Įkraunama...
Įkraunama...

Konstruktyvus (pozityvus) mąstymas

Siaip tai į tokių metodikų taikymą "rezultatui pasiekti" taikymą žiūriu kritiškai... bent jau savo atvejui, nes tai būtų lipimas per kitų žmonių galvas ir širdis... negaliu sau to leisti, tegul ir moralės atžvilgiu...
Atsakyti
QUOTE(Paloma @ 2005 05 16, 11:09)
Teigiama, jog bus gerai tada, kai susikursime dirbtinį rojų: kiekvienas žingsnis bus apskaičiuotas, sureguliuotas, viskas bus totaliai skaidru… Tačiau kiekvienas daiktas gyvas tol, kol jame išlieka branduolys tamsos, - jei jis bus skaidrus - bus nebegyvas. prof. A.Šliogeris.

Užbaigai įdedu šią profesoriaus mintelę, kuriai iš esmės pritariu... Daugiau į šią temą nelįsiu, nes atrodo, kad jau viskas pasakyta, tik kartojamas tas pats priedainis  mirksiukas.gif

Nebent pozityvas Jeronimas užeitų, bet įtariu, kad nebeužeis, nes savo pasisakymais griauname jo pozityvią gyvenimo interpretaciją.  doh.gif  mirksiukas.gif  biggrin.gif

oooooo, jeronumui tuos zodzius isgirsti, o tai jis matyt po savo jeroniskumo nieko ir nemato....JERONIIIIMAIA atsirask.....girdi mastau pozityviai?....tfu, beprotyste...ne aisku su tam tikru logikos grudu, bet....
Atsakyti
kažkada čia diskutuojant pritrūko minčių apie tai, kaip elgtis su neigiamais jausmais - kaip tik į temą delfis išspausdino...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liepsnelė: 18 rugpjūčio 2005 - 08:10

O kaip paaiškinti tai , kai žmogaus gyvenime viskas klostosi sklandžiai ir atsitinka tai ko visai nesitikėjai - tavo gyvenimas virsta šukėmis?
Atsakyti
Gyvenime visko būna ir ne viskas paaiškinama.

O čia diskutuojam kaip reiktų gyvent pozityviai mąstant ir tt.
Atsakyti
Buvo labai įdomu. Bet norint rasti dar daugiau atsakymų, reikia knygą "Jūsų pasąmonės galia" perskaityti visą. Sąmoningai perduoti įsakymą pasąmonei nepakanka, reikia šventai tikėti, tuo, ką perduodi. Ir dar daug daug atsakymų į jūsų visų klausimus...

http://www.almalitte...p/28;book;17680
Atsakyti
Minčių galia labai didelė, įsitikinau tuo pati. Esu gyvenime keletą kartų pagalvojusi ir sumodeliavusi mintyse neigiamas situacijas. blink.gif jos išsipildė. Daugiau jokių blogų minčių.
Atsakyti
QUOTE(Maja @ 2006 11 21, 11:13)
Buvo labai įdomu. Bet norint rasti dar daugiau atsakymų, reikia knygą "Jūsų pasąmonės galia" perskaityti visą. Sąmoningai perduoti įsakymą pasąmonei nepakanka, reikia šventai tikėti, tuo, ką perduodi. Ir dar daug daug atsakymų į jūsų visų klausimus...

Viešpatie, negi kas nors į tokio lygio knygeles žiūri rimtai???
kažkada, knygų mugėj, nusipirkau tą šlamštelį (buvau tuo metu ant bangos visų pasąmoninių dalykų)... Nu bet kai perskaičiau... Totalus niekutis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(liepsnele @ 2005 04 19, 16:14)
Aha, skaičiau, patiko.

Dėl vadovavimosi tom mintim - tikrai taip. Po to, kai įsivaizdavau, kokio vaikino noriu, tiksliai apsibrėžiau, su juo susipažinau savaitės bėgyje. Paskui taip du kartus keičiau darbą, ir abiejuose darbuose buvo tie esminiai momentai, apie kuriuos apgalvojau, kurių norėjau. Ir tuos abu darbus susiradau be jokių pažįstamų, protekcijų ir tt. Tik kad žmogus visko neapgalvosi  biggrin.gif , tarkim darbe yra visi tie momentai, kur norėjau (na bent jau didžioji jų dalis), bet yra ir kitų, neapgalvotų, kurie tarkim, nelabai patinka  g.gif .

QUOTE(arpos @ 2005 04 20, 14:47)
Aš irgi skaičiau ,,Jūsų pasąmonės galia".Rezultatai stulbinantys, nors kartais tai gali galvot, kad sutapimas.Prieš egzaminą galvodavau:ištrauksiu tą ir tą klausimą-ir ištraukdavau arba man jį paduodavo. tai nereiškia, kad kitų nesiruošdavau. kai pradėjau gale studijų mokytis-vien dešimtukais.niekam nepasakojau, nes galvos, kad nenormali. Na, užmesdavau su jumoru. Taip ir darbą pakeičiau-pagalvojau, kad norėčiau ten dirbti. po savaitės sutikau darbdavį gatvėje, o už kelių dienų jis man pasiūlė pereiti pas jį ax.gif .
Čia žymiausi pastebėjimai, bet manau, kad yra kažkas daugiau, nei sutapimai. O tą knygą man reikia pastoviai skaityti, ir ne kart g.gif ą

Na, pasiskaičius Jūsų minčių susidaro vaizdas, kad toje knygelėje paraštytas receptas toks, jog burtų lazdele tik mostelėjau ir viskas jau ir yra taip, kaip aš noriu lotuliukas.gif
Aš irgi studijuoju pozityvaus mąstymo strategijas, jo privalumus, tačiau visai kitais tikslais, nei čia rašoma. Pozityvaus mąstymo ir pasąmonės galios yra tikrai didelis ir sunkiai paaiškinamas ir be galo įdomus dalykas. Žmogaus galimybių ribos didžiulės bigsmile.gif bet tai nėra taip jau paprasta, kaip čia rašoma ,,užsinorėjau ... ir yra" reikia dar ir dirbti ta linkme. Žinoma, kad pozityviai mąstydamas tu žymiai grečiau pasieksi savo tikslą, nes tu mažiau trukdysi sau savo bereikalingomis piktomis mintimis. Be to, žmonės, pajungdami į darbą pasąmonę - pasveikta nuo sunkiausių ligų, valdo protą, kūną, netgi sapnus bigsmile.gif
Bet tai, kad tu kažką pasiektumei - turi dar ir labai atkakliai dirbti.
QUOTE(liepsnele @ 2005 04 20, 15:23)
Kaip autorius rašo (na aš čia tik maždaug atkartoju, kaip atsimenu, ne cituoju  - mūsų pasąmonė yra derlinga dirva, kokią sėklą ten įmesi, tokia ir dygs, pasąmonė neatmetinėja nei blogų, nei gerų minčių, ima jas "už gryną pinigą" ir vysto jas toliau. Todėl reikia sau pasisakius, kad bus  taip ir taip nė kiek neabejot tuo ir noras išsipildo.

Gal utopiškai skamba, bet va kol bent truputį galvoji, kad tai utopija, tai ir nesipildo...

bigsmile.gif Jei sėdėsim, tikėsim ir galvosim, kad vien tik pasąmonės dėka kažkas nukris iš dangaus, tai nieko daugiau iš to dangaus kaip paukščiuko kakiaus ir nesulauksime.
Neskaičiau tos knygos, bet kuo daugiau pasiskaitau jūsų komentarų, tuo labiau man darosi neaišku kas ten rašoma. Supratau vieną, kad pakanka tik mąstyt, melstis ir jau viskas bus taip kaip tu nori. Gal reikia pasiskaityti pačią knygą ar daugiau komentarų, gal tada aiškiau pasidarys. Bet čia tiek daug prirašyta, o laiko tai neturiu bigsmile.gif
dar kartą sakau, kad teisybė, jog nėra neįmanomų dalykų. Sutinku, kad reikia be galo norėti, tikėti tuo ką darai, mąstyti pozityviai, ir atkakliai, nenuleidžiant dirbti thumbup.gif Tada pasieksi to ko nori. O jei nepavyks - bandyt dar ir dar kartą, keičiant strategiją ir kryptį ir t.t.
Skaičiau ir aš ne vieną knygą apie tai kaip pajungti pasąmonės, proto, pozityvaus mąstymo galias. tai:
John Kehoe ,,Proto galios XXI amžiuje", Kurt Tepperwein "30 žingsnių į sėkmingą gyvenimą", John Gray ,,Kaip pasiekti, ko nori, ir džiaugtis tuo, ką turi" Norman Vincen Peal ,,Tu gali, jei manai, kad gali" ir t.t.
Bet kiekvieną knygą skaitant susidarau savo įspūdį, ir darau tai, kas man priimtiniausia. Be to, randu ir tokių dalykų į kuriuos žiūriu kritiškai. Pvz. man visai nepatinka Dale Carnegie mokymas, tai mokymas elgtis apsimetinėjant, būti nenetūraliu, apsimetant stengtis daryti tai, kad atrodytų, jog darai labai nuoširdžiai, sakyti tai, ką žmogus nori išgirsti. Gal tuo mokymu vadovaujantis ir daug pasiekti galima, bet man tai nepriimtina, aš vertinu tai, kas yra natūralu, gal ir nevisai malonu.
QUOTE(Satina @ 2005 04 20, 17:20)
Iš tikro,  teigiamas savęs užprogramavimas veikia. Jo pagalba radau gerai apmokamą darbą (tiesa, pamiršau panorėti, kad tas darbas man teiktų malonumą  :

drinks_cheers.gif

QUOTE(Maja @ 2006 11 21, 11:13)

truputį paskaičiau, bet negaliu su viskuo sutikti. Citata:
"• Išdrįsite daryti tai, ko niekada gyvenime nedrįsote;", mano manymu, kai kuriais atvejais tai - didžiausia nesąmonė. Svarbiausia, kai žmogus yra samimi bigsmile.gif Yra dalykų, kurių aš niekada neprisiversiu daryti, nenorėdama laužyti savo principų. Man gyventi būtų daug sunkiau sulaužius savo principus, nei lengvai nepasiekus savo trokštamą tikslą rolleyes.gif
Kiti dalykai paprasti ir savime suprantami, ir jokių čia stebuklų:
"Pasąmonė nukreipta į gyvenimą:
Kaip kūnas atspindi proto darbą... Intelektas, kuris rūpinasi kūnu... Pasąmonė nuolat dirba visų labui... Kaip žmonės pažeidžia įgimtą harmonijos principą... Kodėl būti sveikam, energingam ir stipriam yra normalu, o sirgti nenormalu... Poto liga išgydoma... Kaip tikėjimas pasąmonės galiomis grąžina sveikatą... Esminių minčių apžvalga..."
drinks_cheers.gif savaime suprantama. Be to, tai yra labai svarbu pasiskaityti žmonėms, kuriems reikia atststatyti dvasinių išgyvenimų pusiausvyrą, pabandyt atrasti ar atstatyti savo sąmonėje prasmę...

,,Kaip pasiekti norimų rezultatų:
Skubos darbas – šuniui ant uodegos... Pasitelkite vaizduotę, o ne valios jėgą... Kokius stebuklus daro disciplinuota vaizduotė"...

thumbup.gif drinks_cheers.gif " paparastas ir savaime suprantamas dalykas.

"Kaip pasąmonė gali padėti praturtėti:
Turtus suteikia protas... Nematomos pragyvenimo lėšos... Idealus metodas praturtinti sąmonę... Kodėl jūsų teiginiai nepadeda susikrauti turtų... Kaip išvengti psichinio konflikto... Niekada nepasirašinėkite neužpildytų čekių... Pasąmonė priskaičiuoja jums procentų procentus... Kodėl nieko nenutiko... Tikras gausybės ragas... Tikroji priežastis, kodėl nesuduriate galo su galu... Kaip suklumpama siekiant turtų... Kaip pašalinti didžiąją psichinę kliūtį, užkertančią kelią į gerovę... Miegokite ir turtėkite... Pasinaudokite pasąmonės galiomis..."

O šiaip visai nieko pasiskaityti, panašu į kitų, mano skaitytų aukščiau paminėtų autorių mintis. Nėra čia jokių stebuklų. Bet norint ką nors pasiekti, reikia dar ir dirbti, dirbti, dirbti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vi3: 21 lapkričio 2006 - 17:32
Tai o kas sako, kad pakanka panorėti ir viskas bus? Bent kiek šiuos klausimus studijavęs žmogus, o tokia ir esate, atrodo, turėtų suprasti savaime, kad tai ilgas ir žiaurus darbas.
Atsakyti
QUOTE(Maja @ 2006 11 21, 21:56)
Tai o kas sako, kad pakanka panorėti ir viskas bus? Bent kiek šiuos klausimus studijavęs žmogus, o tokia ir esate, atrodo, turėtų suprasti savaime, kad tai ilgas ir žiaurus darbas.

Taip, žinoma, be abejo aš labai puikiai puikiai tai suprantu bigsmile.gif Bet, kad diskutuojama apie kažkokius užprogramavimus, vos ne mistinius dalykus ar burtus bigsmile.gif O aš pasiskaičiusi knygos anotaciją ir ištraukas, pamačiau, kad čia rašoma lygiai tas pats, ką rašo ir kiti, mano skaityti autoriai. Tik, kad žmonės supranta ir tai panaudoja vis kitaip, na taip, kaip nori matyt suprasti bigsmile.gif
O žmogus, kuris tikrai nebuvo sudijevęs minėtų klausimų, pasiskaitęs šiuos komentarus, tikrai arba susidarytų įspūdį, jog pakanka tik panorėti ir mąstyti teigiamai, ir bus taip, kaip tu nori, tu pasieksi absoliučiai viską, arba pamanytų, jog rašo kažkokias nesąmones. Bet to, kiekvienas gali manyti (kaip vaikai tikintys stebuklais ir pasakomis), kad gali pabnaudoti bet kur ir bet kada ir be kokiems, net ir ne visai garbingiems tikslams.

Patiko man vienos iš čia pasisakiusiųjų mintis, pacituosiu: "Iš tikro, teigiamas savęs užprogramavimas veikia. Jo pagalba radau gerai apmokamą darbą (tiesa, pamiršau panorėti, kad tas darbas man teiktų malonumą :" O čia dar ne vėlu bigsmile.gif
Aš manau, kad jau vien savęs užprogramavimas, mąstyti pozityviai padeda žmogui tikrai daug, net ir pamilti tai ko tu baisiai nemėgai, bei į tą pačią problemą pasižiūrėti iš kitos pusės. Juk pykdamas ir panikuodamas žmogus net ir tuos pačius dalykus įsivaiduoja visiškai kitaip bei elgiasi spręsdamas juos visai priešingai, nei tai darytų pajugdamas protą ir mąstydamas pozityviai. Va ir visa pagrindinė kelio į sėkmę esmė bigsmile.gif
Dabar dar pažiūrėjau kometarus ir jau matau, kad žmonės pradeda norėti nerealių dalykų, net nebandydami įsivaizduoti situacijos iš kito žmogaus pozicijų. Pvz.:
QUOTE(Shiduh @ 2005 04 25, 10:57)
tai dabar visiškai nebesuprantu kuo skyriasi programavimas ir pozityvus mąstymas. na aš norėjau, kad tęstusi santykiai su mano nauju pažįstamu, kas atrodė išvis nerealu. tai vat prisiskaičiau čia ir vis galvojau toks ir toks įsimylėjo mane. nu ir bliamba rimtai viskas toliau tęsiasi. tai čia ką aš padariau pozytyviai užmąsčiau ar užprogramavau? ir jei užprogramavau, tai kas man už tai bus?

lotuliukas.gif Va, žmonės kokiems tikslams pasijungia pozytyvų mąstymą. Aš manau, kad čia buvo kažkos atsitiktinumas arba tiesiog savo pozityviu mąstymu tu sukūriai kažkokią palankią aurą, kad žmogui tokia pradėjai patikti. Tačiau, ne visda galima žmogų priversti pamilti tave. O stipriomis asmenybėmis, manipuliuoti - neįmanoma. Aš manau, kad tokie bandymai užprogramuoti ir žaidimai kito žmogaus jausmais yra tiesiog ciniškas dalykas ir šitai žaisti tiesiog negalima ir baisiai negražu schmoll.gif Žinoma, kažko labai norėdamas ir atkakliai siekdamas, tu gali ir pasiekti, bet ar tai yra gražu, ar tai yra garbinga, ir ar tai tau pačiai ir, juo labiau kitam žmogui nebus nuo to tik blogiau, va dėl to vertėtų labai susimąstyti.
Taigi, labai nuoširdžiai ir draugiškai siūlau Jums nežaisti savo, o ypač kitų žmonių jausmais bei likimais verysad.gif
QUOTE(Proza @ 2005 04 21, 16:55)
Aš daug perskaičiau tokių knygų, bet praktika užsiėmiau tik tada, kai praradau darbą ir niekaip negalėjau susirasti naujo metus laiko. Tada užsiėmiau pozityviu mastymu ir per mėnesį gavau gerai apmokamą darbą. Man viskas išsipildo maždaug per mėnesį. Norėjau paklausti tų, kurioms išsipildo per savaitę - ar specialiai ramiai atsisėdę  formuojate gyvenimo įvykius ir kaip dažnai tai darote?

bigsmile.gif Gali ir per vieną dieną. Tik labai stipriai suimti save į rankas, tikėti ir reikia pradėti pozityviai mąstyti. O aį esu suvaldžiusi vieną situaciją, tiksliau savo kūno fiziologinius dalykus, neminėsiu ką, bet jau medikai buvo panikoje, ir paskė būti pasiruošusiai.... Procesas buvo sustabdydas mano pozityvaus mąstymo, optimizmo ir labai stiprios saviįtaigos jėga. Aš neignoravau proseso, situacijos ir tiesos, bet visomis jėgomis stengiausi savo minties jėga nugalėti savo kūną, įtikinti jį sustoti ir paklusti mano norui ri nukreipti procesą mano norima linkme, ir visada optimistiškai tikėjau, kad man tai pavyks, neileisdama nei minutei suabejoti savo pastangomis, ar pagalvoti ,,o gal...". Ir man pavyko. Visi buvo apstulbę.
QUOTE(Proza @ 2005 04 25, 08:47)
Didelį norą galima jau vadinti prgramavimu. O neišmanant su programavimu tikrai galima prisidirbti. Pavyzdys iš knygos: vyriškis labai toško gauti pinigų, nesvabu iš kur ir štai žūsta jo sūnus ir gauna jis didelią draudimo išmoką. Kaip ir išsipildė jo noras, bet kokia kaina.
Gal užtektų kiekvieną dieną sau pasakyti: "AŠ MYLIU GYVENIMĄ".

drinks_cheers.gif thumbup.gif
QUOTE(Proza @ 2005 04 25, 11:39)
Tai čia vienas ir tas pats- pozityviai mastydama užprogramuoji būsimus įvykius. Nereikia galvoti iškart apie atpildą, o tai išsis svajoti nustosime, jei visko bijosim.
Aš mėgsu sau kartoti: "visos permainos tik į gera". Atrodo veikia, darbe buvo etatų ir atlyginimų mažinimas, visi jaudinosi, pergyveno, o man pakėlė atlyginimą,na ne man vienai  ax.gif  bet daug ir nuskriaustų buvo.

drinks_cheers.gif Bet čia juk nėra jokios mistikos. Tiesiog mąstai pozityviai ir tau pačiai būna geriau. O viskas, savaime išsisprendė. Lygiai taip pat būtų pakėlę atlyginimą, jei tu ir panikavusi būtumei, bet tada viskas būtų atrodę kitaip, ir gal dar būtumei pasakiuis, jog per mažai pakėlė, arba tu dar kažką praradai (laiko sveikatos), o gal ir išvis būtumei tą darbą palikusi bigsmile.gif Taigi, gyvenime netgi 90 proc. problemų išsispredžia pačios, kai kurios, laikui bėgant ir užgriuvus naujoms problemoms arba pradėjus pozityviai į jas žiūrėti, tampa jau nebe tokiomis svarbiomis, o gal ir visai nebe problemomis ir t.t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vi3: 22 lapkričio 2006 - 13:03
QUOTE(com @ 2006 11 21, 11:37)
Minčių galia labai didelė, įsitikinau tuo pati. Esu gyvenime keletą kartų pagalvojusi ir sumodeliavusi mintyse neigiamas situacijas.  blink.gif jos išsipildė. Daugiau jokių blogų minčių.

drinks_cheers.gif
man jei kas blogo i galva lenda, is kart bandau i ka kita "persijungti", jauciu kad ta riba yra labai menka, ir greitai gali pats sau beda prisisaukti..

Papildyta:
QUOTE(Maja @ 2006 11 21, 21:56)
Tai o kas sako, kad pakanka panorėti ir viskas bus?

viskas ne taip paprasta, bet ir ne itin sudetinga bigsmile.gif
as asmeniskai jau kelis kartus isitikinau kad tai veikia thumbup.gif nekalbant apie smulkius atvejus
Atsakyti