Įkraunama...
Įkraunama...

Konstruktyvus (pozityvus) mąstymas

QUOTE(Mute @ 2005 04 21, 00:24)
Visiskai nesutinku su siomis mintimis, nes tada labai greit ivyktu masinis susinaikinimas, o tikint tokiais dalykais galima susirgti paranoja.
Susikaupti teigiamos mintims reikia pastangu, tai yra reikia susikaupti ir imti samoningai mastyti. Butent zmogaus samoningumas lemia jo sekme ir t.t.
Vadovaujantis emocijomis, kada zmogus negali  samoningai mastyti, daromos klaidos atitinkamai pritraukiama situacija -  kivircai,liga, vagyste, zodziu nesekmes visur kur, jam tiesiog nesiseka gyventi, prarandamas gyvenimo dziaugsmas ir t.t.
O vengti "verkianciu" zmoniu ne isetis, tai vel gi parodo, kad zmogus kazko bijo, turi problemu savyje.Mes esame zmones tarp zmoniu, tai musu jega. Bendraudami, o ne uzsidarydami suvokiame ir atrandame save, reikia moketi ir paguosti ir gera zodi pasakyt ir supykti ir pakovoti.Tiesiog bukite savimi ir klausykites saves. Pasimetimo minutemis pasistenkite susikaupti ir pabuti samoningais,  ir..... biggrin.gif  teskite savo gyvenima  thumbup.gif .
Tai mano pastebejimai is asmenines patirties.

Kitaip galvoti neuždrausi. Juk ir tie patys vaistai ne visiems vienodai padeda, o ką jau kalbėti apie tokius subtilius dalykus kaip mąstymas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Laisvė @ 2005 04 21, 08:31)
Kitaip galvoti neuždrausi. Juk ir tie patys vaistai ne visiems vienodai padeda, o ką jau kalbėti apie tokius subtilius dalykus kaip mąstymas g.gif


Jei žvelgsi į dalyką sudėtingai - jis toks ir bus smile.gif Čia tas pats, apie ką šnekama šitoje temoje - tereikia pozityvumo, o sunku, kai įpratęs visur abejot, viską įtariai, negiamai vertint, nepasitikėt savo galimybėm. Mąstymas paprastas, kai apie jį taip manom. Tada apsibrėžiam ko norim, ir galim teigt, kad mum sekas thumbup.gif .
Atsakyti
Kaip ten A.Mamontovas dainuoja -"ko bijosi, tas ir bus". Ai, gal netiksliai cituoju, bet mintis tokia. Svarbiausia - pozityvus mąstymas, nors minėtų knygų aš neskaičiau.
Atsakyti
QUOTE(rosa @ 2005 04 21, 08:43)
"ko bijosi, tas ir bus"


Kaip pozityvi mąstytoja biggrin.gif , siūlau mest lauk tokią frazę su neigiamu atspalviu iš savo žodyno ir sakyt - kaip norėsiu, tikėsiuos, taip ir bus thumbup.gif .
Atsakyti
QUOTE(liepsnelė @ 2005 04 21, 08:46)
Kaip pozityvi mąstytoja  biggrin.gif , siūlau mest lauk tokią frazę su neigiamu atspalviu iš savo žodyno ir sakyt - kaip norėsiu, tikėsiuos, taip ir bus  thumbup.gif .


Na, tai perfrazuojant reikėtų suprasti, kad pozityviai mąstant, net minčių apie bijojimą būt negali. biggrin.gif
Atsakyti
Aš daug perskaičiau tokių knygų, bet praktika užsiėmiau tik tada, kai praradau darbą ir niekaip negalėjau susirasti naujo metus laiko. Tada užsiėmiau pozityviu mastymu ir per mėnesį gavau gerai apmokamą darbą. Man viskas išsipildo maždaug per mėnesį. Norėjau paklausti tų, kurioms išsipildo per savaitę - ar specialiai ramiai atsisėdę formuojate gyvenimo įvykius ir kaip dažnai tai darote?
Atsakyti
Nežinau nuo ko čia prikauso kiek greitai įvyksta-svarbu patikėti, kad tikrai viskas bus gerai. Gal per kiek laiko sugebi išvaryti abejones. Man darbas gal per 2 sav. pavyko. Bet kaip sakau-gal tai sutapimas. Tai praktikuoju gal pusmetį. Kartais nepavyksta sutart su savim.
O dėl verkiančių žmonių-aš laikausi savo nuomonės-taip, reikia padėti ir išklausyti, kai žmogui blogai, bet yra kategorija, kurie taip išsilaisvina iš savo neigiamų emocijų taip kitiems užkraudami. ir visai nereiškia, kad jiems tikrai blogai, bet susikuria sau bėdų, gal iš neturėjimo ką veikti ir JO BĖDA yra pati pati didžiausia,( vos ne spuogas ant nosies). Aš noriu pasakyti, kad reikia vengti tokių dvasinių vampyrų, po kurių jautiesi kaip citrina. Gi nebūtinai tas vargšas, kuris dejuoja vis cry.gif .
Atsakyti
Oi kaip man dabar praverstų pozityvus mastymas smile.gif
O kaip tai reiktų daryti? Tiesiog vyti visas neigiamas mintis lauk ir galvoti paie tai, ko norėtum? Patarkit, bandysiu iš karto 4u.gif
Nes labai labai reikia 4u.gif
Nes turiu problemą, kurią išspręsti gali vienas žmogus tiesiog nustodamas man kenkti. Ką man galvoti - kad aš jį myliu, kad jis koją nusilaužtų? Ką?!

Ar čia aš labai jau primityviai mastau?
Atsakyti
Oi kaip man dabar praverstų pozityvus mastymas
O kaip tai reiktų daryti? Tiesiog vyti visas neigiamas mintis lauk ir galvoti paie tai, ko norėtum? Patarkit, bandysiu iš karto
Nes labai labai reikia
Nes turiu problemą, kurią išspręsti gali vienas žmogus tiesiog nustodamas man kenkti. Ką man galvoti - kad aš jį myliu, kad jis koją nusilaužtų? Ką?!

Ar čia aš labai jau primityviai mastau?
Negalvok, kad nusilaužtų, nes pačiai dar gali nulūžt...netyčia. Galvok, kad bus taip, kad kiekvienas atsiims tai ko nusipelnė. Ir jei manai, kad elgiesi teisingai-ir elkis, kad nebūtų priekaištų sau. O patarti sunku-paskaityk knygą-ilgos ten teorijos ir sunku papasakot g.gif
Atsakyti
[Ką man galvoti - kad aš jį myliu, kad jis koją nusilaužtų? Ką?!

Ar čia aš labai jau primityviai mastau?

H! Ha! Ha! Aifa, aciu uz didele Vitamino C doze. Skaniai prisijuokiau is tavo pamastymo. Patarti niekuo negaliu, kaip tau tuo asmeniu "pozityviai" atsikratyti, nes neesu ivaldziu sto minciu valdymo meno profesionaliai. g.gif
Daug geru minciu pasiemiau is P. Kummer knygos "Nieko nera neimanoma", nes ji gan itikinamai, itaigiai ir labai vaizdingai apraso konstruktyvaus mastymo eiga ir jo rezultatus.
Pozityvaus mastymo ir motyvacinio auklejimo rezultatus labai aiskia matau "svajoniu saly" - JAV. Cia didziausia zmoniu populiacija: nuo maziausio iki seniausio zmogaus zino, kad "nieko nera neimanomo": tik reikia sukonkretinti svajone ( nes "ir Zodis tapo Kunu"), pasitiketi savimi ir savo veiksmais, o visa kita rutuliosis tavo sekmei, t.y. kaip uzprogramuota pasamone.
Labai svarbu, taip aiskina P. Kummer knyga, "medituoti", t.y. pasamone pati imliausia zmogui apytiksliai15 min. pries visikai samoningai atsibudus ir apytiksliai 15min. pries uzmiegant.
Anksciau ir as maniau, kad "noru issipildymas" yra tik sutapimas, bet dabar visu savo noru issipildyma suverciu savo pasamones labui ir dar speju pati ja pagirti, kaip ji mane puikiai veda reikiamu keliu. Gal skamba ir kvailai, bet tie asmeniniai saves pagyrimai, tebunie jie skirti kad ir pasamonei, man labai pravercia ir suteikia optimizmo ir pasitikejimo savimi ir savo veiksmuose. Taigi, myliu savo protinga pasamone, nes ji mane tarnauja isties labai istikimai ir super naudingai. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(aifa @ 2005 04 21, 17:08)
Nes turiu problemą, kurią išspręsti gali vienas žmogus tiesiog nustodamas man kenkti. Ką man galvoti - kad aš jį myliu, kad jis koją nusilaužtų? Ką?!

Ar čia aš labai jau primityviai mastau?

Galima galvoti ir kad nusilaužtų koją, bet geriausiai linkėti jam gero (čia, kad tos blogos mintys neatsisuktų prieš tave). Pvz. linkėk, kad jis susirastų gerą darbą ar meilę kitame mieste ir ten išvažiuotų, o jei nori su juo susitaikyti įsivaizduok kaip jūs gerai leidžiate laiką. Geriausiai užsirašyti kokį nors norą ant popieriaus ir kasdien jį skaityti tikint kad taip ir bus. Greičiausiai veikia kai tiesiog mintyse matai jau tą norą išsipldžiusį.
Atsakyti
Pagrindinė taisyklė: neraikia galvoti taip: "aš noriu turėti mašiną, vyrą, darbą" o reikia galvoti kaip jau apie įvykusį faktą : "Aš perku savo svajonių namą", "aš turiu idealų vyrą".
Atsakyti