau, kad neatsimenu elementariu dalyku ka veikiau uzvakar, arba elementariausiu savo gyvenimo etapu.

O ar yra jusu tarpe zmogeliuku kuriems jau butu viskas praeityje? g.gif butu isdomu isgirsti ju pasakojima, kaip gydesi.
Ir is vis, po paraliais, ar pasveikstama nuo tokios "ligos"?????? doh.gif cray.gif cray.gif cray.gif cray.gif bijau.gif bijau.gif bijau.gif bijau.gif

Jau nebezinau ka ir galvoti..nieko negaliu daryti, negaliu net iki universiteto nuvaziuoti (cia didziausia problema, nes priepoliai buvo keliaujant i ji, arba univere paciam), negaliu viena su autobusu namo parvaziuoti (esu ne vilniete), kazkoks kosmaras, gyvenimas slysta is po koju!!! cray.gif cray.gif cray.gif cray.gif cray.gif cray.gif
Atsakyti
Siaip tai man -dabar geriau, palyginus,kaip jauciausi anksciau .O kaip gydziausi, tai niekaip- vaistus gerdavau,kai jau "plysdavo" viduje, nuo ytampos, ta paty Lexotonily. Bet man labiausiai padejo bioenergetike, ytampa ir baime sumazindavo. Ir man taip budavo,kad vidury miesto atrodo nugriusiu ir numirsiu, parbegu,pasimatuoju spaudima -idealus doh.gif
Siaip tai ,man atrodo, reik psichoterapeuto kokio,kuris ismokintu,kaip reaguot y tas baimes, kaip nuramint viska...siaip tai cia merginos turi patirties su jais..paklausyk,gal rasi kokiu patarimu..
Kazkaip reikia ismokt ta baime isleist is saves...ale kaip smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo husmor: 02 balandžio 2008 - 18:51